Mancare chinezeasca
Raspunsuri - Pagina 4
Moss spune:
Fetelor, fiica-mea adora sa manance mancare chinezeasca.
Are cineva reteta pentru "furnici in copac "
multumesc
monica-elizabet spune:
Aici reteta furnicilor in copac
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
monica-elizabet spune:
am vazut tot aseara acolo sunt vreo 14 retete chinezesti...care de care mai aperisanta
ma bucur ca-ti place silvi
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
mireluta39 spune:
Pe mine m-ar interesa o reteta de pui chinezesc sau orice fel de pui gatit dupa retete asiatice.Stie cineva?
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
mireluta39 spune:
Revin cu o intrebare: dar carnea de vita in retete asiatice? Am scos un pachet de carne de vita de la congelator si vreau s-o gatesc cu teci,dar daca ma ajutati cu o reteta noua,poate reusesc sa mai diversific mancarea.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
mihaela_s spune:
Buna fetelor pasionate de bucataria asiatica! Am descoperit aici retete delicioase, am sa incerc cateva dintre ele...pana atunci va arat reteta mea preferata pe care o fac destul de des avand in vedere ca ne place la toti mancarea chinezeasca si asiatica.
http://vorbele.wordpress.com/2009/10/02/mancare-chinezeasca/
Am si vreo doua retele thai, la fel de gustoase, le gasiti pe pagina asta:
http://vorbele.wordpress.com/category/bucataria-mea/page/2/
Pofta buna!
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
vickip spune:
vita chinezeasca -- nu mai stiu de pe unde am luat reteta (de pe un forum de undeva)
Ingrediente:
Muschi de vita 800 g,praz 600 g ,morcov 200 g , susan , sare ,piper , sos wocester.
Se taie muschiul de vita julien ,se trage la tigaie 3,4 minute se mai adauga morcovul taiat julien se mai trage si el impreuna cu muschiul 2 minute , prazul taiat julien se adauga cand morcovul sa muiat . se pun peste ingrediente 2 linguri de susan se mai trage 1 minut la tigae . Sare si piper dupa gust si sos wocester
Vita cu ceapa (nu mai stiu de pe unde am luat reteta de pe un forum de undeva)
Ingrediente
500 gr muschiulet de vitel
2 cepe (albe sau rosii)
2 catei mari de usturoi
1/2 lingurita ghimbir pudra
1 ardei iute
150 ml apa (sau supa de vita)
3 linguri sos de soia
1 lingura sos de stridii (oyster sauce)
putina sare
4 linguri ulei
Marinata
3 linguri sos de soia
1/2 lingurita ulei de susan
3 lingurite rase amidon
2 linguri apa
Preparare
1. Taiati muschiuletul de vitel felii foarte subtiri, perpendicular pe fibra.
2. Amestecati toate ingredientele pentru marinata si turnati peste carne. Amestecati bine si lasati la frigider pentru cca 30 minute.
3. Taiati ceapa pestisori.
4. De acum veti lucra cu focul dat la maxim si amestecand continuu. Intr-un wok incingeti 2 linguri de ulei si adaugati usturoiul strivit, ghimbirul si ardeiul iute taiat rondele. Amestecati rapid cateva secunde, pana miroase usturoiul si apoi adaugati ceapa. Presarati putina sare peste ea si prajiti amestecand continuu pana se inmoaie, cca 3-4 minute.
5. Scoateti legumele din wok si adaugati 2 linguri de ulei in wok . Puneti bucatile de carne cu tot cu marinata si prajiti pana carnea isi schimba culoarea. Stingeti cu 150 ml apa (sau supa de vita) si fierbeti 2 minute, pana sosul se ingroasa.
6. Puneti legumele inapoi in wok si fierbeti totul inca 2 minute.
7. Adaugati sosul de soia amestecat cu cel de stridii si lasati sa dea cateva clocote. Verificati de sare.
8. Serviti cu orez.
http:/.../Retete/Retete-Internationale/Vita-cu-legume-reteta-chinezeasca.html
silvi_2005 spune:
Mireluta eu am postat cred ceva retete cu pui nu mai stiu exact ce Aripioare picante cu legume http://bucataria-sylviei.ro/aripioare-picante-cu-legume/, pe prima pagina am potat ceva pui cu trei feluri de ciuperci, aici gasesti porc cu 5 legume ( poti sa inlocuiesti cu pui sau vita ) http://bucataria-sylviei.ro/porc-cu-5-legume/ am mai facut pui cu bambus http://bucataria-sylviei.ro/pui-cu-bambus/ poate te inspira. Despre carne ade vita iti spun numai sa ai grija sa fie din cea care se fierbe repede sau sa adaptezi reteta ca in general la recomanadrile de foc iute in wok numai cea de vitel merge. La cea de vita trebuie fiarta mai mult si abia apoi inceput procedeul cu wok-ul .
Mihaela wow ce de bunatati ne-ai pus abia astept sa le incerc
Monica pe mine m-a tentat ceva reteta cu taietei grosi de orez si multe legume in combinatie dar iesea un wok mare trebuie sa astept sa am invitati amfacut sambata dar din retetele testate pana acm ca eram in graba si nu am vrut sa am surprize.
patrisuca spune:
imi place mancarea chinezeasca..am fost in bucuresti la un restaurant chinezesc si am ramas ft frumos impresionata de felul cum gatesc chinezii..sunt ft inventivi ati vazut cum fac cartofii prajiti? taiati fasii subtiri subtiri cu ceapa facuti ca o omleta sau cel putin asa pareau:))