Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *60*
Raspunsuri - Pagina 16
lutoniana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui delia79 Acum ca tot v-am ''prins'' la discutia cu diversificarea, eu am o mare nelamurire. Spuneau fetele cu experienta, parca Monique, ca marul din care se face suculet ar fi bine sa fie copt inainte. Bun, dar atunci si morcovul trebe copt/fiert? Scuzati intrebarea stupida, dar chiar e grele asta cu diversificarea. Deci toate fructele trebuie coapte? si legumele? merci Mamy de Sofia scumpa (20 septembrie 2009) Pozici Sofia botez www.monitorulsv.ro/Local/2009-11-23/Primul-bebelus-botezat-in-costum-popular-bucovinean" target="_blank">Sofia bucovineanca Photos |
draga mea,faza cu burtica de boier ce sa zic....am ras singura aici in fata calculatorului....multumim
Sa stii ca marul se zice ca trebuie copt ca ii mai ia un pic din gustul acrisor si nu provoaca scaun moale.
Morcovul suc se da crud....piureul fiert. Scuza-ma dar rad ca ma intreba sotul meu iubit intr-o seara ce-i dam sa manance si dupa ce i-am explicat cu 100 de amanunte ma intreaba : pai daca sucul e din morcov crud...de ce nu-i facem si piure din morcov crud
Dar crede-ma ca si eu sunt tot asa varza dar sunt cu antenele intinse si bag tot la cap.
Cand va fi sa pun in aplicare vad eu ce fac si ce zice si Davidelu....sunt sigura ca ne-om intelege cumva.
Lucia, mami de David 13 Septembrie 2009
Mama_si_pisa spune:
Buna seara!
Ma bucur ca sunteti bine si sper ca si Raluk si-a revenit si a mâncat lapte de pasare si pâine prajita cu ou.
Santorini, sa-ti porti wrapul si copilul cu placere! Am vazut pozele: în prima e evident prea jos, dar din urmatoarele nu se întelege prea bine, pare larg, dar la înaltime cred ca e bine, pentru ca tu esti mai înaltuta. Daca îl pui de mai multe ori, îti vei da seama singura când e bine pus si îti e comod. Fii atenta mai ales la piciorusele copilului, sa fie departate si sa te cuprinda (eu înca îl mai tin uneori ca pe nou-nascuti, cu picioarele înauntru, în wrap), sa nu atârne în dreptul coapselor tale, caci n-ai sa te poti aseza...
Moni_iulia, si noi suntem la nr 4, mai am vreo 40 si trec la 4+. Eu am grija sa nu-l strânga la piciorut sus, ca e cam durdului. Apropo, Santo, sotul meu avea probleme cu scutecul ori de câte ori îl punea el. Am constatat ca se uda pe burtica într-o parte pentru ca nu-i punea cuculetul în jos (cum ne-a învatat Luto) #351;i se murdarea pe spate pentru ca îl prindea prea sus, nu-i lasa asa, ca un saculet la fundulet... Eu am avut mai rar accidente, dar am tehnica din greseala, îi pun scutecul pâna la buricut.
A, Moni, cred ca de data asta poti sa iei mai putine bucati, s-ar putea sa fie nevoie sa schimbi.
Lucia, am vazut si admirat baietelul scump. Si pe tati, care îl asculta, si pe mami, care îl saluta. Sa fiti sanatosi! Cu diversificarea, înca nu stiu si nu ma bag, pentru ca noi am decis sa mâncam pe rând daca e Simon treaz, ca sa-l mai tin pe lapte, dar sunt sigura ca te vei decide tu asupra formei nimerite de diversificare. Te rog sa ne relatezi cu lux de amanunte parerea lui David.
Pup sarbatoritii din ultimele zile cu foc, pe obrajorii lor grasuti si calduti!
Va sarut pe toate!
Mama_si_pisa spune:
Da, mi-am mai amintit ceva.
Eu nu voi cumpara niciun fel de aparat special de gatit pentru copii. Stiu ca sunt bune si va felicit pe cale care le veti achizitiona. Dar am simtit nevoia sa va spun asta pentru ca sunt sigura ca nu toate mamele care ne citesc isi vor permite toate aceste investitii, pe lânga jucarii si scaune de masa, leagane, carucioare, hainute si tot ce mai cumparam. Si cu toate ca nu vom avea aparate-minune care gatesc singure, sunt sigura ca toate mamicile ca mine vor gati papa bun pentru copiii lor asa cum au facut si mamele noastre si cum fac miliarde de mame dintotdeauna.
Sa nu va necajiti, nici daca nu aveti cel mai frumos mobilier, nici daca puiul vostru nu are salteluta de joaca, nici daca îi faceti zornaitoare asa cum ne-a învatat Diana, dragele mele! Toti copiii nostri vor fi fericiti si se vor juca, pentru ca, asa cum spunea Delia odata, multe din noile inventii sunt ca sa le usureze mamelor viata, nu ca un plus pentru copil.
Când vom mai creste, va voi mai spune eu câte ceva si despre jucarii.
Sa fiti iubitoare si calme!
cristina_ana spune:
Mai, Delia, tu de fapt ai vrut sa-i faci sedinta foto lui Botezatu' tau, nu-i asa? Ca prea apare in toate pozele si in diverse pozitii! Glumesc, soimita ta e adorabila!
Iulika, ce mare si frumos s-a facut Bruculica! Are fata de baietel in toata regula! Si nu am putut sa nu remarc si coditele tale! La mine s-au dus coditele, alea amarate care erau! Nu mai am par nici de o coada simpla in spate! Da' lasa, ca creste el!
Mada, fiolele alea se cumpara de la plafar, si se numesc fiole cu ginseng si cu placenta pentru par. Se pun in cap cu o pipeta sau cu o seringa. Dar sa te dai de mai multe ori, ca nu isi fac efectul decat dupa mai multe folosiri. Nu as vrea sa ma bucur degeaba, dar eu parca am inceput sa vad niste firisoare noi abia crescute la radacina.
Fetelor, tiramisul a iesit exceptional. Recomand cu caldura reteta Moniqai! Si ca sfat (ca deja incep sa dau si sfaturi, la cate retete am incercat ), si daca faceti alte retete, sa fierbeti in baie de aburi galbenusurile alea cu zaharul, iese mult mai buna crema si se leaga mai bine, plus ca nu mai mancati galbenusuri crude.
Monique, super ti-a iesit placinta aia!
Ellenuta, si meniul tau pare de zile mari!
Eu din cauza stresului am slabit aproape 2 kg intr-o saptamana, asa ca acum imi permit sa ma destrabalez culinar!
Cristina, mamica de Andrei Eric (26.07.2007) si Emma Ioana (05.09.2009) )
POZE
moni_iulia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mama_si_pisa Moni_iulia, si noi suntem la nr 4, mai am vreo 40 si trec la 4+. Eu am grija sa nu-l strânga la piciorut sus, ca e cam durdului. Apropo, Santo, sotul meu avea probleme cu scutecul ori de câte ori îl punea el. Am constatat ca se uda pe burtica într-o parte pentru ca nu-i punea cuculetul în jos (cum ne-a învatat Luto) #351;i se murdarea pe spate pentru ca îl prindea prea sus, nu-i lasa asa, ca un saculet la fundulet... Eu am avut mai rar accidente, dar am tehnica din greseala, îi pun scutecul pâna la buricut. A, Moni, cred ca de data asta poti sa iei mai putine bucati, s-ar putea sa fie nevoie sa schimbi. |
Cred c-o sa iau un bax mare de 4 si daca nu ne convine(mai avem vreo 20 nr3) mai luam unul mic de 3.
Mada, al meu "se bucura" asa cum descrii tu cand vede sanul asa ca nu cred sa-l bucure broscuta ci papita. E semn ca-i place.
Recomanda cineva vreun model de lingurita? Banuiesc ca la castronele nu-s cerinte prea mari. Cred ca pana la urma o sa iau blender-ul. Am vazut o oferta la Cora de scaun de masa cu 65 lei, la fel si premergator(cu asta nu m-am hotarat daca sa fiu sau nu de acord). Incerc sa ajung maine pana acolo,dar presimt ca nu-s cine stie ce la banii astia.
Iulia iubitoare de Tudorita Mihaita(18.10.2009)
Romania- The land of choice
Poze
cristina_ana spune:
Mamica lui Simon, foarte frumos mesajul tau!
POZE
Iulika29 spune:
Luto vazut pozele cu Davidosu..Doamne ce am mai ras si ce mult imi place video-ul cand el da din maini si picioare de zici ca e pe Duracell..Doamne cat de dulce e!..Si ce vorbaret e el...Si are niste ochi de iti vine sĺ il pupi toata ziua.
Fetelor eu nu am copt nimic..Si nu am avut probleme cu Brucu de nici un fel cu constipatia si nici cu diareea..face caca exact cum facea de mic: o data pe zi si sĺnĺtos.
Eu v-as spune sĺ nu va faceti multe griji cu diversificarea dar stiu ca veti spune ca haha 's-a vazut cu sacii in carutĺ'..Oricum daca ma panicam sau nu tot atata manca Bruce si copt si necopt...Poate din contra daca il obligam cine stie ce repulsii fata de mancare ii creeam pe viitor.
Nu va supĺrati pe mine da??
www.webshots.com/user/IulikaB" target="_blank">POZE
Iuliana, Cea mai Fercitĺ de Bruce Nicholas (14.08.2009)
Bruce, minunea noastrĺ
madalina84 spune:
MONI_IULIA eu am lingurite din silicon,le-am luat de la auchan si nu sunt scumpe doar ca sunt un pic cam micute.Pai daca se bucura de papica ar trebui sa caste gura si sa inghita,el sta si se uita la castron si da din picioare
Apropo de sucul de morcov eu l-am dat neindoit cu apa iar marul nu l-am copt niciodata,azi i-am bagat si un pic de para si vad ca nu a avut probleme.Maine as vrea sa-i fac dovlecel sa vad daca ii place
Am reusit sa pun poze asa ca va las un link
http://picasaweb.google.com/irinelandrei/Ianuarie#5432270730192708546
fetele
D-ZEU MI-A TRIMIS RASPLATA
IRINEL ANDREI
BOTEZ IRINEL
o perioada din viata mea Rasplata a sosit
cristina_ana spune:
Pentru orice instrumente legate de diversificare (adica lingurite, canite, castronase, bavetici, etc) va recomand produsele din IKEA. Sunt ieftine si faine.
Sa va uitati dupa o bavetica din plastic, care e intoarsa in partea de jos ca un fel de jgheab si mancarea care pica din gurita cade acolo. Se spala fosrte usor si e foarte practica.
POZE
cristina_ana spune:
Vai, Mada, ce frumusete de baietel am vazut eu in poze! Si doua fete frumoase foc, o blonda si o satena!
Tie iti sta nemaipomenit de bine cu tunsoarea si culoarea cea noua. Am vazut ca ai si ceva suvite.
POZE