Mancare chinezeasca

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Monica exact mai e uleiul de peste, euleiul ala special pt rulourile de orez...o groaza de chestii cand te gandesti . Eu am mai luat seminte de susan negre...a mai e si uleiul de susan .
Danyalo ca am uitat cu taieteii aceia ed orez poti sa pregatesti pui cu sos si ciuperci, legume simple cu sosuri, peste ..;eu personal ii prefer pe cei chinezesti cu ou, imi plac mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gratiana77 spune:

Tocmai am primit reteta asta. Inca nu am apucat sa o fac dar poate va intereseaza.

Pui Szechuan
Ingrediente:
8 copane de pui fara piele sau oase taiate cubulete, 6 linguri ulei alune (sau orice alt ulei), 2 legaturi de ceapa verde, 3 linguri de usturoi tocat, 1/2 pahar apa, 4 linguri sos de soia, 4 linguri otet, 4 linguri amidon de porumb, 3 ardei rosii mici, curatati de seminte si maruntiti, 1 cana de morcovi taiati, 4 linguri zahar.
Ardeiul iute si morcovul( maruntite) se caleste in ulei incins, Cind morcovii se inmoaie, se adauga puiul. Cind puiul e aproape gata, se adauga ceapa si usturoiul. Se lasa inca 3 minute sau pina cind puiul e complet facut. Se amesteca apa, sosul de soia, otetul, amidonul si zaharul si se toarna in tigaie; se amesteca pina sosul se ingroasa un pic.
Mod de servire: Se serveste cu orez la aburi.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

Fetele multumesc!
Cum casc ochii peste tot pe unde merg am gasit minunatul oyster oil si la raft la carrefour cam scumputa sticla miica -20 si ceva. Astept sa ajung la chinezi sa vad ce au si ei!
In ce priv. glutamatul eu nu o sa iau!Este si la chinezi stiu ca restaurantele i-l folosesc dar in el sunt numa euri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

da, glutamatul e de evitat...dar nah...o data merge
gratiana suna super reteta...o pozica n-ai ? am sa o incerc...e pe lista

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Mi-am luat si eu sos de scoici dn Carrefour, abia astept sa-l folosesc
Gratiana, foarte bine suna reteta

Eu am pus ochii pe pui cu lamaie in stil oriental si nu-mi dau seama daca e arabesc sau chinezesc . Am mancat ceva de genul asta la libanezi...acolo e incadrat in retete chinezesti...
http://www.videojug.com/film/how-to-make-asian-style-lemon-chicken
Am gasit si coriandru proaspat in Carrefour, asa ca sunt blindata, maine cred ca-l pregatesc
Aaa, mi-am luat si ananas sa fac umplut cu pui
Iamiiii


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gratiana77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica-elizabet

da, glutamatul e de evitat...dar nah...o data merge
gratiana suna super reteta...o pozica n-ai ? am sa o incerc...e pe lista

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete




Nu am nicio poza ca nu am luat reteta de pe net. Am primit-o de la o prietena prin "viu grai" si am scris-o pe calc.

38+ (Amaris-Stefania)
AMR maxim 2 saptamani!
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

bubule faci o mixtura arabo-chinezeasca de murim aici de

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Pai nu am mai rabdat si am facut aseara Foarte buuun, cam multa lamaie parca, dar iamiiii
http://www.bucataras.ro/retete/3442/pui-cu-lamaie-in-stil-chinezesc.html

Urmeaza ananasul umplut apoi bourbon chiken Sunt zuzu rau si jur ca nu sunt gravi



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Oana vai ce bunatate ai facut e super si site-ul l-am salvat si o sa execut din el ca am vazut o multime de bunatati, mai ales cu taietei de orez pe care nu stiam sa ii prepar
Gratiana super reteta chiar cautam sa fac si eu deindata ce gasesc ceapa verde o execut .
Danyalo glutamatul nu e plin de e-uri ca e el in sine E 621 m-am uitat si eu pe wikipedia, il gasisem in ceva reviste si am zic ca imi lipseste, chiar ma mira ca il combina cu alimentele alea sanatoase...cica potenteaza gustul. Eu l-am folosit acum la ultima reteta sa vad daca da ceva gust in plus si nici vb il si arunc ca nu ii vad rostul.
Am facut acum ultima data aripioare de pui picante cu legume http://bucataria-sylviei.ro/aripioare-picante-cu-legume/ bestiale au iesit,le-am mancat simple dar cu orez cred ca erau si mai bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Va pun si reteta de taietei chinezesti pe care am executat-o ieri la repezeala : http://bucataria-sylviei.ro/taietei-chinezesti-cu-bambus/

Mergi la inceput