Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (141)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Buna la toata lumea

Tii ce discutii interesante pe aici

Legat de cezariana...intr-adevar am multe amice care au avut prima nastere cezariana si a doua la fel, doar din cauza ca in Romania, majoritatea medicilor nu se risca cu o nastere normala dupa o cezariana. Ceeaa ce nu inteleg, pentru ca o cezariana e destul de complicata,iar daca mai faci inca una uterul e facut praf. O a treia nastere e aproape imposibila, sau daca e aia sigur e cezariana cu histerectomie (cel putin eu asa am inteles)

Eu una as prefera ca la a doua nastere sa fie una normala. Aici , in Olanda, dupa ce am nascut, mi s-a explicat clar ca daca vreau un bb2 se poate face nastere normala, insa la spital, nu acasa(aici 40% din nasteri au loc acasa cu moasa), pentru a evita eventualele complicatii.

Avantajele unei nasteri normale sunt destule si enumerate de celelalte fete.

Am impresia ca medicii de aici au o atitudine mai relaxata legata de nastere. Ma rog, ei oricum au o atitudine mai relaxata fatza de orice. Dar asta e alta poveste.

Reallaura o burtica superba . Sa ajungeti la termen si sa ai o nastere usoara.

Alysh nu iti fie teama de o nastere naturala. Cum a zis si Cleo durerea exista in ambele situatii.Numai ca refacerea e mai usoara la o nastere normala.

Claudia matzul meu poarta acum cam 92 iar la picior 23. Insa nu stiu daca la vara vor mai fi bune. Trebuie sa stii cam cat de repede creste.

jozsaerika important sa fie ea sanatoasa.Creste ea
Si eu ma uit la unii copii ce dolofani sunt si ma oftic uneori. Dar acum o las mai moale.Chiar am inceput sa accept ca nu vrea sa manance si il las in pace pana cand vine el singur si cere.

Felicia, mami de scufundac atomic, Gabriel (23 Mai 2008)
Noi si Bitzu
M-am nascut de ziua mea!!!
Poveste siropoasa

Impreuna vom reusi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Fetelor, m-ati ajutat f mult cu raspunsurile voastre, iar Gabitzam m-a convins cu experienta ambelor tipuri de anestezie...acum sper sa ajung la termen si sa pot alege singurica, clar, nu mai vreau anestezie generala, a fost mult prea dura experienta.

Laurita, simplu: esti superbisssssssssssssmima! Si ai o burtica

ALI, mami de Vlady si 19+ cu Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Claudia, copiii sunt diferiti ... si fetita mea e mai mica: adica poarta hainute nr. 80 si pantofiori masura 20 (la 20 luni)

Desiree, nasoala povestea cu fata nasilor.

Vorba aia: copii mici, griji mici, copii mari=griji mari.
Si eu ma tem de per. adolencentei

Si eu sunt pt. nasterea naturala. Natural ramane natural, iar ceza ramane o operatie. Insa cred ca nu poti convinge pe nimeni sa-si schimbe parerea; daca mamica nu simte ca asta e mai bine pt. ea, atunci toate argumentele sunt in zadar.
Iar Romania e o tara speciala, mentalitatea oamenilor nu se schimba asa usor.

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Ina bine ai revenit! Chiar ma intrebam de multe ori ce mai face primul nostru muguras din listuta! Am vazut poze, a crescut mare si e un frumos!

Erika multimum de intrebare, din pacate facem rau de tot...

Piticul meu s-a pricopsit iar cu un virusache. Are febra 40, tuseste si respira tare urat, de data asta n-am mai stat pe ganduri, am fugit la urgenta. Pentru ca nu-mi placea deloc cum suna respiratia lui.
Am trecut si noi prima data prin botezul focului la urgenta, nu ne mai trebuie!
Am stat 6 ore in total , de la 5.30 pana la 11.30 noaptea. Printre copii care mai de care mai bolnavi, urlete, plansete. Erau copii cu maini rupte, le siroiau larcrimile pe obraz, si tot erau tinuti in asteptare, ti se rupea inima. Care stranuta, care tusea, al meu pitic nu statea locului deloc, mereu in calea copiilor, care normal ii stranutau direct in fata.
Abia dupa doua ore am intrat la un triaj, ne-a vazut o asistenta, si dupa alte 4 ore ne-a vazut un doctor. M-as fi dus la o clinica de cartier, la un medic generalist, insa in week-end sunt toate inchise, asta se intampla duminica seara. Pana la urma doctorul a zis ca nu are nimic la plaman, nimic la urechi, toate bune si frumoase, e numai un virus si trebuie sa asteptam sa treaca, sa-i dam tylenol si multe lichide, Ne asteptam la asa ceva, insa ma bucur ca nu are nimic la plaman, eu prefer sa ma trimita acasa fara nimic ca si asa urasc medicamentele, decat sa aiba ceva care sa necesite intr-adevar pastile. Acuma ne-am facut programare si la medicul lui, miercuri abia am gasit, mergem sa fim siguri.
Intre timp ne chinuim cu febra 40 in continuare, arde ca soba, vreo cateva ore scade dupa advil, apoi creste iar

In noaptea asta i-am pus sosete cu otet si am stat toata noaptea treaza sa-l mangai si sa-i pun comprese pe frunte pentru ca nu vrea sa mai ia advilul, si l-a varsat pe el pe tot, si arde in continuare ca poti praji un ou pe el, a gemut toata noaptea si s-a frasuit. Acuma ne-am trezit de la 5 si ne uitam la Baby Einstein, il astept pe Gabi sa-i dam advilul cu forta, ca nu stiu cum sa fac sa i-l dau.

Cu nasterea, eu fac parte din categoria careia ii e frica de moarte de operatie. Mi se pare tare aiurea sa ma taie cineva si sa-mi umble prin corp, insa daca trebuie trebuie. Si aici la noi nasterea naturala e preferata. Si eu am nascut destul de greu, cred ca in Romania sigur m-au fi bagat la cezariana pentru ca pe Patrick l-au scos cu forcepsul, trebuiau sa-l intoarca pentru ca era cu fata in sus, si ei trebuie sa iasa cu fata in jos, deci m-au taiat si l-au intors acolo inaunreu cu forcepsul si apoi l-au scos. Mi-a fost frica cand am auzit de forceps, insa stiu doctorii ce fac, probabil nu era prima data cand il foloseau.Dar tine de optiunea fiecareia, durere este in ambele cazuri. Eu am avut happydurala - copyright Stefany - n-am simtit nimic, a fost totul super, insa m-au taiat foarte tare, veneau asistentele pregatite cu calmante mereu la mine, ziceau ca asa taietura n-au vazut demult, pentru ca a trebuit sa taie nu gluma ca sa intoarca copilul. Asa ca nici prin septembrie, dupa vreo 5 luni, eu tot nu eram refacuta total.

Plange piti.. v-am pupat

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)
"Tell your children what to do, not what to be. They already are something-themselves"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Citat:
citat din mesajul lui Doloress

Ina bine ai revenit! Chiar ma intrebam de multe ori ce mai face primul nostru muguras din listuta! Am vazut poze, a crescut mare si e un frumos!

Erika multimum de intrebare, din pacate facem rau de tot...

Piticul meu s-a pricopsit iar cu un virusache. Are febra 40, tuseste si respira tare urat, de data asta n-am mai stat pe ganduri, am fugit la urgenta. Pentru ca nu-mi placea deloc cum suna respiratia lui.
Am trecut si noi prima data prin botezul focului la urgenta, nu ne mai trebuie!
Am stat 6 ore in total , de la 5.30 pana la 11.30 noaptea. Printre copii care mai de care mai bolnavi, urlete, plansete. Erau copii cu maini rupte, le siroiau larcrimile pe obraz, si tot erau tinuti in asteptare, ti se rupea inima. Care stranuta, care tusea, al meu pitic nu statea locului deloc, mereu in calea copiilor, care normal ii stranutau direct in fata.
Abia dupa doua ore am intrat la un triaj, ne-a vazut o asistenta, si dupa alte 4 ore ne-a vazut un doctor. M-as fi dus la o clinica de cartier, la un medic generalist, insa in week-end sunt toate inchise, asta se intampla duminica seara. Pana la urma doctorul a zis ca nu are nimic la plaman, nimic la urechi, toate bune si frumoase, e numai un virus si trebuie sa asteptam sa treaca, sa-i dam tylenol si multe lichide, Ne asteptam la asa ceva, insa ma bucur ca nu are nimic la plaman, eu prefer sa ma trimita acasa fara nimic ca si asa urasc medicamentele, decat sa aiba ceva care sa necesite intr-adevar pastile. Acuma ne-am facut programare si la medicul lui, miercuri abia am gasit, mergem sa fim siguri.
Intre timp ne chinuim cu febra 40 in continuare, arde ca soba, vreo cateva ore scade dupa advil, apoi creste iar

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)
"Tell your children what to do, not what to be. They already are something-themselves"

Bafta multa...sper sa terminati repede cu gripa...Stim cum e cu noptile nedormite...Sa aveti grija de voi. Cand matza mea avut febra 40 , timp de 3 zile, singurul care chiar ajuta a fost paracetamolul(supozitor de 240 mg pentru bebei). Stiu ca pare ciudat dar orice altceva ii dadeam nu ii scadea deloc temperatura.

Sanatate la pitic

Felicia, mami de scufundac atomic, Gabriel (23 Mai 2008)
Noi si Bitzu
M-am nascut de ziua mea!!!
Poveste siropoasa

Impreuna vom reusi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilly79 spune:

laura ce burtica frumoasaaa.

doloress muta sanatate lui Patrick.Saraca de tine, nu stiam cat te-ai chinuit la nastere si dupa cu taietura.
Si mie mi-e frica de operatie si la nastere nici nu am luat in calcul posibilitatea sa nasc altfel decat natural.Nici macar epidurala nu am vrut .Si la bb2 voi incerca la fel, cand va fi sa fie
Ti-a venit CM-ul? Ai mai facut teste?

simonix frumoase pozele din luxembourg.La tine sunt sanse de bb2 luna asta? Sau mai este pana la testare?

desiree sa stapaneasca Victoria sanatoasa bucatarie si legumele si ce-i mai iei.Eu nu ma bag la asa ceva.Deja am oroare de jucarii cu multe piese, gen cuburi, bile, etc pt ca le imprastie prin toata casa.Oricum am zis ca nu-i mai iau nici o jucarie pana cand va implini 2 ani pt ca are prea multe si oricum se joaca toata ziua numai cu puzzle-uri iar pe restul le baga prea putin in seama.Mai nou a trecut la puzzle-uri cu 6 piese de carton si ma ajuta si la un puzzle mare cu 20 de piese.Inca putin si voi avea motiv sa cumpar puzzle de 1000 de piese ca voi avea cu cine sa-l fac

claudia depinde mult de ritmul de crestere al copilului.A mea parea ca va fi mica, pt ca la 1 an avea doar 72 cm (cat trebuia sa aiba la 9 luni), si-acum la 20 luni are vreo 85 cm (marimea unui copil de 2 ani).

Noi nu am mai iesit afara de cateva zile (ieri am fost pana la clubul juniorilor, dar am mers si venit cu taxi, deci nu am simtit frigul).Astept sa se incalzeasca sa mai iesim si noi.

Lilly, mami de Julia (30.05.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

dragele mele, drage,

sa nu ziceti ca v-am aprasit de tot, va mai dau si eu cate uns emn de viata din cand in cand.

si am zis sa intru acum, cand discutati despre cezariana versus naturala, despre anestezie totala, versus partiala. eu am doua cezariene la activ, una neprogramata, a doua programata, dar nu la cerere, ci tot la nevoie. amandoua cu anestezie partiala (cums e numeste asta, ca nu le stiu niciodata). cred ca mi-ar fi fost mai frica de cea generala. mie mi-a fost tare greu cand m-am dat prima data jos din pat, dar asta a fost tot. dupa prima cezariana, mi-a fsot greu cam o saptamana, dar apoi a fost ok. dupa a doua, am fost mai slabita, cred, am si lesiant a treia zi, am fost ametita cateva zile dupa aceea, dar durerea a trecut mai repede de o saptamana.

cat despre a treia cezariana... asta a fost prima intrebare pe care i-am pus-o doctorei, cand mi-a zis la teodora ca tb sa fac cezariana: daca mai pot sa am o a treia sarcina (care, evident, tot cezariana ar fi fost, ca daca altfel corpul meu nu poate...). iar doctora mi-a spus ca evident ca pot, dar sa ii las uterului vreo 2 ani sa se refaca. pe atunci inca mai visam la trei copii, aveam mai mutla energie. acum m-a parasit energia, si nu mai am curaj sa ma bag la al treilea.

despre nasterea naturala... eu sunt de parere ca este mai usoara decat cezariana. cel mai clar exemplu este cumnata-mea, care a anscut (aici) acasa. la ora 11 dimienata i s-a rupt apa, au inceput contractiile, pe la 14 a venit moasa sa o vada, pe la 17 s-a gandit ca ar fi buan o plimbare prin oras (cu contractiile dupa ea), la 17:30 bea un ceai intr-un pub cu sotul si cu frate-su (sotul meu), pe la 18 mergea de urgenta acasa ca se intetzise gluma cu contractziile, a aprins lumanarile si a pus muzica special aleasa pt acest moment. iar la 23 iesea o frumusete de fata de 3.100 kg. iar mama se simtea excelent, fara nici cea mai mcia ruptura sau cusatura, fara nici o epidurala (asa se numeste).
dar ea a recunoscut ca a ajutat-o foarte mult cursul prenatal pe care l-a facut. nu va spun ce teama i-a fost soacrei mele, cum incerca sa ne zica sa ii convingem noi sa mearga la spital. nici eu nu as fi facut asta, sa nasc acasa, dar cel mai important este ca mama sa se simta in siguranta. daca asa s-au simtit ei bine, asa au ales. si chiar a fost bine.

mai vroiam sa zic ceva: am vazut poze frumoasa de copii minunatzi. da, cresc copii nostri, si eu am masura cu usa de la frigider, dar a mea inca nu a ajuns, si pt ca e ea mai pititca, si pt ca este frigiderul mai sus.
dar nu ma pot abtzine sa nu o paud pe mara de cleo. mie fata asta asa de mult imi place, mai ca as lua-o de nora. ce zici, cleo, este prea mare alexandru pt ea? eu zic ca e numai bine. mor de dragul ei, de dragul obrajorilor ei si de parul ala balai.

pup noile burtici si curaj celor care sunt in cantonament de facut copii. lasati stresul si masuratorile, prestati cu placere, ca vine el bebe cand nici nu va asteptati.
la mine in departament iar e virus de burta. am doua colege insarciante, a treia incearca dar nus e prinde. moare sefu' de cap cand aude.
asa mi s-a facut si mei un dor de burtica sid e bebe mic.... dar ce ma fac, mai fetelor, cu teroristii astia de acasa. ma omoara copiii astia ai mei. au o nergie ceva de speriat. nu pot spune ca sunt copii rai, ca se arunca, se bat (decat cu masura). dar ei alearga toata ziua, air eu tbs a stau cu gura pe ei, vezi ca te lovesti, alex da-i jucaria, odo nu mai da in frate-tu, sa sterg cu carpa dupa ei, sa strang farfurii, cani, jucarii. plus sa am calmul encesar sa citesc, sa fac lectii cu alex. plus sa le maif ac si pe ale mele. ca sa nu mai pun la socoteala datul indicatziilor pt sotz, care face, nu pot s ama plang, dar numai daca ii spun eu. initziativa la el (la facut ceva in casa, nu ma refer la altele, doamne fereste) este zero. cand ii spun eu, face, mai bombone, la mai face de ochii mei, dar face.

plus ca acum, ca tot am termiant doctoratul ala care credeam eu ca a fost greu, si a fost, e drept, dar acum am si mai mult de treaba la scoala. nu imi pare rau, e bine, dar imi necesita timp, minte clara, eventual si o ora-doua de munca de acasa (care nu se paote pt nimic in lume). ori eu nu mai pot, gata, am zis.
am si avut o perioada mai nasola, "pisic" vorbind. nu nu as putea sa o explic,s a ii gasesc cauzele, decat in prea multa oboseala acumulata. nopti nedormite, sau chair daca dormeam, aveam tot felul de vise, cu animale maorte, cu sange, cu alergat, cu urcat pe munte (dar nu de palcere), incat ma trezeam mai omosita decat atunci cand ma culcam. bine ca au mai trecut visele astea, dar perioadele de nesomn au ramas. ma trezesc si ma uti de pereti si ma gandesc la tot felul de chestii.

hai ca inchei mesajul asta de vaicareli. intru din nou, cu unul mai vesel.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

acum cateva cuvinte despre cele doua maimutele ale mele, acum numite Aia (= alex) and odo (=teodora):
in afara de prostiile aferente si de stat cu gura pe ei tot timpul, mor de dragul lor. asa imi palce cand vine alexandru in sufrageire dimienata si teodorei i se lumineaza fata cand il vede. sau cand se trezeste odo si alexandru se bucura ca o vede si o ia in brate si stau asa amandoi (numai cateva secunde, ca apoi incep sa alerge princ asa). sau cand se trezeste odo dimineata si cand trecem pe langa usa camerei lui alex, duce degetul la gura si spune ssss, semn ca "Aia" doarme.
mi se umple sufletul de bucurie si uit de toata oboseala si stresul si imi vine sa ii pup nonstop si sa ii tin in bratze.
mor de dragul teodorei cand isi bea dimienata biberonul de lapte, neaparat la mine in bratze, uitandu-se in ochii mei, iar eu soptindu-i cat de mutl o iubesc. mor de dragul lui alex cand seara inainte de aiesi din camera lui, dupa ce citim povestea, imi spune: "te iuebsc, mami. ne vedem cand ne vedem."

dar.... nu e totul chair atat de roz tot timpul.
teodora trece printr-o perioada de greva foamei. sau nus tiu cums a ii zic, ca o zi nu mananca nimic, decat paote nsite cereale fara lapte, asa uscate. in alta zi mananca de bine. si binele asta este relativ, ca este tare sclifosita. nu mananca decat mazare, alta mancare gatita nu ai sa vezi. unde e copilul meu ala de alta data, care manca de toate, manca tot felul de fructe si tot felul de combinatii de legume la cuptor. ufff...

de vorbit nu vorbeste, are cateva cuvinte, cuma r fi: Aia(=alex), iaia(=suzeta si gargarita preferata cu care doarme), aina (=haina), todoa (=teodora), ape(=lapte), apa, mama, tata si cam atat. nu e mult, dar nu ma ingrijorez deocamdata. intelege tot, in doua limbi, probabil ca o confuzeaza destul de mult acesta schimbare intre casa si gradi.
cu somnul o ducem in continaure bine (macar atat a mai ramas bun). doarme de la 7-7:30 pana dimienatza la 6-6:30-7. rar se mai trezeste peste noapte, dar rezolvam cu suzi si gata. iar ziua doarme macar o ora, de cele mai mutel ori cam 2-2.5 ore.

altceva nu prea mai stiu ce sa va pov despre noi. asteptam primavara, ca m-am saturat de iarna asta friguroasa. sa iesim in parc, sa iasa brandushele si ghioceii, sa iasa soarele.
vorba lui simonix, trebuie sa organizam o intalneala fetele de prin tzarile de jos.

pana una alta, saptamana asta iar sun singura. tati e plecat pana vienri in norvegia. prima pelcare dintr-un sir lung, nu mai ptueam de dorul pelcarilor astea. dar anul asta e si randul meu. sa il vad atunci cum se descurca el.

eee, cam atat de pe la noi. ma intorc la oile mel, dar promit sa va mai vizitez, ma rog, si cu scrisul, ca la citit sunt tot timpul cu voi. si promit ca vin si cu pozele mult promise. prmul pas l-am facut: le-am descarcat din aparat. acum tbs a le mai pun pe net, sper sa se intample curand.

pupici si pe curand

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrinaAndreea spune:

Buna fetele!
In sfarsit pot sa scriu si eu ceva. Dupa ce ca nu am avut net cateva zile, acum m-am chinuit mai bine de jum de ora sa ma pot loga. Asta este! A trecut!
Doloress multa sanatate va dorim si noi! E tare nasol cu febra asta. Bogdan a avut o singura data febra si l-a tinut vreo 3 zile. Luase o viroza de pe afara, de la copii, si dupa ce i-a trecut febra (nu i-am dat decat Nurofen si Panadol, si apoi oscillo) a facut si o eruptie pe piele si a mai tinut si aia vreo 4 zile.

Reallaura pupam si noi burtica si nastere usoara.

Ref nastere, si eu sunt pentru nasterea naturala, desi pe Bogdan l-am nascut prin cezariana. Nu a fost alegerea mea, dar avand in vedere ca el nu se intorsese si era cu funduletul in jos, mi s-a spus ca e singura varianta posibila, si sa nu ma incapatanez sa nasc normal,pentru ca nu voi avea nici o sansa si tot la operatie voi ajunge. Nu pot spune ca a fost o experienta placuta, dar pot spune ca a doua zi dimineata eram pe picioarele mele si imi strangeam puiutul la piept. De recuperat, m-am recuperat foarte repede, nu am avut dureri post operatorii, operatia s-a inchis foarte bine si chiar nu au fost probleme. Eu, sa fiu sincera nu am respectat nici sfaturile primite, si anume sa nu ridic mai mult de 1 kg, sa nu fac efort absolut deloc, sa ma odihnesc f mult, si nu pentru ca as fi fost inconstienta, ci pentru ca nu a fost nimeni langa mine sa ma ajute cu Bogdan, cand sotul era la serviciu. Copilul trebuia schimbat, spalat, alaptat, plimbat... in casa curatenie, mancare.... Dar asa cum spuneam, am avut mare noroc ca nu au aparut probleme.
Acum... referitor la nastere normala sau cezariana am auzit pareri si pareri. Unele pro, altele contra. Cred ca fiecare alege varianta care i se pare cea mai potrivita. Cel mai important este ca atat mamica cat si copilasul sa fie sanatosi!

Noi nu am mai iesit pe afara de duminica! Doamne.. de frig poate sa fie. As spune ca abia astept sa vina primavara sa putem sta ore intregi pe afara, dar.. de data asta primavara coincide cu inceputul serviciului pentru mine si al cresei pentru Bogdan! Sa speram ca va fi bine!

Va pup tare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

EmoticonCuPipotaLuiMamaLuiMaraCareCresteCresteCreste - iete cam asa

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput