scoala de cartier vs.scoala de ,,fite"

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

offtopic: Sabina, Lala, cum reusiti performanta de a ajunge la scoala in 30 min?
Fata mea e la gradinita acum, dar ne trebuie macaar o ora (cazul fericit) sa ajungem la gradi dimineata (pe drum facem 5-0 min pe jos).

Pana ne dam jos din pat, pana bem lapticul, ne facem toaleta, ne imbracam ... timpul trece, mult prea repede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

revin cu justificari: am fost eleva in Braila la o scoala ffbine cotata. Toti elevii erau buni si foarte buni...cei mai slabi au intrat la licee bunisoare iar cei buni la cele mai bune clase din cele mai bune licee (si erau peste 50% din efectivul clasei). Colegii mei din liceu, copii buni in scolile lor dar fara a avea o concurenta reala au muncit mult sa reziste in clasa.
mai aproape in timp: am lucrat , ca profesoara de data asta, cu copii care au ratat admiterea la liceu datorita nivelului scazut din clasa...copii care aveau un fond bun dar care in timp numai cu eforturile disperate ale parintilor nu au fost inghititi de anturajul prost in care au nimerit...
si mai aproape, ca parinte de data asta: un ochi la olimpiade, concursuri scolare...ce scoli apar? 79,97, 56...pentru a ne mentine in plutonul fruntas muncim mult pentru ca in scolile de cartier nu poti face performanta oricat de dornic ai fi: copiii in marea lor majoritate au un nivel mediu si submediu...parintii nu reusesc sa-i sustina pentru performanta iar profesorii nu pot suplini si rolul parintilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui sunnyday07

offtopic: Sabina, Lala, cum reusiti performanta de a ajunge la scoala in 30 min?
Fata mea e la gradinita acum, dar ne trebuie macaar o ora (cazul fericit) sa ajungem la gradi dimineata (pe drum facem 5-0 min pe jos).

Pana ne dam jos din pat, pana bem lapticul, ne facem toaleta, ne imbracam ... timpul trece, mult prea repede

Al meu are practica de "armata" inca de cand era in gradi , se da jos din pat la prima atingere, 5 minute toaleta, imbracat 5 min, lapte baut rapid, eventual un sandwich in masina si ajungem la scoala
Nu iti inchipui ca stau cu ceasul langa el, dar se misca chiar rapid, seamana cu mine.

Cu tatal lui se intarzie mereu desi el chiar a facut efectiv armata dar faza asta nu s-a lipit de el

O zi excelenta !
Lala.

Bogdan si Andrei (27.12.2007)

My hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pai se trezeste, merge la baie, apoi se imbraca, mananca un ou moale cu paine :), se spala pe dinti, pieptanat, pus hainele groase si pe usa cu ea.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noa spune:

gratiela, dar daca as duce-o la scoala de langa noi, primii 4 ani si apoi,din clasa aV-a as duce-o la cea mai bine cotata? Ar fi o solutie buna?
M-am uitat pe rezultatele admiterii 2009 si scoala 19,considerata foarte buna in sectorul 2 are doar 12 copii cu medii peste 9 in timp ce scoala noastra de cartier, are 19.
La 56 rezultatele sunt mult mai bune,dar sa nu uitam ca ei au acolo cate 8 clase pe serie, deci dublu cat intr-o scoala obisnuita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Noa

Mi se pare ca sunt cumva contra trendului,avand loc la o scoala mai buna si alegand scoala mai slab cotata, doar pt ca e mai aproape de casa si am mai multa incredere in invatatoare.
Stiu pe cineva care isi ducea copilul din Balta Alba la Scoala Centrala,in sectorul 2.

M-am facut mare!

Offf,trendurile astea or sa ne omoare!

Zau daca pot intzelege cum e sa fii in trend ...cu scoala!

Si eu cred ,ca si Buli ca tu de fapt stii raspunsul,insa ...presiunea societazii te face sa te mai gindesti!

Du-tzi copilul acolo unde ai simtzit tu ca e bine!

Dana

Mergi la inceput

Citat:

gratiela, dar daca as duce-o la scoala de langa noi, primii 4 ani si apoi,din clasa aV-a as duce-o la cea mai bine cotata? Ar fi o solutie buna?
M-am uitat pe rezultatele admiterii 2009 si scoala 19,considerata foarte buna in sectorul 2 are doar 12 copii cu medii peste 9 in timp ce scoala noastra de cartier, are 19.
La 56 rezultatele sunt mult mai bune,dar sa nu uitam ca ei au acolo cate 8 clase pe serie, deci dublu cat intr-o scoala obisnuita.

M-am facut mare!

Calculele acestea le-am facut si eu inainte de intrarea in clasa I, la scoli diferite ce ma interesau, in urma cu 4 ani.
Problema este ca le faci pe rezultatele de acum sau din urma cu 2-3 ani.

Surpriza neplacuta , personala , in 3 ani de zile 50% din profesorii titulari buni din gimnaziu "s-au evaporat", plecand din scoala .
Asa ca acum, dupa 4 ani sunt nevoita sa "recalculez" situatia.

Deci dupa 4 ani si tu vei reevalua urmand sa decizi daca ramaneti sau nu la aceiasi scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noa spune:

Eu m-am uitat pe admiterea 2009 si am numarat cati elevi aveau media peste 9.Exista si alte statistici?

Mergi la inceput

Citat:

Eu m-am uitat pe admiterea 2009 si am numarat cati elevi aveau media peste 9.Exista si alte statistici?

M-am facut mare!

Admitere 2008, admitere 2007 si statistici la olimpiade scolare pe site-ul inspectoratului scolar Bucuresti. Pe diverse site-uri de concursuri scolare gen Smart, Eurojunior, Cangur, Winners mai gasesti rezultate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eld spune:

Si eu am aceeasi dilema cu privire la scoala: aproape de casa, invatatoare ok (119 in cazul nostru) sau la 30 de minute de casa, invatatoare considerata foarte buna (scoala 79).

Mi-e teama ca daca aleg scoala de langa casa voi regreta apoi (avand un nivel care sigur nu se compara cu al celeilalte), la fel si daca o voi alege pe cea indepartata, copilul urmand sa petreaca mai mult de o ora zilnic pe drum.
Iar 79 are referinte atat de bune ...

Chiar nu stiu, intreb in stanga si in dreapta, parca as vrea sa decida altcineva in locul meu

Mergi la inceput