*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (100)*

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Camelia pare interesanta cartea, o sa o cumpar si eu. Si daaaaaaaa, din pacate, ma regasesc in afirmatia respectiva, ca de multe ori tind sa imi copiez parintii. Mai exact, de multe ori cand il cert pe Raphael imi vin in cap cuvinte pe care le foloseau ai mei...si duc o lupta de fiecare data pentru a nu zice acele lucruri...si de cateva ori am fost pe punctul (dar, nu am dat - specific sa se inteleaga) de a ii da o palma la fundulet cand m-a suparat tare...doar pentru ca eu eram batuta si pedepsita din orice fleac. Chiar m-am gandit ca as vrea sa merg la psiholog sa vb deschis despre toate astea...doar ca al meu nu ma intelege. Imi zice ca ma port extraordinar cu Raphael si sunt o mama buna...dar nu intelege cat ma straduiesc eu pentru asta. Deja mi s-a pus un nod in gat....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Isabela & Raphael Nicolas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Ramo cred ca ceri prea multe de la un copil asa de mic. Ei acum exploreaza, descopera lucruri noi, nu are rabdarea si concentrarea necesara sa se uite pe carti. Nici Miruna nu sta sa se uite pe ele, din contra le rupe de le merg fulgii dar sincer nu mi-am facut nici o grija pt ca nu am de ce.

Mihaela de Miruna Cosmina (13.11.2008)

Pozele mele

Mirunica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Cati bea cu paiul de la 8-9 luni, insa de o vreme prefera apa direct din pahar. Sucul de fructe il bea cu paiul din pahar. Canute cu cioc nu au avut succes deloc la ea, desi am schimbat vreo 3 feluri.
Parca si Arianna lui Bravegirl bea cu paiul de la cateva luni. Eu am inceput cu un pai foarte scurt, dintr-ala de la cutiutele de suc/lapte, ca sa-i fie usor sa traga repede. Apoi am trecut la paie lungi.

Baiatul sora-mii vorbeste in somn de cand era mic-mic, deci e posibil.

Citat:
citat din mesajul lui Ramo2007

Sara a rupt ciocul de la canuta Nuk...vreau sa-i iau din aceea cu pai.Ce-mi recomandati?Stiu oare la varsta asta sa bea cu paiul?
Azi noapte Sara vorbea in somn, spunea DA...s-a intamplat de vreo 2-3 ori am zis ca visez eu, dar a auzit-o si sotul si ne-am uitat la ea si era cu ochii inchisi..deci dormea
I s-a mai intamplat cuiva sa-l auda pe bb vorbind in somn?

Ramo mami fericita de Sara Maria

02.12.2008

Visul meu implinit, Sara Maria!

Poze cu printesa mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Vad ca vorbiti de canute cu pai. Lapticul de seara cu ce-l beau?...si unde? Ii tineti in brate pana il beau sau il primesc in patut?

poze aniversare 1 an

"Oamenii s-ar putea sa nu-si aminteasca exact ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, dar intotdeauna isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta."

Mergi la inceput

Nu ai ce-i face, trebuie sa ai rabdare sa mai creasca, cred ca ceri prea mult de la ea. Nici Rebeca nu a stat sa-i citesc povesti pana la 2 ani jumate, nu avea rabdare. Ne uitam peste carti, aratam animalele, dar nu avea rabdare sa-i citesc povesti, imi lua cartea si incepea sa dea paginile, sa le rupa etc
Concentreaza-te pe jucarii/jocuri pentru varsta ei, are timp si de povesti, n-o sa fii fericita sa-i citesti cate povesti va dori ea la un moment dat, crede-ma pe cuvant

Citat:
citat din mesajul lui Ramo2007
Animalele jucarii care le are in casa le stie, ca-i spun sa-mi aduca cate ceva si aduce...dar cartile nu au succes...ce sa-i fac?
Ramo mami fericita de Sara Maria

02.12.2008

Visul meu implinit, Sara Maria!

Poze cu printesa mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Amalia lapticul de seara i-l dau in camera lui, la mine in brate, din biberon

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Isabela & Raphael Nicolas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Daca-i dau Sarei sa bea din cana/pahar zici ca-i catelus, baga limbuta si se uda toata...
Am vazut pe forum si nu numai mamici care vorbesc despre copiii apropiati de varsta Sarei ca recunosc animale, sau chiar fac ca acele animale...de asta aveam unele semne de intrebare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Anca bine ati venit acasa. Ma bucur ca sunteti bine.
Florentina cu placere.

Acum sa raspund si eu la sondaj. Sunt undeva pe la ce zice babyzapi pt ca si tatal meu ma articula cu diverse ocazii din diverse motive. Asa incat sunt deosebit de grijulie cand ma supar pe miruna sa nu trec un anumit prag de furie, incerc sa fiu mai detasata cu dezastrul pe care il face in casa. daca simt ca nu ma pot calma repede, o las in tarc sau cu tatal ei cateva minute si plec in alta camera si ma intorc vesela si calma. cam asta ar fi ce incerc eu sa schimb din copilarie (asa erau vremurile atunci iar pedeapsa corporala era considerata normala). in rest am fost un copil foarte iubit, protejat. In ciuda handicapului nu m-am simtit aiurea, m-au ajutat sa ma integrez la scoala si in societate fara probleme. asa ca partea cu iubirea si grija pt copil o reproduc din copilarie pt miruna.
camelia sa stii ca pana la 7 ani am fost crescuta de bunici, parintii mei veneau la fiecare sfarsit de saptamana sa ma vada iar concediile le petreceam impreuna neaparat. Asa era situatia atunci, parintii mei trebuiau sa munceasca, erau straini intr-un oras nou iar pe mine nu au avut curaj sa ma lase la o cresa pt ca au considerat ca am nevoie de mai multa atentie. Asa ca m-au luat bunicii care locuiau in alt oras la 45 km de ai mei si au avut grija de mine. daca tu erai intr=o situatie asemanatoare ce faceai? Nu alegeai varianta bunici? Incerc sa scot in evidenta ca nu tot timpul e doar alb si negru si sunt destule situatii care nu se potrivesc perfect cu ideile noastre despre viata si sunt destule situatii justificate cand bunicii ajung sa ajute la cresterea nepotilor. Si eu sunt de parere ca parintii trebuie sa-si creasca copii dar sunt cazuri care necesita maleabilitate.

Amalia Miruna bea laptele din biberon iar seara sta pe pat dar cu picioarele pe mine iar eu o tin de manuta sau o mangai pe cap. Imi era tare greu sa o tin in brate, se cunosteau cele 11 kg. Ca sa mearga intarcatul usor trebuie treptat. Mai intai scoti o masa de lapte de peste zi apoi inca una si tot asa pana ramai cu una dimineata si un seara. Incearca de fiecare data cand cere lapte sa ii dai din bibe sau canuta cu cioc/pai lapte praf apoi lapte de la tine pt ca incet incet sa se familiarizeze cu el si sa nu-l mai refuze. daca va iese partea asta cu LP, inlocuiesti masa de seara de san cu lapte praf iar dupa o vreme si pe cea de dimineata si gata intarcatul. cam asta e teoria. pastile eu nu am luat, cand se mai umflau sanii si erau durerosi, ii mai decongestionam putin cu dus si masaj. Miruna a baut cel mai bine lapte praf Bebelac. Celelalte marci nu i-au placut. Si ca o incurajare: eu dupa ce am fost intarcata de mama mea la 1 an si 2 luni nu am mai vrut sa pun gura pe nici un lapte Mi-a inlocuit mesele de lapte cu preparate care contineau lapte (gen orez cu lapte, branza, iaurt) la recomandarea dr si m-a lasat in pace. pupici

e sau am un copil care vrea neaparat sa scrie si ea la tastatura asa ca ma opresc aici. va pup, fug la nani cu pustoaica matzaita.

Mihaela de Miruna Cosmina (13.11.2008)

Pozele mele

Mirunica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Sara bea lapticul dimineata si seara din biberon, in patul mare, sau uneori la mine in brate.Ce canuta cu pai sa iau?

Mergi la inceput

Amalia, Cati il bea din biberon, in bratele mele, dupa care ne asezam in pat amandoua si adoarme langa mine. Inca mai vreau s-o tin in brate seara o perioada, probabil cateva luni, dupa aia n-o sa mai incapa la mine in brate.
Asa am facut si cu Rebeca, pe la 18 luni isi bea lapticul direct in pat. La biberon a renuntat pe la 3 ani jumate, n-am fortat cu nimik, la fel voi proceda si cu Ecaterina, va renunta la biberonul de seara cand va fi pregatita.
Depinde cum iti este tie mai usor. In cazul meu, de exemplu cu Rebeca, imi era mai simplu sa-i dau laptele in pat pentru ca adormea foarte repede. Ecaterina in schimb, nu mai adoarme la lapte de ceva vreme, asa ca o pot tine in brate si apoi in pat.
Oricum un aspect foarte important....dupa ce au toti dintisorii, nu mai e voie sa adoarma fara sa se spele pe dinti, lactoza din lapte cauzeaza carii, deci musai spalati dupa ce-si beau lapticul. Eu am inceput treaba asta cu Rebeca pe la 18-20 luni, si nu mi-a fost usor, insa s-a obisnuit cam in 10 zile.

Citat:
citat din mesajul lui Amalia

Vad ca vorbiti de canute cu pai. Lapticul de seara cu ce-l beau?...si unde? Ii tineti in brate pana il beau sau il primesc in patut?

poze aniversare 1 an

Ami, mami de David Alexandru (26 iulie 2001) si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

"Oamenii s-ar putea sa nu-si aminteasca exact ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, dar intotdeauna isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta."

Mergi la inceput