Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *64*

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui kawaichan

liliacule hai ma,la noi nu e frigul din ro,eu il tin numai cu pantalonasi in casa(sau cu bulanele goale cateodata),cu/fara sosetute...cum stau eu,asa-l imbrac si pe el.afara nu-i dau decat ciorapei si la fel,pantalonul ca in casa,dar ii acopar piciorutele cu o paturica din aceea moale de bebei.de ghete si altele nici nu se pune problema...ca nu scade mai mult de 0 niciodata.in general avem cam 5-10 grade iarna.asa ca noi nu purtam nici din aia pe umar,nici dresuri,doar chestii care se inchid/desfac usor,cu muuulte capse peste tot.si asta cu presatul pe cuc s-ar putea sa fie adevarata,dar ma gandesc ca daca-i dai cu o marime mai mare de ex poate ii stau mai lejer si nu-l mai deranjeaza.
nu stiu ce as fi facut daca eram in tara si erau minus nspe grade afara,poate merge ca alternativa o pijamaluta cu talpita si peste un pantalonas si apoi botosei din aia imblaniti de care mi-a trimis mama
felicitari pt botez ! cum a fost apa?

Incep cu sfarsitul...
Apa a fost de baita, cred ca avea vreo 40 de grade..oricum era ca la balaca noastra de-acasa, iar in biserica se statea lejer la tricou.

Voi sunteti norocosi cu temperaturi de-astea iarna... ca sa nu mai zic ca Josh e baiat fain ca tine ceva pe piciorele. Ei, eu daca ii trag sosete pe picioare nu se lasa pana nu si le scoate definitiv...si acum mai nou a prins jmecheria ca daca se freaca mai mult i se desfac si capsele de pe umeri si isi poate da jos lejer izmenele. Iti dai seama ca al meu iarna ar ramane-n gol...si poate de-asta ma adaptez la ceea ce am in casa. Regulile nu se pot aplica la toti copiii.
Cat despre faza cu cucu...eu nu cred o boaba. Am eu motivele mele...pe probate
Pup Joshu' cel activ!

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrecluj

Saluatare, dragelor. Trebuie sa va povestesc (ca tot aveam complexul ca nu pot comenta discutiile voastre, ca noi suntem mai "in urma" si ca voi imi dati informatii si eu nu va dau nimic). Fiica-mea a inceput si ea diversificarea azi, odata cu pruncii vostri. Ma plimbam tacticoasa cu ea in wrap, mandra nevoie mare ca am prins ideea cu wrapul si mancam o placinta cu branza, pentru ca nu mancasem nimic pana dupa masa si lesinam. Ei, la un moment dat mi-a picat o bucatica de branza pe haine si haplea de fiica-mea tzop, a mancat-o. Pana m-am dezmeticit, ea se uita cu niste ochi rugatori si mari la mine si plescaia din buze ... asa ca macar pe un plan suntem "in aceeasi perioada".

Chiara Ada, vita mia

Chiara creste

Vai, draga de tine, sa te eu. Si-al meu flacau s-a diversificat tot cam la fel dar total nesanatos. Il punea sor'sa sa-i linga dejtele dupa ce le baga ea in punga de Kubeti si i se prindea praf de-ala super-sanatos
Sa-i fie de bine Chiarei!
Va pupilez cu drag!

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Seara buna
1. Ne-am cantarit azi si are putza mica 8200 grame suntem foarte bine, nu mai suntem gras tare ca alte dati si ne aflam putin deasupra liniei de normalitate...nu mai mergem lipiti de cea de supraponderabilitate pe grafic.

2. Am intrebat si am primit pliant cu activitati pentru bebelusi:
- martea jucarii, mamici, carticele etc - 1 lira/sedinta
- joia cantam cu Charlie (nu stiu ce este dar exista posibilitatea sa ma dea afara daca ma pune si pe mine sa cant) - 2 lire/sedinta
- Am lasat si numarul de telefon ca sa ma contacteze Sarah "sefa cu masajul" sa vad cat costa. Scrie ca sedintele de masaj se fac doar cu cate o persoana si pot sa aleg daca vreau acolo la gradinita sau acasa.

Sunt incantata si abia astept sa merg pentru ca deja mi-a imbobocit ideea ca sta copilul numai cu mine si cu Adi si va plange daca il ia altcineva in brate si nu prea vreau sa se intample asta. Vreau sa cunoasca si alti bebelusi si sa-l vad cum reactioneaza.
Am uitat sa va povestesc ca intr-o zi l-a luat foamea cea mare la Mall si am mers cu el in camera de alaptat si schimbat bebelaci....ma asez frumos, comod.....si cand sa-i dau sa pape se apuca mai frate un bebeloi sa planga...dar plans dinala ca in filme; si lasa Davidelu meu sanul, casca ochii mari de caprioara speriata si se pune si el pe un urlat..asa prin simpatie de nu mai stiam cum sa-l fac sa taca. Cum tacea ala micu cum tacea si al meu.....Fetelor nu am crezut ca-i adevarat .......
Ca sa nu o mai lungesc.....am gandit eu adanc ca nu prea vreau sa fie sperios si plangacios si mai bine sa-l scot mai des in lume si in multime. Faptul ca-l plimb eu in carut pe strazi si prin magazine nu mi se mai pare suficient.
Asa ca mergem la activitatile acelea sa vedem ce are de spus Charlie....cine e si ce stie sa cante

3. Prima zi de diversificare
Am stors doi morcvi si am obtinut cam 60ml de suc. Am pus o parte din el intr-un recipient dinacela de bagat laptele in congelator, mi-am luat lingurita bine spalata si pe cai.
L-am asezat pe Davidelu in bouncer, ridicat cam la 90 de grade aproape, i-am tras o babetica si am inceput sa-i dau
In primul rand ca nu stie la ce se foloseste limbuta .....sucul curge "siroaie" pe la colturie guritei lui, ochisorii sunt curiosi dar in acelasi timp este evident ca-i place.
L-am trezit si pe tati care a sosit la locul activitatii cu ochii carpiti de somn ca sa vada marea diversificare .....de parca pleca David in prima zi de scoala.

Estimez ca o fi inghitit si el cateva picaturi de suc ca era portocaliu pe limbuta.

Maine continuam si am sa merg sa-i iau si canuta cu cioc pentru cand vom ajunge si noi la 10 ml Ma gandesc ca daca din aia ii pica direct in gura poate va inghiti mai bine.

Experienta a fost minunata si emotionanta pentru mine cel putin. David a fost fericit ca de obicei si constientiza ca-i fac ceva nou, ca e ceva deosebit. A fost mai mult o joaca (cu toate ca nu stiu daca mai iese portocaliul acela din hainute) dar care sunt sigura ca incet incet ne va duce acolo unde vrem....sa bea copilul un paharel mic de suc natural in fiecare dimineata.

Dupa asta a papat laptic de la san ca de obicei
Procesul este de durata si daca unii ar crede ca am inceput prea devreme eu sunt multumita ca de fapt faza aceea ca se inlocuieste laptele plin de nutrienti bla bla .....va sosi mult mai tarziu, categoric dupa 6 luni.

Ma bucur ca v-ati gandit la mine, sunteti tare dragute

Lucia, mami de David 13 Septembrie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

vai lucia am ras cu lacrimi... da' pe muteste ca e carol la san.

ce baiat maaare ai tu! sa fie sanatos si voi alaturi de el

ce sistem misto e la voi cu activitatile astea. foarte tare.

Ioana mama lui Carol Ioan

Pataniile noastre

Mergi la inceput

Nota: am uitat sa spun ca am curatat morcovii ca pe cartofi asa cu mai multa coaja, nu racaiti ca de obicei. Am citit ca daca ar avea chimicale se aduna mai multe in coaja. Ca o fi adevarat sau fals nu stiu, eu asa am facut.

Ioana Davidelu doarme tot pe burtica si eu cred ca de-aia nu se trezeste noaptea ca-l ajuta la digestie sa stea acolo apasat pe burtica. Nu poate sa-si ridice picioarele si nici nu-i zboara mainile prin aer cum face ziua cand mai trage cate un nanel cu burta in sus prin leagan

Merg si eu la o masa calda.....ca m-a invitat fiul si revin mai pe seara cu alte impresii ca doar am citit ce s-a mai scris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hepilica spune:

luto - abia te asteptam sa ne povestesti evenimentul. sa stii ca mie chiar mi se pare un eveniment - prima diversificare. si acum cand citesc cum povesti tu chiar m-am convins ca asa si este. deci continuati zilnic cu suculet de morcov? cat timp? pot sa te intreb de ce ai ales pt prima oara suc de morvov si nu de alta leguma / fruct? foarte interesant si ce ai spus de cum trebuiesc morcovii curatati de coaja.

ce imi place ca vrei sa il duci pe david la activitati d-astea de bebelusi. sa ne povestesti si noua, te rog. eu cred ca o voi duce pe maia la bazin, dar prin aprilie. si eu am temerea asta...ca maia nu ne vede decat pe noi...
cu noi in curte, dar nu in aceeasi casa, sta si tatal sotului meu si uneori il chem pe la noi doar asa sa il vada maia .
dar, mai exact, in ce constau activitatile astea? la "camtam cu charlie" - mai, nu cred ca vor canta parintii..., sau mai stii...? poate cantati in cor...si nu-si dau seama cine canta fals....

ce tare faza cu plansul bebelacilor .

hai ca tot dadeam "refresh" sa vad cand apari. abia asteptam vestile despre diversificare. deci davidelului ii place morcovelul si in plus incepe si sa iasa in lume. bravo, bravo.

h.

de minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Hepilica esti draguta.
In primul rand eu citisem pe net despre aceste activitati si cand am dat o cautare dupa codul postal la care locuiesc eu mi-a dat aceasta gradinita la care eu oricum mergeam sa-l cantaresc pe David pt ca e foarte aproape de casa.
Nu stiu nimic despre ce se va intampla la aceste intalniri ....dar nu imi fac eu chiar asa mari sperante pentru ca am observat ca ei au obiceiul de a prezenta lucruri extrem de marunte si neinsemnate ca pe niste descoperiri stiintifice la NASA....si mai si scolesc oameni pentru asta. Chiar azi explica un health visitor unei tipe cum e cu alunitele....ca sa nu le scobeasca si daca isi modifica culoarea si marimea sa mearga de urgenta la doctor. Pai ce ? e vre-o fata aici care sa nu stie asta ? Pai daca o vedeati pe tanti cum explica ...de parca citea din tratatul al mai greu si mai stufos de medicina.

Asa ca mi-am propus sa merg rezervata si voi vedea eu ce si cum. In primul rand m-a amuzat teribil diferenta de pret deci este evident ca Charlie asta este ori un personaj ori un nene ...ca sa nu mai spun ca pe pliantul ce l-am primit e o poza exact si identica cu asta Va voi povesti saptamana viitoare.

Si pentru ca asa mi-e firea, nu am rezistat si tot am gasit ceva care sa ma entuziasmeze din cale-afara. Pentru categoria 2-3 ani aveau ore de pictura dinaceea care se desfasoara dupa ce le trage la copilasi niste halate de plastic pe ei si le da borcane multe cu culori si planse sa deseneze/picteze cu mainile goale "sau pline" ce le vine lor in minte......Iti dai seama ce distractie pe ei....
Inca imi amintesc cum eram oarecum "pedepsita" e un cuvant cam mare dar hai sa zicem apostrofata daca pictam pe langa blocul de desen...sau imi pica un strop pe banca la scoala.....De-aia nu mi-am descoperit eu niciun talent ca am fost ingradita de mica

Legat de morcovi....i-am ales ca asa se procedeaza, ca asa stiu de la mama, ca e bun etc.
Am sa ii dau pana la sfarsitul acestei saptamani si apoi ii bag si putin suc de mar.....
Nu am cum sa merg pe mana celor de aici ca cu ei ar trebui sa-l alaptez exclusiv pe David pana la 7 luni fara apa, fara ceai, fara nimic. Si cand ajunge la 2 ani, sa-l vad in carut ca pe majoritatea copilasilor de aici mancand cartofi prajiti.

Am zis ca voi incerca sa gasesc un echilibru intre modelul romanesc stramosesc si ce mai aflu interesant la sistemul britanic.
Sper din tot sufletul sa fac niste alegeri bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crocodana spune:

luto foarte tare! foarte tare descrierea!

, de Amilici Crocodilibici
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimika spune:

Noi avem un dinteee, noi avem un dinteee!!!

Sara buna, dovlecime! Dupa 2 zile chinuitoare, Matei are dinte, i-a strapuns gingiuta. Gata, avem baiat mare. Am citit foarte in diagonala si vad ca ia amploare subiectul "diversificare". Noua ne merge bine cu diversificarea. S-a reglat kk cat de cat, ca noi eram nekkciosi, facem cam la 3 zile, acum facem zilnic, chiar daca uneori doar niste bombe (bomboane de cioco le zic eu). Pana acum am papat cereale la ultima masa, de alea simple cu orez de la Nestle. Nu mi s-a parut ca le-ar tine de foame, ca se trezesc la fel si cu cereale si fara. La masa de la 10, care este su la 9.30 si la 11..., mar ras pe razatoare (razatoare de platic, luata din Auchan, de la raftul de biberoane, ca intreba cineva mai demult) cu 2 lingurite de cereale orez, de maine bag unele cu biscuiti pentru grupa mare. Azi, in loc de mar am pus banana blenduita si au papat bubusii mei cu plescaieli de placere. La 2-3 bagam supica de morcov, radacina patrunjel, pastranac, dovlecel, o lingurita ulei masline, piept gaina. Pun un pic de zeama in biberon si le dau un pic de zeama (nu se prea omoara), restul blenduiesc si dau la lingurita. Uneori papa mai bine, alteori mai prost. Luca e mai mancacios. Dupa amiaza le-am dat lapte pana azi, azi am bagat masa de cereale Humana cu banana si cirese, care se fac cu apa. Le-au placut mult de tot. Seara laptic, inca nu m-am hotarat daca mai bag orez. Intre mese suc de fructe, amestecaturi: mar, mandarina, portocala, grep, unoeri bag si un pic de morcovel. Sucul il beau dupa chef, am observat ca beau mai bine dupa somn, cred ca le este sete (poate va prinde bine info). Nu au baut mai mult de 100 ml pe zi.Seara dupa baita beau cam 140 ml laptic, fac somnic de la 8 la 11-12, apoi mai cer vreo 120 ml, le tine pana la 4 - 5 aproximativ, atunci mai baga vreo 120 ml. Fac din nou somnic pana pe la 7. Se scoala, nu vor papa. Ii intorc cu fata in sus, ca dorm doar pe burta. Le dau jucarii si mama denaturata mai motaie, pana se plictisesc bubusii si o striga. Zilele urmatoare bagam si branzica de casa.
Luto, si noi am patit plansul din simpatie (bine, nu intre noi, ca asta e la ordinea zilei). Am fost cu ei la analize si a venit un baietel de vreo 9 -10 ani care urla ca din gura de sarpe ca ii era frica de ac. Si s-au pus ai mei pe un plans, tataaa. Se uitau din cand in cand spre baiat, sa vada, ce ii fac de urla. A tacut baiatul, au tacut si ei...Cat despre curatatul morcovilor, este adevarat ca la suprafata se gasesc chimicalele, dar e si concentratia mai mare de beta caroten si ce mai au ei bun, asa stiam eu. Uneori eu ii spalam bine-bine, nu ii razuiam deloc (pentru noi), acum ii razuiesc un pic
Maine e ziua iulieipapusa. Mai stiti ceva de ea?
Moama, ce m-am intins.

Mami ultra-fericita de Matei Aram si Luca Ezram (31.07.2009)
hi5
poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_iulia spune:

Tocmai mi-a zis tata ca la stirile urmatoare pe antena 1 zice ceva de un vaccin tbc expirat care a fost administrat bebelusilor.

Iulia iubitoare de Tudorita Mihaita(18.10.2009)
Romania- The land of choice
Poze

Mergi la inceput