scoala de cartier vs.scoala de ,,fite"
Raspunsuri - Pagina 4
A_Iulia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Noa M-am uitat pe rezultatele admiterii 2009 si scoala 19,considerata foarte buna in sectorul 2 are doar 12 copii cu medii peste 9 in timp ce scoala noastra de cartier, are 19. |
Din afirmatia asta se intelege ca acea scoala de cartier este chiar foarte buna, unde-i dilema atunci?
Eu tot scoala de cartier am ales, una foarte buna dupa aceleasi considerente - mediile copiilor la admitere (tare am impresia Noa ca vorbim de aceeasi scoala), nu am nici un stres referitor la acest lucru. N-as fi avut nici o problema sa ma mut dupa soare, adica dupa vreo scoala de fite de care zici, chiar si dupa vreo scoala privata, insa nu mi s-a parut necesar, scoala in cauza chiar e ok.
Noa spune:
| citat din mesajul lui eld Mi-e teama ca daca aleg scoala de langa casa voi regreta apoi (avand un nivel care sigur nu se compara cu al celeilalte), la fel si daca o voi alege pe cea indepartata, copilul urmand sa petreaca mai mult de o ora zilnic pe drum. Iar 79 are referinte atat de bune ... Chiar nu stiu, intreb in stanga si in dreapta, parca as vrea sa decida altcineva in locul meu ![]() |
Exact asa simt si eu!!!
happiness spune:
Aveam scoala de cartier la 3 minute de casa,si inca o scoala foarte buna la 10 minute distanta,si totusi am ales scoala de departe,la 20-25 minute de mers pe jos,si nu doar pentru ca e o scoala foarte buna,unde se face carte(prea multa dupa parerea unora),atat la primar cat si la gimnaziu,cat mai ales pentru invatatoare.Am mers de fapt dupa ea.Daca lua step o dadeam la step,daca a luat traditional,am dat-o la o clasa din sistemul clasic,dar increderea mea este rasplatita acum in proportii uriase.Despre doamna invatatoare am mai scris la topicul meu ,dar vreau sa spun ca eu sunt incantata de colegii copilului meu,care invata,sunt deschisi,vorbesc frumos,nu se bat si reactioneaza foarte bine la incercarile doamnei de a-i suda ca si colectiv.Foarte foarte mult conteaza educatia de acasa,chiar la ultima sedinta ne felicita doamna pentru ca avem copii bine crescuti,pasnici,prietenosi,ca nu au fost conflicte pana acum...Ma gandesc ca si la o scoala de cartier sunt multi copii si parinti de foarte buna calitate,oameni suntem toti pana la urma,dar eu nu as schimba mediul de acum al copilului meu cu niciun altul.Aceeasi multumire o am in legatura cu colegii de la clubul de dans.O sa exemplific ca sa fie clar cat de mult conteaza parintii si educatia de acasa.La primul nostru club de dans,era in grupa o fetita care mereu indeparta 3-4 copii care nu ii erau simpatici si ii obliga si pe ceilalti sa ii evite.Erau mereu stari conflictuale,copiii impartiti in grupulete,niciodata impreuna.Mama fetei respective avea mereu ceva de comentat,mereu a ei era cea mai buna,trebuia pusa in fata,ceilalti greseau miscarile,doar a ei era perfecta.Intra peste anternor in sala sa ii explice ea lui care erau cei mai buni si trebuiau pusi in fata...Am schimbat clubul,mergand dupa antrenor,si s-au adunat in jurul lui mare parte din copiii de la primul club,plus altii,fireste.Copii extrem de prietenosi,care se joaca toti,fara discriminari,sunt o echipa in adevaratul sens al cuvantului.Parintii?Minunati,pur si simplu.Fac eforturi pentru ei,investesc timp si bani,nu comenteaza cine si ce greseste,cine e cel mai bun,nu incurajeaza bisericutele,copiii sunt toti egali...
aandreea76 spune:
| citat din mesajul lui Noa Mi se pare ca sunt cumva contra trendului,avand loc la o scoala mai buna si alegand scoala mai slab cotata, doar pt ca e mai aproape de casa si am mai multa incredere in invatatoare. Stiu pe cineva care isi ducea copilul din Balta Alba la Scoala Centrala,in sectorul 2. ![]() ![]() M-am facut mare! Si eu imi duc copilul din Vitan_real la Scoala Centrala. Eu am invatat pana in clasa a 7 a la scoala de langa bloc. La matematica (e numai un exemplu), aveam 8 si 9 in clasa a 6a . Dintr-a 7 a m-a mutat mama la Scoala Centrala. La prima mea lucrare la matem la Sc Centrala am luat 3. Pt ca asta-mi era nivelul in rapport cu clasa. Asta a fost motivul pt care mi-am dus copilul la o scoala de "fitze'. Ideea e ca e tare rau cu drumul, mai ales pe o vreme ca asta...Dar, sper sa merite pana la final. Acum fata e clasa a 4 a si pana acum nu mi-a parut rau de decizia asta. Decat, poate cand ninge si se circula ca naiba... |
grati.ela spune:
eld la 79!!!
Noa e greu sa rupi copilul din colectiv in clasa a V-a...eu am schimbat clasa intr-a V-a pt ca ne-am mutat. Greu am fost acceptata de catre colegi. chiar si profesorii m-au privit cu neincredere.
andacos spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Noa
Exact asa simt si eu!!! M-am facut mare! |
Eu revin la subiect,de data asta cu intrebarea.ce atzi fi facut daca nu exista psoibilitatea sa alegetzi?Daca nu exista decit o scoala,care nu era de fitze si eratzi obligate sa trimitezi copilul acolo?Cum rezolvatzi atunci problema?
Dana
Lala_D spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui andacos
Eu revin la subiect,de data asta cu intrebarea.ce atzi fi facut daca nu exista psoibilitatea sa alegetzi?Daca nu exista decit o scoala,care nu era de fitze si eratzi obligate sa trimitezi copilul acolo?Cum rezolvatzi atunci problema? Dana |
Atunci nu exista dilema aceasta.
Dar in momentul de fata, in Romania, ai posibilitatea sa alegi.
Si alegerea este dificila, tine de multi factori, de o tona de noroc si exista mereu posibilitatea ca in decurs de 4-5 ani dascalii ce au dat un renume bun scolii sa plece si atunci , pe termen lung ,nu ai ales bine.
Deci intrebarea ta este ipotetica si cu un singur raspuns : il dadeai la scoala la care era arondat si suplineai acasa eventualele lipsuri.
andacos spune:
| citat din mesajul lui Lala_D [quote]citat din mesajul lui andacos Deci intrebarea ta este ipotetica si cu un singur raspuns : il dadeai la scoala la care era arondat si suplineai acasa eventualele lipsuri. |
Exact asa ar trebui sa gindeasca si parintzii inainte de a lua hotarirea trambalarii prin nu stiu citre mijloace de transport,inainte de a se hotari a duce copilul la nu stiu citzi km distantza de casa!
Personal(nu vreau sa intru in polemici)mi se pare gresita abordarea asta asa cum gresita mi s epare goana dupa "10 pe linie",tipic romanesca!
Dana
Lala_D spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Exact asa ar trebui sa gindeasca si parintzii inainte de a lua hotarirea trambalarii prin nu stiu citre mijloace de transport,inainte de a se hotari a duce copilul la nu stiu citzi km distantza de casa! Personal(nu vreau sa intru in polemici)mi se pare gresita abordarea asta asa cum gresita mi s epare goana dupa "10 pe linie",tipic romanesca! Dana |
Hai sa iti spun de ce personal nu pot gandi asa , 2 motive clare si bine determinate :
1. suplinirea eventualelor lipsuri la predarea in clasa sau dezinteres al profesorului = bani dati de mine pentru a platii pe cineva sa faca ce trebuia sa faca la scoala. Si daca suplinesti pe toata perioada gimnaziului mai bine pierzi o ora pe drum pana la o scoala unde se face carte asa cum ar trebui sa se faca peste tot.
2. alergarea dupa 10 = singura sansa a copilului de a accede intr-un liceu bun atat timp cat 50% din media generala a claselor 5-8 conteaza pentru admiterea in liceu.
O medie de 6, 7 la sport, desen, muzica in gimnaziu poate face diferenta dintre un liceu bun si unul mediocru.
Varianta ca un copil bun invata oriunde nu ma convinge.
Un copil bun invata oriunde i se preda bine si are un mediu in care i se permite dezvoltarea din punct de vedere scolar.
Nu incurajez mersul la x km de casa insa am cantarit bine care din scolile din apropierea casei imi poate aduce ce imi doresc pentru copil.
Pana in clasa a cincea a fost una, din clasa a cincea il voi muta la alta, tot aproape de casa dar cu mai multe rezultate scolare la nivelul Bucurestiului decat cea in care este acum.
Situatia poate parea bizara deoarece al meu copil daca ar ramane unde e ar obtine facil acel 10 pe linie insa consider ca ii trebuie mult mai multa concurenta si mai benefic pentru el este sa lupte pentru un 9- 10 intr-un mediu mai competitiv.
sorana spune:
Pot doar sa-ti spun ce am ales eu fiind practic in aceeasi situatie. Am ales scoala de cartier, fara fitze si invatatoarea care imi place.
Daca am ales bine sau nu asta vom sti practic abia cand intra copilul la liceu. Sau e posibil ca peste 3 ani sa caut sa o mut la alta scoala din motive de profesori slabi la gimnaziu .... sau nu.
Este oricum pana la urma o chestie de noroc - asa ca sfatul meu este sa mergi la instinct.
Bafta
Sorana si Monica (7 ani)