*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (100)*
Raspunsuri - Pagina 15
crismargrg spune:
Buna ziua!
Intru si eu pe fuga sa va multumesc pentru aprecieri.
Lauramiron si Bertha hainutele sunt luate toate de la Kiabi, magazin frantuzesc deschis in Carrefour Berceni. Au in majoritatea timpului promotii atractive, ultima era ca la un produs cumparat primesti alte doua gratis.
Criss vacanta placuta! Te asteptam cu poze frumoase.
Amalia noi bem Nestle junior.
pentru o mamica perseverenta.
Mariana l-am admirat si pe cheliosul tau dulce, pare mai matur acum fara plete.
bebecris spune:
abia astept sa se deschida kiabi si la noi in titan!!!

UN MIC AJUTOR
Craciun, cadouri, renii
Cristina - mami de
DAVID - ANDREI 
BLOGUL LUI DAVID SI AL MEU
Povestea nasterii
Pe 20 oct...ora 23:05 a venit pe lume MINUNEA MEA - DAVID ANDREI
cameliam spune:
Mirtha e vorba de volumul 1, am dat citatul din minte fara sa am cartea in fata si propozitia exacta e: "cred cu toata convingerea ca fiecare dintre noi este rezultatul propriei copilarii", se afla pe spatele cartii, chiar pe coperta.
Iar partea a doua, cu "tinde in mod natural" ma tem ca a fost perceptia mea proprie si personala asupra celor citite pe parcursul intregii carti, nu un citat.. oops
. Imi asum greseala, nu trebuia sa pun perceptia mea asupra celor citite cu citatul respectiv in aceeasi propozitie, intr-adevar pare sa faca parte din citat si ce am scris despre cum am inteles eu mesajul.
Edit: de ce am folosit "tinde" si "natural": tocmai pentru ce ai spus tu, ai prins foarte bine ce am vrut sa zic, experientele de pe tot parcursul vietii au impact asupra ta, nu doar cele din copilarie. Ne autoeducam si invatam mereu, asa-i.
Edit2: cred ca ma gandeam si la acei parinti care au avut o copilarie nefericita si care acum, cand sunt la randul lor parinti, incearca in mod voit si constient sa nu faca aceleasi greseli cu copiii lor; genul care daca nu s-ar controla in anumite situatii, prima reactie, cea care le vine in mod "natural", ar fi diferita.
In orice caz, trebuie sa remarc atentia ta pentru detalii si analiza foarte atenta a oricarui text
.
N-am prea inteles exact ce-ai vrut sa zici cu "daca as fi crescut langa mama", sa inteleg ca ai crescut la bunici, ca Alina?
Nu m-am referit la nimeni in particular de aici cand am folosit notiunea de copilarie nefericita sau in limitele normalului. Oricum, si limitele astea ale normalului sunt discutabile si pot fi definite de fiecare altfel. Pentru mine de exemplu, normal e ca orice copil sa fie crescut de parinti, nu de bunici sau alte rude. Nu contest ca o copilarie la bunici poate fi una foarte fericita, dar cred ca are impact asupra relatiei copil-parinti de mai tarziu.
Multumesc de raspunsuri.
Frumos ar fi fost sa raspund eu prima, in ceea ce ma priveste e cat se poate de adevarata afirmatia respectiva. Laura posibil sa ai dreptate, in general atunci cand nu ai nimic de reprosat parintilor tai, e normal sa aplici acelasi tratament si tu copiilor tai, pur si simplu asa iti vine.
Si da, si eu stiu caz de tata agresiv (verbal doar, din fericire) si prin urmare si fiul sau e exact la fel cu sotia si copilul. Ii iubeste, sunt tot ce are mai drag pe lume, nu e genul care sa ridice mana la sotie/copil/catel, dar ii "porcaieste" constant, pentru ca asa stie el ca se traieste intr-o casa. Nu cred ca a avut o copilarie nefericita, ci doar un model rau de urmat.
aleinad.g spune:
Referitor la modalitatile de crestere ale copiilor au existat si vor exista mereu diferente de opinii. Teoretic, toate arata bine, practic lucrurile nu stau intotdeauna ca in carti. Si nu pentru ca ar fi gresite, pur si simplu vorbim aici despre copii care au personalitati diferite si in situatii asemanatoare se comporta diferit, ca urmare si reactia parintilor trebuie sa fie diferita. Rezultatul va fi, normal, diferit. Pana la urma asa se explica de ce exista familii care au 2 sau mai multi copii crescuti in aceleasi conditii si aceleasi reguli si totusi comportamentele lor sunt total diferite. Pentru ca reactia copiilor la anumiti stimuli a fost diferita, iar parintii au reactionat identic. Nu stiu daca am exprimat coerent la ora asta ceea ce gandesc, dar cunosc multe familii in care unul dintre copii este olimpic, celalalt corigent si nu e prost, pur si simplu refuza sa invete, sau unul este cumintenia intruchipata, iar cu celalalt nu te poti intelege.
Astfel, afirmatia Irinei Petra e adevarata numai intr-un anumit context, suntem ceea ce am trait in copilarie, da, dar am trait in acel anturaj prin prisma caracterului pe care il avem genetic. Poate un alt copil ar fi avut o alta perspectiva asupra vietii daca ar fi fost in locul nostru. Poate de aceea vrem ca pruncii nostri sa faca in viata ceea ce n-am reusit noi sa facem, fie pentru ca n-am avut conditii, fie pentru ca ni s-a interzis.
Este frumos sa gandesti ca poti fi parintele ideal. Parerea mea e ca asta e o utopie. Nu cred ca a existat sau ca va exista un astfel de parinte. Dupa cum nu exista si nu va exista copilul ideal. Fiecare are plusuri sau minusuri, fiecare are sentimente care pot fi satisfacute sau alterate mai greu sau mai usor. Mai devreme sau mai tarziu tot vei constata ca ai facut greseli ca parinte, dupa cum ai facut greseli ca si copil. Totul e sa te mentii intr-o limita a bunului simt.
Sunt convinsa ca toate ne zbatem sa oferim copilului nostru educatia cea mai buna, ca toate dorim ca puii nostri sa aiba o copilarie fericita si sa devina adulti “adevarati”. Fiecare a adoptat sau va adopta o anumita linie la un moment dat si va fi in stare sa argumenteze de ce merge in directia respectiva. Ca a luat-o din carti, din experienta personala sau a celor din jur sau, pur si simplu, din instinct, nu mai conteaza. Important este rezultatul.
Mami de Teodora (1.12.2008) si Bogdan (24.05.1995)
Poze Craciun
Povestea nasterii
Printesa01 spune:
mah, sa imi fa a cineva review la ultimile 10 pagini ca n-am inteles care pe ce pozitie e cu privire la educatia plozilor.
BEBECRIS, iar ma iau de viata ta, na, ca mi-a sarit in oki mesajul tau... fetitz, nu's cine te-o sfatuit asa dar, mie asa mi-au zis vreo 3 doftori, ca pana la 3 ani sa nu dau NIMIC DEGRESAT, adica, ZUZU ROSU e bun
cred ca discutia voastra cu educatia a inceput de la mesajul lui mamiselli; asa cred eu, dar nu am timp acuma sa citesc din urma in amanunt ( sunt prastie, astia iar au muci, II VAND GRATIS-mucii, bre, nu copiii)
: io am o idee fixa: mama happy, plod happy. ia analizati-va voi oleaca, nu cumva voi tipati cand va enervati? (io una asa faceam, pana m-am prins ca am 2 maimute care ma copiaza)
fara nici o gluma, luati-o pe madam dolto la citit intr-o seara, ca nu-i greu de citit. va explica ea mai bine la ce sa va asteptati de pe la 15-18 luni. trebuie sa va pregatiti nervii nervosi ca astia mici or sa explodeze.
si ca sa inchei cu sfaturili: MIrtha mai uita bre de carti, relaxeaza-ta oleaca si uita textele alea , ca ma inervezi, zau, ce pana mea mananci de tii minte atata? sunt cu unghia in gat cand vad cum reproduci ce citesti. mey, io nu reusesc sa retin nici suma de la intretinere
si la extrema: BEBECRIS
, nu crestem copii din carti, dar, la un mom dat te pierzi, parol, io ajunsei la psiholog cu mine, cu el, ca nu mai stiam de capul meu; si ca sa vezi paradox, de vina era: varsta. copilul e normal, muma e defazata
nu ma injurati, ca nu cred ca mai intru curand; din cauza unor..... chestii personale
Ralukutza, ti-am scris pe mess, daca ai timp, da-mi un claxon
Printesa01 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ramo2007 Sara de 2 zile nu mai bea apa ...ieri un pic si pana la ora asta deloc....nu vrea...de la ce o fi?Ce sa-i fac?Ramo mami fericita de Sara Maria 02.12.2008 Visul meu implinit, Sara Maria! Poze cu printesa mea |
vezi, ca nu ma asculti?
think pink.
pe cuvant de shoim daca stiu daca fi-miu a baut apa azi
io sigur n-am baut; mah e jale mare daca nu bea apa? lasa-i cana la indemana, ca bea ea daca are nevoie.
Printesa01 spune:
| citat din mesajul lui bebecris ....ma indoiesc ca exista mame atat de calme...care permit copiilor orice....pana la urma si noi suntem oameni si mai clacam Craciun, cadouri, renii Cristina - mami de DAVID - ANDREI ![]() BLOGUL LUI DAVID SI AL MEU Povestea nasterii Pe 20 oct...ora 23:05 a venit pe lume MINUNEA MEA - DAVID ANDREI |
deci, e clar , ma manaca undeva
in loc sa linistesc bucataria, stau pe forum
doamna, te invit intr-o zi la mine
nu spun ca le permit orice, dar le permit multe:
au mazgalit toti peretii din casa,
cer apa in cana ca sa se scuipe cu ea - si se tavalesc pe jos de ras facand chestia asta.
rastoarna dulapul cu fire si cabluri cel putin odata pe saptamana
scot hainele din sifonier.
numara castroanele din bucatarie ( in ultima vreme ies din ce in ce mai putine la numaratoare)
e drept ca am pus pe sus tot ce ii poate rani, si am blocat usile acolo unde am acte s.a.m.d; am pus toate cartile in cutii and so on
dar, daca o prostioara de plozi ii face fericiti, io ii las
sunt de acord cu limitele, dar incerc sa fac in asa fel incat sa le simta cat mai putin
la tine e mai greu datorita spatiului "locativ, iar pe mine ma avantajeaza clar faptul ca sunt 2, si au partener de joaca
Printesa01 spune:
| citat din mesajul lui cameliam Intrebare intrebatoare, in umbra discutiilor de ieri/azi ca fiecare om e produsul copilariei sale, ca parinte tinzi in mod natural te porti cu copilul asa cum si parintii tai s-au purtat cu tine. |
asta ar insemna ca eu s aimi ignor copii , sa nu stiu ca exista , si sa nu ma intereseze nevoile lor.
deci tanti asta bate campii
daca zice undeva si ca incercam sa le oferim copiilor ce nu am avut, (ma refer atat la partea materiala cat si la a' spirituala),atunci o iert
Printesa01 spune:
| citat din mesajul lui lauramiron Camelia, eu ma regasesc in afirmatia Irinei Petrea, si eu i-am citit cartea si am dat de cateva sfaturi care mi-au prins bine cu Rebeca in perioada intre 2 si 3 ani. Am citit multe carti pe aceasta tema, consider ca e bine sa fii Din experienta mea si a celor din jurul meu pot spune un lucru sigur: copilul copiaza parintii, sunt oglinda fidela a reactiilor tale, a modului de gestionare a frustrarilor si nervilor. Cu singuranta daca tu strigi la copil, si el va striga la un moment dat la tine sau la alti copii/oameni, daca-l lovesti, si el va raspunde prin acelasi comportament cand va avea o frustrare, daca-l jignesti/umilesti la fel va proceda si el cu semenii lui mai tarziu, sau chiar cu tine, ca parinte. Si inca ceva, fetelor cu un singur bebe, parca Bertha mai spunea ceva de genul asta, acuma inca e foarte usor de calmat un bebe plangacios, merge distrasul atentiei foarte bine. Dar in perioada 2-3 ani incepe sa devina mai dificil, nervii si rabdarea sunt puse la mare incercare. Eu de exemplu, gasesc mult mai grea perioada de dupa 4 ani cu Rebeca decat inainte Cu Ecaterina e floare la ureche![]() Imi este tare greu sa-mi mentin calmul sub cota de avarie, si ma citeste si "ataca" tot timpul la locul sensibil.Laura, mami de Caterina (6 dec. 2008) si Rebeca (16 sep. 2005) http://community.webshots.com/album/569566859Ywlnwo |
am boldat si scris cu rosu peste tine
excelent punctat
unii folosesc expresia terrible TWO's, .. dar.. va las singure sa descoperiti deliciul acestei varsta la copii vostri.
va repet, eu am crezut ca o sa innebunesc
cherieactiv spune:
na ca aparui....pe scurt...problems cu cresterea printului mostenitor...incepe razbunarea ,din seria sandokan....mama vs soacra!mi-am tras doua dungi negre pe obrajor...is nervoasa gagici si geloasa...ca asta micu o adora pe soacra-mea si pe mine ma ia la capace ,deah...mama politai si soacra lecca cullo se zice pe aici,nu e greu de inteles nah...fratilor sunt disperata!!!need sfat!is si io la job cateva ceasuri pe zi , nu multe, asta micu sta acasa la socrii si e rasfataaaaaaaat da rau rau de tot...da rau rau...nu prea am dat ordine stricte cand l-am lasat pe mana lor si acu imi vine sa ma trag de c..r si sa sar in sus!e prea tarziu sa reincep???asta micu a inteles care e zana buna si aiai rea in poveste...nu ma suporta...

Cu Ecaterina e floare la ureche