Burtici cu iepurasi de Mar-Apr 2010 (73)
Raspunsuri - Pagina 10
Lindal spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Yaia
Se celebreaza Halloweenul si la ortodocsi, doar ca putin diferit. Exista sambata mortilor cand se merge la cimitir si se aprind lumanari la morminte. Bunica mea ne aducea de mosi cani pline cu bunatati (fructe vara) si deasupra punea o gogoasa. Era pomana si probabil dulciurile de la americani au acelasi rol. |
Nu vad absolut nici o asemanare intre a te costuma hidos si a umbla noaptea pe la casele oamenilor pentru a-i speria si a primi bomboane (cu atat mai putin a petrece prin cluburi imbracat ca Dracula sau in alte costumatii cu coarne) si sambata mortilor cand se fac rugaciuni pentru cei morti, se aprind lumanari si se da pomana. Sunt lucruri total opuse. Sa nu amestecam lucrurile ca iese varza, dupa cum am mai zis. Iar asta e inca o dovada a "obiceiurilor si traditiilor" preluate asa, dupa ureche, fara a le cunoaste semnificatia, daca spui ca sunt la fel si "probabil dulciurile de la americani au acelasi rol".
Poate fetele care au soti preoti pot sa ne spuna mai multe.
Ce spui tu, Miria, tot nu are legatura cu crestinismul sau cu Sf.Andrei, ci sunt tot niste obiceiuri pagane mai vechi suprapuse (ca data) peste sarbatoarea ortodoxa. Si nu cred ca trebuie sa fim "in stare" sa le internationalizam, ci macar sa le cunoastem noi semnificatia alor noastre si sa le tinem cum se cuvine.
26+ cu
Matei (AMR 13+)
Yaia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lindal Ce presupune inducerea nasterii? De ce e crunt? desi cred ca statistic vorbind putine femei depasesc 40 de sapt. Si de pe 25 ian ar fi o varianta... ma mai gandesc. |
Inducerea nasterii presupune administrarea unei substante ce provoaca contractii. Din ce povestesc mamicile induse, contractiile sunt foarte durerose si problema e ca vin cu mai mare frecventa decat la o nastere neindusa, tin mai mult...
Si nu sunt asa de putin cele care depasesc termenul, dimpotriva, la prima nastere e normal ca bebelusul sa stea mai mult la caldurica.
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
dayanara spune:
yaia te rog cand ai timp daca poti sa.l intrebi pe sot , macar in cateva cuvinte sa.mi spui care e faza cu masinia familiara monovolum sau cum ii zice acolo, pt ca eu vreau asa ceva si sunt curioasa
miria nici eu n.am loc de aia ma tot gandesc le sucesc si le asez in minte si tot nu incap in camera, de aia ma gandeam sa nu mai montez patutul de la ivan care e standard adica 120x60 , ci sa cumpar oricare din mini paturile astea
http://images.google.es/images?source=ig&hl=es&rlz=1G1GGLQ_ESES359&q=minicuna&lr=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
roxana
29
silvana aroa si
ivan leonard(2.12.2006)
POZE
miria_cristina spune:
LINDAL - Daca ai rabdarea sa citesti un mesaj in urma ti-am raspuns eu la chestia cu Halloween-ul. Iti pot raspunde si fetele cu sotii preoti, dar este o chestiune mai mult de etnografie si folclor decat religioasa.
Cristina +23
si Maria Damiana (5 nov 2004)
http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/
child spune:
RAMY, MIRIA, eu iau omega3 din trimestrul 2. Doctorita nu mi-a zis nici da nici nu, zicea sa mananc seara de seara peste, dar mie nu prea mai imi place de cand sunt insarcinata. Am luat de capul meu, citind si auzind de la alte gravidute carora li s-a recomandat de catre medici recunoscuti.
31+ 
Yaia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui freedelia Eu una nu am auzit de gravide care sa nu aiba aciditate mai ales pe finalul sarcinii. Yaia -- nici la restaurant nu se da bacsis??? Probabil ca depinde intr-adevar de cultura tarii respctive. IN America, de exemplu, chelnerii platesc taxe pe 10% din cat au incasat. Adica daca intr-o saptamana chelnerul respectiv are comenzi de 10000 de dolari, se asuma ca a primit CEL PUTIN 1000 de dolari bacsis, asa ca trebuie sa plateasca taxa pe cei 1000 de dolari. Daca ar veni cineva si nu ar lasa nimic ca bacsis, chelnerul ar trebui oricum sa plateasca din buzunar taxe pe 10% din consumatia respectivului. |
Eu nu am avut aciditate la prima sarcina si nic acum nu am. Problema cu merele si salata orientala nu e aciditatea, cat faptul ca mi se face greata dupa ce le mananc si imi vine sa vomit ca in trimestrul 1, deci le evit.
Nu, nici la restaurant nu se da bacsis. nu se da nicaieri bacsis pentru ca aici salariile sunt decente si chiar nu sunt diferente mari intre salarii. Fiind o tara cu protectie sociala ridicata, se considera ca indiferent de meserie, trebuie sa ai un salariu din care sa-ti permiti sa traiesit, astfel ca un chelner sau o femeie de serviciu are salariul destul de mare sa isi plateasca chiria, mancarea, masina, hainele etc. Ei nu au cu muult mai putin decat in inginer sau un medic. Dar asta cauzeaza probleme de motivatie, ca tinerii nu mai vad rostul muncii sa ajunga ingineri sau medici. Din pacate, cum medicii au atata responsabilitate si fac atata scoala, cei buni pleaca in Anglia, Suedia, Elvetia, SUA, unde sunt muuult mai bine platiti.
miria_cristina spune:
ROXANA - Pai, si pana la ce varsta doarme in el? Si dupa ce solutie ai?
Dami a dormit in patut pana a 2 ani jumatate cand i-am luat dormitor si cand am mutat-o in patul de acuma. Dar inca putea dormea linistita in ala cu gratii ca era super incapator.
Nu stiu nici eu cum e mai bine de data asta.
Cristina +23
dayanara spune:
miria la mine stau lucrurile altfel, ivan dormind cu mine sau cu leo in pat, nici cel mic nu va sta in patutul lui cand va avea cunostinta de cauza si isi va da seama, asa ca eu vreau un patut la inceput sa am unde.l lasa mai in siguranta, daca mai si doarme la inceput foarte bine, daca nu cu mine in pat , deci e ceva provizoriu
oricum alea de ti le.am aratat unele sunt pana in 6 luni, altele pana intr.un an, sunt micute ,dar ma ajuta in problema de spatiu
roxana
29
silvana aroa si
ivan leonard(2.12.2006)
POZE
Yaia spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui Lindal
Nu vad absolut nici o asemanare intre a te costuma hidos si a umbla noaptea pe la casele oamenilor pentru a-i speria si a primi bomboane (cu atat mai putin a petrece prin cluburi imbracat ca Dracula sau in alte costumatii cu coarne) si sambata mortilor cand se fac rugaciuni pentru cei morti, se aprind lumanari si se da pomana. Sunt lucruri total opuse. Sa nu amestecam lucrurile ca iese varza, dupa cum am mai zis. Iar asta e inca o dovada a "obiceiurilor si traditiilor" preluate asa, dupa ureche, fara a le cunoaste semnificatia, daca spui ca sunt la fel si "probabil dulciurile de la americani au acelasi rol". Poate fetele care au soti preoti pot sa ne spuna mai multe. Ce spui tu, Miria, tot nu are legatura cu crestinismul sau cu Sf.Andrei, ci sunt tot niste obiceiuri pagane mai vechi suprapuse (ca data) peste sarbatoarea ortodoxa. Si nu cred ca trebuie sa fim "in stare" sa le internationalizam, ci macar sa le cunoastem noi semnificatia alor noastre si sa le tinem cum se cuvine. |
daca e asa, hai sa mergem in istoria crestinismului si sa spunem lucrurilor pe nume: ca de fapt a 'furat' toate sarbatorile pagane. Isus nu s-a nascut de Craciun, dar crestinismul a furat sarbatoarea pagana a mijlocului iernii. Isus s-a nascut de fapt in septembrie si istoricii religiilor recunosc acest lucru. Si daca e sa luam la analizat sarbatorile crestine, avem mult mai multe surprize.
Abordarea mea e bazata pe nevoia de distractie si daca e o sarbatoare de orice fel, e un prilej de voie buna alaturi de cei dragi.
miria_cristina spune:
ROXANA - Am inteles. La noi Dami doarme separat si pentru cand bebe o sa fie mare voi lua un pat supraetajat si am rezolvat problema.
Acuma e baiul, cu patului a n=am locde el, ce sa mai vorbesc da masuta de infasat cu cadita care sigur va ramane prin boxa si ma voi multumi numai cu o cadita simpla luata de la mase plastice.
Cat priveste suportul ala pe carese sprijina cat nu poate sta in fundulet (cel pe care il au unele cadite) eu i-am cumparat lui Dami unul din prosopel care se ataseaza separat in cadita. Seamana cu un sezlong, iar cand nu va mai fi cazul de el il ridic si gata.
Cristina +23