Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (142)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Pfiuuuuu Dolores - pneumonie ! Imi pare tare rau ca s-a ajuns aici, dar vorba ta, poate are o forma usoara, ar fi prea "flagrant" altfel, cu atatia medici care nu au auzit. Eu intrebasem de wheezing - asta e fff important si cred ca tu, din punctul tau de vedere, ai actionat corect. Ma gandesc ca in iarna, de Craciun, fix la asta am fi ajuns si noi - copil cu febra de 7 zile (nu mare, dar peste 38, 38.5), cu respirate din ce in ce mai ciudata ... hmmm Ca tratament: anti-termice. Eu am reusit sa fac rost de un antibiotic, pe la spatele pediatrului, ca sa zic asa, de la un alt doctor mai "moale" - si l-am dat, sa stii, fara ca pediatrul nostru sa stie. Mi-am facut 1000 de procese de contiinta ca l-am dat asa, ca nu am avut incredere 100%, mi-era teama ca nu se va face bine Robert si ca o sa ajungem la spital iar dr o sa descopere ca am dat antibiotic fara sa ni-l prescrie el La final sunt impacata cu mine totusi, pentru ca ... cine stie daca ar fi trecut - ori si aici este trendul asta de lasat copiii pana ajung in stadii extreme.

Ce sa zic, nu sunt nici eu pentru prea multe medicamente, dar orice febra care depaseste cele 3 - max 4 zile regulamentare + alte simptome = tratament adecvat, nu paracetamol amarat. Si pentru asta - niste investigatii ceva. Oricum, febra inalta + tuse + wheezing ... nu e a bine. Stii cum o sa fac eu: imi fac rost de un antibiotic din tara (mama se roaga de mine sa imi aduca, eu am tot refuzat) - il tin pentru cazuri de genul asta. Acum sunt blindata: aparat aerosol + picaturi cu antibiotic (le am de pe o reteta mai veche) + Pulmicort de pus in aerosol (tot de pe reteta veche).

Cu mancarea nu iti fa probleme - chiar nu conteaza. Acum e important sa bea. Iar in general hmmm... si mama il indoapa la greu pe Robert, eu am fix acelasi comportament ca tine - imi e groaznic sa il alerg cu furculitza, nu insist daca il vad ca se smiorcaie sau ca nu vrea... Nici nu stiu cum e mai bine ... Mama se bucura ca ii baga in gura si el sta cu ochii in TV - mie mi se pare grotesc, pt ca el de fapt NU MANANCA si face un gest mecanic ... Si as vrea sa manance pentru gustul mancarii, nu pentru ca sta cu ochii in TV. Pe de alta parte, a fost mai putin racit cu ea aici. Si s-a grasunit, e rosu in obraji. Of... SANATATE MULTA :) La pneumonie cred ca aerosolii fac bine - insa sunt diverse combinatii si cu siguranta fara retete nu primesti nimic.

fecian - mercic Nu incerc in mod special, e planuit pentru mai pe la toamna, dar daca s-ar intampla, nu ma supar :)

Fetelor s-a ivit o ocazie sa plec la sfarsitul lui februarie la Cairo hmmm... Sa vedeti ce ma toaca mama marunt marunt ... "faci cum vrei daaaar ... eu nu m-as fi dus cat erati voi mici, nu mi-as fi putut lasa copiii". I-am zis ca e pentru 4 zile - e drept ca Bogdan ar trebui sa se descurce singur cu piticania, dormit cu el, probabil, dus la cresa, luat de la cresa (vorbesc cu tanti sa il tina cu o juma de ora mai mult), stat cu el, hranit (o sa ii las mancare la congelator sau la borcanashe), jucat, spalat, nani... Insa am incredere, si el e OK. Mama insa ma face sa ma simt super mega vinovata - " saracul Bogdan, saracul Robert, vai de el..." Of Am la ce sa ma gandesc in noaptea asta ...

Alysh esti o frumoasa si nu are rost sa te deprimi zau :)
Sim - felicitari pentru casutza !!! Sper ca sisul sa va insoteasca in proiectul asta :)
MsBB - mai vrem neeeeeeeeeeeeessss Imi e dor de tine :) Sa vii mai des pls pls.

Va pup si noapte buna

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Simonix, iubita, eu iti spun sincer ca eu nu as putea pleca 4 zile, ptr. mine si 4 ore imi provoaca palpitatii DAR nu lasa pe nimeni sa te influenteze, daca tu stii ca Robert va fi ok cu Bogdan, chiar nu vad de ce nu.

EDIT: da-mi voie sa ma explic: Victoria doarme numai cu mine, ia tzitzi inca de o suta de ori/noapte, nu avem baby-sitter sau day-care, deci eu sa nu fiu, ar insemna ca daddy tre' sa-si ia zile libere; pe mine ma apuca bzzzz... (nu-stiu-ce) numai cand ma gandesc ca in 16 febr. am 2 procese, unul la 9am, care (sper ca nu dureaza mult) si unul programat de la 10 am ptr. juma de zi..., ceea ce inseamna ca daddy va trebui sa o adoarma la amiaZa... hm... o sa va spun eu cum a reusit (daca).

_
Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Inais antibioticul se cheama cefprozil.

Multumesc fetelor pentru gandurile bune!

Cu mancarea stam prost, avea 12 kg acum vreo doua luni, azi l-au cantarit si are 9! MI-e mila de el ca mi se rupe inima, i se vad coastele si cu respiratia aia grea, parca e din documentarele cu copii subnutriti.
Practic el a mai avut un episod de raceala cu febra, in trei zile i-a trecut, o saptamana nu a avut nimic, apoi a urmat saptamana groazei. Deci practic de trei saptamani abia mananca.
Ma duc ca ma cheama!

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)
"Tell your children what to do, not what to be. They already are something-themselves"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

DOloress, ofof imi pare tare rau ca s-a ajuns aici. Mai, dar nu-s normali sa lase asa copilul dupa atitea zile, asta-i parerea mea. EU am ascultat o emis medicala la Simona Balanescu si spuneau clar pneumologii ca plaminul nu se mai reface, odata ce s-au distrus peretii alveolelor acelora care alcatuiesc plaminul, gata, nu se mai pot face transferurile necesare si partea aia de plamin e mort. Eu de cind am auzit asta m-am ingrozit, fiecare raceala grava poate lasa urme adinci... SI ai mei au avut o gramada d-astea...
Ce ti-a spus Inais ti-as repeta si eu, plus ca totusi nu cred ca tine in totalitate de alimentatie. Uite la mine, Matei maninca de toate si chiar in exces(uneori l-as trece la regim) si totusi a racit iar acum, dupa ce acum 2 sapt a fost iar racit..E si anotimpul asta si stiu clar cind a racit(afara urlind de oboseala cand vizionam case - a inghitit aer rece imediat l-a iritat pe git,a seara a tusit nonstop si acum stam acasa cu siropuri)
La voi e bine totusi ca Patrik nu prea a fost racit, asta-i mare lucru, eu cred ca se va reface repede. Lasa-l sa manince ce vrea el acum cit e bolnavior si cu febra chiar nu are chef. Va recupera garantat dupa ce se va simti mai bine.
Simonix si eu la fel as fi facut in locul tau cu medicul. Daca o tine pe a lui nu esti obligata sa-l urmezi in totalitate, mai faci si cum simti..Bine ca ai stiut un medic mai moale ca sa zic asa, uite biata Doloress a mers la 3 medici si nici unul n-a cedat. Asta-i nasol.
Alysh, repet si eu c aesti o frumoasa...Poate d-aia te-a si luat asa donsoara...si cu burtica...DIn respect nu din altceva.
SIs, treci pe mess ca te halesc!
Luminel, nici nu tb sa fi fost mai inalta decit esti acum. SI nici Cristi nu cred ca tb sa fie prea inalta. Daca va semana cu tine va fi perfect.
Magdone, ma bucur sa aud de voi. Ia lasa serviciul ala odata....mai stai cu noi mai mult.

Simona, mami de baieti
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MsBB spune:

Neatza fetelor,

Trezirea, este gata, aburinda si gustoasa, va invit sa avem o zi frumoasa

Incerc rapid un mesaj pana nu se trezeste mandra. Cum zicea si Luminel - unul din motivele pt care nu apuc sa mai scriu pe aici este pt ca-mi place sa raspund fiecareia si cand n-apuc sa raspund cum/cat as vrea - o las balta

In primul rand imi pare tare rau sa aud ca Patrick se lupta in continuare cu boala . Sper sa dea cu ea rpd de pamant si sa fie vioi si plin de veselie ASAP!

Simonix uite vezi , m-ai provcat la scris . Io , sincer, m-ash duce . Cata vreme am inima impacata ca Andra este pe maini bune, ca nu-i va fi rau, este sanatoasa, multumita la bunici - pot pleca linistita si cateva zile departe de pui te fac parca sa-l iubesti si mai mult si mai mult si maiiii mult. Eu, una, sunt tare multumita ca are cine sa ne ajute si din cand in cand o putem lasa fara griji, stiind ca este bine.

Magdone , nu-mi vine sa cred . 32 de sapt?! Cand a trecut timpul asa repede? Ati pregatit numele? Sa te linisteti, sa te odihnesti nitzel ca acusi vine barza .

Dani? tu cum mai esti? cum este burtik?

Alysh si Laura speciali si voua fetelor - sa aveti grija de burtici! Sa le dati clatite si ce mai vor ca aveti voi timp apoi sa fiti iar

Belleane esti mortala ! Nu stiu daca am apucat sa-ti zic vreodata dar tare-mi place cum gandesti

mi_bebelina sper sa scapati de problema constipatiei si vizitele la sa fie mai fructuoase. Sfaturi n-am pt ca noi nu ne-am confruntat cu asta.

Fericirea are chipul tau... Andra , noastra!

Cum a intrat Andra in viata mea...
Mandra bea laptic si iata... a mai crescut un pic...

Mergi la inceput

Iata ca pana m-am scarpinat io, pana m-am sucit a aparut si Simo ! A avut efect de la distanta hihih!

Intre timp s-a trezit si mandra mea, acum este in pat , serveste lapticul asa ca mai bag una scurta si apoi ma duc la ale mele. Ieri am reusit sa o mai inscriu la o cresa- deci de la toamna , Doamne ajuta, o inrolam. Sper sa fie bine - am de pe acum niste emotii cat casa.

Ieri la pranz , a adormit la 4 si pe la 6 dupa ce i-am servit un fruct am zis sa o scoatem un pic prin fatza blocului, sa-i facem pofta de somn pt seara. Lasand la o parte faptul ca am venit in casa fleasca - am facut o panarama de pomina pe afara . Sa ma fi vazut pe mine, ca o gazela, cu jenunchi in gura, pe o sanie pt copii , cu Andra in brate si barbatu' inhamat la sanie .
Stiu ca i-am promis si lui Dani - cu ocazia asta poate o scot la iveala - asa ca incerc sa pun niste poze de aseara, cu mandra la zapada!

Revin - sper!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Buna dimineata!

Doloress, refacere rapida! Pupici lui Patrick!

Simona, bravo pt. casuta! Sa mearga toate actele repede si sa va mutati toti!

Magdone, wow, sapt. 32! Acum am observat! Pai e cazul sa te linistesti, nu mai e mult

Adriana

Mergi la inceput

Am revenit!

Cu asistenta am reusit sa trag pozele pe calculator si cand mandra si-a vazut sania in poze m-a luat de mana si m-a dus pe hol la sanie "saniaaaa?" - asa ca, bag niste haine la masina si trag o tura pe afara cu mandra, sa profit nitzel de soare si sa-i fac pofta de somn pt la pranz, sa nu-mi mai adoarma la 4 .

Asa cum spuneam, iata, cateva poze de aseara !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Neata

Intai si intai o imbratisez pe Doloress, mi-e asa mila de voi 2!! Dar trece ce sa zic...

MsBB hai cu pozele de la sanius...te facusi nevazuta in ultimul timp!
Simonix sincer sincer??? eu as pleca la Cairo, si stii cat sunt de disperata cu Mirci...acum, pentru 4 zile nu e un capat de lume, Robertrix e obisnuit si cu alti oameni, merge la cresa, deci oricum toata ziua stati despartiti. Eu as merge. Bafta in luarea deciziei, dar vinovata nu ai de ce te simti, Doamne Fereste! Ce faci rau??
MAgdonece idee cu branula in calcai la copil care merge!! Sarcina usoara in continuare!
desireehai ca faci burtica de la steak!! Dulciurile sunt rele
Ylari tu faci toate bunatatile astea si nu te atingi de ele???

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si 28+ Ilinca Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

MsBB 3 poze??? asta e tot??? Misto aia cu voi 2 pe saniuta, se vad si fulgii frumooos

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si 28+ Ilinca Sabina

Mergi la inceput