Mancare chinezeasca
Nu stiu daca va place dar eu sunt foarte mare fan , mereu fac si incerc noi retete . Va propun sa facem aici schimb de experienta, va povestesc eu despre retetele pe care le-am facut si testat si astept sa descopar si eu de la voi alte retete.
Orez chinezesc cu legume : orez cu tzuchinni, morcov, ardei rosu, champinioane si ciuperci aromate , reteta o puteti vedea aici, nu ma lungesc cu postarea : http://bucataria-sylviei.ro/orez-chinezesc-cu-legume/
Porc cu 5 legume : porc cu praz, morcov, tzuchinni, champinioane, ardei rosu , aici aveti reteta : http://bucataria-sylviei.ro/porc-cu-5-legume/
Pui cu trei feluri de ciuperci : pui, ciuperci champinio, ciuperci aromate chinezesti, ciuperci negre urechi de elefant , reteta : http://bucataria-sylviei.ro/pui-cu-trei-feluri-de-ciuperci/
Taietei chinezesti cu legume : taietei chinezesti cu ardei rosu, tzuchinni, champinioane, ciuperci negre chinezesti , reteta : http://bucataria-sylviei.ro/taietei-chinezesti-cu-legume/
Imi place la mancarea chinezeasca si amestecul de culori, arome, faptul ca pe aceeasi reteta poti face o multime de combinatii...sper sa descopar si alte retete.
Astept cu mare interes sugetiile voastre
Raspunsuri
monica-elizabet spune:
ador mancarea asiatica in egala masura cu cea arabeasca
in general am vazut ca seamana f tare mancarea thailandeza cu ea chinezeasca/japoneza...tot pe baza de orez/taietei de orez si legume(nu f mult fierte) muguri de bambus sau de soia...ghimbir/sos de soia/sos de scoici, etc
am si eu cateva preferate
ultima "chinezeasca" executata este tot o idee de aici de pe dc
Bourbon Chicken
o mancare thailandeza pe care o fac de vreo 10 ani insa am mancat-o la restaurantul chinezesc sub alta denumire...spre rusinea mea nu am retinut-o... este Pad thai ce se poate prepara atat cu piept de pui bucatele cat si cu creveti
o supa dementiala Thom Yam Goong
Am mai experimentat pui shanghai si asta e indicata si pentru pitici
si am in plan cateva retete
Asta e una dintre ele...pui cu ananas
caut insa o reteta pierduta care-mi placea mult...Fried rice...f buna si sanatoasa...nu mai stiu decat din amintiri cum se face...
orez fiert, apoi "prajit" in putin sos de soia amestecat cu o lingura de otet de orez si putin zahar si ulei de peste...apoi se pun legume taiate bastonase subtiri si peste ele se rastoarna un ou care se amesteca printre toate astea se serveste cu un sos dulce-iute...e dementiala...trebuie neaparat sa o caut in varianta originala si sa o prepar...ca uite acum mi-am adus aminte de ea
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
silvi_2005 spune:
Monica ma gandeam ca apari macar tu ce ceva retete, m-ai omorat cu ce supe si retete ai pus merci trebuie sa le incerc . Ai o multme de retete bestiale felicitari pt blog .
monica-elizabet spune:
multumesc silvi cu siguranta am sa le incerc si eu pe ale tale
azi daca tot am scormonit prin retete chinezesti mi-a facut cu ochiul una a Claudiei74...cu broccoli si carnita de vita...abia astept sa o prepar
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
bubu05 spune:
Wow, ce bine arata toate Si eu sunt fan si o sa incerc din ele
Avem si noi pe Bucataras niste retete chinezesti, sunt vreo 12
Intrati aici: http://www.bucataras.ro/retete/?cid=44
silvi_2005 spune:
Oana multumesc de retete tare bine arata, aveti o cumunitate foarte frumoasa de bucatari acolo, mi-am propus de ceva vreme sa imi fac timp sa o frecventez si eu dar nu am reusit , sper in curand sa o faca ca sunt o multime de retete minunate
Eu am mai facut ieir si azi in cadrul dietei Rina orez cu trei feluri de ciuperci reteta : http://bucataria-sylviei.ro/orez-cu-trei-feluri-de-ciuperci-ziua-6-amidonuri/ si taietei cu brocoli si tzuchini reteta http://bucataria-sylviei.ro/taietei-chinezesti-cu-tzuchinni-si-brocoli-ziua-7-carbohidrati/
Monica suna f bine brocoli cu carnita, unde ai gasit ?
monica-elizabet spune:
uite Aici este silvi am preparat-o ieri si e minunata...dar neaparat trebuie facuta cu ciupercutele alea negre...
mai am in plan una care e super simpla si arata bestial, cred ca...chiar maine o pun in aplicare...pusa asa in niste jumatati de ananasi deja te vezi pe plaja
Ananas umplut cu pui si ardei
si una simpla pe care cred ca o adora si parintii si piticii
Pui Shanghai
Pui cu ananas o alta reteta...care arata demential...
bubu, multumim de retete cred ca n-am o boala sanatoasa...mi-e pofta de tot ce vad
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
bubu05 spune:
Monica, si eu la fel, sunt super pofticioasa
Si va astept cu drag pe Bucataras, cand puteti voi
Eu nu stiu unde as putea gasi in Bucuresti ciuperci din astea chinezesti...o sa ma uit prin Carrefour, a mega image nu gasesc si am unul mare chiar langa mine, cu de toate...pe la alte magazine nu as avea cum sa ajung...
Wow, cum arata ananasul ala umplut , din asta musai o sa fac
silvi_2005 spune:
Oana vezi ca a fost ceva subiect si ziceau fetele ca in Bucuresti este ceva mag Dragonul Rosu care are de toate acolo gasesti. Eu am gasit ca idee pana acum chapinioane aromate chinezesti, ciuperci negre urechi de elefant ( sub subtiri negre intens si subtiri si dupa rehidratare) si champinioane negre sunt un negru-gri si dupa hidratare avem o ciupercuta cu mai multe straturi. O sa caut in retelele mele poze sa iti arat http://bucataria-sylviei.ro/orez-chinezesc-cu-legume/ uite aici unde sunt prezentat pe farfurie sunt ciupercile aromate ( cele intregi si maronii ) si cele taiet sut urechi de elefant. sa imi zici daca gasesti subiectul ca aici " la bucatarie" a fost postat si zicea de magazinul din Bucuresti.
Monica super arata chiar o incerc si o sa iti pun poze , la retat cu brocoli ec vad eu in poze nu par a fi champinioane negre sau urechi de elefant ci ciuperci aromate chinezesti acelea maronii. Cred ca e buna cu oricare din el e bestial ananasul umplut subscriu
bubu05 spune:
Silvi, da, stiam de Dragonul rosu....dar e la celalalt capat al orasului...nu ajung ever pe-acolo
Imi plac alea maronii, sunt bune rau
Preparatele de la restaurant, cele cu sos, sunt ingrosate cu amidon, nu?
In loc de amidon eu am mai ingrosat cu o lingura de ketchup dulce sau iute si iese suuuper sosul
monica-elizabet spune:
da, sunt ingrosate cu amidon...
brazilienii spre ex ca sa ingroase un sos de mancare folosesc un ingredient din mancarea respectiva pe care-l mixeaza in blender cu putina apa
spre ex...la fasole, scot din ea 2 polonice de fasole, pun in blender, un pic de zeama in care a fiert fasolea si gata sosul
la mancarea de cartofi la fel...pun cativa cartofi fierti+apa si iar gata sosul...si tot asa...
ori din morcovi...e mult mai natural si mai bun decat cu faina sau amidon...dar asa o data...nu se pune
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete