Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (142)
Raspunsuri - Pagina 13
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/inais/inais.jpg)
inais spune:
Doloress curaj mult si incredere ca va fi totul ok. Ii vor da antibiotic cu siguranta. Mare pacat ca s-a ajuns aici. Insa la urgente si pe sistemul asta occidental...e de inteles. Din pacate!
Totusi eu una ce sa mai zic cand anul trecut in vara am dus copila la 3 medici...ditamai sefii de sectie la spitale renumite de copii...si mi-au tinut-o una si buna: e un virus, lasati-o in pace...o sa treaca...si ea era tot mai rau! Noroc cu al 4-lea medic de a zis "Internarea! ACUM!" ca mi-e groaza sa ma gandesc ce se intampla! Si cu indesat in buzunare la greu...si cu diagnostic prost! Sistemul medical imi pare ca lasa de dorit peste tot...nu doar in occident. Cred ca pana la urma solutia peste tot e sa fi "tare in clantza" cum se zice. Cand simti ca ceva nu e in regula sa actionezi dupa instinctul tau si sa si exagerezi daca trebuie (a se vedea sfatul lui Stefany )
Cat despre voi...uite eu nu m-am gandit sa te intreb cum e respiratia piticului. In momentul cand devine suieratoare, greoaie...e GRAV. Stii ca si Iasmi a avut pe la 7 luni o bronsiolita...ceva de genul...chemam pediatra tot la 2 zile sa o asculte. Si vorbeam zilnic la tel. Ne intreba cum respira. Una e haraiala in gat (de la secretii), alta e cand e gajaiala din piept (atunci e de ascultat neaparat), iar cand e respiratie suierata e de rau...pneumonie se cam cheama. Ref. la medicii de zici ca l-au ascultat pe Patrick: am auzit-o de la mai multi medici pediatrii (si nu numai) la stetoscop auzi si nu auzi...Cea mai relevanta e radiografia. La stetoscop te poti insela f usor. Ca medic. In stadiul asta de boala. Si noua atunci la 7 luni ale Iasminei ne-a zis bronsiolita...pneumonie...parca totusi bronsiolita. Eu nu am vrut sa o radiez atunci. Noua ne-a trecut cu Cedax. Initial ne daduse Augmentin dar Iasmi nu-l tolereaza. Cu Cedax si cu o schema de aerosoli, cu antitermice si cu tras cu batista bebelusului.
Sanatate multa!
mamica Iasminutei...adica lui mami si a lui tati
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
aelita spune:
LUMINEL,poate si voi ati fost inalti cand ati fost mici !
al meu sot era mic ,pana pe la 16 ani,acum are 1,83. deci ma astept ca si copiii sa fie cei mai pitici in copilarie,ca seamana cu el
la Andres nu stiu,dar Sofia e cea mai mica din toata odiseea la care s-a nascut ea de ian-feb 2007.Asa era taica-su,cel mai mic din scoala
Apoi nu se mai oprea.eu am aproape de 170.(68,69)
YLARI auzisem ca daca scoti semintele alea negre din banana(o tai pe lungime ) nu se mai constipa,eu faceam asa la Sofia cand avea cateva luni si a avut o data de doua ori probleme,si muulta vreme i le scoteam.
nu stiu daca a fost sau nu de acolo,dar am zis ca nu e rau daca incerc.
DOLORES-cu asa febra atatea zile si nu au obserat nimic???
si acum ce va da?ca doar nu va lasa asa?de gripa asta de acum l-au verificat??cauta un particular! 11+
Sofía (2ian2007) ,
Andrés(22mai2008)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Doloress/Doloress.jpg)
Doloress spune:
Multumim fetelor!
Ce sa zic, e greu cu sanatatea asta, peste tot, nu numai in Romania sau in Canada. Normal ii inteleg si pe ei, nu vor sa iradieze copilul degeaba. Azi a patra doctorita tot nu a auzit nimic! Deci statea cu radiografia in fata si zicea ca ea nu aude nimic la plaman! Ma incurajez si-mi zic ca poate e o forma mai usoara daca nu aud nimic la prima ascultare. Intre timp s-au imbolnavit si ceilalti doi copii la gradi, care nu aveau nimic, deci cred ca e un virus ceva care i-a atins pe toti. Aseara iar a facut 40, imi venea sa ma tot duc...
Inais pai respiratia ne-a dus la urgente din prima. Nu ne-a placut deloc cum respira. Acum totusi nu mai respira asa, noaptea doarme linistit, numai ca eu cand pun mana pe spatele lui simt asa ca un tremur in plaman. Eu una de la inceput am zis ca e pneumonie, insa doctorii, rand pe rand, nu auzeau nimic. In fine, nu stiu dupa ce criterii asculta ei si pun diagnostic, eu nu am ca ei ani de facultate si experiente, de aceea am avut incredere si am asteptat.
Acum avem si antibiotic pentru 10 zile, o sa stam acasa vreo doua zile si speram sa ne intremam.
CE mai putem face la pneumonii? In afara de antibiotic? De mancat mananca tare prost. Abia se atinge. Bineinteles ca sta la tzatza non stop. Nici nu mai incerc sa-i dau eu de mancare ca refuza, ma trage de bluza. De la Gabi tot mai ia cateva lingurite.
"Tell your children what to do, not what to be. They already are something-themselves"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/inais/inais.jpg)
inais spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Doloress CE mai putem face la pneumonii? In afara de antibiotic? De mancat mananca tare prost. Abia se atinge. Bineinteles ca sta la tzatza non stop. Nici nu mai incerc sa-i dau eu de mancare ca refuza, ma trage de bluza. De la Gabi tot mai ia cateva lingurite. Mami de pitic Patrick (29.04.2008) "Tell your children what to do, not what to be. They already are something-themselves" |
Am zis mai sus: aerosoli. Pe de alta parte nu fara recomandare medicului privind combinatia si dozajul. Adica eu una nu ma bag. Iti pot scrie schema Iasminei de la bronsiolita aia (sau ce o fi fost). Insa dozajul e clar altul la un bb de 7 luni fata de un copilas de 1 an si 8 luni.
Ce antibiotic v-a dat?
Nu te mai agita sa-l hranesti....imp. e sa fie hidratat. Sa bea laptele ala de-l beau toti, iaurt daca vrea, cereale, biscuiti, paine...sau ce mai adora el ca mancare. Iasmi spre ex in mom asta e lesinata dupa orez cu lapte. Si eternii...bibibeeei=biscuiti. Incearca avocado (daca-i place). Se spune ca e "alimentul complet". Sa nu uiti sa-i dai si ceva probiotice in paralel cu antib.
Sa ne mai povestesti de voi!
![](pupic.gif)
mamica Iasminutei...adica
![](bubumica.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Luminel/Luminel.jpg)
Luminel spune:
citat din mesajul lui aelita LUMINEL,poate si voi ati fost inalti cand ati fost mici ! al meu sot era mic ,pana pe la 16 ani,acum are 1,83. deci ma astept ca si copiii sa fie cei mai pitici in copilarie,ca seamana cu el ![]() la Andres nu stiu,dar Sofia e cea mai mica din toata odiseea la care s-a nascut ea de ian-feb 2007 ![]() ![]() Apoi nu se mai oprea.eu am aproape de 170.(68,69) ![]() ![]() ![]() |
Aelita, daca stau sa ma gandesc bine, asa e, eu pana in clasa a IV-a eram printre cele mai inalte fete din clasa, dar mai tarziu am ramas de caruta...am avut o crestere accelerata in primii ani si apoi am stagnat...de-asta spuneam ca sper ca ea sa creasca si mai tarziu, pana la adolescenta...
Lumi, mami de bombonica Elena Cristiana (26.05.2008)
![](zana.gif)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Doloress/Doloress.jpg)
Doloress spune:
Inais pai pana la 1 an manca tare bine avocado, acum nimic, toate fructele mi le refuza. Mananca numai mar, si trebuie sa muste el, altfel nu.
Ma invinovatesc si eu ca de cand a plecat soara-mea nu prea am insistat cu mancatul. Ea il obliga efectiv sa manance, il punea in scaunel si cu santaj, cu lacrimi, cu indesat in gura, ii dadea. Eu nu pot, il mai urmaresc cu mancarea prin casa insa daca nu vrea, ma opresc. Acum imi zic ca poate si eu am gresit. Ca trebuia sa insist, sa aiba un sistem imunitar mai bine pus la punct. LA prima razie a virusului, in toamna, cand toti copii, inclusiv educatoarea, erau bolnavi, el nu a avut nimic. Insa soacra-mea il indopa cand venea de exemplu de la gradinita cu 3 mese, fructe, legume si iaurt. Eu sunt bucuroasa acum daca are o masa de fructe, una de legume, una da iaurt pe zi. Asa, adunate toate, ca eu din doua in doua ore tot il imbii cu cate ceva, poate, poate mananca.
Am sa ma interesez de probiotice, bine ca mi-ai adus aminte. Am biotics in casa, insa pentru adulti, nu cred ca e bun si pentru el, nu? Oricum am sa citesc prospectul. Aici am auzit de bio-gaia, am sa caut sa-i iau.
"Tell your children what to do, not what to be. They already are something-themselves"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui BELLEANE mi_bebelina: suc bea? incearca suc de portocale. sau iaurt. A mea face tot timpul de cateva ori pe zi. Dar bea apa. Si papa fructe. Cu mancarea ehe...a mea e traditionalista. Nu accepta noul asa usor. ![]() Bine la cate prostii fac .....saraca. Un scurt rezumat al weekendului culinar: Am facut sambata snitele la cuptor +cartofi copti: N-a gustat nici n-au iesit snitelele asa cum ma asteptam.desert: Budinca de fundite cu Branza dulce si stafide mi-a scuipat tot inclusiv stafidele care erau flebetea ei. duminica am facut somon la gratar cu mamaliga+ usturoi si a papat bine. Desert muffin putin pufosi si putin arsi cu ciocolata. Per total au iesit bine numai ca atunci cand i-am pus la cuptor s-au incinerat instantaneu- Nici nu i-a gustat. Cred ca are al 6-lea simt stie cand o otravesc. ![]() pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008) povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959 |
Ah!
![](bang.gif)
![](bang.gif)
![](bang.gif)
![](icon_smile_big.gif)
_
Mami de Printesa Victoria Isabella
![](fetita.gif)
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui Doloress Piticul are pneumonie ![]() ![]() ![]() ![]() of, a mai avut cineva penumonie? Mami de pitic Patrick (29.04.2008) "Tell your children what to do, not what to be. They already are something-themselves" |
![](plang.gif)
![](pupic.gif)
_
Mami de Printesa Victoria Isabella
![](fetita.gif)
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/fecian/fecian.jpg)
fecian spune:
Doloress piticul. Imi pare tare rau sa aud ca aveti pneumonie..Cred ca esti de-a dreptul furioasa. Acum sper macar sa va monitorizeze sau macar sa va dea un tratament serios. Pneumonia trebuie bine tratata...Oofff, incearca acum sa te focusezi numai pe el...Si cum mai zicea cineva, uneori e mai bine sa exagerezi simtomele ca sa te bage cineva in seama. Numai asa ne-a bagat si pe noi cineva in seama! Sotul meu se supara pe mine ca uneori mint cu nerusinare... Insa de cand m-au plimbat o saptamana pe drumuri, iar copilul era din ce in ce mai slabit, ca deh am vrut sa fiu corecta, m-am invatat! nimeni nu te baga in seama daca nu exagerezi. Acum am devenit experta
Legat de mancare...noi avem problema asta de cand ne stim...Ce pot sa iti spun e ca atata timp cat mananca ceva, nu conteaza ce, e FOARTE BINE. Acum e important sa se faca bine, si macar sa isi mentina greutatea. O sa isi revina incet incet. Lichide multe, si multa multa dragoste...nu vindeca boala, insa ajuta piticul sa stie ca nu e singur . Fii puternica
Alysh simt un pic de depresie cumva? Mai copile, revino-ti in fire ca nu ai de ce sa fii deprimata! Nu cred ca ai peste 30 de ani (ca altele) sa te apuce melancolia tinereturilor pierdute. Chiar si asa, eu anul asta fac 30
si ma simt incredibil de bine in pielea mea. Mai frumoasa ca acum nu m-am simtit nici la 18 nici la 25. Nu mai spun de fericita si implinita!
Asa ca...capul sus, burtica inainte, zambetul pe buze, si hai , lasa deprimeala!!! Fii fericita cu ce ai, cu ce esti! Fericirea e o alegere, sa stii!!!
Simonix esti in lucru pentru ? Pai atunci maica succese si la mai mare
!!!
Felicia, mami de scufundac atomic, Gabriel
(23 Mai 2008)
Noi si Bitzu
M-am nascut de ziua mea!!!
Poveste siropoasa
Impreuna vom reusi!!!
![](images/user_woman.png)
Magdone spune:
vai Doloress, ce rau imi pare dar nu te speria o sa-i treaca, mai ales ca i-au dat antibiotic, o sa vezi in 2 zile e pe picioare si alearga prin casa.
Razvan a avut o pneumonie mai usoara la 1 an si 4 luni cred ca a fost, de Rev, eram in Rom, ne-a internat imediat si am stat o sapt pe antibiotic injectabil, nu-ti mai spun ce groaznic a fost, avea Razvan branula in calcai si i-o fixasera cumva sa nu se miste dar el cum si-a revenit un pic cum vroia sa alerge pe acolo prin spital, a fost f greu sa-l tin pe loc plus ca vroia sa calce normal cu piciorul respectiv:( cosmar nu alta, dar a trecut. O sa fie bine, sanatate multa!
E bine sa ii dai iaurt cand ia antibiotice, parca asa stiu eu.
Hai mai Alysh, nu te demoraliza pentru atata lucru, sanatoase sa fim. Eu vorbesc ca si pe mine ma eenerveaza de mor cand imi zica astia m'am pe aici, pentru mine suna ca si cum ar zi cucoana
Noi suntem binisor, eu mai rezist pe baricade la servici luna asta si dupa aia gata, ma linistesc si eu ca oricum m-a apucat o curatenie prin casa si mi-e asa de greu sa fac orice, si sa merg mi-e greu sunt baba e clar:(
ma duc sa mai citesc din urma, pupici
Magda, 32+ cu Razvan (19 iulie 2003) si Olivia
(31 mai 2008)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."