Calendarul gradinarului vesel (de) 10 :))

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns speed spune:

of Ramona, nu stiu ce sa zic de lalelele mele, am cam sapat in jurul lor vara trecuta sa pun niste tufe si cred ca le-am cam dat peste cap :( inca nu vad nici urma de ele...2 zambilute au supravietuit, incep acuma sa rasara...cel mai rau imi pare de clematita, pare tare obosita si nu cred ca va inflori anul asta...sper sa nu piara de tot...cel mai bine au rezistat...lavanda! si tufele. am si eu vreo 4 tufe de azalee, le-am pus doar anul trecut dar par ok...
in gradina mari schimbari n-am sa fac anul asta, doar sa-mi fac ghivecele de la marginea gradinii...cred ca am sa pun din nou "margarete africane" desi nu tin decit un sezon aici dar sunt superbe si au tinut toata vara.
Happy Valentine! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Multumesc la fel!
Margaretele nu rasar si singure din seminte?
Nu stiu cum e la voi, dar aici au rasarit lalelele. Poate nu-i semn bun ca n-au aparut inca.
Cu clematiile n-am nici eu succes, de doi ani au ramas mititele si n-au facut nici o floare (am cumparat doar radacina). Mi-am si pierdut speranta cu ele.
S-a topit zapada dar avem frig. Tot astept sa pun si eu mazarea aia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

Citat:
citat din mesajul lui leeloo2004

Poti sa-ti comanzi la sieberz - costa 5.5 ron bucata - oricum ti le aduc in martie....

Eu nu-mi prea dau seama cum poti comanda prin posta plante care nu sunt in repaos vegetativ. Adica am comandat trandafiri, pomisori, bulbi, seminte dar niciodata flori. A mai comandat cineva flori? Cum le ambaleaza ca sa nu se distruga? Ajung OK?

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Eu la sieberz am comandat de doua ori pina acum, in toamna - de fiecare data am fost foarte multumita, dar e drept ca plantele si pomii (bine, mai putin brazii) erau in repaos vegetativ - au ajuns foarte bine - ambalati in hirtii sa nu se rupa si apoi intr-o cutie mare, mi s-aparut ca totul a fost facut cu mare grija. Nu acelasi lucru pot spune despre cei de la bakker - am comandat o singura data si toate plantele mi-au ajuns moarte... - banuiesc insa ca de la Oradea pina in Bucuresti fac maxim 2 zile, asa ca nu au cum sa nu ajunga ok. Am sa-ti spun cind le primesc in martie ca de data asta am comandat inclusiv levantica!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

In weekendul asta a fost asa frumos, ma gindeam deja ca vine primavara! Cum se dusese zapada din curte am vazut ca imi rasar lalelele, zambilele si narcisele - brindusele au frunze destul de mari chiar, dar nici urma de flori - poate apar mai tirziu?? Si uite ca dupa vremea frumoasa si insorita a venit iar iarna...m-am saturat pina peste git!!!

Aura - tare harnica ai fost! Si eu m-am gindit sa mai astept cu rasadurile pina dupa 1 martie - la mine problema este ca nu prea am unde sa le tin in casa, oricum o sa pun rasaduri doar de rosii - restul legumelor am sa le plantez direct in pamint.
Am fost la hornbach si mi-am luat un cultivator - o unealta din aia cu 3 "gheare" - sper sa-mi fie mai usor sa trasez rindurile...si am tuns si cele 2 tufe de trandafiri care mi-au inflorit toata vara trecuta - nu stiu daca am facut bine sau rau - dat fiind ca azi iar a nins si a dat frigul...sper totusi sa nu-i pierd ca sunt tare frumosi!

Si pentru ca am avut timp in weekend, am scris si lista cu seminte pe care le am de plantat - iat-o mai jos:
- Castraveti – Cornichon Vert Petit Paris
- Ridichi de luna Redo
- Ridichi French Breakfast 3 (Raphanus sativus)
- 1 kg arpagic de Stuttgard
- Salata verde Krolowa Majowych
- Rosii Moneymaker (Lycopersicon Lycopersicum)
- Rosii Fournaise F1
- Rosii Rio Grande (Lycopersicon esculentum)
- Marar Areth
- Marar de Brad
- Busuioc Grand Vert
- Salvie officinale
- Leustean soi Rarau
- Patrunjel Ory
- Morcov de Nantes
- Ardei de Cajenne
Sa vedem cit succes o sa am cu ele, dat fiind ca e prima oara cind ma apuc de asa ceva!
Si daca tot am ajuns la hornbach unde aveau o gramada de bulbi de flori - am luat si eu 3 ulbi de begonii curgatoare galbene si un plic cu rizomi de dalii - un soi tare frumos, de culoarea visinei putrede - abia astept sa le plantez si pe ele...ma maninca palmele si afara continua sa ninga...

Edit - ca am uitat sa-i urez si eu Bine ai venit - lui danangi!

Poze

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Leeloo, sa stii ca rasadurile puse de mine ar trebui plantate in martie, inceputul lui aprilie, eu le-am plantat asa de devreme pentru ca vreau sa tin rasadurile in casa pentru ca atunci cand le plantez afara sa fie viguroase.
Singura exceptie sunt rosiile cirese, dar si pe acelea cand am sa le scot vreau sa fie viguroase, oricum am sa le cresc in ghivece.
Restul rasadurilor am sa le cumpar, rosii, ardei, vinete.
Eu le-am plantat in niste cutii de rasaduri ramase de anul trecut cand am cumparat 200 de bucati de flori de piatra. Pe alea le-am spalat, le-am scufundat in apa fierbinte si apoi am plantata in ele. Bulbii de lalea si cepele de crini le-am pus in jardiniere lungi pe 2 randuri. Ghivecele le-am asezat pe 2 tavi de la aragaz si am 3 jardiniere. Cu jardinierele am economisit foarte mult spatiu.

Stiti ce nu stiu eu, ce soi sunt castravetii cataratori si dovleceii? Vreau sa fie castraveti mici de gradina iar docleceii sa fie cei cu coaja verde gri.

Mergi la inceput

Aura - da, banuiam ca in martie ar trebui plantate, dar eu cind vad ce e afara ma gindesc ca poate se dez-primavareaza abia pe la sfirsitul lui martie...in fine, o sa ma mai gindesc si eu cum sa fac - oricum as mai avea de asteptat doar doua saptamini pina la 1 martie - pot eventual sa le pun saptamina viitoare, sa vad cum e vremea.
Soiul de castraveti pe care l-am luat eu - Vert Petit Paris - sunt chiar din aia cornichon mici - am luat semintele din carrefour.

Poze

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

ieri mi-am verificat rasadurile, mi-au rasarit verbina si panselutele si jardiniera aia de amestecatura (plantutele sunt cam de 1 cm jumate), le-am descoperit si stau acum la lumina...

Mergi la inceput

Aura, m-ai impulsionat si pe mine, sa stii - asa ca in weekendul asta am sa pun si eu citeva rasaduri, dar de legume.
Tocmai am dat o fuga la bricostore - aveau primule de toate culorile si la doar 2 lei - nu am rezistat si mi-am luat si eu citeva - planuiesc sa le plantez pe linga aleea de la intrare. Bunica mea avea in curte primule de toate culorile, dar erau perene, apareau in fiecare an si nu le facea ea nimic - oare astea or fi perene?

Poze

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Am avut si eu, la mine n-au mai aparut si nu stiu daca sa mai incerc.
Leeloo, te-ai pregatit serios cu seminte! Spor la treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Eu cu rasadurile sunt calamitatea calamitatilor. Arata plantele de zici ca au fost tarate, ba prea firve, ba strambe, aplecate ca niste lungi lujeri... Iar cele mai multe nu ies deloc. NU stiu unde naiba gresesc. Nu am lumina e prea cald sau prea frig? Le ud prea mult sau prea putin? Voi unde tineti de exemplu rasadurile? Aveti termometru pentru ele? Folositi lampi pentru lumina suplimentara? E clar ca eu fac ceva aiurea dar nu ma prind ce.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput