Burtici cu iepurasi de Mar-Apr 2010 (73)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lindal
Despre aciditate mi-a zis dr de fam ca probabil ii creste parul copilului si ca nu e banc.

Nu, nu e banc, e babism. Daca medicul meu mi-ar zice asa ceva, l-as schimba de urgenta.
Aciditatea apare la unele femei insarcinate datorita faptului ca uterul creste mult si lasa foarte putin loc stomacului, care e impins foarte sus. Acidul din stomac este impins spre esofag si...voila aciditatea. Se recomanda mese mai mici si mai dese (6 mese mai mici in loc de clasicele 3 mari) si evitarea de prajeli si mancaruri condimentate.
Acum fiecare mamica trebuie sa observe ce-i provoaca aciditatea si sa evite acele alimente. Eu am observat ca nu pot manca mere si salata orientala. (cred ca ceapa din salata imi face rau).

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Lara
Anume: nelipsita spaga din Romania.. Cate din voi chiar aveti de gand sa recurgeti la asa ceva?!?

In plus fata de ce ai expimat tu foarte frumos in mesajul tau, pe m ine m-a frapat altceva la mamicile ce urmau sau urmeaza sa nasca in Romania (precizez ca eu nu am nacut acolo, de asta am remarcat): momentul cand se da plicul. Multe se ingrijoreaza, cum sa faca, cand sa-l dea, unde sa-l tina...
Deci eu in durerile facerii, cracanata pe masa de nasteri, sa nu am alta grija decat in ce buzuran am ce plic pentru care medic si cum sa fac eu sa i+l donez ca sa ma asigur ca nasc bine. Pai alta grija nu am decat plicul pentru medic si anestezist si asistente? Pai in loc sa ma concentrez la nastere si sa traiesc fiecare moment al venirii pe lume al copilului meu, alta grija nu am decat plicul pentru medic? Mie asta nu mi se pare normal deloc. Daca chiar ar fi sa recompensezi, ma gandesc ca o faci DUPA ce a facut treaba. Ca la clinica privata, nasti si apoi achiti factura, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Yaia

Citat:
citat din mesajul lui freedelia
Babyangel -- daca tii neaprat macar sa incerci sa nasti natural, cauta pe site-uri straine informatii despre ce se poate face. Eu stiu mamici care au nascut natural si asa, sunt o gramada de trick-uri care se pot face atat inainte cat si in timpul travaliului. Din pacate nu stiu sa iti spun mai multe detalii, pentru ca nu am fost in situatia respectiva.

Am pierdut eu postare si bebe de Babyangel nu s-a intors iar ea vrea sa incerce sa nasca natural?
Eu l-am nascut pe tudor natural si el era in prezentatie pelviana, a venit cu fundul inainte.
Babyangel, daca am inteles corect si ai intrebari, nu ezita!

Yaya am impresia ca Delia m-a incurcat (la nume) cu Bluekidoo, pentru ca eu nu tin mortis sa nasc natural nici daca bebe se intoarce.
Intr-adevar este in prezentatie transversa, dar mai sunt 2-3 saptamani in care s-ar putea intoarce.
Despre nastere, nu vreau sa fac nici o fixatie, pentru ca voi accepta ceea ce imi va propune dr. meu. Nu vreau sa imi asum riscul de a fi "Gica contra" si in caz de probleme sa imi zica: pai nu m-ai ascultat!

Anca

cu Codrin (Martin sau Fabian) in 32 saptamani
si mami de Lucas-Sebastian
http://community.webshots.com/user/babyanca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lindal spune:

Yaia, sunt de acord ca sarcina apasa pe stomac, insa, dupa cum spui si tu, doar anumite alimente iti provoaca aciditatea, care pana acum nu ti-o provocau. Deci eu imi explic ca anumite modificari/transformari de natura hormonala sa zicem fac ca aceste alimente sa provoace aciditatea. Si cum copilului in perioada asta ii creste parul, probabil e ceva legat de asta. Nu zic ca e neaparat demonstrat stiintific, ci mai degraba o corelatie.
Alimentul "interzis" la mine e lamaia, daca pun pe limba doar, am aciditatea garantata, dar am observat ca si portocalele (in masura mai mica) si dulciurile au ca rezultat aciditate.
Ramane sa vedem daca chiar vom avea copii pletosi sau le infirmam teoria.

26+ cu Matei (AMR 13+)

Mergi la inceput

Citat:
Dupa mine, nu as fi de acord nici cu bacsisul la frizer/coafor sau la restaurant, desi citeam prin codul bunelor maniere ca "asa se face".

Depinde de tara. Aici, in finlanda, nu se da bacsis niciodata, niciunde! Daca la magazin trebuie sa primesti rest 5 centi si tu pleci, casiera vine dupa tine cu moneda. E considerata lipsa de respect sa nu-ti astepti restul. Depinde acum si cine scrie acel cod al bunelor maniere. Poate e scris de un frizer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanka80 spune:

'neata happy mamici brrr ce urat e afara. declar si eu ca mi-am adus sotul acasa de ieri si mergem in fiecare zi la pansat, deja ne-am intors acasa azi si ma pun pe munca prin casa. ma minunez si eu ca inca mai pot, ceva mai lent, dar merge treaba.
vreau sa transmit si eu sarbatoritilor cu numele de Ioan sau Ioana fara a nominaliza caci sigur uit pe cineva
multumesc feteleor ce mi-au urat si mie la multi ani pt ieri, multumesc de asemeni fetelor dragi ce mi-au urat sanatate pt scumpul meu sot.
tare prapastiosi sunt barbatii cand sunt bolnavi .
felicitari mamicilor cu vesti bune de la eco
avem si noi intalnire de gradul III pe 15 si abia astept aceasta zi sa vedem daca a luat in greutate conform nr de saptamani si sa discutam aspecte legat de nastere.
am patit o chestie f hazlie aseara. cat stateam in pat sa imi odihnesc burtica a lovit Mariuta asa de tare cu un picior in burtica mea de a iesit piciorul ca un ghemulet in relief si a ramas asa de am fost blocata de emotii cateva clipe. am pus mana mea si am simtit ca e piciorusul ei, am masat putin si l-a retras sa loveasca in alt loc. m-am minunat de ce forta are acum. sunt tare mandra de loviturile ei si le indur cu stoicism
mi-a fost dor tare de voi, mi-au dat lacrimile de fericire cand am vazut ca dinami e acasa si a trecut de perioada critica. de acum gata cu stresul draga noastra
va pup pe toate si fug sa scot globurile din bradut. am poze cu bradutul si ceva hainute noi la semnatura.
o zi minunata tuturor

"Cand traiesti cu Dumnezeu gasesti fericire si in nenorocire"-Sfantul Tihon Zadon
32+ - Maria-Emilia
AMR 7+
http://community.webshots.com/album/575239850kJqaRO
*mamica unui fluturas*

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui babyangel

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui freedelia
Babyangel -- daca tii neaprat macar sa incerci sa nasti natural, cauta pe site-uri straine informatii despre ce se poate face. Eu stiu mamici care au nascut natural si asa, sunt o gramada de trick-uri care se pot face atat inainte cat si in timpul travaliului. Din pacate nu stiu sa iti spun mai multe detalii, pentru ca nu am fost in situatia respectiva.

Am pierdut eu postare si bebe de Babyangel nu s-a intors iar ea vrea sa incerce sa nasca natural?
Eu l-am nascut pe tudor natural si el era in prezentatie pelviana, a venit cu fundul inainte.
Babyangel, daca am inteles corect si ai intrebari, nu ezita!

Yaya am impresia ca Delia m-a incurcat (la nume) cu Bluekidoo, pentru ca eu nu tin mortis sa nasc natural nici daca bebe se intoarce.
Intr-adevar este in prezentatie transversa, dar mai sunt 2-3 saptamani in care s-ar putea intoarce.
Despre nastere, nu vreau sa fac nici o fixatie, pentru ca voi accepta ceea ce imi va propune dr. meu. Nu vreau sa imi asum riscul de a fi "Gica contra" si in caz de probleme sa imi zica: pai nu m-ai ascultat!

Anca, este o decizie inteleapta sa te consulti cu medicul tau, pentru ca fiecare caz e unic, are particularitatile lui.
Aici, medicul nu-ti va propune niciodata nici o varianta daca exista 2 sau mai multe, iti da toate informatiile, statistici, cazuri concrete, posibile riscuri, dar decizia finala o ia pacientul. Eu de multe ori ii intreb direct 'Daca ar trebuyi sa decizi tu, ce ai face?' pentru ca altfel se codesc sa ia ei decizia in numele tau, e viata ta si a copilului tau pana la urma si eu pot doar sugera, asista, informa, dar tu esti 'seful' cand vine vorba de viata ta, ceea ce mi se pare corect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lindal spune:

Citat:

Citat:
Dupa mine, nu as fi de acord nici cu bacsisul la frizer/coafor sau la restaurant, desi citeam prin codul bunelor maniere ca "asa se face".

Depinde de tara. Aici, in finlanda, nu se da bacsis niciodata, niciunde! Daca la magazin trebuie sa primesti rest 5 centi si tu pleci, casiera vine dupa tine cu moneda. E considerata lipsa de respect sa nu-ti astepti restul. Depinde acum si cine scrie acel cod al bunelor maniere. Poate e scris de un frizer.

Probabil ca era scrisa de un frizer! Zicea si cat "se cuvine": intre 5-10% din valoarea facturii. Ca daca lasi 5 centi la restaurant iti dai seama ca se uita chioras. Dar intr-adevar zicea ca obiceiurile variaza de la tara la tara.

26+ cu Matei (AMR 13+)

Mergi la inceput

Citat:

Yaia, sunt de acord ca sarcina apasa pe stomac, insa, dupa cum spui si tu, doar anumite alimente iti provoaca aciditatea, care pana acum nu ti-o provocau. Deci eu imi explic ca anumite modificari/transformari de natura hormonala sa zicem fac ca aceste alimente sa provoace aciditatea. Si cum copilului in perioada asta ii creste parul, probabil e ceva legat de asta. Nu zic ca e neaparat demonstrat stiintific, ci mai degraba o corelatie.
Alimentul "interzis" la mine e lamaia, daca pun pe limba doar, am aciditatea garantata, dar am observat ca si portocalele (in masura mai mica) si dulciurile au ca rezultat aciditate.
Ramane sa vedem daca chiar vom avea copii pletosi sau le infirmam teoria.

Teoria le-a fost deja infirmata la odiseea trecuta, de asta mi-am permis sa-ti spun experienta. Si nici alti hormoni nu apar cand creste copilului parul, pur si simplu unele alimente provoaca secretia de acid in cantitate mai mare si inainte aceste alimente nu te deranjau pentru simplul motiv ca stomacul era mai jos si refluxul de acid nu ajungea in esofag sa-ti provoace arsurile. Acum stomacul fiind mai sus, acidul ajunge mai usor in esofag.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

Lara, iti inteleg perfect reactia ta la subiectul "spaga" DAR nu toata lumea are puterea sa lupte cu acest sistem "virusat". Tu ai nascut in Moldova(Suceava) unde poate ca lumea nu era atat de avara...insa, eu am nascut acum 9 ani in Bistrita, si crede-ma nici naiba nu s-a uitat la mine pana nu am dat cate ceva...Si din pacate cele ce se purtau ca d...u erau infirmierele si asistentele, nicidecum dr si moasa Asta m-a calcat pe nervi cel mai tare. Eu am avut mari probleme dupa nastere cu nervul sciatic si mergeam la 90 de grade si nu puteam sa merg la alaptat. Am rugat infirmierele sa-i dea glucoza ca nu pot ajunge sa alaptez(mergeam pe hol tinandu-ma de pereti si nu m-a intrebat nimeni ce am). Si ce crezi? Imi gaseam copilu ragusit de cat plangea de foame...pana am dat si eu cate un banut la infirmiere. Dupa asta, venea la mine in salon si imi spunea cate grame a mancat..

Acuma va fi cu totul altfel, pentru ca imi iau salon unde suntdoar eu si bebe, si nu mai am nevoie de atatea "servicii". Dar sunt doar 2 saloane speciale in toata maternitatea, si mi s-a spus ca alea sunt pentru paciente/cazuri "speciale". deci...daca vreau sa ma considere "speciala", ce crezi tu ca trebuie sa fac?? Si i-am zisdeja la medic ca sunt si eu "speciala"

Cat despre mancarimea burtii, daca era sa ma iau dupa acid si mancarime, Lucas ar fi trebuit sa aiba parul pana la genunchi la nastere Dar s-a nacut chel!(doar cu pufulet )

Anca

cu Codrin (Martin sau Fabian) in 32 saptamani
si mami de Lucas-Sebastian
http://community.webshots.com/user/babyanca

Mergi la inceput