BRAVO, RATUSCA! Pufuleti 2010 (102)
Raspunsuri - Pagina 17
cris_mario spune:

felicitari ratusca !!! refacere rapida si muuult laptic !!! sanatate multa !!! bn ai venit bb IOAN ANDREI !!!

Andreea
33+
-Alexandra Elena +Mario Andrei 16.08.2005+Andrei Daniel 09.09.2000
www.flickr.com/photos/43981940@N03/" target="_blank">poze
cristies spune:
N-am inspiratie sa-mi schimb semnatura.
Dar am pus poze pe contul comun.
Da Plateea, am fost inspirati cu iesitul. Cand mergeam spre spital radeam ca vine bebe pentru ca se i-a placut kataiful si vrea si el data viitoare cand mai mergem.
. De colici...nu stiu ce sa zic. Am o cunostinta care nu alapteaza si bebele tot are colici. Ma gandesc ca nu modifica aia compozitia la formula o zi sa aibe mar, o zi usturoi... Si am o prietena care alapteaza si bebe a avut colici doua nopti iar ea nu tine regim decat de fasole si alte greutati, in schimb cioco sau condimente...n-are treaba. Acum.... vedem noi ce-om face. Eu astept sa-i cada buricul sa nu-mi fie frica sa-i fac masaj. Si daca e sa dispara de pe piata ma duc chiar maine sa cumpar un pachet de tigari. Sa fie acolo
.
E bine ca stii ca faci ceza. Mie mi-a recoltat pentru anticoagulare cand a vazut tensiunea...era sa fac un atac de panica...
Tana, bine ati venit acasa! Cum sunteti? Succes in prima noapte impreuna!
Oani, citind postul tau m-am simtit ca aia... fericiti cei saraci cu duhul. Doamne prin ce ai trecut! Pentru mine era asa o mare bucurie eco ca ii vedeam fata sau oasele nu ventricolele
.
Decenuela, vad ca nu-ti raspund fetele. Colegei mele de salon i-a zis sa-si puna brau la 7 zile dupa operatie si nu cel mai stramt dintr-o data. Eu la naturala am pus de a doua zi.
38+
AMR 2 saptamani!
Bebe e complet dezvoltat. Sa vedem cand o fi pregatit sa ne cunoasca :).
Tati zice sa vii vineri, de ziua bunicului.
Dar tu vii cand stii tu...
amiss_zip spune:
Am vazut ca ati vorbit de alaptat, vin si eu cu ceva completari din experienta mea.
In familia mea am o istorie destul de ingrozitoare in ce priveste alaptatul. Adica atat mama mea, cat si sora mea au alaptat cu sfarcurile in sange, cu dureri groaznice, la sora mea intr-un timp, sfarcul se mai tinea in cateva "fire". Ingrozitor. Si se consolau ca asa este constitutia noastra.
Ei bine, pentru ca mi-am dorit sa alaptez, am petrecut luni intregi citind si vizionand filmulete despre cum sa alaptezi fara astfel de dureri si fara sa faci rani.
As putea sa va spun punctual, pentru cine este interesat, cateva din lucrurile care au facut pentru mine alaptatul o placere. Nu am avut dureri de sfarcuri sau rani decat o singura data vreo 2 zile cand bebe avea 6 luni, si ma lasasem pe tanjala....
Ordinea este aleatoare, dupa cum imi amintesc
nu aruncati cu rosii:
1. Dupa si inainte de alaptat nu imi spalam areola si sfarcurile, poate din cand in cand mai foloseam un prosopel umezit in apa rece.
Este cel mai bun truc sa nu faci rani. Dupa alaptat, picaturile de lapte ajuta la refacerea areolei. Areola are un invelis natural ce se regenereaza si previne aparitia ranilor. Spalarea ei des cu apa si sapun face sa ii fie distrusa invelisul protector, si se fac rani foarte usor.
Pentru rani mi-am cumparat o crema cu lanolina de la Medela, numita www.medela.ro/produse/unguent-purelan" target="_blank">Purelan: 100% lanolina ultrapura, hipoalergenica. Este o crema geniala! Nu are consistenta unei creme obisnuite si dupa aplicare ai impresia ca s-a asternut un invelis foarte subtire de "cauciuc" peste areola si sfarc. NU pot sa descriu senzatia dar mi-a placut foarte mult si este incredibil de eficienta. Eu mi-am cumparat tub mic de 7 grame! si mi-a mai ramas, dupa un an jumate de alaptat, aproximativ un sfert de tub. Asta si pentru ca nu prea am avut probleme.
2. Cand vrei sa atasezi copilasul la san, nu duce sanul la copil ci adu copilul catre san, pastrandu-ti o pozitie cat mai comoda.
3. Cand vrei sa bagi sanul in gurita celui mic, ai rabdare sa deschida gura maare, atingandu-i cu sfarcul buza de jos, si il tragi pe cel mic catre tine bagandu-i areola in gurita complet (daca areola este mai mica) sau destul de mult (1 cm, sau 1.5 cm) astfel incat sfarcul se afla in adanc in gurita si nu poate fi molfait, ranit, mestecat etc...
Barbia celui mic tebuie sa fie lipita de san. De preferat este sa nu se mai vada areola sub buza inferioara a bebelusului (deasupra guritei se mai poate vedea).
Cel mai mult se greseste aici caci, tentatia este sa il lasi pe el sa ia sanul. Nu. Daca lasam sfarcul la voia lui, el il trage (ca pe suzeta) pastrandu-l in partea din fata a guritei (ca si tetina de la biberon de altfel). Nu. Tu ii dai sanul si nu si-l ia singur. I-l dai dupa ce a deschis gura maaare si poti chiar sa strangi usor areola intre degete sa incapa cat mai multa in gurita celui mic.
Doar presand areola vine laptele si nu molfaind sfarcul.
4. Foarte importanta pozitia celui mic. Capul, umarul si soldul trebuie sa fie pe aceeasi linie. Copilasul trebuie sa fie tinut cu corpul drept, gatul drept, si burtica lui sa fie lipita de burtica ta.
Manutele date la oparte sa nu se impinga cu ele.
5. Legat de muls, se pune presiune pe areola si nu pe sfarcuri.
Eu nu m-am muls niciodata dupa ce a mancat bebe. Chiar daca a mancat putin, daca sanii erau usor decongestionati, nu ma mulgeam, ii lasam asa. DAca te mulgi pana la golire dupa fiecare supt, pe langa faptul ca sanul va produce din ce in ce mai mult lapte, si vei avea super provizii, se vor si incarca mai repede. Eu am vrut lactatia sa se regleze dupa cat suge cea mica si nu sa fac provizii la congelator.
Ma mai mulgeam uneori intre reprizele de supt cand chiar nu mai rezistam de congestionati ce erau sanii. Dar usor, usor lactatia s-a reglat si nu au mai fost probleme.
6. Pana in 6 luni nu am dat apa sau ceai bebelusului caci prima parte a laptelui este apa bebelusului si ii tine de sete, apoi vine laptele consistent. Nu m-am muls niciodata inainte de supt sa arunc "apa" celui mic. Daca nu te mulgi in exces, si lasi laptele sa se secrete dupa nevoia celui mic, atunci nici "apa" nu va fi foarte multa sa zici ca nu a mancat lapte consistent din cauza primului lapte slab cu care s-a saturat.
Nu mi-am facut griji de deshidratare (Petra a prins primele trei luni de viata, vara in Bucuresti), si nici ca nu s-ar hrani suficient. I-am dat san la cerere. Daca doar le e sete, sug cateva minute si se potolesc, daca ii este foame suge pana vine laptele consistent si mananca cat ii trebuie. Nu m-am stresat cu alimentatia ei deloc, am lasat totul pe puterea ei de decizie. Ei stiu mai bine ce,cat papa. A avut niste falci cat casa, si mi s-a spus sa nu ii mai dau lapte praf
. Ea nici nu a stiut ce e ala biberon. Si era bolfoasa in conditiile in care nu manca atat de mult cantitativ (statea putin la san).
7. Nu il lasa sa se joace cu sanul. Daca simti ca a treminat de supt, gata. Jos din gurita caci il molfaie si poate sa te raneasca. Trebuie sa stie ca sanul este doar pentru papa si nu pentru alint. Daca stie ca e de alint, o sa te planga toata ziua sa i-l dai de alint si nu cred ca vei avea mereu chef.
8. Daca te mulgi in execes, sau pana la golirea sanului dupa fiecare supt, se strica echilibrul secretiei de lapte in functie de necesitatile lui bebe. Cel mic poate sa ajunga din ce in ce mai greu la laptele consistent.
Cam asta imi amintesc acum, va rog frumos, fetele cu experienta sa completeze / comenteze din experienta lor
. Eu incerc sa imi amintesc ce si cum se face scriind aici, sper sa nu va stresez
.
Sunt deschisa la completari caci recunosc, am cam uitat destul de multe lucruri ![]()
Pompa de san mi-am luat-o tot de la Medela, pompa Harmony bifazica. Foarte buna. Am folosit-o destul de putin, in primele 2 saptamani asa...
Daca va mai intereseaza subiectul si imi mai aduc si eu aminte de unele altele va mai scriu.
va pup si va imbratisez.
Scuze ca am scris asa mult! Gata ma potolesc.
36+ 
cris_mario spune:
haircut...tati scoate mobila,eu am scos hainele...TOATE !!!,apoi la aranjatul lor si al montat patut cu siguranta ma va ajuta si va face el mai multa trb dkt mn
cristies....as fi vrut sa trec peste partea asta si sa fie gata asa cum ai pocni din degete
...ma bucur sa te citesc si ca ne impartasesti din "ale mamelor" 
tanaion...bn ati revenit la voi aks
...ma bucur ca sunteti bine akm...si iti multumim si tie ptr postarile utile 
elena_iulia 

...nu ma obosesc akm...sper ca nici dupa ce va fi gata ![]()
yasmine,am salvat povestile tale si le voi citi knd voi termina balamucul 
Doamne ce greu merge Dc asta...stau de sapte ani sa postez un msj
Andreea
33+
lucia2000 spune:
Tensiunea mea 98/62/82
37+
Teodor AMR 9 zile
www.flickr.com/photos/45013049@N06/sets/72157622872869700/" target="_blank"> Bebe la 25 sapt
www.flickr.com/photos/45013049@N06/sets/" target="_blank"> Poze
Blogul meu
alexutzzza spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui elena_iulia
Poate ai noroc si dupa, imi spunea cineva acu ceva timp ca daca e obisnuit din perioada sarcinii fara restrictii nu ai probleme nici la alaptat. Eu sper sa nu ma taie de la portia de fructe, ca deja nu mai e distractiv. Elena 38+ cu Iustin |
Offf, io stiu ca daca nu mananci multe fructe si mai ales daca nu mananci pe stomacu gol, nu fermenteaza, ele fermenteaza numa in stomac gol sau in cantitate f mare
37+
Yannis
nicolcris22 spune:
| Citat: |
citat din mesajul lui Rebiana27 FELICITARI RATUSCA!! Sa-ti fie bebele sanatos si mancacios!![]() Bea abia astept sa te felicit si pe tine! Cred ca bebe Ivan e pregatit sa vina pe lume! ![]() Cris.d felicitari nasei! Bafta maine la dr! ![]() Alexutzzza bafta la exam! Nicolcriss am visat asta-noapte ca nasteai... o fi vreun semn? Doamne ajuta sa fie cu bine! Mami de Luca again ~ Eva-IoanaI can't fake with dignity so i'll not try!! |
Ups...nu ma asteptam sa ma viseze cineva de la odisee..foarte tare!!!Nici eu nu stiu ce e...iar am dureri de burta...si mi-as dori sa nasc maine pe 13...dar nu stiu ce are de gand bebe si nici nu vreau sa-l fortez daca el nu vrea ( adica nu recurg la artificii gen efort, bai cald sex)
Pup
37+
ANDREI ....ne mai gandim la al doilea prenume...AMR 3 saptamani!!!
http://community.webshots.com/user/nicolcris22
cris_mario spune:
cristies...sunteti o familie minunata aveti un bebic superb.....e minunat 
Yasmine am vazut niste poze
....super copiii si tu la fel
amiss multumim de info...foarte utile si ptr mine,desi sunt la al 2 lea bb
Andreea
33+
Eleysa spune:
Felicitari Ratusca!!!! 

Bine ai venit bebe Andrei Ioan !!! 

Elena,
37+
Maria Isabela
Burtica la 24 sapt, Burtica la 26 sapt, Burtica la 35s, Pozici, Vot democratic
gratiana77 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cris_mario fetele mie akm mi-a venit sotul aks si ne apucam de scos TOT!!! din dormitor ptr ca de maine vine zugravul...so......WORK !!!! va pup,dar st cu un ochi pe voi ![]() Andreea 33+ -Alexandra Elena +Mario Andrei 16.08.2005+Andrei Daniel 09.09.2000www.flickr.com/photos/43981940@N03/" target="_blank">poze |
Te compatimesc. Spor la treaba!!
37+
(Amaris-Stefania)AMR 3 saptamani!
poze