Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *62*

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mama_si_pisa spune:

Bine v-am regasit!

Am recuperat ultimele doua zile si ajung sa ma tem sa mai scriu ceva . Cred sincer ca nu este un singur model corect de a face ceva, orice, pe lumea asta, ca nu exista o singura religie dreapta, ca nu e perfect sau, dimpotriva, incorigibil vreun stil de viata sau ca vreo cultura e mai buna decât alta. Pe onoarea mea! Tot ce va rog e sa fiti constiente ca se poate si altfel, mai simplu si mai murdar.

Danangi, mi-a fost dor de tine! Esti o femeie tare vrednica si ma uit la tine ca la mama sau la bunicile mele, femei care se straduiesc oricât de mult e necesar ca sa scoata ceva la capat. Eu nu cred ca sunt asa, sau nu stiu înca, dar pe tine te admir.

Pazza, mai scrii, da? Nu mai lasi sa treaca iar asa mult timp, sper.

Roxxy, la tine e ca la gradinita, deci. Frumos! Daca ai ocazia, eu cred ca s-ar bucura baiatelul tau si sa se apropie de animale; pentru toti copii e minunat sa atinga un animal, fie el calut sau catel, sau macar un hamster, ceva cald si viu, sa poata compara oarecum cu jucariile si cu imaginile filmate sau desenate. Spor la modelat!

Luto, vai ce frumos îmi spui, cum sa ma supar, Doamne fereste?! Îmi aminteste de Cehov sau de ceva ca un titlu de portret pictat. Multumesc.

Katteryna, si eu am pentru tine o privire speciala, caci asa de frumos ai asteptat tu trandafirasul! Ai o fetita frumoasa si iubita. Ce mai spun medicii?

Monikus, si eu ma gândesc la voi. La urechiuse l-au verificat bine? Sigur nu are nimic?

Moni_iulia, . Si sotul meu a suferit din lipsa jucariilor (si nu numai). E o grija a noastra, mai gingasa, a sotiilor, de a-i ajuta discret sa se convinga mereu ca nu-i lipseste nimic puiului si de a-i ocroti putin, caci pot usor sa scormoneasca amintiri care dor.

Dana, eu chiar vreau sa învat într-o zi sa cânt putin la ceva, nu stiu înca la ce . Nu ma las. Poate voi mai trai vreo 30-40 de ani, de ce sa nu învat si acum muzica?! Daca as sti ca am mai putin poate gasesc alta prioritate, desi... tot mai frumos parca e sa cânti.
Nu renunta. Uite, promit sa nu uit si te mai întreb despre visul tau neîmplinit, ca sa ne apucam împreuna, ca scolaritele întârziate, de solfegii.

Mai vorbim si mâine. Pa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

diana acum am vazut mesajul despre baby einstein. asa-mi trebuie dk citesc pe apucate.

MangaGirl, Mami de Aidan Gabriel, bb scump si carliontz - 03.10.2009

www.mariaciubotaru.blogspot.com

Micul nostru Foc a venit pe lume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

inainte sa ma duc la somn, las inca o data www.calinbleu.com/baby_sling_instructions.html" target="_blank">linkul cu moduri de a folosi un wrap. eu am incercat azi pozitia pe sold si i-a placut. santorini poate te ajuta.

cat despre a-i oferi copilului toate jucariile si noutatile...e oricum imposibil. totusi, sa nu uitam ca un copil trebuie sa aiba multa dragoste din partea parintilor in primul rand. acum e prea mic, dar imi doresc sa-i cumpar copilului meu cate o jucarie/joc/etc care sa insemne ceva pentru el. cumparandu-i mereu si mereu, cred eu, va creste cu ideea ca poate avea orice. eu imi aduc aminte cata bucurie aveam la craciun, la mos Nicolae, la ziua mea. nu primeam jocuri si cadouri in fiecare saptamana si pentru asta cred ca ma bucuram si le apreciam mult mai mult decat poate o facea fratele meu, care le primea acum si in juma de ora erau demontate. iar apoi trebuia sa ii mai cumpere ceva. si pana la urma, tot cu oale si capace a crescut, era innebunit sa le zdrangane. nu vreau sa supar pe nimeni si nici nu vreau sa ma simt prost inteleasa. Dar cand vine vorba de a le cumpara de toate, unde tragem linie?

MangaGirl, Mami de Aidan Gabriel, bb scump si carliontz - 03.10.2009

www.mariaciubotaru.blogspot.com

Micul nostru Foc a venit pe lume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NelaM spune:

Buna dimineata, fetelor!
Ce mai faceti? Sper ca dormiti la ora asta, si voi si bebelacii.

Asa, cu ce sa incep?
Pai incep cu tema dezbatuta de Raluk, care a fost tare activa, cum imi place mie, cu raspunsuri detaliate pentru fiecare fata.

Cu diversificarea, iti inteleg perfect temerile, insa eu am ales sa ma relaxesz si sa am incredere in instinctele mele de mama. Da, o sa ma consult cu pediatrul, o sa mai intreb si in stanga si in dreapta, o sa mai citesc si pe net, dar in principiu o sa imi ascult instinctele.

Dupa cum stiti, eu am inceput la recomandarea pediatrului cu cerealele. Noi i le dam pe cele de la Nestle, simple, recomandate copiilor incepand de la patru luni de viata. Daca la inceput priveam cu oareceare teama toata aceasta activitate, acum este o placere ritualul in sine: ne pregatim de masa (la care obligatoriiu participam toti trei, daca e si tati acasa), na manjim pana la urechi si radem fericiti dupa cele cateva lingurite mancate (mai mult de jumatate sunt pe bavetica sau pe fata Anei, dar ne experimentamcu fiecare masa). Apropo de asta, sunt ocazii cand am gasit cereale uscate si pe dupa urechile Anei si mai nou si pe noi. Chiar radeam cu Sorin ieri, ca am observat o ditamai picatura de cereale intarite la el pe mana, eram deja in oras, si ii zic, sfatoasa: lasa ca uite de acuma o sa tot avem din astea si pe noi, si pe haine, tre' sa ne obisnuim, asta e cand ai copil mic... La care el se intoarce si imi zice linistit: ei, macar un dus mai putem sa face, din cand in cand sa rezolvam problema...

Asa ca eu o sa continui pe cereale si san pana la 6 luni si dupa aceea mai vedem. Cel mai probabil ca eu o sa ii dau piure de legume si fructe, la inceput fierte si chiar si crud. Raluka, eu imi sustin in continuare parerea ca piureul are un aport mai ridicat decat sucul de legume si de aceea eu nu o sa insist pe sucurile cu pricina. Si in nici un caz pe cel de morcovi care este gretos, asta exceptand cazul in care chiar o sa ii placa. O sa incep cel mai probabil cu mar sau portocala. Dupa care o sa adaug morcovul ca si combinatie cu cele doua.

In ceea ce priveste la cat dam mesele respective: eu am ales sa ii servesc cereale Anei dimineata si dupa pranz, asta pentru ca Ana este vesela si foarte comunicativa dimineata, nu o supara mai nimic, este plina de energie. De regula ii dau atunci cand se trezaste. Ii dau la 9-10 si apoi pe la 3-4 dupa masa. Eu aceste cereale i le dau ca si completare a sanului, adica intre mese. Cam la o ora de la ultima masa si, cum am mai spus, neaparat urmaresc sa fie vesela si deschisa. Asa consider eu de cuviinta.

In ceea ce priveste cantitatea eu i-am dat cat a vrut ea sa manance, fara sa o fortez deloc. Imi era teama ca nu stiu cand sa ma opresc, ei bine, bebele stie cand: intoarce capul si se stramba, scoate mancarea afara cu libmuta, stie el sa iti dea de stire ca nu mai vrea. Eu ii fac cate putin, cam o lingura/doua de cereale si lapte cat inghite cantitatea, pentru o consistenta ca a unui piure. Daca mai vrea, ii mai fac o tura. Am incercat sa ii dau si cu lapte praf si cu lapte de la mine. Bineinteles ca le prefera pe cele cu lapte de la mine si de cate ori am ocazia ma trezesc nopatea si ma mulg. Drept urmare am folosit mai mult pompa acum in astea cateva zile cat am folosit-o in toate aceste luni. De regula ma trezesc cam dupa 8 ore de la ultimul alaptat al Anei (Ana inca doarme 9-10 ore legate noaptea) si mulg cat sa imi ajunga pentru portia de o zi. Daca se intampla sa se trezeasca Ana inainte si nu mai apuc sa ma mulg inainte, fac cerealele cu lapte praf.

Moni Iulia cred ca intreba de castronel. Eu il foloses pe cel de la tommy tippee, mi se pare foarte buna lingurita aceea, este micuta si forma este ok, un pic mai lunguiata. Aici trebuie sa recunosc ca nu am stat cine stie ce sa studiez problema, a fost o intamplare sa luam acest castronas si Anei sa ii si placa.

In legatura cu trecerea san / lapte praf la alte alimente: sanul/laptele praf o sa fie alimentul de baza mult timp de acum inainte, pana la aproape un an cel putin. Daca lasam ca aceasta trecere sa se faca natural, adica sa nu fortam cu diversificarea, sa indopam copilul atunci cand nu etse necesar, sau si mai rau, sa il fortam, copilul isi va lua necesarul caloric si de nutrienti din ambele atat cat doreste si cat este pregatit, in proportia corespunzatoare: la inceput mai mare din san, iar pe masura ce isi mareste cantitatile mancate din celelalte alimente, aportul caloric din lapte se va diminua pe masura.

Sunt convinsa ca nu exista sfaturi sau retete general valabile in ceea ce priveste diversificarea, o solutie "one fits all". Ar fi culmea sa fie. Eu sincer am incetat sa o mai caut. Ne adaptam din mers. Sunt in schimb cateva chestii de bun simt pe care, daca le respecti, nu ai cum sa dai gres. Si imi vin acum in cap cumpatare si rabdare cat cuprinde, pentru ca ia timp si energie.
Hai ca om trece noi si peste asta! Cu zambetul pe buze, cum ne sade bine.

Gata, s-a trezit Ana, revin. Sper.

_
Nela, mamica de Ana nazdravana (19.09.09)
Don't take yourself so seriously, no one else does...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Dana15 ne-ai vazut prin magazine ?! asa face Peter, dupa ce ma intreaba mama, what's this si studiaza jucariile, zice hai acasa.
Tocmai ne-am intors de la un outlet mall unde a stat 15 min. in magazinul Disney si cand s-a plictisit a iesit din magazin. Ahhhh, eu as mai fi stat
Nu stiu daca va puteti inchipui cate jucarii vad la copiii americani din cercul nostru, toti nascuti in 2005. Pentru ca rudele lor sunt aproape si pentru ca jucariile sunt ieftine. Spatiu sa ai si loc sa le pui. Nu stiu cat cunoasteti din modul de a cumpara american. Dupa cum zice sotul, aici nu te duci la magazin vezi ce-ti place si pui in cos. Nu, te duci sa vezi ce-ti place, mergi acasa si cauti un site care vinde acelasi produs mai ieftin, cauti un cupon electronic (e un cod de litere/cifre care iti ofera reduceri de pret si/sau transport gratuit)
Cea mai spectaculoasa cumparatura am facut-o acum vreun an. Vroiam sa cumpar o anumita jucarie (vreo 65$ in magazin) si am gasit-o la aproape jumate de pret, apoi am gasit vreo 4 cupoane electronice. Chestia e ca sa ies mai ieftin de atat a trebuit sa mai cumpar o jucarie, platind 25$ final .
Jumper-ul (in care copilul sare in corzi, la fel de bun ca asta care poate fi confectionat de un tatic/bunic mester) e cumparat cu bani romanesti. Adica socrii si cumnatii ne-au dat 100$ cadou lui Nicholas cand s-a nascut. Sa-i fi luat ceva din Ro, stiti cat costa toate, plus ca trebuiau trimise aici, alta cheltuiala mare. Am dat 69$ (plus 97 centi transportul la usa), deci au ramas bani de alt scaunel cu tavita cu jucarele.
In concluzie, ne permitem peste dublul gadget-urilor pe care le-am fi cumparat in Ro. Am vazut magazinul Chicco de langa piata Romana acum 2 ani si m-am crucit. Ce-i cu preturile acelea nesimtite si fumurile vanzatoarelor de acolo? O lingurita de-a lui Peter era vreo 7$, o alta jucarie de-a lui era vreo 40$, la Unirea la librarie un anume Lego costa jdemii de lei, aici luat cu 8$ (recunosc am avut si cupon de la Pampers, care asa imi multumesc ca iau produsele lor). Ma scuzati, dar in tara nu mi-as permite.
Pentru ca realizam ca lui Peter i-ar fi usor sa-si piarda bunul simt, pentru ca ne permitem tot ce-si doreste, cadourile le primeste la ocaziile clasice , apoi premii daca face ceva bun, de ex. a primit o jucarie pe care si-o dorea pentru ca a fost viteaz si a stat la vaccinurile de 4 ani pentru ca nu-l primesc la scoala fara vaccinul anti-gripal.
Binenteles ca mai cere cadou si bineinteles ca-i dau cadou o felie de pepene sau afine sau o bucata de ciocolata
Acum vrea bicicleta de baieti mari, a probat una si stie sa mearga, e chiar ieftinutza, dar cautam un motiv sa i-o luam. Merita pe deplin, e baiat tare bun, dar ne trebuie un motiv serios ca sa inteleaga de ce o primeste. Ceva sugestii ? daca nu, va trebui sa asteptam pana la Paste.
Noi nu-l mintim, cred ca i-am spus 3-4 minciuni albe toata viata lui, dar saptamana trecuta am prins un moment potrivit si l-am mintit. Un tata mexican si baiatul lui cautau intr-un cos de gunoi, langa un magazin. Am vazut ca s-au oprit cand au gasit o chitanta, probabil o aruncasera din greseala, dar cand Peter m-a intrebat ce cauta nenea in gunoi i-am zis "mancare". Si am inceput sa-i explic cum nu toata lumea are bani de manacare, nu are casa, ce sa vorbim de bani de jucarii. De atunci rumega ideea in continuu. Nu si-a schimbat in vreun fel comportamentul, pentru ca nu am facut nici o paralela intre noi si ei, nu vreau sa nu doarma noaptea ca el n-are mancare sau ca n-o sa-i mai luam jucarii, dar vreau sa inteleaga ca el e norocos.
Acum ce-o intelege Nicholas care s-a trezit dintr-o data inconjurat de jucarii... mai vedem noi cum ii explicam cum sta treaba.

Ah, sa nu uit, cateva din jucariile preferate ale lui Peter sunt de la Dollar Store (magazin de 39mii lei, parca, in tara?). Din plastic prost, casant, dar lui ii plac. Uneia din ele i-a luat vreo 5 luni sa se desfaca bucata cu bucata pana n-a mai ramas decat "miezul" care nah, ii place si lui Nicholas
Copiilor nu le trebuie jucarii scumpe, nu fac diferenta, serios vorbind. Am citit pe un forum cum o bunica se plangea, dar amuzata in acelasi timp, ca ii facuse nepoatei cadou un tobogan de plastic pe care s-a dat de 3 ori, dar s-a jucat 2 ore cu cutia. Tatal ei pretindea ca e un dinozaur care iese din cutie iar fetita fugea razand.
E o perioada numai buna pentru mamici si tatici sa-si exerseze talentele creatoare. Si orice faceti, inveliti frumos in hartie. Jumate de distractie e ruperea hartiei

Mergi la inceput

Le multumesc si Deliei pentru ca mi-a lasat cafeluta intr-o dimineata, foarte dragut gest.

Luto, am vazut in sfarsit pozele cu David. Este un frumos. Si mie sa nu te prind ca imi multumesti pentru ca zic asta, eu o zic din suflet si stiu ca nu e muzica mai placuta urechii unei mame decat sa ni se spuna cat de frumosi ne sunt copii, again and again, daca se poate.

Mai Techila, am ras intr-o noapte asa, zguduit, si Ana se misca si ea in ritm ca era cu tzitzi in gura, la faza cu multumitul pentru trofeu si cu ai lov iu ol!! Esti o figura, pe cuvant.
Asa sa faci, sa mai faci o fetita, macar pentru a o purta in wrap/sling. Sau puteti sa va luati doua wrapuri/slinguri si cand meri cu tati la plimbare sa ii purtati pe amandoi.

Apropo de wrapuri, eu doar ce mi-am luat un sling (mi l-a adus Sorin din State) si nu imi place, este din acela fara inel, se pune ca o poseta dar Ana nu e super incantata si mi se pare ca e inghesuita. Presimt ca acolo o sa isi faca veacul, in cutie.
In schimb, ca mi-am adus aminte, Ralucapaun, sa nu iti pierzi speranta cu caruciorul, ca poate o sa il folosesti. Nu stiu exact de care ai, noi avem unul sport, nu din acela gen landou. Stii ca eu am purtat-o mult pe Ana in marsupiu pana intr-o zi vand ne-am zis hai sa mai incercam si caruciorul... De vreo doua saptamani si ceva tot cu carutul mergem in plimbarile noastre, Ana sta bine in el si e incantata: doarme, se uita la trecatori, o punem in el cand pranzim prin oras. Deci se poate sa isi mai schimbe gusturile (la inceput nu ii facea placere caruciorul).

Oare ce am mai vrut sa zic? Ah, da, Uka, ce fain rade Carina... este o dulceata de fata. De fiecare data cand ma uit la tine in poze tot zic ca ii dau Anei gauri si nu mai ajungem... mi-e teama ca este prea mica, poate weekendul urmator ne incumetam sa o facem si pe asta.

Si un calduros "La multe lunite si anisori" tuturor sarbatoritilor pe care i-am ratat zilele trecute sa le uram. Sa cresteti oameni mari, drgagilor!

_

Mergi la inceput

Lullaby, ma bucur ca te-am vazut zilele trecute, e o placere sa te citesc, ca de obicei. Esti o figura cu cele trei capsuni.
Asta imi aduce aminte ca eu in Timi imi facusem sera pe balcon. Nu o sa va vina sa credeti, aveam plantate rosii si ardei iuti in ghivece, ce era la mine, ceva mai ca intr-o sera. Dar era frumos, seara, dupa ce veneam de la lucru, imi udam productia... Aveam plante in rest peste tot in casa, cand am plecat in China am umplut masina cu flori pe care a trebuit sa le transport la parintii mei, mi-a fost mila sa le arunc, ca si pe rosii.

Mi-ati facut o pofta teribila de a locui la casa, cu discutiile de pomi fructiferi si legume plantate in gradina. Sper sa se materializeze in curand visul unei casute mici, albe pe marginea unei ape, cu graidna cu flori si de-acum si zarzavaturi! Si am inceput sa plantez si pomi, in gand, pentru moment

Maria, ma bucur sa te vad, de asemenea. Chiar ma intrebam daca v-ati mutat au ba.
Dana, abia astept sa vad poze proaspete cu voi.

Noi am avut program de plimbareli in weekend, Mely ne stie. Ce draguta ai fost, Mely, m-am emotionat toata cand am cititt ca ne urmaresti. Numai parintii mei ce urmaresc asa blogul acela. Ca si pozele, de altfel. Eu primul lucru cand vin din oras seara, oricat de obosita as fi, este sa descarc pozele si sa le pun pe net, ca stiu ca parintii si sora mea verifica sa vada daca mai sunt poze noi cu nepotica. Nu pot sa ii privezi de asa placere.

Am facut public albumul cu plimbareala noastra de ieri, daca doriti sa vedeti imagini superbe cu Hong Kongul, a fost o vreme excelenta ieri si astazi este la fel, superb! Pozele le gasiti la semnatura.

Monique, ce mai fac fetele? Ce imi place ca ti-ai luat masina mica.

Santorini, am facut tiramisu azi de dimineata, tura urmatoare urmeaza sa il asamblez. N-am cacao, dar o sa rad un pic de ciocolata pe deasupra. De abia astept sa il gust.
Ce mai face Andreiutul?

_

Mergi la inceput

Gata, am asamblat si tiramisu! Nu stiu de ce nu am luat cacao ... poate gasesc si pe la noi azi...in fine!

Elle, ce tare a fost Eva cu "prapad, mamaie, prapad" Pupam nazdravana mica.

Sa zic si eu ceva legat de gadgeturi? Nah, ca se interpreteaza si chiar nu e important, parerea mea. Zic doar atat : nu mi-am facut un target din a achizitiona orice in materie, nu o sa cheltuiesc averi nici pe jucarii si nici pe aparate de gatit sau alte ustensile (bine, eu am si obsesia spatiului, ca imi ocupa loc aiurea in casa). Imi doresc doar sa imi dea dumnezeu intelepciunea sa pot judeca bine si sa pot rezista tentatiei de a-i lua Anei multe dintre lucrurile inutile cu care e saturata piata cu pricina .

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

neata

dau si eu o !

sunt in urma rau insa ne-am tot tinut de vizite si nu am avut timp. poate recuperez azi dupa ce vin de la primarie caci m-au sunat sa ma duc sa fac o declaratie pe proprie raspundere ca de pe 5,01 pana pe 04.02 sunt in concediu de odihna .. ce le-o pasa lor, nu stiu .. in loc sa se bucure ca plateste statul o luna mai putin indemnizatie cic .. in fine

am intrat repede sa fac lista cu sarbatoritele lunii februarie.

va pupacesc!

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

Buna dimineata dragele mele,

Am pus poze (scuzati calitatea proasta dar le-am facut in graba pe ultimele)pt cine vrea sa-si faca o idee despre sling,wrap ergo.

Sper sa revin si cu comentarii pe langa cand ma lasa piticul.

Nela dus munca de lamurire cu Josh sa ma lase sa vad pozele voastre.Pana la urma am castigat O adevarata placere

Techila,nu poti sa-i porti pe amandoi deodata dar nu e musai...iti iei un wrap/sling si-i porti pe rand sau iei doua si-i purati amandoi cand iesiti la plimbare.Incearca,o sa fie super fun,garantez !

Ioanna, pt ieri !

Mihaela,mami de Joshua 09.09.'09

"Babies can't be spoiled...only nurtured." "Babies, like food, only get spoiled if they are left unattended on a shelf."

Mergi la inceput