Calendarul gradinarului vesel (de) 10 :))
Raspunsuri - Pagina 13
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui leeloo2004 Am sa-ti spun cind le primesc in martie ca de data asta am comandat inclusiv levantica! |
Te rog mult! Sa nu uiti!
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
b.nica spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui leeloo2004
Eu la sieberz am comandat de doua ori pina acum, in toamna - de fiecare data am fost foarte multumita, dar e drept ca plantele si pomii (bine, mai putin brazii) erau in repaos vegetativ - au ajuns foarte bine - ambalati in hirtii sa nu se rupa si apoi intr-o cutie mare, mi s-aparut ca totul a fost facut cu mare grija. Nu acelasi lucru pot spune despre cei de la bakker - am comandat o singura data si toate plantele mi-au ajuns moarte... - banuiesc insa ca de la Oradea pina in Bucuresti fac maxim 2 zile, asa ca nu au cum sa nu ajunga ok. Am sa-ti spun cind le primesc in martie ca de data asta am comandat inclusiv levantica! |
Eu sunt deceptionata de sieberz.Levantica si alte plantute comandate in toamna s-au vestejit ca la comanda si fix atunci cand nu mai erau in garantia de 15 zile.
De la Bakker,care au garantie 5 ani au fost incredibil de corecti si mi-au inlocuit plantele sau mi-au returnat banii cand am avut probleme;si eu comand la ei de 4 ani.Poate de aceea sunt mai scumpi!
b.nica spune:
Stau si eu nerabdatoare sa-mi pun rasaduri.
Am niste specialitati de rosii:cherry rosii si galbene,sub forma de pere galbene si portocalii.
Am vazut niste seminte de rosii cherry bordo(spuneau ca f. apreciate de copii) dar incerc sa ma abtin de la hibrizi cat pot.
Am strans o intreaga colectie de "ierburi"de salata:Borago,Rucola,Borescht(?),Macris,Sorbestrea.Am sa am probleme cu formarea brazdelor la tara.
Mey,ce este cu zorelele?Au devenit interzise?Cine stie lista cu plantele interzise?Sa nu dam de belea!
Tala spune:
Simali, din umila mea experienta cu rasaduri de anul trecut (care aratau asa cum descrii tu) nu si-au revenit (daca si-au revenit) decat dupa ce le-am scos afara (cred ca nu aveau lumina suficienta si le udam excesiv)
B.nica, ce lista?
mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!
speed spune:
Ramona, nu se gasesc seminte de "margarete africane" de care vreau eu :) oricum nu-mi prea iese figura cu semintele, prefer sa iau plantuta crescuta gata :)
cu ocazia asta felicitari fetelor ce se descurca asa bine cu semintele, poate oi mai incerca si eu vreodata ...
leeloo2004 spune:
Tala, b.nica vorbeste de lista cu plantele interzise conform legii asteia noi care interzice vinzarea plantelor etnobotanice. Dar din ce stiu eu guvernantii au dat legea, dar nu au atasat si lista plantelor interzise...
Iar de zorele - am citit si eu un articol intr-un ziar ca semintele acestei flori ar avea efecte halucinogene si totusi le poti cumpara de la orice hipermarket care vinde si seminte de flori...oricum mi se pare o totala aiureala!
Simali - cum sa uit? Iti spun imediat ce le primesc! Dar ce spui tu acolo de rasaduri? Ca fix asa vroiam si eu sa procedez - si intentionez sa le pun pe pervazul geamului in camera tehnica - acolo nu e nici foarte cald, dar nici frig - cred ca sunt asa vreo 19-20 de grade, eu zic ca e foarte bine pentru rasaduri...
b.nica - eu am avut o experienta total pe dos... In fine, o sa vad acum cind voi primi comanda de la sieberz ce si cum!
Am si eu o intrebare - pentru semintele pe care am sa le plantez direct in pamint - dupa ce ies rasadurile trebuie sa le scot si sa le raresc, nu? Cam cit de mari trebuie sa fie ca sa poata fi rasadite? Sa aiba 2-3 frunze? Sau cum?
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
irinai spune:
Voi ati gasit pe undeva in Bucuresti seminte sau rasaduri de rosii cherry? Caci tare as vrea sa plantez anul acesta cateva in gradina.
Sense spune:
Buna dimineata. Va urmaresc de vreo doua luni , de cand m-am mutat la casa , si incerc sa invat de la voi gradinaritul. In decembrie ne-am mutat la o casa , care are si o sera din sticla de 50 mp. Saptamana trecuta i-am spalat sticla ( cat am ajuns ) insa inauntru este inca inghetat pamantul . Mi-am cumparat , asa sfios, doua pliculete de spanac, salata verde , cateva pachete cu gladiole , dalii ( ma gandeam sa le pun in sera pentru flori in vaze ) . In curte , am multi pomi , nu stiu ce flori as putea sa pun sa le placa la umbra. Cred ca voi merge pe varianta de rasaduri la legume , ca din seminte am incercat o singura data cu niste begonii ( la bloc ) si au iesit atat de anemice si slabe ca nu au apucat sa infloreasca. Va multumesc pentru sfaturi, si stau aproape.
olympia spune:
Hai mai, terminati cu "plante interzise", ce vine politia gradinilor?
Sense, bine ai venit! In locul tau n-as irosi locul din sera pentru dalii si gladiole, lasa-l pentru legume si zarzavaturi.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
Ramona J spune:
Olympia, ce figura esti!
Nu stiu ce-i aiureala asta cu zorelele, sper ca-i doar un zvon.
Bine ai venit Sense, eu zic ca si Olympia - pune legume in sera.
Leeloo, cind rasar plantele din seminte nu trebuie decit sa smulgi din ele unde-i prea mare inghesuiala.
Yoohoo, se indreapta si la noi vremea spre temperaturi normale. Ce iarna avuram!