Calendarul gradinarului vesel (de) 10 :))
Raspunsuri - Pagina 14
olympia spune:
Ramona, erau niste porcarii de magazine care vindeau chipurile prafuri din "plante etnobotanice", numa' bune de fumat de catre fraieri. Oficial erau saruri de baie si plante pentru studiu, dar au bagat cativa pusti in spital. Si abia asa s-au trezit si autoritatile noastre sa reactioneze legislativ in asa fel incat sa le poata interzice. De aici o intreaga aiureala cu ce efecte au diverse plante, ca prin plicurile alora erau chipurile si salvie si zorele si ce-o mai fi fost...
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
Ramona J spune:
Aoleu, sa-mi fac o lista, ca mai aduc citeodata seminte cind vin in vizita. N-as vrea sa ma aresteze la aeroport pentru trafic cu zorele!
b.nica spune:
Radeti voi radeti, dar daca se gaseste un vecin constipat si altii ca el, te trezesti ca esti luat la intrebari.
Eu zic sa ne informam.Eu si cu Salvia am emotii ca tocmai doream sa o mut din ghiveci in gradina!
Cu zorelele,ii bat daca se iau de minunile mele mari si albastre!
olympia spune:
Bnica, relax, please! Ramona nu te aresteaza nimeni. Cum sa fie interzisa o planta decorativa? Asa cine poate baga mana-n foc ca semintele de regina noptii sau de condurasi pisate si fumate n-au cine stie ce efect halucinogen? De mac stie toata lumea de atata vreme.
In schimb lacramioarele si parca lupinul stiu ca-s chiar periculoase, foarte otravitoare...
album
gradina
leeloo2004 spune:
ok, deci m-am apucat si eu de rasaduri, prima oara in viata mea.... Am zis sa nu ma avint prea tare asa ca am luat doua plicuri - unul de busuioc si cel de salata verde (pe ambele scria ca se seamana iarna-primavara, prin urmare am presupus ca februarie e ok) si am plantat citeva seminte in niste foste borcanele de iaurt si intr-un cofraj de oua. Busuiocul l-am pus pe eprvaz in bucatarie, salata pe pervazul din camera tehnica (unde e ceva mai racoare dceit in bucatarie). Am stropit cum zicea la carte, singurul lucru pe care nu l-am putut respecta a fost pamintul de rasaduri - din asta nu aveam de unde sa iau, asa ca am amestecat pamint de flori cu un ingrasamint organic si l-am pus asa...acum sa vedem ce iese in 2 saptamini...
Daca in weekendul asta imi permite vremea, am sa plantez si arpagicul si semintele de morcovi si ridichi, dar pe astea direct in gradina. Doar ca trebuie sa ma duc la hornbach sa iau niste folie de plastic ca sa le acopar dupa, dat fiind ca noaptea inca coboara temperaturile sub 0.
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
danangie spune:
Buna dimineata fetelor,
Multumesc ptr urarile de bun venit.Va citesc si iar va citesc....vai dar voi sunteti profesioniste in ale plantelor . Eu cica ma credeam prfesionista... . Pai acum ca m-am mutat am cam "pierdut" plantele. Mai mult am plante de apartament dar nu se tine nu? Ca voi vorbiti numai de plante de gradina. " De gradina" am un maslin si un bradut. Acum mi-am luat si o azalee. Balconul...ups..."gradina suspendata" vreau la vara sa mi-o amenajez asa: pe colturi vreau sa pun doi copacei-braduti foarte ciudati am sa va pun poze dupa ce ii cumpar ......iar in lungul lui pe balustrada....as vrea sa-mi pun ori muscate.....ori nu stiu....ma mai gandesc.....si vreau sa-mi sadesc leustean. " Se tine" sa-mi pun leustean pe balcon? Dar imi puteti spune cand ar trebui sa-l sadesc si cum? As avea sansa daca il sadesc in ghiveci de ala lat si lung? Se pricepe cineva la muscate? Deci cand stateam in partea cealalta..am avut intr-un an muscate.Doar ca aveam balconul la soarele de dupa amiaza, cel arzator......asta de aici tot in partea cu soarele de dupa amaiza il am.........ce trebuie sa fac ptr ca ele sa nu se vestejeasca? Atunci....nu infloreau cum ar trebui sa infloreasca................si eu cand mergeam la manastirile din Moldova.....vedeam zeci de balcoane cu muscate superrr inflorite si in soarele arzator de dupa-amiaza.Ce ar trebui sa fac? Va puppppp
S-a mai nascut o stea: ALESSIO MICHELE! (07/06/2008)
A doua minune din viata mea: MATTIA GABRIEL! (21/10/2009)
lbelciug spune:
leeloo2004, esti curajoasa daca vrei sa te apuci de sapat/sadit pe vremea asta. Eu inca nu pot aduce masina in fata casei si ma deplasez cu cizmele din cauza noroiului... Raman la faza de rasaduri in casa, cred ca in w-e urmator le pun.
danangie, eu pot sa raspund doar despre muscate. Ca sa le inmultesti, le rupi puii/butasii si le pui in apa pana fac mustati, apoi le muti in pamant. Le place o temperatura intre 20 si 24 grade Celsius, in plina lumina si plin soare, intr-un loc aerisit, dar fara curenti de aer. Udarea abundenta poate duce la aparitia unor ciuperci si putrezirea tulpninii sau radacinii. Cand afara sunt peste 15 grade Celsius poti scoate planta in balcon.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family
olympia spune:
Liviana si la noi e la fel, ne-a doborat iarna asta! Munti de zapada si gheata de mutat, cand s-or topi nu stiu. In gradina cred ca nu ma bag decat dupa Paste !Pana atunci ma refac si ma bucur de rarele zile cu soare...Azi e una dintre ele !
album
gradina
leeloo2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lbelciug leeloo2004, esti curajoasa daca vrei sa te apuci de sapat/sadit pe vremea asta. Eu inca nu pot aduce masina in fata casei si ma deplasez cu cizmele din cauza noroiului... Raman la faza de rasaduri in casa, cred ca in w-e urmator le pun. danangie, eu pot sa raspund doar despre muscate. Ca sa le inmultesti, le rupi puii/butasii si le pui in apa pana fac mustati, apoi le muti in pamant. Le place o temperatura intre 20 si 24 grade Celsius, in plina lumina si plin soare, intr-un loc aerisit, dar fara curenti de aer. Udarea abundenta poate duce la aparitia unor ciuperci si putrezirea tulpninii sau radacinii. Cand afara sunt peste 15 grade Celsius poti scoate planta in balcon. Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) My Family |
Pai la mine s-a cam topit zapada in gradina si stratul superficial este dezghetat asa ca as putea planta legumele foarte timpurii de care am zis. Si oricum le voi acoperi cu folie ca sa le feresc de inghetul de noapte. La mine a mai ramas zapada doar pe linga garduri si doar in partea unde a troienit zapada si de aia stratul a fost mai gros...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
b.nica spune:
Dana, eu am acum leustean in ghiveci la geamul de la bucatarie.Se sadeste f. greu si l-a mine s-a prins numai cel pus dupa superstitie,.
Gabriela,salata,ridichiile, se recomanda sa se planteze esalonat,adica la interval de zile-saptamani......depinde cate mancati in acel interval .
In gradina eu puneam la marginea randurilor unde plantam morcovi salata ca sa-mi arate unde am pus morcovii pt. ca apar mai greu si trbuiesc ingrijiti.Nu mai stiu daca puneam si pe randuri,anul asta daca reusesc sa-mi refac gradina de la tara am sa pun morcovi pt. prichindei.Am vazut seminte din aceia grena cum am vazut in gradina lui Oliver.