*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (100)*
Raspunsuri - Pagina 13
Amalia spune:
Buna mamicutelor!
As dori ca diseara sa-mi ia sotul lapte praf de la farmacie. Ce merge mai bine la ai vostrii acum? Parca zicea cineva de Milumil cu arome? Doctora spune ca de la varsta lui e ok orice i-ar placea lui...asa ca astept "preferintele" voastre.
Si stirile de ultima ora....de 10 minute doarme de pranz...cu maaare intarziere fata de ora lui normala, pentru ca 35 de minute a plans. Cum v-ati dat seama, nu i-am dat sa suga. Am decis sa-i scot treptat mesele si incep cu aceasta, de peste zi.
In primele 5 minute s-a alintat, a ras, se arunca pe mine...nu prinsese ideea, dar ii explicam ca lapticul se termina, mami il iubeste il continuare, o sa doarma in bratele mele...nici eu nu mai stiu cate nu i-am spus si cum l-am alintat. Dupa 5 minute, a prins ideea si a incepu sa ma bata. El rar a ridicat mana sa dea. Acum ma pocnea si se uita la mine..iar ma pocnea. I-am luat manutele de fiecare data si i-am explicat frumos ca nu ne lovim, am mangaiat fata cu manutele lui, pana la urma a renuntat...si a inceput sa se tanguie...si s-a tot vaitat, si-a mutat pozitia prin tot patul, l-am readus pe bratul meu..si tot asa. Apoi a dat-o in plans rau, isteric, cu toate vorbele si mangaierile mele.
Dupa 30 de minute de cand eram in pat, l-am ridicat si i-am pus capul pe umarul meu si am facut cativa pasi. A inceput sa se calmeze, sa ofteze si a inchis ochii in 5 minute. Acum doarme in patut..imi pare crispat..probabil asa mi se pare mie...a dat de vreo 2 ori deja sa bazaie in somn ...
Grea va fi intarcarea asta!
poze aniversare 1 an
"Oamenii s-ar putea sa nu-si aminteasca exact ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, dar intotdeauna isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta."
cameliam spune:
Amalia eu ii dau NAN3, din cate stiu eu NAN-ul e cel mai apropiat ca gust de laptele matern.
Poti sa iei si Lapte Junior, tot de la Nestle, e pentru copii peste un an. Au si varianta cu miere, desi eu una nu vad sensul laptelui praf cu miere sau arome.
Succes!
bebecris spune:
amalia...eu i-am dat lui david HUMANA CU AROMA DE MAR...eu i-am dat de la 7 luni jumate inainte de san putin lapte humana cu bibe (cca 50 ml)...david s-a intarcat singur la mare la 10 luni jumate...
incearca sa-i dai laptic la culcare...vezi ce prefera...pe cat posibil sa nu te vada dezbracata...si multa putere sa nu te intorci de la decizie...eu eram cat pe aci....ac um david bea zuzu albastru...fara probleme...
UN MIC AJUTOR
Craciun, cadouri, renii
Cristina - mami de DAVID - ANDREI
BLOGUL LUI DAVID SI AL MEU
Povestea nasterii
Pe 20 oct...ora 23:05 a venit pe lume MINUNEA MEA - DAVID ANDREI
cameliam spune:
Intrebare intrebatoare, in umbra discutiilor de ieri/azi
Citesc o carte, a Irinei Petrea, "Si tu poti fi supernanny". Are cateva aspecte interesante si printre altele zice ca fiecare om e produsul copilariei sale, ca parinte tinzi in mod natural te porti cu copilul asa cum si parintii tai s-au purtat cu tine.
Sunt curioasa, sunteti de acord sau nu cu afirmatia asta? Va regasiti sau nu?
bebecris spune:
eu stiam ca humana este cu gustul cel mai apropiat de laptele de mama...eu sunt pro humana...atat eu cat si sora si fratele meu am crescut cu humana...cunosc ff multi copii care nu au acceptat nan si milupa in timp ce papau si de la mama...depinde...
UN MIC AJUTOR
Craciun, cadouri, renii
Povestea nasterii
ginye55 spune:
Cine ma poate ajuta si pe mine cu niste cursuri/carti/culegeri pt lb engleza in format electronic?
Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)
Stefanut
Ramo2007 spune:
Cred ca fiecareia dintre noi i s-a spus de catre dr. ca laptele care il bea copilul e cel mai apropiat de cel matern...mie asa mi-au spus in maternitate de LACTANA de la TOPFER. Sara l-a acceptat f bine de la inceput.Cel care il bea Sara de la 10 luni e cu fructe.
bebecris spune:
eu nu prea cred in produsele de televiizune care dintr-odata se trezesc mari psihologi si pedagogi...
emisunile la care a participat aceasta doamna erau niste facaturi...acele cazuri erau platite....sunt convinsa ca, daca o persoana a avut o copilarie nefericita va face tot posibilul ca pruncul ei sa nu cunoasca lipsurile, nefericirea....
eu nu vreau sa-mi cresc copilul din carti...nu refuz un sfat....dar nu exagerez cu asta
UN MIC AJUTOR
Craciun, cadouri, renii
Povestea nasterii
cameliam spune:
bebecris, nu conteaza daca emisiunile erau facaturi sau nu si nu conteaza nici daca tipa e un bun psiholog sau nu. Eu am extras o fraza si mi s-a parut de bun simt sa mentionez sursa, posibil sa fie defect profesional, insa nu despre sursa vroiam sa discut cu voi.
Mie mi-a atras atentia afirmatia ei, mi s-a parut interesanta si nu stau acum sa caut prin carti de pshihologie dar am senzatia ca nu e prima care face aceasta afirmatie.
Sigur ca daca ai avut parte de o copilarie nefericita faci tot posibilul ca al tau copil sa nu aiba parte de asa ceva.
Dar in cazul in care copilaria ta a fost in limitele normalului, sa zicem, te regasesti in atitudinea pe care o ai fata de copil? De aceea ziceam ca pun intrebarea in umbra discutiilor de ieri/azi, legat de "nervi si copil", legat de modul in care il abordezi si chiar si felul in care intelegi sa-l pregatesti pentru viata, asta vis-a-vis de ce spunea Mirtha cu "viata e cruda".
Iar in legatura cu "nu-mi cresc copilul din carti" sunt de acord partial, in sensul ca e ok sa citesti cat mai mult, in masura timpului disponibil, si apoi sa selectezi ce ti se pare de bun simt si potrivit pentru copil si ce nu. Unele carti sunt bune, altele slabe si-ti dai seama de asta doar citindu-le.
Nu sunt insa de acord sa nu citesti deloc literatura de specialitate pe principiul ca "stiu eu mai bine".
Citat: |
citat din mesajul lui bebecris eu nu prea cred in produsele de televiizune care dintr-odata se trezesc mari psihologi si pedagogi... emisunile la care a participat aceasta doamna erau niste facaturi...acele cazuri erau platite....sunt convinsa ca, daca o persoana a avut o copilarie nefericita va face tot posibilul ca pruncul ei sa nu cunoasca lipsurile, nefericirea.... eu nu vreau sa-mi cresc copilul din carti...nu refuz un sfat....dar nu exagerez cu asta |
cameliam spune:
Flori, poti cauta online materiale, uite de exemplu aici:
http://www.ego4u.com/en/cram-up/grammar
Citat: |
citat din mesajul lui ginye55 Cine ma poate ajuta si pe mine cu niste cursuri/carti/culegeri pt lb engleza in format electronic? |