Pepenasi de iulie-august 2008 (168)
Raspunsuri - Pagina 9
SunSmile spune:
Asaaaa, stresul de la amiaza![]()
Mami de gemanute, pai arata'ne cochetele tale, da? Cred ca te topesti de dragul lor! Si mai spune-ne despre voi!
Didi ahaaam, deci voi ati renuntat la licait:). Popiceeee? :))) foarte tare! Super aia cu alarma, era numa' buna in creierii diminetii!:))
Misha e ok Ralu cu degetelul?
Si mie tot in beraria germana imi placea...pe vremurile calduroase cand plod dormea in carut, alaturi
Nu ma pricep la preturi, insa stiu ca nu sunt asa scumpi!
Ana_a ce baieti scumpi si blondii ai! Si seamana tare, la zambet, la forma ochilor, la sprancene...de fapt, cred ca iti seamana amandoi! Desigur ca poti folosi orezul si maine; sfatul meu ar fi ca maine, cand il scoti de la frigider, sa-l pui intr-un vas de yena (sau unul rezistent la cuptor), ii pui 1-2 cuburi de unt deasupra si cand e gata, daca va place, verdeata tocata! Devine chiar mai gustos a doua zi, se mai aseaza!
Oanaaaaaa de ce tii tu frumusete de baiat ascuns??? Sunt superbe pozele de la piscina, inedite asa!!! Si Raul e un frumos tare iar tu o slabaaaaa, frumusica si dulcica! Ia sa faci bine sa nu dispari!
Cu alaptatu, stiu ca Violetele (Galati si Timisoara), InaC, Miky inca mai alapteaza si chiar se vorbea de intarcare pe aici. Xena nu mai alapteaza. Or sa te ajute ele cu info cand intra!
Mina nuuuu, de coada mea e vorba. Ea (desi acum as avea din ce-i face motz) nu sta cu nimic, nici clama, nici elastic...asa ca o tot tund periodic la breton si pe laterale asa, cate putin. Hmmm, nici nu stiu de decizie ce sa spun, inteleapta avand in vedere personajele grosolane dar linistea voastre?! Ooooof, unii oameni....
Strulu mai, baietul tau este cevaaaaaaaa! Zici ca are un numar de cucuie sau chestii in frunte de bifat! Pe cat e de frumos, pe atat de duracell! Pupam sa treaca buba!
Mada razi tu razi Harap Alb, huh?
Ce te-as alerga cu matura... Ce scumpa Julia cu <na nit>, dulce tare! Hai, fruntea sus, Harap-Alb, nu e reflux, siguuuuur! Da' stii tu, orice bolesnita mai slabeste pe ici, pe colo...si la ea ce putea slabi? O chestie mai veche, niet? Deci io zice
ca nu-i reflux!
Fete...eu mor de foame de vreo 5 zile! Mi-e foame continuu, nu ma satur oricat mananc, zici ca-s un harciog rontaitor! Si ma mai doare si capul de vreo cateva zile, azi mi-e greata, hmmmmm
. Si nuuuu, n-am nimic sa va anunt!![]()
Iar am fost profunda rau! Constat ca, pe zi ce trece, ma prostesc mai tare!![]()
Puparea fie cu voi!![]()

Mamica unui MIRACOL
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá
ladymina77 spune:
Oana, ai un baietel dragut foc iar tu esti simpatica si slaba rauuuu!
Sun,spor la zbenguit cu minunea care nu suporta coditele mamei!Si pune mana si mananca cat poftesti pt ca tu poti!
Eu am 2 ore de respiro fiindca doarme atomica!Bantui pe net in cautare de creme bune antivergeturi.Ceva idei?
Revin!
Kimmy spune:
Buna fetelor!
Sunt in urma tare cu cititul.
Moni,in legatura cu adormitul lui Luca vroiam sa scriu.Exact la fel am patit si eu cu Timi.Ea pana la 1 an si 6 luni dormea boiereste.Adica o puneam in patut,o pupam si ieseam din camera.Adormea singura,fara nici un cuvant.De craciun,desi nu am schimbat nimic in rutina ei,dupa ce am pus-o in patut,s-a ridicat in picioare si s-a pus pe plans.Isteric.Eu,desteapta,am zis ca nu risc sa o fac sa adoarma cu mine numai,am insistat.Adica iar o puneam jos,o inveleam si o lasam singura pe intuneric.Si plangea.si iar intram.Cumva am insistat,nu am lasat dupa ea,si si in ziua de azi,la culcare trebuie sa fie lumina,si eu trebuie sa stau cu ea in camera si sa ma prefac ca dorm.Deci nu o iau cu mine in pat(aici chiar nu cedez),dar trebuie sa fiu acolo.Si ma verifica periodic,deci nu pot sa ies pana nu doarme adanc.Asta poate sa dureze 5 inute,sau jumatate de ora
.Ai lumina de veghe in camera?Sa nu-i fie frica de intuneric...la Timi asta am observat.Daca se trezeste si noaptea,plange isteric (eu nu pot sa dorm cu lumina),asa ca ii aprind lanterna de la un telefon vechi,pana adoarme la loc.
Parerea mea e ca am gresit,am insistat prea mult,trebuia sa o ascult,sa fiu mai maleabila,si poate scapam in cateva zile.Insa a prins frica.
Va pup,mai revin,numai ca nu reusesc nicicum sa va prind din urma.Nu ca m-as plange
.Imi place teribil de mult atmosfera 
NUMAI BINE LA TOATA LUMEA 
_
Iza mamica mandra de Timea (28.06.2008)
Povestea noastra
ariadnabr spune:
Oana Cu alaptatul eu zic sa-l faci treptat, e cel mai usor si mai putin traumatizant si pt mama si pt bb. La varsta asta e deja mare si ai sa ai zile pline de tras de bluza si plansete
asa ca, aplica urmatoarea schema. Daca il alaptezi la prima ora dimineata, aseaza-l pe scaunel si da-i solide in loc de san cu apa sau suc din paharel. Apoi DUPA ce a papat pune-l la san sa bea ce-o bea (n-o sa fie mult) redu timpul la san treptat, introducand o lingura in plus de papa sau pur si simplu "uitand" dupa cateva zile sa termini micul dejun cu sanul. Treptat in vreo saptamana scoti prima masa. Apoi treci tot asa treptat la urmatoarele. Cea mai nasoala de scos o sa fie cea de somnel daca adoarme la san. La noi (Sonia) s-a intamplat pur si simplu s-o lase ea intr-o seara cand a fost f. obosita. In schimb vei avea probleme cu bautul laptelui, asta daca sanul e singurul intake de lapte peste zi. Eu una la Sonia nici nu m-am agitat. Am avut grija ca cerealele de dimineata sa fie cu cel putin 180 ml de lapte si-apoi am completat fiecare masa de dupa cu un iaurtel mic. Ca ea gura pe lapte de vaca nu a pus pana pe la 2 ani, 2 ani si...La noi a durat toata povestea cam 4-6 saptamani. Si ea a uitat de titzi ,dar sa stii ca si acum la aproape 5 ani cand e suparata rau isi baga mainile sub tricoul meu intre sani
, cred ca o face inconstient dar cum n-o face in public...
In fine...iti trebuie rabdare si trebuie neaparat sa te tii pe pozitii. Odata modificata rutina, ramane modificata. Daca nu incepi cu san, la ora de san pune-l in scaunel si da-i ceva care ii place, iaurt (de preferinta) sau fructe sau ceva in genul asta. Si iara initial completezi cu san, dar DUPA ce a papat. La noi a mers, da' nu-i metoda universal valabila
Bafta!
Hai ma Sunisor ca nu-i asa de rau, vrea fata sa te faca mumu
si tu
Cu matura zici? Din cate stie io aia impune sa fii pe aproape
ai cumperat beletele? ![]()
![]()
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de
Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia
estrella80 spune:
Buna fetelor!
Ce agitatie, ce miscare... de la ger e, nu?
De la ce-o fi, dar bine ca e, ca tare ma bucur sa vad fete noi!! ![]()
Am citit tot din urma, insa zilele trecute am cam avut treaba si nu am putut raspunde. Prin urmare, acum mi-e cam greu sa sa mai raspund tuturor insa voi incerca sa raspund din amintiri.
Diarux, tu parca intrebai de copilul prietenei, nu? Daca e ragusita, e posibil sa fie laringita, mai ales ca laringita debuteaza brusc. Insa, nu trebuie sa se sperie, e posibil sa fie si un mic rosu in gat. Cat despre doctori, no comment!! Eu nu cred ca daca e ragusit copilul, e de la dinti!! Clar nu e. Sa nu fie vreo enteroviroza., dac are si scuan moale. Sau poate pur si simplu, ii dau si dinti si are si o forma de raceala.
Camy, imi pare rau sa aud ca vei primi banii asa de tarziu! Poate au exagerat in termen, intentionat, ca sa nu ii bati la cap!!Eu tin minte ca la mine nu a durat atat.Parca maxim 2 luni! Cat despre TV, eu nu am tinut cont de chestia asta. Poate ca am fost eu superficiala.. whatever!! Si despre intors, imi amintesc perfect pentru ca la 3 luni eram cu ea in spital, internata, Maya s-a intors singurica pe burtica!!Fara sa fie fortata. Asa ca... bravo lui!!
Monalac si eu am fost cu Maya, cand avea 3 luni, la o eco la dr.Stamate. Am fost foarte multumiti de el. Va doresc sa veniti numai cu vesti bune!!
Pica, tu ce ai facut la doctor?Ai fost in final? Am sa intru pe site-ul gradinitei s avad ce si cum. Mersi de informatie!!
Kata va felicit pentru premiul castigat!
Capri ma bucur tare mult ca deja v-ati intors acasa, sper ca e mult mai bine Ilincuta!! 
Anka te admir pentru persevernta ta si pentru indarjirea cu care realizezi tot ce iti propui! Cand te aud cate faci, cu 2 copii dupa tine... esti de felicitat!!
Cam atat, fug sa vad si eu pozele de pe picassa... Noi suntem bine, sanatoase si devreme acasa!!![]()
ladymina77 spune:
Intrebare:ati facut baclava vreodata?cu ce foi ,unde le gasesc? sau le-ati facut voi?

N-am avut de lucru si am intrat pe retete de dulciuri.
ankalaura spune:
Ana - cea mai faina reteta de orez, care insa NU este un pilaf, este www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/22401/Ghiveci-de-orez-cu-legume/" target="_blank">aici
Si orezul si pilaful, eu le fac la cuptor, nu se lipeste si nu mai amestec non stop...
Orezul este unul dintre cele mai "lingevive" alimente, acuma depinde si de "prietenii" lui. Daca are sos de rosii, tot tine cateva zile la frigider.
Dia - ca sa ramai si mai tare pe ganduri, tipu' lucreaza la o companie de paza si securitate, deci se presupune ca el rezolva conflicte, nu??
Anyway, poate emigrati, cuma veati de gand... Scapi si de vecini de porc ![]()
Oana - m-ai imbolnavit!!! Cat de mult vreau si eu asa ceva pentru Erika! Sper din mai incolo, pe alte continente, ca in Bucuresti, asa ceva costa de la 300 de euro in sus pe 30 de zile, cu maxim 8 sedinte 
Irlandez-o - de ieri am si eu un Dell nou, ne incuscrim? ![]()
Am uitat sa spun ca treaba cu pampersul pe moaca o facea si Eliza, daca vroia sa ne trezeasca dimineata dupa orarul ei... Sunt niste nazdravane fetele tale!
Biri - noi nu luam medicamente mai deloc. Atata ca na, mai te doare un cap, tzac iei ceva, ca sa nu te doara toata ziua, dar asta numai daca doare mai tare...
Dar stii cum e, cand nu le ai le cauti, deci musai sa fac o lista.
Clar imi trebe niste antiinflamatorii, am luat Diclofenac dar mai bine m-am inteles cu Aflamil, Arcoxia nu am luat dar cica ar fi bun si ala, acuma na, lista ar fi buna cu derivate, ca sa ma uit si la concentratii si pret, sa nu ma arunc la cine stie ce.
Barbatu-miu mai ia chestii de stomac, de regula am luat chestii naturale cica, extracte de nu stiu ce dracii, Redigest de exemplu, dar si aici as pune pe lista mai multe variante.
Deci mai punem chestii de "cabesa"
Ceva de de-ale burtii - constipatie, diaree, adulti/ copii,... N-au avut niciodata probleme maimutelele mele dar na, stii cum e... cand nu te astepti o patesti...
De-ale durerii - in afara de cele clasice, m-am inteles bine cu Metamizol, cu Ketonal...
Mai zi tu, ce se pune pe o astfel de lista?
Siroape pentru fete? Ceva de tuse? Asta as lua de aici, sunt happy cu siropul nostru.
Ceva de nas - din pacate, ne intelegem bine cu Olinth, barbatu-miu de fapt foloseste, si chiar face exces, nu ma inteleg cu el sa mearga la dr... Pentru Eliza, Colargol - oare exista asa ceva in Canada? Daca nu, sa iau de aici mai multe sticle, ca asta ne e vital...
Ma mai gandesc...
De azi avem program, adica aveam de mai mult timp, dar nu ne tineam de el. Pe Eliza nu o mai duc la gradinita, asa ca lucram acasa. Azi am avut engleza si matematica. Acum urmeaza activitatile practice si joaca - insiram margelute si apoi jucam un joc cu zaruri. Zilnic schimbam activitatile.
Am fugit
Tecky spune:
Fetele am si eu o intrebare:daca incep sa lucrez dar in alta parte nu la locul de unde am plecat cand am ramas gravida statul mai imi da 100Ron stimulent ca m-am intors la munca inainte ca Ralu sa implineasca 2 ani?
SUN mersi de intrebare.
Nu i-a ramas nici un semn la degetele Ralucai.Am fost pe faza si imediat cum s-a ars am dat-o cu miere si o crema cu aloe.Si eu am o foame de lup pe vremea asta dar ma abtin ca sunt la regim dar as manca non-stop.![]()
ankalaura ce bine te-ai gandit sa faci cu Eliza activitatile care le facea la gradinita.Super ideea!
ladymina77 spune:
Anka,super devotat tipul asta meseriei.De-asta merge asa bine tara asta.
Cat despre emigrare,nu noi desi am avut o tentativa acum 10 ani cand au plecat niste prieteni in Canada,dar nu e pt noi si am renuntat.Cred ca Dia zicea ceva de NZ.
Tecky,in mod normal ar trebui sa iei cei 100 roni.Mi-i se pare absurd sa nu-i dea din moment ce te intorci la munca indiferent unde.Dar cum la noi toate-s cu susu`n jos trebuie informatia exacta sa stii ce ai de facut.
Anka,faine activitati,si mai fain e ca ai rabdare si imaginatie sa faci asa ceva cu ea.Succes!
MissJJ spune:
Buna fetele!
Tot am vrut sa scriu de dim da nu apuc si nici nu fac mare lucru, e o zi de aia de ma invart ca o curca si nu apuc sa fac/termin nimic.
Dara multa sanatate la puiut.
Mona nu esti nebuna
, si eu la fel fac mai bine ma asigur si fac jde mii de controale decat sa ajungem la ceva urat, Doamne Feri!
Biri ms mult ca ai citit din urma si m-ai lamurit.
Tare buna esti la casa omului.
Noroc ca esti ruda cu soramea.
Cu febra si aici astia zic ca nui asa capat de tara e semn bun ca lupta organismul, si na e bine sa o tii sub control daca creste prea mult da nu sa sari la primu semn cu tona de medicamente, am sa incerc si eu cum ai zis tu sa vad cum is fetele, ca is satula de atatea viroze.
Sorelix lasa bre apocalipsa nu ma innebuni si tu
ca ti-o incasezi, bine iti face Thea cati smulge podoaba, notat fara cozi la sorelix. Vreau si eu inghetata cu stafide si rom
.
Moni pupici sa va lase durerile de dinti cat mai rapid.
Nu cadea in butoi ai sa vezi ca te ajuta zice el acuma asa, da se va conforma, asa is barbatii.

Bujo e invidioasa bre ca ai baiet asa mumos.
Norocoasa nepoata am cu asa barbat mumos ce si-a tras, oricum tu stii asa gageu beton ca a tau mai rar.![]()

Aveti grija fetele cu prednisonul, este o varianta frantuzeasca mai buna, am uitat cum se cheama, da macar la ala se poate manca sare dar f putina, la prednison deloc, oricum is puternice din ce stiu eu si nus tare bune, bunica mea a facut toata viata ei tratament cu prednison si i-a mancat tot calciul din oase, eu am luat o sg data varianta aia frantuzeasca cand am fost tare bolnava de am fost operata la gatlej si faceam si penicilina si moldamin injectabil.
Didi ma bucur ca e happy Aidel si ii place noul spatiu.
Strulu ma bucur ca ati scapat de bubitze.
Capri ma bucur ca ati iesit din spital, multa sanatate si sper ca tati sa se implice mai mult.
Bafta cu businessul.
Mina eu zic ca mai bine nu mergi la ei, ca la cum e romanu' mai ales daca zici cas de aia certaretzi is in stare sa iti dea sin cap, din pacate.
Ca na asa isi face lumea dreptate cu pumnul.
Ma bucur tare mult ca noi chiar daca stam cu chirie ne-am mutat la casa si am scapat de lumea deasupra dedesupt si etc avem pe niste batranei in perete ca is case din astea lipite dar e numai bucataria baia si dorm fetelor deci nu avem treaba, ca era jale si aici unde am stat inainte, in ro noi am stat la casa acuma la ap si desi e bloc mic cu numai 8 familii, sub noi e un tip care nu prea da pe acolo decat rar dar aia de deasupra is niste nesimtiti si niste needucati, elefanti in genul alor tai, care mereu e scandal panarama, are doua fete si un baiat adolescenti super needucati, am fost odata la ei la usa erau in casa nici nau deschis decat dupa ce mi-am lipit degeul de sonerie
, cum a zis si Sorelix, bunul simt nu mai exista.
Anka lasa ca e mai bine ca merge, zic eu, ca na va fi in colectivitate, macar vede alti copii de varsta ei, tinem pumnii sa se adapteze usor.
Bobita sa va fie de bine iesirea.
Mai eu ma bucur sincer ca m-am lamurit cu ibuprofenul sa stiu ce si cum.
Alexa asteptam poze cu fashionistele.
Cum merge cu margelutzele?
Mai aici mereu ne zice ca febra si diareea nu au treaba cu dintii si ca trebuie vazute separat, dar nu stiu ce sa zic daca e sau nu legatura.
Oana bine ca ati aflat ce e si bine ca nu a fost nevoie de antibiotic.
Super pozele cu delfinasul.

Ana depinde ca multa lume zice pilaf dar e de fapt alta varianta fatza de cum face fiecare, eu stiu pilaful cum facea mama e asa calit ceapa morcov pus orez si fiert, nu stiu la cuptor sau numai fiert totul, nu am incercat asa, eu mai fac orezul asa: calesc ceapa taiata julienne, sper ca asa se scrie, ardel gras si rosii taiate patrate mai mari asa, calite cu boia, vegeta condimente, fiert orezul separat si pus peste calit condimentat inca oleaca dupa gust pus putin unt ca da gust bun si putin suc de rosii, da asta nu e obligatoriu, iese tare bun.
Simona uff mai chiar ca va baga in toti sperietii.
Pupam cucuiul sa treaca repede. Ce noroc aveti voi si Pica, cu asa vecini super.
Mada felicitari pt laptopu nou si pt vorbitul la pisoiul mic.
Mina eu stiu de la salonul unde m-am tratat cu laser pt dungile de zebra
, dar e f scumpa e 50 de lire un flacon dar e mare si trebuie folosit putin da si da rezultate, ale mele s-au mai atenuat datorita laserului si cremei, nici nu vreau sa ma gandesc cum erau fara, ca la cate am zebra e pui mic pe langa mine.
Daca vrei o caut pe net si-ti dau link sa vezi poate o gasesti prin ro pe la saloane de astea de frumusete.
Kimmy imi pare rau ca aveti pb cu somnul, toti trec prin perioade din astea.
Bai madam Irlandia, nui ea da is eu, delegatu'
, 45 de minute sis la tine la usa.![]()
Anka aici de ex ketanol si de astea strong no chance jose, numa ibuprofen e cel mai strong OTC, de pus in nas sunt si de copii/adulti toate variantele, ce e painkillere, de raceli, de nas si siropuri de tuse si etc se gasesc OTC.
Eu am fost asa cand am venit aici erau vitale alea din ro, pana incet incet ne-am invatat cu ce e aici, ca sunt da trebuie bine cautate si probate pana gasesti ce ti se potriveste. Eu zic sa iei cateva asa de inceput da nu cara o valiza dupa tine ca maj se gasesc sub alta forma da is si aici. De voma/diaree, este imodium OTC pt adulti,pt copii nu iti dau decat dioralyte care e de rehidratare si cam atata, in rest ceva mai strong numai medicul sau la spital iti face vreo injectie.
Na hope it helps, ca or fi dif intre canada si uk, da la astea OTC nu cred ca is f mari.
Avem si noi vesti (cra-cra)in sf a facut Amironele trei pasi azi singurica, 

, mi-a fost frica sa si respir si nu m-am uitat direct la ea si mai cu, coada ochilui ca sa nu se lase pagubasa, deci putem da e lenea si frica mare.
Na trimit ca scriu de dim de la 8 la mesajul asta si nu mai termin.
Mami
de A
& A 
Just living is not enough. One must have sunshine, freedom, and a little flower.
Hans Christian Andersen