*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (100)*

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

bertha, nu i-am facut analize pt alegii (am fost dimineata la recoltat si David, nemancat si luat din pat, a fost un inger) pt ca medicul a zis ca ar putea avea helicobacter, care ar putea da aceleasi simptome (eu am avut si sunt asemanatoare) sau ar putea avea viermisori.Deci ii facem analizele de sange uzuale, plus sumar urina, coproparazitologic, si helicobacter. Cand ai timp scrie te rog reteta de chiftelute la cuprot, ca as face si eu si n-am facut niciodata (eu nu stiu bucatareala complicata.Fac doar supe, ciorbe si acum mancarici pt David, dar fripturi si alte alea face Liviu). O sa incerc sa pun si niste poze noi.

Amalia, noi suntem pe Aptamil acum.E simplu, fara arome. Inainte am fost pe Nestle, dar dupa 2 luni nu a mai vrut, si fiindca manca cam 50 de ml de lapte pe zi, si cum alte lactate nu mai primeste, am incercat cu Aptamil si pana acum vad ca are succes.

cameliam, eu nu sunt de acord cu afirmatia asta.Pe mine m-a crescut bunica de la 4 luni la 6 ani, si toate vacantele acolo mi le-am petrecut.M-a iubit, dar niciodata nu mi-a spus-o, nu m-a pupat niciodata daca nu plecam undeva cateva zile (asa sunt oamenii simplii de la tara), nu s-a jucat cu mine niciodata (imi facea papusi si mingi din carpe, dar se ducea la ale ei, nu avea timp sa se prosteasca cu mine). Mama a fost pt mine o prezenta pe care multa vreme nu am inteles-o, iar cand am incepu scoala si m-am mutat acasa m-am simtit mereu a 7 roata la caruta, fiind mereu pusa pe planul 2, dupa sora mea. Eu pe de alta parte il pup si-l dragalesc pe David cat de des ma lasa (ca nu e tocmai copilul pupacios pe care mi l-as dori), ma joc toata ziua cu el (nu gatesc decat pt el si doar seara cand e si tati acasa, iar curatenie facem impreuna, in joaca) si incerc (sper sa si reusesc) sa nu fac greselile pe cara mama le-a facut cu mine sau sora mea cu nepotul meu (ca alte exemple nu am pe langa mine). Inca inainte sa se nasca David discutam mereu cu Liviu, si o facem si acum, cum sa procedam astfel incat sa fim cat mai echilibrati in cresterea si educarea lui David.Nu am citit carti, in afara de Mama si copilul a familiei Capraru nu am cumparat nimic de specialitate si nici pe net nu am citit, decat acolo unde am avut nedumeriri si probleme.Ne-am lasat ghidati de instinct, de sentimente si de ceea ce am hotarat impreuna.

_

Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze

Povestea povestilor

6 luni si 10 zile,68 de cm si 8100 gr. 8 luni, 74 de cm si 9100gr. 9 luni, 75 de cm si 9300gr.10 luni, 76 de cm si 9700 gr. 11 luni, 76 de cm si 11,00 kg, 1 AN, 76 de cm si 10,60 kg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebecris spune:

eu chiar nu citesc carti si nu cumpar carti de genul...cum sa-ti cresti copilul!!!
eu am carti de psihologie in casa...am terminat psihologia si am facut si niste cursuri de psihopedagogie in per in care lucram la gradi...
insa este fff greu sa aplici ce stii pe cei apropiati...am multe prietene care lucreaza in domeniu...

UN MIC AJUTOR

Craciun, cadouri, renii

Cristina - mami de DAVID - ANDREI

BLOGUL LUI DAVID SI AL MEU

Povestea nasterii

Pe 20 oct...ora 23:05 a venit pe lume MINUNEA MEA - DAVID ANDREI

Mergi la inceput

alina ai punctat bine...si eu tot "mama si copilul" o am...cel mai bun exemplu este mama mea care a crescut 3 copii fara sa faca diferente...ne iubeste pe toti 3 la fel....insa am putut sa observ unde a gresit cu fratele meu care este o oaie neagra....
ma bazez mult pe instinct, pe observatie si pe sondaj...am cautat pe net si prin casa (carti, reviste) atunci cand eram intr-o sit din care nu stiam sa ies sau nu gaseam o solutie....

UN MIC AJUTOR

Craciun, cadouri, renii

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Camelia, eu ma regasesc in afirmatia Irinei Petrea, si eu i-am citit cartea si am dat de cateva sfaturi care mi-au prins bine cu Rebeca in perioada intre 2 si 3 ani.
Am citit multe carti pe aceasta tema, consider ca e bine sa fii informat si apoi sa iei ce se portiveste pentru copilul si familia ta, in contextul conditiilor de viata pe care o duci.
Acuma, stau si ma gandesc...e posibil ca in afirmatia respectiva sa se regaseasca persoanele care au avut o copilarie fericita, care n-au ce reprosa parintilor referitor la modul cum i-au crescut sau cum s-au comportat cu ei, fara amintiri urate, gen certuri/urlete/batai/jigniri etc Poate daca ai avut o copilarie umbrita de asemenea momente, incerci sa te porti altfel cu copilul tau (desi crede-ma ca stiu foarte multe cazuri care-mi demostreaza contrariul, din pacate).
Din experienta mea si a celor din jurul meu pot spune un lucru sigur: copilul copiaza parintii, sunt oglinda fidela a reactiilor tale, a modului de gestionare a frustrarilor si nervilor. Cu singuranta daca tu strigi la copil, si el va striga la un moment dat la tine sau la alti copii/oameni, daca-l lovesti, si el va raspunde prin acelasi comportament cand va avea o frustrare, daca-l jignesti/umilesti la fel va proceda si el cu semenii lui mai tarziu, sau chiar cu tine, ca parinte.

Si inca ceva, fetelor cu un singur bebe, parca Bertha mai spunea ceva de genul asta, acuma inca e foarte usor de calmat un bebe plangacios, merge distrasul atentiei foarte bine. Dar in perioada 2-3 ani incepe sa devina mai dificil, nervii si rabdarea sunt puse la mare incercare. Eu de exemplu, gasesc mult mai grea perioada de dupa 4 ani cu Rebeca decat inainte Cu Ecaterina e floare la ureche, marile provocari sunt cu Rebeca Imi este tare greu sa-mi mentin calmul sub cota de avarie, si ma citeste si "ataca" tot timpul la locul sensibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Care dintre volume ?

Ca sunt 2 , cel putin aici pe piata din Craiova . Chiar vroiam sa v-o recomand ca autoare.

A tinde e una , a copia fara triere sau discernamant un comportament e altceva . Pina la urma avem ca adulti propria noastra individualitate care isi va pune amprenta asupa modului de educare pe care il adoptam in privinta copilului. Am dubii ca suntem doar suma copilariei .Ar insemna ca autoeducarea , personaliatatea formata de-a lungul timpului , propriile experiente sa fie zero daca ar fi sa absolutizam.

Dar da , in general tinzi sa aplici reguli verificate pe pielea ta , in special cele care s-au dovedit eficiente si sa le inlaturi pe cele ineficiente sau pe care le-ai perceput ca fiind ineficiente.
Asa inteleg eu prin "produsul copilariei sale" si a "tinde in mod natural". Natural in sensul ca in definitv experienta parintilor tai e cam singura traita pe pielea ta .Vizualizam , simtim conceptul-notiunea de parinte asa cum ne-a fost servita de ai nostrii parinti.

Asta nu inseamna ca aplicam automat ce ne-a fost servit sau ca luam de buna conceptia parintilor nostri.

Iar asa cum parintii tai sau purtat cu tine....depinde ..e discutabil. Si aici simt nevoia sa pun accentul pe verbul folosit de autoare TINZI . - ma rog daca acesta a fost verbul folosit. (poate ma directionezi spre pagina , capitol , volum etc.)

Ma gandesc spre exemplu la acei parinti care si-au abuzat copii - tata alcoolic sau agresiv , bataus - si care potrivit stampilei pusa de autoare (daca e sa o privim ca "pe o stampila", asa ca pe ceva implacabil) vor genera copii la rindul adulti care se vor comporta cu proprii lor copii similar : adica abuziv. Hmmm...am dubii ca toti copii de alcolici vor ajunge la rindul lor parinti alcoolici sau toti copii abuzati fizic se vor comporta abuziv cu proprii lor copii. Tocmai de aceea cred eu ca autoarea foloseste un verb flexibil.

In ceea ce ma priveste am pina in acest moment ca mama o experienta diametral opusa experientei mamei mele , opusa atit prin conceptii cat si prin deciziile luate pina aici. Si sotul meu la fel , cu desavarsire opus fata ce i s-a servit in copilarie.

Da si mie mi-ar placea ca uneori lucrurile sa fie in alb si negru iar cantitatea de nisipuri miscatoare sa fie cat mai mica.

Uneori , doar uneori cand foarte obosita .

De cele mai multe ori culorile le gasesc mai putin plicticoase si mai palpitante decat alb si negru. Iti imaginezi cate combinatii superbe pot iesi dintr-o varietate de culori ??

Citat:
citat din mesajul lui cameliam

Intrebare intrebatoare, in umbra discutiilor de ieri/azi

Citesc o carte, a Irinei Petrea, "Si tu poti fi supernanny". Are cateva aspecte interesante si printre altele zice ca fiecare om e produsul copilariei sale, ca parinte tinzi in mod natural te porti cu copilul asa cum si parintii tai s-au purtat cu tine.

Sunt curioasa, sunteti de acord sau nu cu afirmatia asta? Va regasiti sau nu?

Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)
http://family.webshots.com/photo/2298209940105578547KgCCiq
http://community.webshots.com/user/VacantainCroatiacuEva

Copilul isi alege momentul cel mai bun pentru a veni pe lume si parintii potriviti pentru a-si implini destinul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Multumesc mult fetelor pentru raspunsuri!
Grea etapa! Pe scurt: a adormit la 14...v-am povestit in ce mod. In jumatate de ora era in picioare, urla de mama focului. N-a fost chip sa-l readorm in pat sau sa ma asez langa el, parca-l opaream asa facea. L-am luat in brate si am stat cu el cu fata inspre mine si capul pe pieptul meu..la calculator. A adormit asa de 5-6 ori pana am reusit sa-l repun in pat (se trezea de cate ori incercam..)
Acum doarme iar de la 15:30, deci cumulat a depasit deja ora de somn si sunt multumita!
I-am dat sarcina sotului sa ia diseara o cutie de lapte (i-am dat 3 variante, sa vedem ce gaseste prima). Incerc o perioada cu aia sa vedem ce succes am. Oricum, am decis asa momentan: ii dau diseara la culcare intai lapte praf sa vedem cat si daca ia, apoi ii ofer sanul. Peste noapte la fel.... Sar masa de dimineata la san, chiar daca asta va insemna sa ne trezim la 6-7. Deci elimin in prima faza mesele de peste zi.
Va tin la curent ce o iesi. Eu sunt copil cuminte, promit sa nu dau inapoi

poze aniversare 1 an

"Oamenii s-ar putea sa nu-si aminteasca exact ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, dar intotdeauna isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Cami pt link.

Cine pune o reteta de pandispan/chec la retete?

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)
Stefanut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

1. Da , nu este singura autoare e o opinine majoritara dar trebuie perceputa nuantat , nu literal asa cum este frunizata scriptic.

2.Nu e obligatoriu , psihologii dau procente inverse. Adica in majoritatea[/i] cazurilor adultii care au avut o copilarie nefericita tind sa ofere la rindul lor ca parinti o copilarie la fel de nefericita propriilor progenituri. Nu pentru ca sunt rai sau au devenit rai ci pentru ca nu reusesc sa isi vindece in timp util ranile , nu au resurse de a fi buni , nu au stabilitatea necesara si nici rezistenta . Copilaria este baza , inceputul , pe ea se cladeste. De aia toti psihologii cauta "buba in copilarie" .Ca la o casa. Fundatia e proasta restul oricat de frumos si interesant ar fi sta sub semnul ...clatinarii fundatiei.

3.Am avut o copilarie hiper - fericita , ca in basmele lui Ion Creanga cu un singur minus : daca as fi crescut linga mama - care este invatatoare - as fi avut mult mai putine aspecte de corectat la citeva capitole - comportament , educatie , personalitate. In copilaria si adolecenta mea am fost cam zanateca, foarte independenta , suficient de independenta incat aceasta indepedenta a facut obiectul unei negocieri cu ai mei in perioada liceului.Decizia cu viata e cruda nu are legatura cu vreo copilarie nefericita. ci cu pura realitate care ne inconjoara zi de zi.

4. Iti impartasesc 100 % optica.

Pleedccc la saalaallaaa...

Citat:
citat din mesajul lui cameliam

1. Mie mi-a atras atentia afirmatia ei, mi s-a parut interesanta si nu stau acum sa caut prin carti de pshihologie dar am senzatia ca nu e prima care face aceasta afirmatie.

2. Sigur ca daca ai avut parte de o copilarie nefericita faci tot posibilul ca al tau copil sa nu aiba parte de asa ceva.

3. Dar in cazul in care copilaria ta a fost in limitele normalului, sa zicem, te regasesti in atitudinea pe care o ai fata de copil? De aceea ziceam ca pun intrebarea in umbra discutiilor de ieri/azi, legat de "nervi si copil", legat de modul in care il abordezi si chiar si felul in care intelegi sa-l pregatesti pentru viata, asta vis-a-vis de ce spunea Mirtha cu "viata e cruda".

4. Iar in legatura cu "nu-mi cresc copilul din carti" sunt de acord partial, in sensul ca e ok sa citesti cat mai mult, in masura timpului disponibil, si apoi sa selectezi ce ti se pare de bun simt si potrivit pentru copil si ce nu. Unele carti sunt bune, altele slabe si-ti dai seama de asta doar citindu-le.
Nu sunt insa de acord sa nu citesti deloc literatura de specialitate pe principiul ca "stiu eu mai bine".

Citat:
citat din mesajul lui bebecris

eu nu prea cred in produsele de televiizune care dintr-odata se trezesc mari psihologi si pedagogi...
emisunile la care a participat aceasta doamna erau niste facaturi...acele cazuri erau platite....sunt convinsa ca, daca o persoana a avut o copilarie nefericita va face tot posibilul ca pruncul ei sa nu cunoasca lipsurile, nefericirea....
eu nu vreau sa-mi cresc copilul din carti...nu refuz un sfat....dar nu exagerez cu asta

Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)
http://family.webshots.com/photo/2298209940105578547KgCCiq
http://community.webshots.com/user/VacantainCroatiacuEva

Copilul isi alege momentul cel mai bun pentru a veni pe lume si parintii potriviti pentru a-si implini destinul.

Mergi la inceput

amalia...o sa fie usor..ai sa vezi...tu trebuie sa cresti progresiv cantitatea de lapte in bibe, astfel incat sa elimini sanul...si ai sa vezi ca nici noaptea nu o sa se mai trezeasca pentru ca o sa fie satul...
bafta!!!!!

UN MIC AJUTOR

Craciun, cadouri, renii

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleinad.g spune:

Buna ziua,mamici!
Incerc sa sciu ceva repede pana nu se supara Teodora.
Amalia, in privinta formulelor o sa-ti zic ce mi-a zis mie pediatrul din spitalul de copii. Nu exista formula buna sau formula rea, toate sunt bune si sunt de preferat laptelui de vaca. Din punct de vedere comercial fiecare va face reclama firmei proprii, de aceea multe mamici ti-au zis ca laptele x sau y e cel mai apropiat de cel matern. Diferentele compozitionale sunt mici, toate respecta niste norme europene care lasa limite foarte mici de jonglat. Diferentele sunt de gust si acesta e si motivul pentru care rezista atatea firme pe piata, fiecare copil are o anumita preferinta. Teodora, de exemplu, s-a oprit la Nan (acum e la junior) dupa ce am incercat Lactana, Aptamil si Humana. Asa ca sfatul meu e sa incerci sa alegi laptele in functie de preferintele lui alimentare.
Incerc sa mai revin, acum nu se mai poate.

Mami de Teodora (1.12.2008) si Bogdan (24.05.1995)
Poze Craciun
Povestea nasterii

Mergi la inceput