Mancare chinezeasca
Raspunsuri - Pagina 2
Mindy spune:
fetelor eu am facut reteta asta de orez 'fried rice', iasa exact ca la restaurant chinezesc. F bun!
http://www.videojug.com/film/how-to-make-egg-fried-rice
silvi_2005 spune:
Mindy super arata am salvat si site-ul ca e plin de mancaruri chinezesti explicate super, multumesc mult
Monica excat asa fac eu cu supele/ciorbele de cativa ai, fac cu blenderul morcov, telina, ceapa si le repun in ciorba da un plsu de consistenta dar mai ales de savoare . O sa caut la tine sa vad retete braziliene ca nu stiu sa fac nimic si am inteles ca au combinatii deosebite.
Oana pacat ca nu ajungi, lasa ca iti fac tu aproviozionare cand prinzi momentul . Eu la mancarea chinezeasca uneori cand pun sosul de stridii care f gros nu mai pun nimic care sa ingroase. Daca e cazul pun Maizena de la Knorr e bestial, il folosesc la multe sosuri, nu trebuie dizolvat in prealabil, il pui direct in mancare. Se gaseste si in Ro la Cora eu am luat si de acolo Promit sa va vizitez pe bucataras .
bubu05 spune:
Monica, e super ideea cu ingrosatul cu legume pasate, am retinut
Silvi, uite sos de stridii nu am...o sa caut...mi-am intins antenele si am aflat ca s-ar duce cineva cunoscut in dragonul rosu, asa ca sper sa aprovizionez cu mai multe curand
Mindy, e super orezul cu ou
monica-elizabet spune:
nu stiu daca ma repet la subiect
daca folositi sosul de stridii(scoici) si sosul de soia...atentie reduceti sarea
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
danyalo spune:
Monica am executat si eu chinezaria cu vita, ciuperci dar fara sos de stridii o sa-l caut. Nu am avut vermut dar am pus un pic de vin rosu .
In Drg. Rosu mag cu muulte chinezarii de papa este la et. 1 cum urci pe scara rulanta in dreapta imediat. este destul de mare nu are totul scris in romana insa cei de acolo mai rup romaneste.Sos de soia se gaseste la multe preturi....mai bun este cel in sticla de sticla si mai inchis la culoare.
Acolo se gasesc si urechi de lemn am luat o punguta nu mai stiu ce gramaj dar cred ca am avut din ea jumatate de an si a costat cred 20 de lei . Sunt uscate si trebuie pt. o mancarica doar cateva puse caci se fac multeee . Eu sunt mare fan urechi de lemn.
Rugaminte pt. fetele mai experimentate:
puteti sa ne spuneti ce sosuri, ciupercute si alte minuni cam trebuie sa le avem in casa pt. a nu ne trezi ca nu avem tot ce ar fi de pus la mancarica?
Eu fac drum special acolo la mag pt. a ma aproviziona si macar sa stiu ce sa caut.
Pe lista urmeaza puiul cu ananas in toate combinatiile .
Taieteii de orez de ex. la ce ar merge?Am vazut la silvi o reteta altceva ce at mai merge? Ce este tzuchinni?
si mai astept retete.
silvi_2005 spune:
Danyalo nu sunt eu mare experta dar iti zic ce folosesc eu. Condimente : amestec de 5 arome, pasta de ardei iute si pudra de ardei( cu tot cu seminte si cu bucatele mai mari de ardei e bestiala), gimbir pudra( poti sa iei si proaspat), sos dulce acrisor, sos chilli dulce, sos soya, sos de scoici ( stridii ), amidon....cam astea ar fi cela mai folosite. Au am fost zilele trecute la mag chinezesc sa imi refac stocul Ciupercute eu am urechi de elefant, ciuperci aromate chinezesti (maronii la culoare) si champinioane negre.
Zucchini :Tzucchinii se pronunta sincer habar nu am daca este cuvantul asta in limba romana, este un soi de dovlecel, il gasesti si in Ro peste tot e subtire si verde inchis.
Edit : am taiat faza cu glutamatul de sodiu care il tot gaseam in reviste ca e o tampenie, e E621 si nu isi gaseste rostul, cica potenteaza aromele dar nu cred...l-am testat si il arunc, macar sa nu il mai cumparati si voi
danyalo spune:
Silvi -multumesc.
Gata toate se gasesc la mag. cu chinezarii dat de mine mai sus.Se executa.
Da...in timp ce citeam de zuchini am realizat ca-l stiu ca bb numa zuchini papa bine in combinatii.
monica-elizabet spune:
danyalo, ma bucur ca ti-a placut mancarica...
taieteii din orez ii poti folosi la pad thai, la bourbon chicken si la tot felul de alte retete...sunt buni sa-i ai in casa
silvi a zis cam tot ce am si eu in casa in materie de "chinezarisme"
pe langa astea otet de orez, ulei de peste...si ciuperci in conserva sau deshidratate...spor la cumparaturi
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete