Burtici cu iepurasi de Mar-Apr 2010 (73)
Raspunsuri - Pagina 9
miria_cristina spune:
ROXANA - E tare utila comoda cu cadita. Eu nu stiu daca mai pot monta masuta de infasat cu cadita incorporata. (Daca gasesc o poza cu ea o pun) pentru ca nu am loc in casa.
De fapt, nici nu stiu unde va sta patutul.
Fireste, ca in dormitorul meu, dar n-am idee cum.
Mi-am aranjat in ultimii ani casa, de pe fiecare perete si in fiecare camera am ceva pe masura.
Cred ca o sa mi-l pun in cap.
Cristina +23
si Maria Damiana (5 nov 2004)
http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/
Yaia spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui babyangel
Yaya stii cum e? Nu mi-a spus : anca fa cezariana! Dar , se exprima ceva de genul: "Copilul e mult mai putin traumatizat la nasterea prin cezariana, iar mama sufera mai putin fizic, si pericolele sunt mai mici" dupa care zice: DAR, desigur, e vorba de o taietura pe uter, ceea ce impune anumite restrictii dupa" Iti dai seama ca in momentul in care auzi chestiile astea , balanta inclina"pro cezariana".Cel putin eu asa inteleg. In fine, pe Lucas l-am nascut natural ..si nasterea in sine a fost scurta si usoara. Doar travaliul a fost ingrozitor ![]() ..lung si dureros Ca sa nu mai vorbim de epiziotomie...m-a chinuit1 luna!! Eu am fost operata de apendicita, si imi pot imagina cum e si dupa cezariana, si pot face o comparatie cu epiziotomia. Concluzia mea e ca suport mai bine direrite operatiei la burta, decat taietura aia nenorocita! |
Eu cred ca daca natura ar fi vrut ca un copil sa fie nascut altfel, ar fi 'inventat' ceva mai bun, deci nasterea e un eveniment NATURAL. Chestia cu 'mama sufera mai putin' iar nu o cumpar. Mama sufera oricum, dar iarasi e construita de natura sa poata trece cu bine prin nastere.
Si totusi, mi se pare ca medicul tau a expus problema cat de cat corect, inclinand el balanta putin catre cezariana, mai sigura si pentru fundul lui, dar nu a inclinat atat de mult, mi se pare ca ti-a prezentat bine situatia.
Acum fireste ca tu iti cunosti corpul cel mai bine, ai mai trecut printr-o nastere si pintr-o operatie, stii cu ce se mananca ambele si numai tu poti lua decizia cea mai corecta pentru voi si mi se pare ca tu ai analizat corect situatia ta si ai luat decizia cea mai buna.
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
andira spune:
Linda - ar fi trebuit sa spun ca a fost crunt pt mine, nu vreau sa generalizez, poate pentru alte mamici a fost ok.
Ideea e ca n-am avut contractii propriu zise (le-am descoperit abia la a doua nastere, la Nati), ci atunci cand mi s-a rupt apa in urma medicamentelor pe care mi le-a dat medicul, uterul s-a contractat o singura data, si a ramas asa pana la nastere.
Deci eu nu am mai avut timp sa ma odihnesc intre contractii, Irina n-a mai putut sa respire, durerea era innebunitoare si continua. Am avut si lichid verde - semn de suferinta fetala, Irina a avut hipoxie, dar Tutunaru nu m-a bagat in cezariana.
M-am dilatat de la 2 la 10 intr-o ora jumatate, dar am zis ca innebunesc de durere. Irina avea 3950g si nu putea sa iasa, ca sa o scoata moasa s-a urcat cu coatele pe burta mea. La a doua apasare Irina a iesit, dar cu clavicula rupta, cu hematom la cap... in fine.
La controlul de 4 luni medicul de familie mi-a zis ca n-a ramas cu sechele in urma hematomului la cap. Eu nici nu-mi dadusem seama pe langa ce am trecut...
De-asta zic mersi ca e sanatoasa, acum altceva nu mai conteaza.
Yaia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui andira Yaia - sa stii ca nici eu n-am scris din experienta personala modalitatea cea mai buna de a tine copilul in masina (asta insemna sa fi avut vreun accident, ceea ce nu s-a intamplat, sau sa fi facut teste de siguranta cu copilul in masina Am scris doar din ce am citit in urma cu cateva luni bune, ca fiind un update la conceptiile de pana acum. Sorry ca nu stau sa caut, sunt cu picii acasa dar o sa incerc zilele viitoare sa gasesc unde am citit. Freedelia - in oras e mai putin probabila o coliziune frontala (iar daca particularizez pt drumul meu spre parc, chiar foarte putin probabila, pt ca sensurile sunt despartite de ronduri de flori. Nu ca ar fi pana la urma un impediment de netrecut pentru "curajosi" cu 4x4 - vezi cazul Nistorescu ), insa sunt destul de probabile cele din laterala, pentru ca circula foarte multi idioti pentru care culoarea rosie e probabil doar optionala.Adica abia se face verde la tine, apuci sa demarezi, si se mai trezeste vreunul care a fortat galbenul sau a trecut direct pe rosu din cauza vitezei ca intra direct in aripa ta. Mi s-a intamplat de vreo 2 ori sa pun frana exact la timp, sa-l las pe idiot sa treaca. Pe drumurile nationale e insa jale... Sunt nu stiu cate accidente mortale, cu coliziuni frontale, din cauza celor care ies in depasire fara sa se asigure. Am vazut noi unul pe drumul catre Constanta in 2008, cu 5 morti. Inca nu reusisera sa-i scoata pe toti din cele 2 masini, cand am trecut noi pe acolo. Am ramas marcata de accidentul ala. De-asta ziceam ca in oras nu am neaparat o retinere in a tine copilul legat in scoica, pe scaunul din fata. In nici un caz la drum lung, cel putin nu in Romania. Mie ca nume imi plac Jason, Claire si Julia Carina |
Am gasit si eu noile studii din 2008 privind pozitia din centru. sotul meu nu numai ca e foarte grijuliu, dar e si pasionat de masini. Si acelasi studiu vorbeste si de masinile de familie, acelea cu 8 locuri, care sunt de fapt cele mai nesigure masini posibile pentru o familie cu copii. Stie sotul meu sa explice frumos cum e cu masinile family in caz de accident si cum se fac acordeon.
Apropo de ce descrii tu, eu cel mai groaznic accident de masina l-am vazut pe autostrada, in Germania. O masina a schimbat banda probabil fara sa se asigure si, impreuna cu cea ce venea din spate pe banda cea mai rapida, au trecut peste parapeti/tufe/spatiul verde dintre directiile de mers si au tamponat masinile ce veneau din sens invers. Unele masini erau cat un geamantan dupa accident...groaznic...si eu eram la volan, gravida cu Tudor in luna a 7-8-a. Dupa ce am iesit din ambuteiaj, am schimbat si a trecut sotul la volan, ca-mi tremurau picioarele...Brrr...
Lindal spune:
| citat din mesajul lui freedelia Nici eu nu sunt de acord cu spaga, DAR consider ca meseria de medic este una dintre ele mai grele care exista si ca ar trebui remunerata corespunzator. In alte tari, doctorii sunt printre cei mai bine platiti oameni, la noi e o rusine. Acum, nu mi se pare normal nici sa ceara sau sa te trateze diferit daca nu ai de unde sa dai. Dar nici nu mi se pare normal ca atunci cand iti permiti, sa nu dai. Faptul ca un medic iti face, sa zicem o operatie de cezariana, ar trebui platit la u anumit nivel. Eu consider ca daca statul e de cacao si isi bate joc de medici, e datoria noastra, IN LIMITELE IN CARE NE PERMITEM sa ii recompensam. |
Dar de cand e datoria mea sa fac ce nu face statul, din moment ce eu imi fac datoria fata de stat? Si de ce sunt medicii astia mai cu motz fata de alti oameni? (in afara de faptul ca au viata noastra in maini)
Eu cred ca e datoria lor sa fie mai omenosi cu cei in suferinta, daca si-au ales aceasta meserie din placere/pasiune/vocatie. Nu tot eu, ala necajit si bolnav, sa mai am mila si compasiune pt bietul doctor care nu are salariul destul de mare! Ar fi si culmea!
26+ cu
Matei (AMR 13+)
Yaia spune:
| citat din mesajul lui andira Apropo de suzeta, din proprie experienta o prefer de 1000 de ori degetelului. Stiti ca la un moment dat va spuneam eu sa filtrati informatiile de pe net, si mai ales sa nu luati de buna experienta altora pentru ca poate sa nu vi se potriveasca si voua. Cand am nascut-o pe Irina, am intrebat la un moment dat aici pe forum cand as putea sa-i dau suzeta. Am zis sa nu ma duc la dr doar ca sa intreb asta. Si o mamica experimentata, foarte bine intentioanata si pe care o admir in continuare, mi-a spus de acea confuzie care se poate crea daca ii dau copilului suzeta in primele zile, si ca ar fi bine sa astept o luna pentru suzi. Ceea ce a iesit pana la urma a fost ca Irina dupa o luna nu a prea mai acceptat suzeta, a descoperit degetelul, si am tinut-o asa pana anul trecut, la 4 ani. Si-a deformat binenteles dintisorii, si nu va spun cate am incercat ca sa o dezvatam. Am reusit de-abia acum, la 4 anisori, dar tot va trebui sa-i punem aparat. Pt cine e interesat am folosit o solutie de la farmacie care e si pentru cei care isi rod unghiile, este ingrozitor de amara, dar poate fi folosita numai la copiii peste 3 ani. La Nati fiind deja patiti, i-am dat suzeta din a 3-a zi de viata. Am schimbat vreo 4 pana am gasit-o pe cea care i-a placut, una de la Nuk, insa n-am avut niciodata probleme cu degetelul la ea, nu a facut nici o confuzie, iar la 1 an a renuntat singurica la ea. Finuta mea se incadreaza la ceea ce spunea Freedelia - are 7 ani si tot n-a renuntat la degetel. Ba am o colega care imi marturisea ca si acum, la 26 de ani, in momente de stres, cand e singura, se mai trezeste ca baga degetul in gura |
Eu as indrazni sa mai fac o precizare: mamicile nu trebuie sa confunde bagatul degetului in gura cand ies dintii (rod degetul ca sa isi maseze gingia, ca ii doare rau) si rosul degetului in loc de suzeta pentru 'comforting', cum zic americanii, pentru linistire.
Cand le ies dintii, copii balesc si isi freaca gingiile cu degetele, uneori baga ambii pumni in gurita si arata tare haios. Mama poate cumpara un degetar special din cauciuc ce se pune pe deget si care poate fi folosit la masarea gingiilor, dar si la 'spalatul' primilor dinti. Daca e nevoie, o sa caut o poza mai veche sa va arat despre ce este vorba. In plus, exista acele jucarii dentare (pe care nu toti le accepta), dar mai exista si bastonase de morcov crud pe care copilul le poate molfai si care ajuta la masaj. Dar perioadele astea sunt scurte, doar cand dintii cresc sub gingie, pana sparg gingia. Daca copilul isi suge degetul inainte de culcare, cand e obosit etc., atunci e de 'comforting' si e de preferat suzeta.
Inca o data, un exista reteta universal valabila, mama trebuie sa-si observe bine copilul, ca sa aplice cea mai buna metoda pentru copilul respectiv.
miria_cristina spune:
DENISA - Ti-am trimis mesajul pe PM.
Cristina +23
Yaia spune:
| citat din mesajul lui Lindal Sau de ce am acceptat noi sa "importam" sarbatori ca Haloween-ul, cand noi suntem ortodocsi si nu avem treaba cu celebrarea spiritelor. Ce facem, ne intoarcem la paganism? Pana la urma se face o varza din toate aceste "obiceiuri si traditii". |
Se celebreaza Halloweenul si la ortodocsi, doar ca putin diferit. Exista sambata mortilor cand se merge la cimitir si se aprind lumanari la morminte. Bunica mea ne aducea de mosi cani pline cu bunatati (fructe vara) si deasupra punea o gogoasa. Era pomana si probabil dulciurile de la americani au acelasi rol.
Yaia spune:
| citat din mesajul lui sensibila Ceea ce nu am inteles e ca ecografista respectiva mi-a zis ca nu mai e nevoie de o alta eco pana nasc. Voua v-a zis cineva asa ceva ? Mi se pare absurd. Orcum eu am programare la Herghelegiu pe 1 feb si o sa merg cu siguranta. |
Aici ecografiile sunt gratuite, dar faci numai cand te trimite moasa de la clinica de care apartii. In sarcina cu Tudor am facut mai multe pentru ca el era pelvian. Dar acum am facut o eco la 12 si un la 20 de saptamani. mi s-a spus ca daca la controlul cu mana (cand te pipaie pe burtica) simte ca bebe s-a intors, nu mai fac eco pana nasc. Doar daca nu se intoarce nici acest bebe, ma vor mai trimite la eco. Eu o sa fac o eco la medicul privat, probabil in saptamana 30...mai am eu unele chestii de vazut ca sa stau linistita. Dar ele considera ca nu exista motiv sa mai fac eco, deci stai linistita. Fa ecografia pe 1 daca asa vrei, ca e alegerea ta, dar nu te ingrijora de ce ti-a spus medicul, e normal.
miria_cristina spune:
Din pacate noi chiar avem echivalentul Hallowewnul-ui, dar fara sa fim in stare sa-l transformam intr-o sarbatoare internationala, asa cum n-am prea fost in stare sa transformam mai nimic bun din ce avem in folclor si traditii.
Noaptea de Sf. Andrei (29 - 30 nov.) - noaptea in care fiarele, mai ales lupii, umbla sa manance vitele celor care nu tin sarbatorile, strigoii ies sa ii bantuie pe cei vii, copiii din flori devin strigoi, vrajitoarele iau mana vitelor si moroii sug sangele oamenilor asemenea vampirilor.
Si daca le-am luat Valentine’s Day, desi avem Dragobetele, de ce sa nu le luam si Halloween-ul, nu asa?
Cristina +23