Copilasi de Iulie - August 2004 (36)
Raspunsuri - Pagina 4
cristalina spune:
Roberta, felicitari! Sa il stapaniti sanatosi si sa va vedeti casuta visurilor ridicata cat mai repede!
Olivia, doamne ce de grozavii!
Pai nici la Maria nu a inceput faza asta de ieri, dar am crezut ca trece mai repede...
Ma bucur ca v-am spus, vad ca nu numai Maria e in perioada de fitze maxime. (desi cred ca ma alint, la pubertate ce o sa mai zic!? )
Mariuca la atatea kg si cm arata ca un copil de clasa a doua-treia.
La tenisi poarta 32...Cizmele cred ca o strang desi ea zice ca nu!!!
Ma duc sa culc galusti!
Monica, Maria Alexandra (02.07.2004) si Ioana Adriana (20.04.2007)
poze unu, poze doi, poze vechi si poze noi
szivarvany spune:
Kim, imi pare rau.
La asta ma refer cand spun de caracterul kkcios al Giuliei. Nu exista o metoda care sa fie buna, sa o pot convinge cand ea nu vrea ceva. De asta mi-e groaza de scoala. Daca i se pune pata aia mare, am pus-o.
Cu dormitu, cine stie ce idei i-au navalit in cap.
Asa cum Giuliei ii e frica sa nu fiu furata
Cine stie ce are in cap Luca !
Cu gradi, chiar nu stiu. Daca-si cara din lucrurile personale, nu-l ajuta ? Vreo jucarie la care tine, ceva de la voi care sa-l impresinoneze si sa fiti cu el pe timpul zilei.
La noi a fost asa un fluture agatat de ceva lantisor.
La voi un breloc misto-ceva ? Zic si eu.
Giulia inca si acum povesteste tuturor ca ea are un fluturas magic care are in el dragostea mea pt ea si e convinsa de asta ca se tot uita sa o vada
Pretendentul ? Vreau sa scap de el desi-i voi duce dorul la schimbatul buteliilor
Iar ce povestesti tu dp sectie ... sunt fara cuvinte.
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
NU RAMANE INDIFERENT !
BOGDAN
si
DAVID
aici produsele noi
*BAZAR - MARE - BAZAR*
*INVITATIE PT.MAMICI DE FETITE DE 2-5 ANI*
*HAIDETI SA-I AJUTAM
PE BOGDAN SI surioara lui - ISABELLE -
SA AJUNGA LA MEDICI PE 28 IANUARIE !
alice2004 spune:
Olivia, si io zic ca s-a intimplat ceva de Luca si-a schimbat comportamentul in asemenea mod ! Ca de mers la gradinita si cu faptul ca parintii mergeau la lucru era deja obisnuit ! Sper sa primiti ceva folositor de la psiholog ! Cu cariocile - poti lua linistita marca pe care ti-am aratat-o, face exact ce doresti tu ! Cit despre partea cu spitalul, am mai spus, io-s fascinata de mintea umana, am citit mult pe tema asta, o vreme am fost fan Freud ... nu stiu insa cum ar fi sa vad zi de zi cazuri live, sa lucrez intr-un asemenea loc ! Te pup si astept vesti bune de la voi !
Daria, haide mey, cum vine asta cu "vreau sa scap de el" ?? Vorbesti serios ?
Mani, daca ai nevoie de sfaturi vizavi de succesiune, te pot ajuta, zi-mi ce vrei sa stii si iti scriu PM, sa nu plictisim fetele cu amanunte notariale, tatal meu a decedat de curind si eu am fost cea care s-a ocupat de acte (ca fata cea mai mare, ca mama e from outer space cind vine vorba de rezolvat trebi legale). Pina la urma venii instalatorul ? Patinoarul abia a fost dat publicului, nu au cum sa il inchida si parca este non stop, asa ca te asteptam cu maare drag !
Cristalina, hehe, nuuu, Mariuca nu-i singura la capitolul fitze si figuri !! Mai nou Andreiushu a inceput sa ne "ia peste picior", adica noi il mustram si el face misho, raspunde obraznic, nu mai spun ca ne contrazice la greu, el le stie cel mai bine si pe toate cite exista ! Si eu tot la pubertate ma gindesc (uneori cu groaza)!!
Robi, felicitari si sa stapiniti sanatosi terenul, iar casa sa creasca repede repede ! Si pentru nerabdatorul Matei !
Aaa, vad ca am ajuns si la capitolul greutate, tocma ce l-am cintarit pe gizmo, de fapt el a dorit - are 26 kg ! Si 30-31 la picior ...
Nu am vazut-o pe Rain azi - sper ca esti bine, mama Omida !!
Io-s in cautare de joc dala mozaic, cu buline de plastic de se infig in tabla de plastic cu gaurele ... au la gradinita asa ceva si Andrei este doritor, dar banuiesc ca ii place doar pentru ca au acolo si trebuie sa il imparta cu altii, ca daca ar fi si acasa precis ar zace prin vreun colt !
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
bunny spune:
Multumesc de raspunsuri ..mi-era teama ca al meu are piciorul prea mare ( ca toti prietenii lui de aici ii poarta incaltamintea lui dupa ce ii ramine mica )
Tot nu-mi pot lua gindul de la Luca...stau si ma gindesc ca a fost totusi o mare schimbare in viata lui in ultimele lui - la inceput totul a fost nou , mutarea nu cred ca a trecut asa usor. Acolo era altfel, avea camera lui ...etc - a vebit aici , a invatat o alta limba alta , totul altfel decit a fost in US , i s-a deranjat rutina cu care a fost obisnuit si poate numai acum a inceut sa-si arate aceasta schimbare efectele asupra lui. Vorbeste psihologul din mine - dar am trecut deja prin atitea mutari ( la 1 an din Ungaria , la soacra-mea, apoi in app si acum in cottage ) deci m-am documentat ca aveam zile in care mi-as fi facut valiza si as fi fugit in lume.
Acum si voi treceti printr-o perioada mai grea de acomodare , cu serviciul, cu casa - nu sunt tocmai usoare. Si copilul simte . Eu cred ca nu are absolut nimic doar ca fiind singurul si acordindu-i intotdeauna atentie acum se simte ca trebuie sa va imparta. O sa-i treaca ... Ster ca nu te superi ca mi-am exprimat parerea , dar sunt trecuta prin asta.
Alice iti primit miine un pm - merci mult . A venit instalatorul , dar normal ...ii mai lipsea o scula si asa ca si miine stau in casa !!!
Si aveam si eu chef sa trag o raita prin magazine sa ma mai destresez. Cind eram acasa...trageam fuga la Sala Dalles apoi o luam pe bulevard ...ori ma duceam la cosmetica, coafura. Aici ..pass ma duc la coafor odata pe luna, cosmetica mi-o fac acasa .... asa ca imi mai ramasese 'window shopping' .
Fug sa ma pregatesc de venirea feciorului acasa - ieri a venit cu un baietel ...azi cine stie cine mai vine !
o dupa amiaza placuta
alice2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bunny A venit instalatorul , dar normal ...ii mai lipsea o scula si asa ca si miine stau in casa !!! |
Haha, Mani, instalatorul era roman de al nostru ?? Ori s-au molipsit englezoii de la ai nostri ? Sa aveti o dupaamiaza placuta 1
Eu ma pregatesc de Imax - Avatar, sa imi tineti pumnii sa vad filmul pina la final si sa nu ascult muzica (ceea ce imi aminteste sa imi iau playerul cu mine).
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
corianai spune:
Olivia daca am inteles bine problemele lui Luca la gradi au inceput de la dormitul dupa amiaza. Mara avea acceasi problema in Ro, o gaseam mereu pe hol, pedepsita pt ca nu putea sa doarma... si cica era gradinita cu oaresce pretentii, una din cele doua vecine in Dorobanti. in final au bagat la cap ca nu poate sa adoarma si o lasau sa-si ia cu ea ceva jucarii pe hol... Poate voi stiti sa puneti mai bine piciorul in prag si sa spuneti educatoarelor sa-l duca in alta camera si sa-i dea ceva de facut. Sigur ca mutarea e principala cauza a stresului lui, eu va doresc sa-i treaca mai repede
io lucrez la un proiect de cercetare despre polimeri, o cooperare intre universitatea din Lund si o firma mare interesata in treaba asta (si care plateste distractia). Totodata e si lucrarea mea de diploma care sper sa se finalizeze la toamna cu un job permanent...
roberta04 spune:
Olivia , si eu cred ca nu e o solutie sa il ameninti... sa ne spui ce zice psiholoaga! Eu cred ca el a fost marcat de schimbarea majora din viata lui...
A propos de dormit, aseara Matei ne-a zis ca daca ii facem camera lui, acolo va avea unde sa isi tina jucariile, dar el doarme mereu cu noi
mitzura spune:
Olivia, am trecut si noi printr-o faza asemanatoare cu Tudor la gradi anul trecut, respectiv nu mai vroia la gradinita si plangea si se opunea in toate felurile si cauza a fost aceeasi, nu vroia sa doarma, si imi zicea ca trece foarte greu timpul cand trebuie sa stea in pat si nu doarme. Intr-un final a trecut perioada dificila, acum e ok, doarme cam 3 zile din 5 si nu mai comenteaza ca nu vrea.
Ce ne-a ajutat pe noi, sau mai precis pe el a fost sa facem un soi de calendar, cu 5 buline de o culoare (pentru zilele cu gradi) si 2 buline cu alta culoare pentru zilele de weekend, ca sa inteleaga ca sunt si zile fara gradi. I-am mai explicat ca exista si vacantele. In fiecare seara numaram zilele, cate au trecut, cate mai sunt, asta l-a ajutat sa se orienteze in timp cat de cat.
A mai functionat si negocierea. L-am intrebat ce-si doreste el foarte mult si i-am promis ca daca e cuminte la gradi primeste acel lucru. In perioada aceea era innebunit dupa diamante (el le numea diamante, de fapt am gasit tot felul de sticle colorate, unele dintre ele imitau perfect diamantele, de diverse culori). Si i-am zis asa: in fiecare zi in care e cuminte la gradi, vine o zana (o alta obsesie a lui) si ii pune un diamant intr-un loc pe care l-am stabilit impreuna. Sa vezi cum venea de la gradi si mergea la locul respectiv si cauta diamantul. Daca aflam ca a plans, nu primea. S-a reglat treaba in scurt timp, dar sa ma fi vazut pe mine in perioada aceea cum nu mai stiam de unde sa mai scot diamante, la ce magazin sa mai merg sa gasesc. M-a ajutat si Alice la faza asta, mi-a trimis o data niste diamante super. Alice . Acu are copilu' o comoara intreaga , de atunci.
Si pledez si eu pentru discutia cu educatoarele, sa-l lase undeva, poate in alt spatiu sa faca ce vrea. Eu lucrez acum pe un proiect despre educatia in gradinita, impreuna cu niste parteneri din Anglia. cand au venit englezii si au vizitat gradinitele noastre cel mai tare s-au mirat cum sunt toti copiii obligati sa doarma la amiaza. S-au mirat si mai mult cand le-am spus ca nu au alt choice si ca daca nu stau in pat sunt pedepsiti. Iar pe noi ne-a surprins ca in gradinitele lor locul de dormit era extrem de mic (niste saltelute puse undeva pe jos) si copiii mergeau sa doarma doar daca doreau (si foarte putini faceau asta)
Si nu e posibil sa stea cu bunica sau cu altcineva uneori? Nu tot timpul, ci sa faceti un aranjament de genul ”daca esti intelegator la gradi, vinerea stai cu buni”...zic si eu.
Marcelle spune:
LA MULTI ANI ! tuturor
Mi-a fost dor de voi, si mi-l alinai citindu-va un pic.
Roberta, felicitari pt teren.
Si noi ne apucam de casa in aceasta luna. Ne-am luat una renovabila si
vom vedea ce putem face cu ea.
Olivia, imi pare rau de ce se petrece cu Luca, la el schimbarea a fost radicala, plus ca sunt la capitolul proteste (toti) acum.
Bianca a fostmereu foarte cuminte, ascultatoare matura si tot ce vrei.
Dar chiar si pe ea a apucat-o protestul, nu ma mai asculta de nici un fel.Daca spuneam sa vina la mine, ea megea in directia opusa, seara o apuca : al ce ora te culci, cate teme iti faci, etc....cand ea adormea de bb singura, la pranz nu voia sa doarma deloc acasa, numai daca dormeam si eu reusea sa adoarma, ba chiar am auzit-o ccu expresii depe DISNEy Chanel, pe care l-am si scos de atunci.
De cand am scos DISNEY s-a mai cumintit, plus ca intr-o sear m-am simtit foarte rau si a trebuit sa stau in pat. I-am spus ca -am imbolnavit din cauza ei si daca mai continua asa, o sa il imbolnaveasca si pe tata si va ramane singura acasa, ca noi vom fi la spital. Se pare ca la noi a functionat. Bineinteles ca nu se compara situatiile dar ti-am spus povesta nostra, poate va e de folos, macar incercati.
In alta ordine de idei stiti ca ne dorim deja de 3 ani bb2, si tot nimic. Luna asta mi-a intarziat Ciclul 12 zile, dar testele de sarcina sunt negative, am facut 4-5. CE ziceti am sanse sa fiu , oare?
Ne0am programat la o clinica in Debrecen in Ungaria, luna viitoare.
Noua ne-au cazut si dintisorii de sus, Cei de jos ne-au parasit azi vara, si deja sunt crescuti pe jumate.
Va pup pe toate
kid spune:
Dragi mamici,
Imi cer scuze ca postez off topic la voi. Vreau sa va spun ca s-au deschis bazare la sectiunea "Ajutor umanitar" a forumului, mai multe persoane avand nevoie urgenta de bani pentru a le fi salvate vietile sau pentru a continua tratamentele necesare.
Alexandra
Alex
Alina Donescu
Bogdan
Emma
Robi
Pentru copii
Deci va invit la bazare, poate gasiti ceva sa va placa sau sa va trebuiasca!
De asemenea, daca aveti hainute (noi sau purtate, in stare buna), jucarii, care nu va mai folosesc sau alte produse pentru copii sau adulti de care nu aveti nevoie si credeti ca ar folosi cuiva, va rog sa luati in considerare si varianta de a le dona pentru aceste bazare.
Orice ajutor, oricat de mic, conteaza!
Va multumesc tuturor celor care ati facut donatii si celor care intentioneaza sa ajute!
Teodora, de Vladut (15.05.2007)