Pepenasi de iulie-august 2008 (169)
Raspunsuri - Pagina 14
Caprioara spune:
Helau,
Raportez cu rusine ca nu am citit decat pagina asta
. Va rog sa ma iertati, dar nu am timp DELOC. Va multumesc daca ati intrebat de noi sau ne-ati scris, insa nu am ajuns sa citesc decat intrebarea cuscrei (Sursu
), asa ca daca e ceva important va rog sa-mi scrieti pe mess, ca acolo vad.
Ilincu, dupa o perioada in care am stat cu mari emotii si frica sa nu ajungem iar la spital cu deshidratare, si-a revenit acum; de 2 zile mananca (a avut cateva zile in care a refuzat mancarea si a trait doar cu sucul de morcovi si orez ORS de la Hipp) si azi a facut doar de 3 ori kk pastos si pipi sa umple pampersul cum e normal, ceea ce este parfum fata de n ori pe zi kk de-a dreptul apa si pipi lipsa. Are inca fundul de maimuta, dar incepe sa se vindece de acum. Zilele trecute era asa rau, facuse rani si am dat-o cu violet de gentiana plus creme in straturi groase, tratament care vad ca a vut efect. E vioaie, se joaca, nu mai zace cum a facut in perioada critica a bolii, se tine bine pe picioare (zilele alea nu putea sta pe picioare, era ca o curca beata - se clatina si cadea). Tare greu a fost... Pe Matei l-am trimis de acasa de vineri (e in vacanta), asa ca el nu a luat virusul. Eu am avut probleme doar o noapte cu stomacul, si apoi mi-a trecut - cred ca aveam imunitate la virus si am facut o forma super usoara a bolii. In schimb tati a suferit mai mult, a zacut 1 zi la pat, a fost stricat rau la burta si zicea ca are ameteli, il dor toate cele si nu poate sta in picioare. Dupa o zi insa si-a revenit, si a ramas numai cu deranjamentul la burta, care e pe trecute acum.
Concluzia- aveti mare grija cand ajungeti prin spitale! Noi nu am facut vaccinul Rorarix, si acum ma gandesc daca nu ar fi fost mai bine daca il faceam
. Multumesc lui Dumnezeu ca am trecut cu bine de faza critica, si sper sa-l fereasca pe Matei cand vine acasa sa nu ia si el virusul.
Am fugit ca mai am treburi de rezolvat. Va imbratisez pe toate si sper ca dupa ce se termina targurile astea de nunti sa mai apuc si eu sa citesc sa ajung la zi.
pup you all,
-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Caprioara, mami de
Matei si de
Ilinca
Blogurile mele:
manute talentate
fotografiile-din-viata-ta
diarux spune:
am si eu o rugaminte serioasa. m-am gandit io asa...sa ma pricopsesc cu un sterileeeeeeeeeeet. si am nevoie de prietenele mele cu experienta in domeniu sa ma lamureasca.
1. pro sau contra??cu motive, va rog.
2. daca e pro.
-am uter retrovers, se pune? are a face asta ?
-deranjeaza firele alea pe cineva?
(io/el?)
-cu cupru e cel mai bun?
-procentajul de siguranta anti bebe?
-e adevarat cu mestruatie mai abundenta si dureri mai mari?
sunt o biata/beata curca plouata si in pragul isteriei cu aceasta metoda. plus ca ar trebui montat cam in 2-3 zile de acum, ca am tot amanat. deci ziceti !!!!va rog
MIKYCRIS spune:
Multzumesc mult fetele ptr vot

Prietenul la nevoie se cunoaste
Stitzi k putetzi vota in fiecare zi,nu?
Nu vreau sa par o profitoare dar in voi am baza

MIKYCRIS Album de familie
MAMI DE PRINTESE DELIA
SI DILARA
Ne votati in fiecare zi? cate 10 stelute la http://fotostars.eu/user.php?id=452
pica1 spune:
SURSU nebulizatorul cu uktrasunete are in plus fata de cel clasic lipsa zgomotului, iar cel care l-am luat eu este un model de la omron care nu este mai mare decit un oachet de tigari si functioneaza cu baterii.
RUXI imi pare rau ca nu pot sa te ajut ca "moi" nu stie nimic de chestiunile astea...tu esti docomentata fata de mine
maitreyi spune:
rux eu nu sunt fan metode contraceptive invazive.
dezavantaje - sarcini extrauterine, perforatii tubare, copii nascuti cu steriletul in placenta, risc de avort dupa scoatere lui la urmatoarea sarcina, sinechii tubare, tulburari menstruale, mai zic? sunt medici care recomanda sa il pui, daca insisti sa il pui, dupa ce ti-ai facut numarul de cupii
evident ca toate astea pot aparea intr-un procent mai mare sau mic...insa nu pot fi excluse.
plus THE BIGGEST - cica doar mirena ar impiedica ovulatia pt ca e hormonal. restul doar impiedica implantarea ovulului fecundat...
avantaje - eu personal nu vad da' probabil sunt subiectiva ![]()
bafta sa iei decizia cea mai potrivita 
-----
Are mami o MINUNE DE LA DOAMNE-DOAMNE 
-----
Ruby eekyaa.
Ehla xana, ehla xana kondamou
Ehla bruwee, maydeenabee
Seesu samee ahkeeraa
Ruby ruby kree
Kimmy spune:
Neatzaaa 
Mada ai dreptate
.Daca tot astept sa va ajung din urma cu cititul,nu mai scriu deloc
.Si acuma sun in urma cu vreo 13 pagini,dara daca le citesc,sigur pe parcurs intervine ceva si iar nu scriu
.Doar ca eu nu am pierdut nici macar o singura postare de cand m-am inscris,si vroiam sa ma tin 
Mi-am propus sa mai scriu si eu despre Timi,dar cum n-am scris de mult,mi-e frica sa nu monopolizez forumul ![]()
Cateva care ma dor,sa zicem asa,si ma fac sa ma simt mama rea:se uita la desene,multe...si daca nu-i pun,imi face capul calendar
.Nu o las la cablu,ii iau eu desene,mai selectate si potrivite pentru varsta ei,dar tot mult se uita.Mi-e frica printre altele sa nu-i afecteze ochisorii.
Acuma doarme mai bine.Nu face la olita,nici nu ma stresez cu ea,nici n-am mai pus-o de jumatate de an.De suzeta nu cred ca scapam degraba,desi de cateva zile parca daca nu i-o dau pe timpul zilei,nu o mai cauta chiar asa disperata.
De ceva vreme nu mai zice nici un cuvant nou,ba chiar le stalceste si pe alea ce le zicea 
A devenit sensibila la fundic,si am fost nevoita sa incep sa o dau din nou cu crema.Nu suporta decat servetelele Johnson sau Nivea,si doar scutecele P.
Intrebare:E normal la varsta asta sa mai faca uneori kk cu restui nedigerate?
Are in jur de 80 cm(maxim),si inca nu a atins 12 kg.Masurata acasa,ca n-am mai fost cu ea la dr de la un an.
Rar face scandal prin magazine.Eu o potolesc destul de usor deocamdata.Nu prea merge cu ignore,ii distrag atentia cu ceva.Ii dau apa,sau o iau putin in brate,si o mai las sa faca 2-3 ture.Inca nu a facut urat sa se uite lumea la mine,dar si de ar face,nu m-ar interesa ce zice lumea ![]()
Hai ca fug sa adun putin prin casa ca abia la 9 ne-am trezit.
Revin.Ia sa vedem,dispare lumea?![]()
_
Iza mamica mandra de Timea (28.06.2008)
Povestea noastra
ankalaura spune:
Draga Rux io am avut mai multi ani unsterilet la purtator si nu m-am trezit cu nici o sarma in plex.
So - data trecuta eram mult mai saraca, deci am pus un sterilet cupru, la vremea aia un mirena costa mai mult de salar al meu, asa ca nici prin cap nu m-am gandit sa imi indes peste juma' de salar in col. Totusi, si acel sterilet "eftin" si cupricios, si-a facut treaba foarte bine, iar eu am fost super relaxata pana cand am avut chef si convingere ca bebedoi poate sa poposeasca pe la noi.
Boonnn, de data asta, saraca sau nu, doftorul mi-a recomandat direct Mirena, dar mi-a zis si de cupru, insa a mentionat - si citez! - "pe ala, cat dai atata face".
So, m-am scobit de 5 milioane (l-am luat de la Helpnet unde am avut o mica reducere, deci am dat numa vreo 460 pe el, am mai platit montatul ca na, eu ma pot duce numa la cabinetul omului ca la spital nu il prind niciodata si nici experiente cu copiii in carca pe acolo nu am chef sa capat...)
Boon, acuma, cu fluxul si frecventa. In afara de faptul ca o sa dureze ceva pana se adapteaza organismul (acuma zic de Mirena), nu o sa ai nici o pb, din contra, debitul e mult redus, durerile dispar si o sa ajungi sa nu mai folosesti absorbante normale ci doar zilnice, deci faci economie
Asta daca esti meseriasa, asa ca mine
(glumesc, da???) Sa zicem ca in primele vreo 4 luni am avut oarecare neregularitati cu prezente maronii, dar nu ceva de speriat.
La cupru nu imi amintesc sa fi durat asa mult adaptarea, dar fluxul, frecventa, debitul si durerile ... aceleasi comentarii, deci numa' de bine si de ala!
Ca timp, cica tin 5 ani, 10 ani, depinde de model. Ala al meu a fost de 5 ani dar l-as fi schimbat oricum dupa 3-4, insa noi fix atunci am hotarat-o si pe Erika, asa ca l-am scos si basta.
Firele, la cupru mi le lasase lungi ca niste plete, insa nimeni nu s-a plans deloc de asta. Nici macar eu, si baremi puteam sa fac si eu prezenta din cand in cand, ca tot auzisem basme de-alea cu plecat la plimbare, si deh... cum ziceam, nu vroiam sa ma trezesc cu sarma in plex.
La asta, la Mirena, daca iti amintesti tu, am fost de-a dreptul panicata ca aveam niste maroneli si nu gaseam firele, v-am scris voua (mi-a zis Biri sa ma potolesc daca nu vreau sa moara de ras!) i-am scris si lu' nenea doctoru (mi-a zis si ala sa ma potolesc daca nu vreau sa moara de ras!) dupa care mi-am zis, what the f**&^ck, ia sa caut eu mai bine, asa ca am purces la o cautare mai amanuntita a cablurilor interne si pana la urma le-am gasit, erau acolo si bine mersi, si totul este O-KAY!
Acuma, eu am mai avut un motiv, m-a speriat Biri ca mi-a zis ca daca nu pun sarma' acuma, si astept INSTEAD sa ajung la Canada, o sa imi puna aia sarma dupa ce fac inca vreo 4 copii, ca atata dureaza programarea aproximativ.
Ca si functionare, Mirena e hormonal. Evidentemente, doza hormonala e ultra mica, ba chiar ma tem ca mai multi hormoni bagi in tine cand mananci un mar de la aprozar.
Cuprul e mai "violent" sa zicem, are o cale mai ucigasa de a ucide. Asta daca ai idei de-alea cum ca femeile care fac avort sunt criminale. Ma rog, astea cu avortul sunt mai criminale decat astea cu steriletul.
Acuma, daca te vrei ucigasa, pui sterilet.
Daca te vrei maica tereza, aplici cea mai sigura metoda contraceptiva potrivita si sigura 100% - si anume abstinenta.
Sigur, mai sunt si alte metode
- prezervativul, de care eu continui sa sustin ca e metoda de pustani care umbla cu prez-ul in torpedou (daca au masina, daca nu, la portofel, in buzunarul din spate, sua in fata?? Ca daca le fura careva prez-ul in tramvai NTZNTZNTZ)
- pilula - din care eu personal am folosit cativa ani, totusi nu am fost foarte fericita cu asta, nu numai ca uitam sa le iau, dar na, ala chiar ca e adaos hormonal si pe timp lung nu poti sa stii...
- calendarul - asta daca ti-ai schimbat anul asta calendarul si ai unul actualizat si musai NU UNUL BISERICESC!
- Hmmmm - mai sunt?? Aaaa, da...!!! "parasirea incintei" Dar daca zici ca o practici pe asta, o sa rada toti de tine (desi toata lumea o practica, ba chiar si unele cre au sterilet, ca e sexi pentru unii sau unele, momentul ala de .. hm... stiti voi...)
Pff, oare le-am epuizat?
Ar mai fi de spus ca in timp ajungi mai ieftin cu un sterilet, fata de cele enumerate mai sus, mai ieftin si ca bani, si ca stres, si ca grija in plus.
Parerea mea e ca riscuri exista la oricare din metode (mai ales daca iti fura hotii, in tramvai, portofelul cu prezervativul...), dar, ca orice risc, ori ti-l asumi, ori te impusti. Procentul de risc de-ala sa ajungi cu sarma in plex este la fel ca riscul de a te intoxica de la substanta lubrifianta de la prez - pff, cre' ca e mai mare, in procente, riscul de intoxicare decat ala cu sarma. La fel de bine, poa' sa iti cada un ghiveci in cap pe cand te plimbi pe langa bloc.
Stii, eu m-am intrebat mult timp (off topic) - stand intr-un bloc din 75, stii tu, cutremure, etc... - m-am intrebat de ce naiba vrea lumea la etaje inferioare?? NU E CLAR ca in caz de cutremur, daca pica blocul, EU VOI FI ON TOP OF THE WORLD, stand la 9, si toti ailalti sub daramaturi? Scuzati ca sunt sinistra, dar chiar ma gandesc, bolovanii cad cu viteza mai mare ca mine, eu am toate sansele sa raman la suprafata, pe cand aia de la etaju' unu.. adios nene...
Ma duc sa imi vad de cratite ![]()
Tecky spune:
Diarux si eu am sterilet de un an si jumatate.Sunt foarte multumita de el,nu am nici o dereglare a menstruatiei si nici nu e mai abundenta decat inainte.Exact de aceeasi parere ca Ankalaura sunt si eu.
Capri ma bucur ca Ilinca se simte mult mai bine.
MIKYCRIS votat!
Fug sa mananc si dupa am o meditatie....
vias spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui diarux am si eu o rugaminte serioasa. m-am gandit io asa...sa ma pricopsesc cu un sterileeeeeeeeeeet. si am nevoie de prietenele mele cu experienta in domeniu sa ma lamureasca. 1. pro sau contra??cu motive, va rog. 2. daca e pro. -am uter retrovers, se pune? are a face asta ? -deranjeaza firele alea pe cineva? (io/el?)-cu cupru e cel mai bun? -procentajul de siguranta anti bebe? -e adevarat cu mestruatie mai abundenta si dureri mai mari? sunt o biata/beata curca plouata si in pragul isteriei cu aceasta metoda. plus ca ar trebui montat cam in 2-3 zile de acum, ca am tot amanat. deci ziceti !!!!va rog ![]() "Viata e o gluma foarte serioasa"- V. HUGO Ruxandra , si minunea vesela, Andrei Tudor Primele poezici pentru mamici si pepenasi![]() Au urmat poezicile de la un anisor...www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">In loc de blog...deocamdata ![]() A fost odata... ca niciodata...povestea noastra |
raspundeti-i ei ca sa fac si eu la fel...dupa ce vin uratii..
..apropo..astia cand trebuie sa apara???
Cami,
de sufletel scump Flavius Cristian pe pamant si a ingerasului Darius-Andrei din ceruri
Alex are nevoie de noi! Sa-l Ajutam!!
Flavius
ingerasul Darius-Andrei
www.Darius-Andrei.piczo.com
http://nshrine.com/shrine/Darius
Poveste
POZE
vias spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui MIKYCRIS Multzumesc mult fetele ptr vot ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Prietenul la nevoie se cunoaste ![]() Stitzi k putetzi vota in fiecare zi,nu? Nu vreau sa par o profitoare dar in voi am baza ![]() ![]() MIKYCRIS Album de familie MAMI DE PRINTESE DELIA SI DILARA Ne votati in fiecare zi? cate 10 stelute la http://fotostars.eu/user.php?id=452 |
am votat si azi!
sper sa castige castile 

Cami,
de sufletel scump Flavius Cristian pe pamant si a ingerasului Darius-Andrei din ceruri
Alex are nevoie de noi! Sa-l Ajutam!!
Flavius
ingerasul Darius-Andrei
www.Darius-Andrei.piczo.com
http://nshrine.com/shrine/Darius
Poveste
POZE

, si minunea vesela,

Au urmat poezicile de la un anisor...
ca niciodata...povestea noastra