scoala de cartier vs.scoala de ,,fite"

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Apropos de ce zicea Alba ca Zapada - de implicarea parintilor in activitatiile clasei atat scolare cat si extra-scolare.
Cred ca in orice clasa (de fitze sau nu) exista un grup de parinti care organizeaza astfel de chestii, daca participi sau nu e insa optiunea ta.
In cazul nostru fi-mea isi alege prietenii singura, avand prieteni de alte varste, la alte clase, etc. In plus merge cu parintii la teatre sau filme la care altii n-ar merge poate ... In situatia asta participarea la o chestie "de grup" cu clasa n-o atrage. Din clasa, pana acum cel putin, ii plac doar cativa copii, cu restul nu este interesata in a conversa ... daca i-as propune sa mergem undeva cu mai multi din clasa ... prefera sa-si petreaca ziua cu prietenii, in defavoarea colegilor.
In concluzie eu vad diferenta la nivelul banilor pentru amenjarea clasei dar si la nivelul rezultatelor mai bune ale scolii "de fitze" - care cred ca se datoreaza tot implicarii parintilor in studiul acasa. Ce vreau sa spun este ca numarul de parinti care ofera studiu acasa copiilor este mai mare intr-o scoala "de fitze" fata de una "de cartier".

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Lala,asa cum am mai spus nu doresc s aintru in polemici,dar stiu sigur ca si tu singura stii ca ...e gresit,e fals,nu are cum s afie normal ca un copil sa aiba numai note de 10!

Personal,nu mi-as dori acest lucru(bine eu poate vetzi spune ca vorbesc si la umbra steguletzului aluia de flutura la nick),un copil nu are cum sa ia numai note de 10,nu are cum s afie atit d ebun la toate materiile!Incurajarea sau faptul ca profesorii"inchid"ochii la anumite lucruri,nu inseamna ca al meu copil este de nota 10!

Am citit la subiectul lui happinnes (parca)interventzia unei mame(ulterior si-a sters mesajul)care stimulind invatzatoarea a reusit note mai bune pentru copil(indiferent d einterventziile ulterioare asta era mesajul transmis)!Tot pe forum am citit ca profesorii pe linga o nota de 4 mai pune un 10 ca sa nu-i strice media!

Asta este asa...de pe forum culese,insa cu baze reale,asa ca...hai s atragem concluziile singuri!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

aici nu era vorba de note de 10, ci de scoala bine cotata cu mediu ok.
In oCcident, cum s-=a mai zis, parintii aleg casa si cartierul si dupa cat e de buna scoala.
Nu e vorba de note, ci de a a vea copilul un mediu bun pentru INVATAT.
Eu una cred ca in primele 4 clase invatatoarea face mediul si o scoala ok, nu cea mai cea, dar ok , aproape de casa si o invatatoare buna sunt cheia reusitei pt copil, in sensul ca sa-i placa scoala, nu sa ia numa 10.

Eu una recunosc, am avut bafta, scoala f bine cotata, aflata la 5 minute de casa si cu invatatoarea cea mai buna pe care mi-o puteam dori.
in sensul ca e o femeie normala la cap, care a zis de la prima sedinta ca NU EXISTA fondul clasei, care nu ii omoara cu temele, care merge pe inteligenta si bun simt, e fina si amabila.

insa toata luna ianuarie a anului trecut am tremurat...pt ca nu stiam scoala, chiar daca e bine cotata, trebuie sa-ti plca cand intri in ea...sa ai sentimentul ca e locul potrivit pt copilul tau.

Sincer, daca nu-mi placea scoala asta la 5 minute (si de care apartinem conform criteriilor afisate atunci, la inscriere), cautam alta.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

aici nu era vorba de note de 10, ci de scoala bine cotata cu mediu ok.
In oCcident, cum s-=a mai zis, parintii aleg casa si cartierul si dupa cat e de buna scoala.
Nu e vorba de note, ci de a a vea copilul un mediu bun pentru INVATAT.
Eu una cred ca in primele 4 clase invatatoarea face mediul si o scoala ok, nu cea mai cea, dar ok , aproape de casa si o invatatoare buna sunt cheia reusitei pt copil, in sensul ca sa-i placa scoala, nu sa ia numa 10.

Eu una recunosc, am avut bafta, scoala f bine cotata, aflata la 5 minute de casa si cu invatatoarea cea mai buna pe care mi-o puteam dori.
in sensul ca e o femeie normala la cap, care a zis de la prima sedinta ca NU EXISTA fondul clasei, care nu ii omoara cu temele, care merge pe inteligenta si bun simt, e fina si amabila.

insa toata luna ianuarie a anului trecut am tremurat...pt ca nu stiam scoala, chiar daca e bine cotata, trebuie sa-ti plca cand intri in ea...sa ai sentimentul ca e locul potrivit pt copilul tau.

Sincer, daca nu-mi placea scoala asta la 5 minute (si de care apartinem conform criteriilor afisate atunci, la inscriere), cautam alta.

Cum mi-am alaptat copiii

Asta da, e categoric corect!
Adica iei scoala cea mai apropiata si vezi ce-i pe acolo. Daca ti se pare ok ca mediu si invatatoare si rezultate te duci acolo, daca nu cauti un pic mai departe si tot asa.
E drept ca eu n-am facut asa
Adica am vizitat din prima doua scoli pe ideea de a avea termen de comparatie.
Ce am decis a fost oricum dupa criterii proprii, nu neaparat la fel pentru toata lumea ...

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Citat:

Cum mi-am alaptat copiii

Asta-i poveste de gura sobii Sabina,crede-ma!

Si eu nu cred ca a alege scoala de fitze sau de cartier tzine doar de mediul d einvatzat ,ci si (vezi exemplele dat anterior)de performantzele scolare!Deci...tot de note!

Dana

Mergi la inceput

nu stiu...eu una nu m-am uitat la asta, habar n-aveam ca exista cunatificarea asta, cati copii ce note au luat.
Stiam doar ca sunt profesori buni si ca majoritatea intra la liceu bun.
Asta cu liceul bun chiar e important, peste tot in lume.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Citat:

Asta cu liceul bun chiar e important, peste tot in lume.

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina,iar nu e asa peste tot!

Uite in Germania de exemplu ,doar cu liceu ,daca nu urmezi o alta forma de invatzamint superioara ai mai putzine sanse de a ocupa un post,decit un absolvent de ...realschule !(habar n-am s aspun carei forme de invatzamint romanseti iar corespunde)

Ma rog,hai ca ne abatem de la subiect!

Dana

Mergi la inceput

Sorana, eu m-am dus tintit la asta ca mi se recomandase invatatoarea, sa-i dea Dumnezeu sanatate celei care mi-a recomandat-o

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

stiu cum e sistemul german, da eu nu m-as multumi sa-mi ramana copiii doar cu liceul, oricum, decat daca asta este dorinta lor expresa, de cosntrans nu ii voi constrange niciodata....

Ca nu era vb despre a ocupa un post, ci de a intra la facultate in ideea cu liceul bun.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Citat:

stiu cum e sistemul german, da eu nu m-as multumi sa-mi ramana copiii doar cu liceul, oricum, decat daca asta este dorinta lor expresa, de cosntrans nu ii voi constrange niciodata....

Ca nu era vb despre a ocupa un post, ci de a intra la facultate in ideea cu liceul bun.

Cum mi-am alaptat copiii

Da,intre ce vrem noi si ce vor ei...poate fi uneori o diferentza enorma!Noi trebuie doar sa -i sprijinim in decizia luata!
Si daca spui ca esti la curent cu sistemul german d e invatzamint stii ca ai sanse indiferent ce termini,ce forma de invatzamint adica!

Ma duc la ale mele,sa iei decizii in privintza copiilor nu e niciodata usor,intotdeauna ca parintzi ne vom pune intrebarea"dar daca as fi facut asa..."

Insa a lua decizii doar din snobism...(ca am auizt si de astea)

Dana

Mergi la inceput