Copilasi de Iulie - August 2004 (36)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corianai spune:

Olivia sa stii ca e foarte buna ideea lui Mitzura cu recompensele. Am folosit si noi asta in vara la sugestia unei prietene psihiatru de copii pt ca Eva sa nu mai scape pipi pe ea si a dat rezultate foarte bune. La noi a fost asa, daca mergea si facea pipi de cate ori ii spuneam eu, lipeam cate un mic abtibild pe un caietel si la cateva abtibilduri faceam o vizita la magazinul de jucarii. Si asa a invatat sa isi controleze vezica. Cred ca asta merge in orice situatie.
O zi buna si weekend placut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

neata!
azin noapte nu am dormit... intre 3 si 4 jumatate. intai m-a trezit ca facea zgomot masina de paine (cred ca s-a slabit una dintre paletele de framantare), apoi Patrick s-a foit si a vrut apa si a marait nitel, m-am dus langa el, apoi am plecat dincolo.... rasul lumii. si ma si doare un genunchi tare (ala meteorologist, te pomeni ca ninge grrr)
Cori spor la proiect si sa fie cu job in toamna!
Mitzu ce mai fac copiii in rest? Mara se duce la gradi din toamna si ea?
Marcelle spor mult la bb2. nu iti faci tu un test bchg totusi.. ca 12 zile e cam mult.
o zi excelenta tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Va multumesc ca existati!..va scriu si bocesc..eu nu mai pot!Luca face asa din septembrie ,deci orice speranta ca va trece ..nu mai cred in ea. Trebuie sa va dezamagesc...dar toto ce mi-ati sugerat ..este deja facut!Calendar facut de noi doi in care am scris cu rosu zilele de weekend, recompense, ...promite seara si apoi face toto ce stie! ieri mi-au zis ca a fost deosebit de cuminte, a participat la lectii..i-au dat si un premiu..le-a promis solemn ca nu -si mai supara parinti...Asa ca am fost la Real am luat cariocile dorite, am luat si de pictat..azi? la fel! Mai mult azi se renoveaza si toti co[pii pleaca la 1! I-am explicat ca-l iau, i-am aratat ruxsacul cu pijamaua ca sint acasa! NIMIC!!! Deci iaca nici dormitul nu-i problema!Sint terifiata..el plinge totusi doar pt faptul ca pleaca de acasa!..si de fapt ne minte cu dormitul!
Mai mult azi nu mergem la job si l-a dus Sorin...iar plinsete! Vreau cu mama...o iubesc...o sa-mi fie dor de tine!

si este ca picatura chinezeasa..dar ma iei, sigur ma iei, iti mai spun din nou..ma iei..

Clar este cu capu' si daca nu facem ceva o sa fim si noi..Poate el are nevoie la psiholog, nu noi. V-am povestit..el nu vrea sa stea nici cu bunicii! Plinge!!!

Nu-mi pot schimba programul..el trebuie sa stea pina la 4.. Noi avem jobul pina la 12-1 (alte stagii vor fi pina la 3), apoi vin acasa si am de intretinut 2 case (curat, mancare), la noi si la tata.
Cu Luca petrec poate prea mult timp! El nu a simtit ca noi avem stres si alte probleme..El nu se joaca singur!Este umbra mea...De aceea eu trebuie sa fac actiunile casnice cind nu este el acasa..

Ieri m-a incurajat si prietena mea, mi-a zis ca ea a avut 3 ani acesta problema,nu au reusit s-o rezolve, nici ea , nici bunica..in al treilea an au cedat ele! Acum fetita desi cea mai buna din clasa..de 4 luni de cind a inceput scoala, a fost apucata de crize de gastrita, transpiratii reci si urit mirositoare...date de stresul de a merge la scoala!

Am avut o revelatie! Luca nu va vrea la scoala...am pus-o!

ma scuzati ca am scris atit de mult..nu cred ca m-ati mai auzit pina acum..sint disperata!

aa..si tot personalul de la gradi este super dragut si saritor..Luca etse lasat sa stea in pat sa faca ce vrea el...mai nou asta.

Mergi la inceput

Sa va spuna Rox cum face Luca si la Fastrakids...tot plinsete..stai cu mine aici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polux spune:

Off Olivia ma doare sufletul cand citesc ce scri.
Totusi, eu cred ca ii este greu si lui Luca, chiar daca vorbeste romaneste, el tot banuiesc ca mai gandeste in engleza...poate, si mai banuiesc ca ii lipsesc prietenii lui obisnuiti. Uite Adela a avut o prietena Alex. Nu pot sa spun ca se vedeau zilnic, desi stateam in acelasi bloc. Treceau poate saptamani si nu se vedeau, poate numai accidental pe culoar. Si din septembrie a plecat in Georgia...are multi prieteni la scoala...dar totusi, cea mai buna prietena a ei e Alex...si-i lipseste. Si altceva, adela inca imi plange ca-i e dor de danny, catelul din Romania, deci copii nu uita. Asa si Luca, ii lipsesc multe din ceea ce era normalul in viata lui pana acum. Si singurele puncte fixe in aceste 2 lumi sunteti voi...deci cu voi vrea sa fie, nu la gradinitza.
Uff, imi pare rau...stiu cum este...ca eu faceam consultanta prin in fiecare dimineata...eu cu creionul rosu in mana la scoal, si Adela la telefon, ca vrea cu mami...Eu i-am explicat adelutei ca desi mami pleaca la servici, tot la ea se intoarce, ca ea e sufletul meu.

pup sa treaca cat mai repede...sau sa gasiti o metoda care sa mearga.

Liliana
Poze- martie 2008 ; Poze 1 ; Poze 2 ; Poze 3 ; Poze 4

Mergi la inceput

Conform simptomatologiei are ceea ce se cheama separation anxiety disorder...asa ca am pus-o! El nu mai merge nici la baie singur...pretinde ca-i este frica..cind manica, cind sta la tv..ne roaga sa stam linga el..Nu le-am pus cap la cap pina acum..nu am privit problema in ansamblul ei..am fost convinsa pina azi ca somnul este de vina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Kim,
Giulia de 3 zile nu merge singura prin casa. Insa ei i se trage de la o sperietura facuta de prietenul ei care i-a povestit ca el avea un monstru in camera cand era bb mic Asa ca Giulia circula doar cu mine sau dadaca in casa noastra mare ... Ii arat pozele de cand era mica sa vada ca mereu a fost cu mine, ii arat usa de 10x ca e inchisa, ii spun ca dulaul ne apara si ea saraca de orice, ca nu exista montrii etc.
Poate prietena ta psiholog sigur va va da solutii
Poate e o etapa, aparuta acum o veti rezolva pana la scoala. Poate isi face prieteni buni cu care va merge cu drag in clasa I.
Nici nu stiu ce sa ti spun , da sa stii ca ti suntem alaturi, da ?

Poate solutia va fi un catel, care il va astepta acasa, ii va da responsabilitati si-i va umple gandurile, cine stie

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Neatza, gagici
Olivia, ooof, am citit mesajul tau, nu m-am gindit ca e chiar asa de serioasa treaba ! Si eu am pus starea lui Luca pe seama mutarii, dar vad ca e mult mai mult ! Sa stii ca si andrei este cam ca umbra mea, nu pot face multe lucruri singura, vine mereu si ne intreaba sau ne spune cite ceva, are nevoie de feed back din partea noastra ... dar are si momente cind sta singur, nu foarte multe totusi ! Diagnosticul scris de tine a fost dat de psiholog sau a fost gindul tau ? As vrea din suflet sa fie ceva cu caree sa te pot ajuta !
Cam in aceeasi ordine de idei, azi Florin este la stomatolog, are o operatie de ridicare de sinus si nu ma pot concentra prea tare ! Oare de ce or fi barbatii astia asa de incapatinati ?? M-am intristat ca nu vrea sa fie ajutat, am insistat sa vina cineva sa il ia cu masina de acolo, cind se termina procedura, dar nu si nu !
Aseara am fost la avatar ... mey, ce sa va zic, e super fain filmul ! In primele doo minute am zis ca io nu o sa ma pot uita la asa ceva, dar in cele din urma am reusit sa duc cele trei ore pina la capat cu ochelarii aia speciali pe nas ! Efectele speciale sint de nota 15, nu am cu ce sa fac comparatie !! Vi-l recomand cu caldura, nu o sa fiti dezamagite ! Doar sa nu il vedeti normal, ca pierdeti toata magia !!
Ma duc sa mai fac olecutza de treaba prin casa ... sint pe aici !
Va doresc o zi linistita si usoara celor care jobuiesc !

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rain spune:

neata!

Olivia, chiar se simte disperarea in mesajul tau, off!
Si Andreea mai plange uneori, insa eu sunt foarte ferma si nu cedez, la gradi din cand in cand se agatza de mine si incepe sa bazaie, zice ca vrea sa mearga cu mine la serviciu, dar ii dau pupik si o ia educatoarea. Imediat se opreste si se comporta normal, ceea ce inseamna ca doar se alinta, nu o deranjeaza nimic la gradi, dar spera ca eu sa cedez si sa-i spun "bine, te iau cu mine".
Aseara la dansuri toate bune si frumoase pana venit profesoara, dupa aceea a inceput sa planga si s-a lipit de mine, mi-a zis ca nu vrea sa mai faca dansuri pentru ca dureaza prea mult, dar am dus-o in clasa, i-am dat pupik, a luat-o profa si gata, s-a oprit.
Voi dimineata plecati imediat dupa ce ajungeti in clasa la gradi sau mai stati cu el sa-l convingeti ca veniti sa-l luati, sa-l linistiti?

Mitzu, vrem poze cu doi copii superbi !

Marcela, poate e cu ochisori, va doresc ca anul acesta sa va tineti in brate un bebe mic.

Alice, astazi i-a adus Andreea un breloc lui Andrei, dar era dezamagita ca nu este.

Corina, stiu ca aveati o problema cu pipi-ul. Inteleg ca s-a rezolvat. Ai poze cu fetele? Mara e o domnisoara, cati ani are?

Io sunt cam zombi, prin telepatie am comunicat cu Roxi si de la ora 4 nu am reusit sa mai adorm, am stat cu ochii pe ceas astepand sa sune, iar timpul trecea asa greu, ma duc sa ma tratez cu o cafea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Alice, pumni stransi pt operatie sotului

Ioana, ai rezolvat ieri dupa-masa ce aveai de rezolvat ?

Noi aseara am fost la patinoar, Giulia si-a dat drumul, dar sa te fereasca sfintii sa incerci sa-i faci vreo sugestie ...

Kim, sper din suflet sa fiti bine

Marcelle, pumnii stransi pt bb2 sa vina !

Rain si Rox, va poftesc la cafele atunci

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput