Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (140)
Raspunsuri - Pagina 3
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Doloress Ati vazut tragedia din Haiti? Eu am multi colegi, am avut si la scoala multi colegi haitieni, sper sa fie totul bine cu familiile lor. Mami de pitic Patrick (29.04.2008) "Your children know more about you then you know about yourself" |
Da, am vazut! Ce nu pricep eu e cum au incaput 2 milioane de oameni intr-un oras designed ptr. 50 mii?!?! Canada o sa ajute, mai ales ca guvernatorul general al Canadei e o tanti nascuta in Haiti.
Sper ca Patrick e mai bine.
Hai sa va spun cea mai recenta conversatie pe care o am cu Victoria:
Mami:
-Victoria, do you want a cookie?
Victoria:
-Gook!
Mami:
-Nooooo, really?
Victoria:
-Lilly!
Si repeta absolut tot, nu corect, dar repeta... si mai imi scapa cate-un cuvant de care nu ar trebui si imediat repeta; tre sa am mare grija ce spun de-acum incolo.
Cleo, multumesc.
Piggy, multumesc.
_
Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
cleo78 spune:
noroc de voi, ca aflu ce se intampla in lume. eu traies fara tv.
Ce drama pe o tzara saraca ..
fetelor, nu e gradinitza fantastica. Ci e efectul comunitatii. Si fiica mea. Acum, fiecare copil e unic, fiecare situatie speciala- noi suntem incnatati de dezvoltarea ei la gradinita. Socrii mei nu, ba nu le convine educatoarea tanara, m-au innebunit o sapt. unde e educatoarea batrana? ca aia e buna!! (a avut concediu medical),de 3 zile a devenit groaznica - desi noua ne plac amandoua, si mai ales Marei ii plac. Au stat astazi 2 ore la somnul depranz sa urmareasca ce face educatoarea (pe webcam nu distingi copiii din patuturi, doar educatoarele) si a decis soacra mea ca ele is de vina ca mara nu doarme la amiaza. Desi nu e obosita rau seara, la 9 am culcat-o acum, fatza de 9 30 alte dati.
Asta e.
eu cred ca s-a potrivit f. bine momentul asta de a duce pe Mara la gradi. Marei, ma refer. Ca pe frigul asta ar fi stat mai mult in casa - asha acolo se joaca cu alticopii, si se dezvolta f. bine.
fug sa dorm- sunt franta.
edit: nishte bancuri sa va relaxati si voi:
Fecioara
La masa, in prag de Craciun, fiica de 10 ani spune cu lacrimi in ochi:
- Nu mai sunt fecioara!
Tatal catre mama, disperat:
- Tu esti de vina. Nu gatesti, nu speli, toata ziua nu faci nimic altceva decat sa te aranjezi, te inbraci cu fuste scurte, te uiti la telenovelele alea... crezi ca esti un exemplu bun?
- Eu? Tu - care bei nopti intregi, injuri ca la usa cortului, te uiti la filme deocheate. Din cauza ta a ajuns asa copilul!
- Ba e vina sora-sii, care umbla cu badaranul ala care o inghesuie prin toate cotloanele.
Bunica, mai calma, o intreaba pe fetita cum s-a intamplat.
- Pai Doamna Invatatoare a ales alta fetita pentru rolul Fecioarei la serbarea de la scoala.........
Ionel si Marioara erau amandoi pacienti intr-un spital de boli mintale. Intr-o zi, pe cand se plimbau pe langa piscina spitalului, Ionel a sarit brusc in apa, a inotat pana la fund si a ramas acolo. Marioara a sarit repede sa-l salveze. A inotat si ea pana la fund si l-a scos pe Ionel din apa. La auzul acestei fapte eroice, asistenta sefa a ordonat ca Marioara sa fie externata din spital, deoarece o considera acum stabila mintal. Asistenta s-a dus la Marioara sa-i dea vestea si i-a spus:
- Marioara, am o veste buna si una rea. Vestea buna este ca vei fi externata; din moment ce ai fost capabila sa reactionezi in mod rational la o criza si sa salvezi viata unui alt pacient, am ajuns la concluzia ca fapta ta dovedeste o deplina sanatate mintala. Vestea rea e ca Ionel, pacientul pe care l-ai salvat, s-a spanzurat cu cordonul de la halat in baie. Imi pare nespus de rau, dar a murit. La aceasta, Marioara raspunse:
- Nu s-a spanzurat. L-am pus eu acolo sa se usuce.
Dupa ce a nascut copilul, sotia mea mi-a spus ca trebuie sa reducem drastic din cheltuieli. Am fost nevoit sa renunt la bere. Nu eram eu mare bautor, doar in weekend lingeam vreo 10-12 sticle. In fine, e istorie! Intr-o zi vine nevasta de la cumparaturi, si cand ma uit pe chitanta de la magazin, vad ca daduse 300 de lei pe farduri!
- Pai bine mai nevasta, eu am renuntat la bere, dar tu chiar la nimic?
Ea imi zice:
- Eu trebuie sa-mi cumpar farduri ca sa arat frumoasa in ochii tai! Ii zic si eu:
- Dar berea aia pentru ce crezi ca era?
o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
Doloress spune:
Desiree cred ca te strici de ras cu Victoria, cum repeta ea, mica acolo. Cum a fost la test? Unde o lasi pe Victoria cand trebuie sa pleci la tribunal?
Danicrs sa purtati sanatosi masa si scaunelele! Si noi ar trebui sa luam, tot vreau de nu stiu cand insa nu am gasit nimic sa-mi placa. Rotunda as vrea si eu.
Cleo asa este, nu neaparat educatoarele, ceilalti copii au un efect magic asupra anumitor copii. Al meu e super-sociabil, o sa fie genul ala care daca nu e popular face depresie. Unde sunt copii, hop si el, nu se uita nici 5 minute la un desen animat, in schimb trebuie sa-i pun toata ziua filme cu copii care canta si danseaza. Cartile de povesti sunt de aruncat la gunoi daca nu au omuleti, copii in actiune. Si cu olita, face pentru ca i-a vazut pe ceilalti, nimeni nu l-a obligat.
Piggy eu sunt mama Omida cea adevarata Adevarul e ca ne distram si noi asa, insa stiu ca pentru orice mama nimic nu conteaza decat ca bebe sa fie sanatos.
Aelita si eu am plans, ascult radio, si cand vorbeau de copii care vor fi orfani m-a busit plansul.
"Your children know more about you then you know about yourself"
Reallaura spune:
Buna scumpele
Noi azi am iesit nitel, sa mancam in oras, lui Mirci ii luasem ciorbica de perisoare si barbatemiu isi luase niste mici. Mai frate, cand s-a repezit Mirci odata a bagat in gura 1/2 de mic marisor, l-a devorat pe loc, nu am apucat sa facem nici o miscare!!! Cred ca trebuie sa-l trec pe mici...
Vad ca a iesit si Cleo din barlog. Asteptam poze cu bretonul! Succes cu acomodarea la programul lung!
Luminel sper sa-i treaca repede ulciorul Cristianei. De cand am citit prima oara m-am gandit ca asta trebuie sa fie, o sa treaca de la sine...
Simonix deja gradi, wow! Sper sa fie ok si sa se acomodeze bine! ce-mi doresc si eu cateodata sa fi avut curajul sa-l las...dar cred ca sunt prea posesiva, nu stiu
Desiree succes cu examenul! o sa fie part time sau ceva lucru de acasa??
Doloress sanatate lui Patrick!!Tu de ce te simti mai vinovata ca nu-l iei mai devreme cand copilul s-a acomodat asa de bine! Felicitari pentru progresele cu intarcatul! Noaptea cat mai papa? ms de raspunsul cu imbrtisatul noaptea! sa nu ma mai ingrijorez aiurea ca e al meu prea mamos!
Lilly foarte frumoase masuta si scaunelul! Sa le stapaneasca sanatoasa.
Danicris spor la munca cu auditul ala...mare mirare ca poti lucra cu Vladucul! Il dai la cresa spui? Nu-ti e teama ca aduce microbei la puiuta??
Piggy, Aelita cum va simtiti? Greturi deloc???
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si 25+ Ilinca Sabina
Doloress spune:
Laura si al meu e un carnivor si jumate! Ieri ii pregatisem un mango, dar am scos si fripturica pentru tati, pe dulap, sa i-o incalzesc mai tarziu, Nu stiu cum a vazut-o ca era intr-o farfurie, sus, acoperita. Cred ca a mirosit-o precum cainele. Mi-a dat mango la o parte si-a luat un taburet, s-a urcat sus acolo la dulap si a luat farfuria cu friptura si cica yam-yam.
Nu te ingrijora, eu niciodata nu am inteles ce se cheama asta "mamos" si de ce baietii trebuie sa fie barbati! Ba cred ca baietii astia vor fi mai sensibili si mai calzi, mai iubitori cu nevstele lor.
IAr m-a apucat plansul cand ma gandesc la Haiti. Sunt niste oameni extraordinari, toti haitienii pe care ii cunosc. Calzi, prietenosi, veseli, parca poarta cu ei o parte din soarele Caraibelor. Of, e tare nedreapta viata asta.
Cleo ca de obicei, tare m-ai binedispus cu bancurile!
"Your children know more about you then you know about yourself"
Danicris spune:
Servus, fete dragi. Trezireaaaaaaaaaaaaa, poftiti la .
Am promis poze cu masuta noastra : http://picasaweb.google.com/danicris28/Masuta#
Doloress, multumim, si noi cautam de vreo 3 luni masuta rotunda pt. Vladuc si abia acum am gasit ceva pe gustul nostru. Sunt convinsa ca Patrick va fi un tip popular. Sa ne pui poze cu “gagica” lui si cu Patrick in noua postura de indragostit.
Laurita, multumesc. Vanez momentele cand doarme Vladuc, lucrez de dimineata de la 5 la 8, de la 2 la 3 jumate dupa-amiaza si dupa 7 cand vine sotul de la serviciu. La cresa va merge din septembrie si cu ajutorul lui Dumnezeu speram sa fie bine, imi doresc sa intre in colectivitate, sa interactioneze cu alti copii, ca de exemplu acum iarna el nu are cu cine se juca, iesim pe-afara doar la plimbare, nu sunt copii prin zona, iar in parc nu am mai ajuns.
Simonita, pe unde esti ?
MsBB, te mai asteptam cu vesti si mai ales cu pozele promise.
Merg la trebi, vorbim mai tarziu, papaaaaaaaaaaaaa ...
Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008 si 27+
Reallaura spune:
Neata
Danicris sa stapaniti sanatosi masuta, e super!. Numai eu nu ajung sa iau odata macar scaunel ca avem o masuta exact pe masura lui, de a IKEA. Greu cu lucrul acasa in conditiile astea. Bine ca macar doarme cat de cat. Al meu nu suporta sa doarma singur!
Belleane uitasem sa te felicit pentru inceputul scolii!! Sper sa va adaptati si cu scoala si cu gradi f bine!!
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si 25+ Ilinca Sabina
CrinaAndreea spune:
Neata fetele!
Am reusit sa ies si eu putin din barlog. Stiu ca am promis ca voi fi alaturi de voi mult mai mult anul asta, dar se pare ca socoteala mea nu prea se potriveste cu cea a lui Bogdan . Poate ca este varsta, poate ca este el mai nebunel, dar pur si simplu imi este imposibil sa stau la calculator, sau macar sa mai pot face mare lucru prin casa. Abia reusesc sa mai fac ceva de mancare sau sa fac curatenie, pentru ca trebuie sa stau cam toata ziua cu ochii pe el. Se urca peste tot, sare de acolo, desface de prin casa tot ce se poate desface, chiar si "chestii" despre care habar nu aveam ca se pot desface. Are nevoie de doar 5 minute pentru a imprastia tot ce se poate numi jucarie si nu numai. Calculatorul reprezinta principala lui atractie, si din pacate a reusit sa cada si din scaunul de la birou, noroc ca nu s-a lovit prea tare, doar putin la buzita. Am culcat scaunul, pentru a nu se mai urca la calculator, dar si asa se urca, si parca e si mai periculos. Vrea sa escaladeze biblioteca si sifonierul...toata ziua ar sta numai cocotat pe ceva, pe pamant nu ii mai place ... si multe multe altele. Din pacate e si vremea asta si nu putem sta prea mult pe afara sa-si mai consume si el energia, si ii inteleg agitatia de prin casa.
Ceea ce ma ingrozeste cel mai tare e faptul ca se apropie cu pasi repezi sfarsitul concediului meu, si va trebui sa incep serviciul Eu l-am inscris deja la o cresa particulara, am dat deja un avans, dar dupa o discutie cu o colega de servici, ma gandesc serios sa incerc sa gasesc si o bona pentru el,poate va fi si mai ieftin si mai la indemana atat pentru Bogdan, cat si pentru mine. Dar avand in vedere ca eu vreau sa il duc la cresa sau sa il las cu bona incepand cu luna aprilie, inca nu am luat legatura cu agentia sa vad care sunt preturile oferite bonelor si mai ales ce imi pot oferi. Ma gandeam ca undeva prin februarie sa iau legatura cu agentia.
In rest... Bogdan doarme la fel de putin, maxim 9 ore jum noaptea si cine stie prin ce minume mai mult de 1 ora in timpul zilei, de mancat, mananca binisor, dar nu e prea "deschis" la feluri noi de mancare, de ascultat nu asculta de nici o culoare, face numai ce, cum si cand vrea el, e si un Gica contra (probabil ca e vorba si de putin rasfat aici, sau poate ca asa e felul lui, la care se adauga si varsta). De vorbit... sunt cuvinte pe care le spune, sunt cuvinte pe care se chinuie sa le spune...dar consider ca mai are timp sa invete sa vorbeasca, iar la olita nici gand sa faca ceva.
Cam atat despre noi. Sper sa reusesc sa mai citesc si eu din urma, ca nu prea mai sunt la curent cu ce ati mai facut atat voi cat si puiutii vostri.
cleo78 spune:
crinaAndreea, wlecome bec. oricand esti bine primita.
Din descrierea ta a flacaului- mie mi se pare ruda cu fiica mea.
Voiam sa te sfatuiesc sa incerci sa dai flacaul la gradi de a incepe tu jobul. Sa vezi daca se acomodeaza. Fiecare copil e unic, fiecare situatie e unica. Eu am dat-o pe mara mai intai program scurt, am mai tzinut-o cate o vineri acsa etc; dupa o luna am inceput jobul linishtita, stiind ca e bine acolo. Partea ok a fo ca in acea luna, 2-3 ore aveam libertatea sa imi fac curat in casa, piatza/cumparaturi, etc. stii tu. Si daca nu se descurca la gradi, ai timp sa cautzi o bona. Efortul financiar e mare pt noi - cu gradinitza. Dar cand vad ce evolutie superba are.... am simtit si gelozie!
SI mara in 5 min imprashtie si neimprashtiatul. Pe scaun la calc. se suie des, si cade des cu el. Am lasat-o sa cada, si-a spart buza(iti suna a déjà vu?) dupa 30 min era sus iar. Sa stau cu gura pe ea: NUNUNUNU - nu pot. sa stii ca la un moment dat a rarit-o cu pasiunea asta. Am dus scaunul de la calc. - in cealalta parte a camerei- l-a adus inapoi! si e scaun de masa, tapitzat, greu... dupa aia s-a shmecherit, vine cu scaunelul ei, e mai mic si mai usor. Cand nu poate sa duca, se opreshte, si chiuie, tzipa, se cearta cu scaunul, ce mai, circ.
Cum va mai intelegeti cu tati?
edit: doloress, nu inventez io bancurili. Sunt doar din generatia copy-paste.
o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
Lorich spune:
Buna si de la noi!
Luminel si eu am cam intrat in fibrilatii cu serviciul&gradinita. Noi am avea un plan maret, sa ne folosim de mama, soacra si mai stiu eu cine (poate tati sau eu, vreun concediu fara plata) ca sa-l putem da din toamna la gradi, va fi si mai mare, paote scapam si de pampers, desi in ritmul asta... sa vedem ce-o iesi.
In aceasta nota, am vizitat azi Gradinita Hansel si Gretel. Oh, Doamne Dumnezeule.... e un loc unde l-as lasa doar daca n-as avea alta solutie si as zice ca in loc sa-l inchid cu cheia singura acasa il duc acolo. O camera cat sufrageria mea, trei copii, cred ca cel amre avea 7 ani stateau pe scaunele la o masuta. E drept ca la 3 copii nu poti sa faci grupe, insa un copil de 2 si unul de 5,6,7...pai si-ar lua Robert numai masini in cap, cred.Doamna de acolo a strambat din nas cand a auzit de pampers, i-am zis ca nu stiu cum va fi la toamna, ca nu pot sa fiu 100% sigura si cica hai, fie mai schimba, dar "de stat la masuta, sta?" Nu stiu la 2 ani, 2 ani si ceva... cred ca trebuie sa se joace, nu sa stea cu mainile la spate pe scaunel. Robert ar sta dar numai cat si cand ar vrea el. Trist... Nu exista curte! O fasie de gazon, pe langa alee, cat aleea, acolo ingramadite niste tobogane, ca sa fie.
Gabi tu ziceai ca l-ai dat acolo pe Andrei la inceput, exagerz eu? Sau ce naiba s-a schimbat ca mie mi s-a parut de neacceptat, fatza de ce poze am vazut eu de la tine acum si de la Cleo jalnic! E drept ca cereau 8 milioane pt programul lung, dar o economie nu ma face totusi sa am o parere mai buna.
Robert e la nani cu mamaie, a treia zi fara tzitzi la culcarea de zi (noaptea isi scoate parleala), adoarme muuult mai greu si plange de rupe la trezire, ca vrea "cafeluta".
In rest, mi se pare ca acum e cea mai frumoasa perioada de cand s-a nascut el. E minunat, ne intelegem, a inceput sa repete cuvinte, incet, dar facem progrese. Ieri m-a strigat mama "Dani!", asa ma alinta ea, si de atunci Robert tipa dupa mine cu o voce de ingeras "Daniiii"
Va pup pe toate, c am-am lungit mult prea mult, CrinaAndreea intr-adevar i-ai descris pe aproape toti copilasii de aiic, vezi de asta trebuie sa scrii frecvent, ca apartineti "clubului"
Siiiii..Sanatate multa pui de Doloress, scump, sociabil, strengar cu strungareata si cu muci!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea (N.Iorga)