*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (100)*
Raspunsuri - Pagina 18
babyzapi spune:
Mamiseli 
Ramo la fel face si al meu daca ii dau sa bea din pahar ![]()
Faza comica : azi eram in bucatarie sa spal vasele si vine piciul la mine, imi strange picioarele intr-o imbratisare, ii dau si eu un pupic si il mangai putin, dupa care...se pune pe jos si o ia de-a busilea printre picioarele mele, in cerc asa si in mersul lui se freca cu capul si spatele de piciorul meu exact ca o pisica
(dar noi nu avem pisica deci nu imita ceva ce vazuse)...si il intreb : faci ca pisica mami? iar el : miau 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Isabela & Raphael Nicolas
aleinad.g spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ramo2007 Fetelor, Sara nu sta sa-i citesc povesti...sa-i arat animalele in carte...ia cartile si pleaca cu ele undeva unde n-o vad sa le bage in gurita.Nu stie animalele...decat catelul si pisica care le vede cand iesim afara... |
Tu vorbesti de cozonacica Sara sau mai ai una mai mare si nu ne spui?
Macar tu poti incerca atunci cand sta pe oala, eu nici atunci n-am sanse.
Stai linistita, asa cum zice si Laura o sa te turmenteze cu cititul mai tarziu. Mami de Teodora (1.12.2008) si Bogdan (24.05.1995)
Poze Craciun
Povestea nasterii
aleinad.g spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Amalia Vad ca vorbiti de canute cu pai. Lapticul de seara cu ce-l beau?...si unde? Ii tineti in brate pana il beau sau il primesc in patut? |
Din biberon, in brate sau in pat ridicata pe perna.

Mami de Teodora (1.12.2008) si Bogdan (24.05.1995)
Poze Craciun
Povestea nasterii
babyzapi spune:
Ce folositi pentru igiena dentara a cozonaceilor? Eu folosesc comprese cu ser fiziologic dar nu mai sunt multumita de rezultat. Vreau sa schimb si nu stiu cu ce.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Isabela & Raphael Nicolas
Amalia spune:
Multumesc pentru raspunsuri, mamicute dragi!

Mamiseli ma astept sa nu mai vrea lapte deloc
, dar sunt impacata cu ideea. E fan iaurt, branza cu smantana, cascaval asa ca nu-mi fac probleme. In plus accepta laptele cu cereale, gen crema, la lingurita sau laptele dulce cu cereale cherios, din acelea, ineluse cu miere.
Dupa ziua de ieri, am decis ca varianta intarcatului treptat este cea mai buna varianta pentru el. Am renuntat la ideea intarcatului brusc, o fi frate cu David da' nu seamana
.
Astazi mi-a adormit fara nici un fel de plans!
Nu m-a tras de bluza la culcarea de la pranz, e adevarat ca n-a vrut nici alt fel de lapte (biberon sau cana). O perioada (o saptamana sau in functie de caz...vedem) mergem doar cu suptul de la pranz scos si-i dau seara la culcare si peste noapte. Astept sa-mi formeze intai un nou ritual de somn la pranz...ca azi s-a foit prin pat ca un leu in cusca si a capitulat aruncandu-se pe mine si adormind cu capul pe pieptul meu
...in pat, nu ca ieri plimbat sau pe scaun.
Mai greu cu trezirile ( cele de la somnul de pranz)...se calma imediat sugand. Acum probabil o sa-si scurteze somnul
....sau poate nu
. Va mai povestesc, poate mai ajuta si pe altcineva care inca n-a ajuns pana aici.
poze aniversare 1 an
"Oamenii s-ar putea sa nu-si aminteasca exact ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, dar intotdeauna isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta."
bebecris spune:
1. david isi ia carticelele cu animale, se aseaza in fund si incepe sa dea pagina cu pagina si sa "citeasca" pe limba lui si cand apare pisica este o fericire...TII TII TIII (PISI PISI)...nu sta sa-i citesc....la desene animate ezista 10 minute, se joaca iar 10 minute si tot asa pana isi pierde interesul...sunt prea mici ca sa-i putem tine intr-un loc....david nu imita animalele in niciun fel...le recunoaste...dar nu mereu...
2. laptele il bea la el in patut din bibe...tinut de mine ca sa poata el sa ma apuce de mana...a fost o perioada in care nu mai vroia la mine in brate, ci in pat...si atunci am hot sa-l pun in patut...isi bea laptele si apoi tasneste cu ochii inchisi, in picioare si intinde mainile sa-l iau in brate...si ne plimbam cam 10 minute dupa care adoarme...dimineata isi bea laptele in pat, langa mine, dar nu are rabdare sa-l bea pentru ca fuge jos la joaca...
laptele si ceaiul le bea din bibe, apa din canuta de la primii pasi cu pai...am incercat toate canutele cu cioc, nu le suporta...si atunci am ales paiul...vreau sa-i mai inca una sa-i pun ceaiul..aaaa si sucul are un bibe special de la baby nova...tetina nu pot sa o schimb pt ca nu vrea alta...am de la primii pasi din silicon, latex, chicco...nu inteleg de ce...
amalia...cum a fost aseara cu laptele? dar azi noapte?ce lapte i-ai dat?
UN MIC AJUTOR
Craciun, cadouri, renii
Cristina - mami de
DAVID - ANDREI 
BLOGUL LUI DAVID SI AL MEU
Povestea nasterii
Pe 20 oct...ora 23:05 a venit pe lume MINUNEA MEA - DAVID ANDREI
cherieactiv spune:
ceau zapy....io i dau in mana periuta si pasta nhoastra de dinti colgate ,se chinuie 10 min sa desfaca tubul , il desurubeaza baga periuta si o freaca bine cu pasta apoi..."se spala"...adica mesteca la periuta...cam atata, io deget la el in gura n-am curaj sa bag..
anca...in primul rand ma bucur ca a juns pachetul macar de revelion , ai facut poze?ref la jardel...pai toata zi9ua asta fac...il implic in treburile mele jucandu-ma ...imi fac treaba cantand toata ziulica prin casa ,el mai uita de necaz si isi vede de ale lui linistit...asta incerc sa fac ,sa mentin acasa un echilibru, un pic de liniste si atunci si el se simte safe ,ok ,insaaaa....cand vine soacra-mea incepe de la usa cu agitatia si ridicat aplecat rostogolit ,il cara peste tot ,il agita foarte tare..3 ore numai asta face ,il iubeste de mama foului si nu il lasa o clipa singur in lumea lui...lui i place de numa ca e zdranganit bine si cand ramane cu mine are aceleasi pretentii, insa io nu il pot alerga 12 ore ca deah...
otilia....nu pot sa cred, mamaaa, asta da noutate!!!!!!!sa iti fie de bine sarcina waw ce surpriza!
asteptam primavara, noi am fost in carantina o luna raciti cobza amandoi..e nasol si cu frigu asta,inchisi in casa ...
Amalia spune:
Bebecris n-am avut probleme aseara. Momentan, am scos suptul de ziua, adica cel cu care-l adormeam la pranz
. Seara la culcare, il alaptez, la fel si peste noapte. Am inceput sa-i dau, inainte de a-l alapta si vreo 50 ml lapte praf. Momentan, n-a vrut deloc, ma plezneste pese mana
. Da' sunt perseverenta
.
poze aniversare 1 an
"Oamenii s-ar putea sa nu-si aminteasca exact ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, dar intotdeauna isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta."
cameliam spune:
mamiseli nu stiu ce as fi facut in locul parintilor tai in situatia data, oricum nu am toate datele si oricum nu conteaza, nu?
. Eu nu critic parintii ce au ales sa-si lase copiii cu bunicii, n-am dreptul asta. Ca am spus ca 'normal' mi se pare ca un copil sa creasca alaturi de parinti nu inseamna ca critic parintii ce au procedat diferit.
Iti spun ce au facut ai mei cu mine, tot asa erau singuri in oras, bunicii mi-au fost la tara ambele perechi, bunicii din partea mamei la 30km de Cluj. Ai mei mi-au luat bona, mama s-a intors la serviciu cand eu aveam 9 luni, asa era atunci. Apoi m-au dat la gradi de la 3 ani, program 8-12 si dupa-masa ma lua bona si statea cu mine pana veneau ei acasa. Adevarat ca mama lucra in invatamant, prin urmare la 3-4 dupa-masa cel tarziu era acasa la mine.
ramo Eu tocmai am luat o carte super haioasa cu animale, magnetica, are niste animalute mici magnetice pe care le lipesti pe carte, le integrezi in peisaj. O combinatie intre jucarii si carte. Poate asa o sa-i placa sa-i arati una si alta, daca tu iti doresti asta. Dar eu zic ca e mica inca, daca nu o intereseaza, asta e. Da, Alexandra intr-adevar stie tot felul de animale, gen vultur, pasarea colibri si alte minuni ca ii plac cartile si le rasfoieste de 1000 de ori pe zi si ma cheama sa-i spun cum se cheama una si alta. Dar asta pentru ca pe ea o intereseaza, ii plac fara sa fi incercat eu sa-i insuflu asta. Fiecare copilas cu preferintele lui, ca si noi adultii, nu?
A mea nu sta pe olita nici s-o pici cu ceara. Nici n-am prea insistat, e drept, am zis ca incerc dupa 18 luni sa vedem...
A tot vroiam sa va spun, mai nou vrea sa se incalte singura. Evident nu poate, evident se enerveaza, urla, daca dau s-o ajut imi impinge mana la o parte si urla si mai tare.... haios, mai nou ne ia juma de ora incaltatul, pana reusesc sa-i distrag eu atentia cu ceva jucarie si-o incalt rapid. Oare cum sa fac cu ea, ca as vrea s-o sustin in eforturile ei sa se incalte singura dar cred ca e muuuult prea mica inca sa si reuseasca si uite asa ne ia un ceas sa iesim afara.
babyzapi eu folosesc nenedent cu degetar de silicon. Ocazional folosesc chiar periuta de dinti pentru copii, mai ales cand vrea ea singura sa se spele pe dinti.
Amalia spune:
Cherie ma bucur ca ai scris!
E normal ca bunica sa se poarte altfel cu puiul, oricum sunteti firi diferite. Dar nu vad nimic rau in a sta de vorba pe indelete, amandoua si sa stabiliti niste limite de bun simt pe care sa le aiba.
Eu sunt convinsa ca va veti intelege foarte bine, de vreme ce-ti iubeste puiul asa mult!
poze aniversare 1 an