Pepenasi de iulie-august 2008 (168)
Raspunsuri - Pagina 4
diarux spune:
MADAAAAAAAA,ANKAAAA, BIRIII, nu uitati si de mineeee
mami Ruxandra, in plina forma
pentru Andrei Tudor,cel mai nazdravan
poezici pentru mamici si pepenasi
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
Andrei Tudor- minunea noastra -The Story
...inseamna
ca infinitul si-a gasit limite
ii zarisem grimasa
zvarcolindu-se-n catuse de fier
aripile sunt inutile acum
chiar si cenusa...
Poezicile de un an ...incep AICI
SA-L AJUTAM PE MIHAITA!
ankalaura spune:
Biri duamna, cica s-or gasi, dar cica la Canadica nu ti le da fara reteta, dar ma mai informez, poate nu se aplica la toate....
Diaruxule - da; cu mine ce-ai tu, ca eu habar n-am, ale mele au fost majoritar sanatoase... Habar n-am, posibil sa aiba vreo mica laringita copila, nah, si papa san ca o fi vreun confort in plus pentru ea... Eu i-as face niste aerosoli un timp, rau n-are ce sa ii faca, dar daca e chiar laringita, aerosoli se fac cu adrenalina si se iau si niste pastilute care am un lapsus acuma, alea de presupun si regim alimentar... Cum le zice domne??
MissJJ spune:
Diarux pai nu stiu ce sa zic exact, daca e diaree si tusa si muci poate sa fie o viroza, raguseala nu stiu si ale mele ragusesc da aici daca tine sa zic vreo cateva zile si da semne ca e mai rau merg inapoi la medic.
Ale mele mai fac scaune moi si cand is racite sau nu papa si na iau numai siropuri si lichide, lapte etc.
Ale mele nu au avut laringita sau ceva de genul au mai fost ragusite am mers la medic s-a uitat au ascultat a zis ca nu are nimic la plamani sa merg acasa dau de febra lichide multe sa nu insist cu mancarea imp e sa fie hidratate. Daca nu pare sa fie mai bine sau se inrautateste starea lor sa merg inapoi.
Sorry da nu stiu sincer ce sfat sa iti dau exact ca nu stiu cat e de rau, cum e fata daca e vioaie daca se aude ceva gen wheezing sau ceva. Oricum mers la medic daca tot nu da semne de imbunatatire sau daca i se face mai rau.
"Time is a great teacher, but unfortunately it kills all its pupils ... "
Louis-Hector Berlioz
dara_d spune:
Buna seara
Eu nu am mai scris dar am citit aproape tot, nu am retinut mare lucru pe motiv de oboseala, ca ieri si noaptea trecuta a facut deni indigestie si a vomat si a facut caca de vreo trei ori apropape apa, dar fara febra, asa ca m-am luptat cu porcaria asta, noroc cu doctorita si cu copilul foarte vioi si dornic de mancare , greu a fost sa o conving prin distragerea atentiei sa nu pape mult ca sa nu verse.
A trecut sper episodul ,a cum doarme, sper toata noaptea, asa ca ma duc si eu la somn ca sunt rupta.
DIARUX daca e ragusita sa nu fie pui de laringita si trebuie atentie maxima la varsta asta, deni cand a avut laringita i-a prescris aerosol cu adrenalina 3 zile (o fiola adrenalina + 1ml ser fizologic) o data pe zi la pranz apoi seara si dimineata 5 zile aerosol cu flxotide (0.75 ml flixotide +1 ml ser fizologic) si seara 3ml de aerius sirop ( se da in functie de varsta si mai alea greutate copil!!!) si nurofen 5 ml daca are si febra. Iar ca sirop de tuse prospan e mai bun la gust si la noi a fost ok .EU zic sa mai incerce la medic ca nu recomand tratament ca la noi ca fiecare caz e diferit!!!! Poate sa incerce aerosol cu ser fiziologic simplu poate ii mai atenueaza senzatia de uscat de pe gat si implicit tusea.Dar nu stiu ca nu am pregatire in domeniu.
SUN urat ce a spus matusa aia, eu de cand s-a nascut deni nu accept la dresa ei tot felul de "apelative " si "pareri " , poate sunt eu mai rea dar asta este am si eu un pitic e copilul meu si mai bine taci daca nu ai ceva constructiv de spus sau iti prezinti opinia acolo unde ti se permite. Asa sunt eu mai pretentioasa si am o chestie incerc sa evit persoanele care le simt ca au "probleme anumite " ca sa nu imi fac de lucru singura.
Nu mai scriu ca nu mai pot.
Sanatate multa ILINCA si multa purete sa rezisti CAPRI.

http://lb2f.lilypie.com/pLsGp3.png
monalac spune:
hai ca dupa ce v am secat cu adrese si puncte de reper,mi am anulat programarea la medicover si am facut 2 programari la medlife,una pt codrin la orl si una pt cris,la dr stamate,la o eco abdominala.
sper sa fie bun dr orl,asta e,sotul n a vrut sa strabatem buc in lung si n lat si a zis ca daca tot mergem pt cris,sa i fac programare si lui codi tot acolo.am facut programare la dr teodor valentin,referintele de pe net sunt bune,acuma ,sa vedem.
m am hotarat sa l duc pe cris la eco,poate va mai amintiti ca in septembrie am avut un episod urat cu dureri de burta si voma,am fost la eco in gr si mi a spus ca are un chist biliar,am fost apoi la dr stanciu care mi a spus ca nici nu exista notiunea de chist biliar si ca sa merg sa i repet eco la medlife,la dr stamate,dar intre tp n am mai ajuns pt ca m am internat cu el la budimex,cris fiind la un pas de convulsii hipoglicemice[a avut glicemia 40,din cauza deshidratarii].la budimex i au fost facute 2 eco,la una s a vazut lichid in sacul douglas,la alta adenopatii mezenterice,mi s a spus ca astea sunt din cauza infectiei,dar ca tb repetata eco dupa 2 luni.au trecut 4 si m am hotarat sa merg,pt ca de cateva zile cris are diaree,fara alta simptomatologie,de fapt are o usoara inapetenta.
in mod repetat se deranjeaza la stomac,fara sa i dau nimic aiurea,si daca va mai zic ca acum ceva tp am citit de un caz asemanator cu urmari tragice o sa ziceti ca sunt nebuna,dar mai bine ma asigur ca e totul ok.
se duc naiba maine 350 ron[e 120 ron consultatia orl,180 ron eco plus banii de drum,dar asta e]sper sa venim cu vesti bune.
LA MULTI ANI celor 2 soti de mamici de pepenasi[mama,ce complicat suna].adica sotului de bujo si sotului de bobita mica!
BOBITA MICA,ANKA,DIDI.multumesc pt repere!v am stresat degeaba
azi la scoala de soferi am exersat intoarcerea din 3 miscari,mama,ce naspa mi s a mai parut sa manevrez volanul.sunt varza!
am mai terminat un referat,mai am 3!
or face astia de la carrefour reducere la produsele tex de 75 la suta?ca pana acum au fost red de 50 [le am luat si eu cateva,plus ca si la kiabi aveau 50 la suta red,am vazut si pt mine chestii misto,dar le am luat doar lor,ca de obicei pt mine n am mai avut bani]la suta si maine se schimba catalogul.
mai sunt multe de spus,dar ma streseaza george[sotul]sa invat.frate si toata ziua numai asta am facut.
cine mi da si mie un link cu pozele irinei de bobita?
oricum,asa cum spune si moni or,irina e un copil f dotat si in niciun caz nu credem ca te lauzi,eu mai cunosc o fetita care era exact ca irina.la 1 an si 8 luni stia toate literele alfabetului.
insanatosire grabnica pepenasilor bolnavi!
Biribu spune:
Mada am citit. deci tu ai dreptate, tocmai de Sdr Reye e vorba si de-aia aspirina e interzisa sub 20 de ani. ibuprofenul nu e aspirina, e un antiinflamator dar nu e salicilat. in fine, frantuzii or avea ei alte pareri, ca sunt renumiti in medicina ca sunt cam gica contra (Vick de doctori vorbesc nu de tine
). Si mai e treaba cu alergia, alta marie, cind unele persoane sunt alergice cam la toate antiinflamatoarele, deci si la aspirina, si la ibuprofen, diclofenac, etc etc.
regula cu 3 zile e in principal ca sa fie siguri ca e urmarit copilul, pt ca daca febra continua ar putea fi si o infectie bacteriana care complica viroza. dar si aici, nu e neaparat ca dupa 3 zile musai antibiotic, uneori pur si simplu o viroza isi face de cap mai mult, vezi porcina noastra cind au facut febra fix 8 zile.
apropo de febra, o sa ziceti ca-s eu mai ciudata dar eu am inceput sa imi las copiii sa faca febra, fara sa o tratez, daca ei se simt altfel bine si sunt relativ vioi si nu ii doare ceva. daca creste prea tare atunci le dau ceva. eu cred ca din cauza asta s-au imbolnavit mult mai putin anul asta, anna de fapt deloc cu exceptia porcinei. asta asa apropo de imunitate, o reactie imuna presupune febra cind organismul lupta, daca o tratam si reactia imuna e ciuntita si nu cistiga nimic din ea. aici pina si dupa vaccinuri au aparut recomandari sa nu se mai dea antitermice la copii, ca degeaba ii mai vaccinam.
Rux pai Mada a cam raspuns. depinde cum e copilul. raguseala nu e chiar asa un capat de tara. si chiar de ar fi laringita, nu te poti repezi pe ea cu tratamente, poate sa faca o forma usoara sa n-aibe nevoie de nimic. eu cred ca e o viroza si trebuie doar urmarita atent sa vada incotro evolueaza.
Anka astea de vorbim sunt Over The Counter sau OTC, deci nu trebe reteta. nu poti cumpara chestii gen antibiotic, pastile mai tari de durere, etc. zi-mi daca folositi acum in mod frecvent ceva si va zic daca-i OTC.
Mona sanatate la copii!
Dara si tie sanatate!
pup
Mami de
Anna (5.02.2007) si
Anthony (27.06.2008)
SunSmile spune:
'mnaseara,
Didi nu dadea
. Nu dispar dar o sa fiu mai rara, o sa aveti si voi vreme sa respirati! Cum e in casuta noua?
Neeevi revenisi! Bai ai doi copii de zici ca-s gemeni, asa seamana! Ei frumosi si lungi si simpatici si tu gagica bine si secsoasa! Plashe la mine!![]()

Ruxi stiu ca dr-ii (multi) au tendinta de a spune " e de la dinti" dar am o prietena cu baietelul tot alaptat, face acu 1 an, tot peste medie la greutate si la fiecare dintre cei 8 dinti pe care ii are, a racit. Cu un 38,5, diaree, muci, tuse, sanul de baza si in 3-4 zile poc, spargea dintele si se ducea boala! Nu stiu, nu ma pricep dar poate ar fi bine sa ceara o a doua opinie!
O sa mai revin maine asupra multor subiecte, acu' imi sta mintea la altceva
ahhh, care va stiti asa...ca mine (nu pot sa va spun cum imi zic mie insami) sa nu va uitati la 2012, ca io aseara calculam gata, ca mai sunt 2 ani si vine apocalipsa peste mine!![]()
Mona va tinem pumnii in toate!
Sanatate muuuulta tuturor bolnaviorilor si pupic pt fiecare! Noapte frumoasa!
Mamica unui MIRACOL
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá
moni_or spune:
KATA, bravo si felicitari pentru David! Cred ca e primul concurs castigat de el, nu? Mie mi-a placut tare mult scrisorica, mi-a placut ca a fost asa modest si nu a cerut luna de pe cer.
IRISS
multumesc mult, i-am dat acum seara, sa vedem cum a fi, mari sperante nu-mi fac, ca am avut o zi groaznica. Dar o sa perseverez, rau n-are ce sa-i faca.
BUJO SI BOBITA, sa va traiasca sotiorii, sa fie fericiti, sanatosi si sa va iubeasca mult!(de norocosi nu mai trebuie sa-i urez, cu asa neveste si copii clar ca sunt deja
)
DARA, sanatate Denisei, sa aveti o noapte usoara!
MONA, bafta pe maine la medici, sa ne spui cum a fost! Nu zice nimeni ca esti nebuna, fiecare mama isi face griji pentru puii ei si mai bine sa-i duci inutil la controale decat Doamne fereste sa nu mergi la timp. Linkul la pozele Irinei de Bobita sunt pe adresa de gmail, acelasi user si aceeasi parola ca si cele de pe picasa.
BIRI, bine ai revenit!
SUN, dar tu nu ai avut o perioada in decembrie cand lucrai si noaptea? Eu am crezut ca te-ai intors deja la lucru sau ca aveti firma voastra sau ceva de genul... Si zici ca e scary filmul 2012? Ca eu tot voiam sa-l vad, dar am zis ca nu ma duc la cinema, mai bine pe calc, pe ecran de ala mare mi-ar fi prea frica si acum nu-mi lipsesc senzatiile tari.
Eu azi am fost in butoi rau de tot din cauza de copil dificil si total schimbat dar mai ales din cauza de sot care m-a dezamagit si ca de obicei m-a lasat singura la greu, ca el nu vrea sa inteleaga ca noi trebuie sa ne pliem pe nevoile copilului nu copilul pe ale noastre... Si am ajuns la concluzia ca am sperat degeaba la ajutor si la preluat integral de catre el sarcina lui Luca noaptea dupa ce va veni bebe, el e "oficial" in charge atata vreme cat doarme copilul noaptea si merge totul snur, daca apar probleme si nopti grele se revolta si tot eu trebuie sa intru in peisaj, deci va trebui sa ma impart cumva in doua, ata ete...
Noapte buna tuturor!
Monica, mami de
Luca Andrei (17.07.2008) si
22+ cu
Alexandru Matei
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
Biribu spune:
Sunuuuu ce bini ca mai plashe 
zici ca seamana?? hai ca ma dusei in urma sa vaz ce e cu matusha ca nu pricepeam ... fata sa-ti zic: deci tu vezi cam cum arata cupiii mei, da? asemanare zdrobitoare cu ma-sa
si sa vezi la mine ce de voci din astea compatimitoare, ca deh, pacat, ar fi putut sa aibe macar ochi albastrii ca moa, saraciiiii
da eu ma amuz ![]()
Moni pup fata bortzo! lasa tu nu te mai depresa atit, ca nu stii de-acum cum va fi BB2. si daca e din ala nedormiciosu', pai daca esti treaza pt unu ce mai conteaza ca faci conversatie si cu al doilea
curaj gaina ![]()
Mami de
Anna (5.02.2007) si
Anthony (27.06.2008)
diarux spune:
muah, muah sunteti neshte scumpe!!!
ii zic fumeii tot ce ati scris.
multumeeeeeeeeesc. 

mami Ruxandra, in plina forma
pentru Andrei Tudor,cel mai nazdravan
poezici pentru mamici si pepenasi
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
Andrei Tudor- minunea noastra -The Story
...inseamna
ca infinitul si-a gasit limite
ii zarisem grimasa
zvarcolindu-se-n catuse de fier
aripile sunt inutile acum
chiar si cenusa...
Poezicile de un an ...incep AICI
SA-L AJUTAM PE MIHAITA!