Burtici cu iepurasi de Mar-Apr 2010 (73)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanka80
am poze cu bradutul si ceva hainute noi la semnatura.

Camasa ta de alaptat de deschide in partea de sus? Nu mi-am dat seama din poze, dar sa stii ca e mai comoda o camasa care are macar cativa nasturi in dreptul sanilor, chiar si bluza de pijama cu nasturi e de preferat unei camasi fara posibilitatea de a scoate doar tzitzi afara...iti ingheata spatele altfel si e neplacut...desi poate in tara nu e asa de frig in aprilie...
Si desi sunt adorabili si-ti vine sa-i mananci, papucii nu sunt necesari decat de la muulte luni incolo, dupa 6-7 sigur, daca imi aduc bine aminte. Asta pentru mamicile care nu au cumparat inca si se ingrijoreaza ca nu au.

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui babyangel
Cat despre mancarimea burtii, daca era sa ma iau dupa acid si mancarime, Lucas ar fi trebuit sa aiba parul pana la genunchi la nastere Dar s-a nacut chel!(doar cu pufulet )

Asta cu parul pana la genunchi e buna taaare!

Eu i-am recomandat lui Lindal schimbarea medicului de familie pentru ca daca a putut face un asemenea comentariu, inseamna ca e varza rau...si daca chiar ai nevoie de el, Doamne fereste...pai unu ca asta te omoara cu zile. De la un medic ma astept la mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Yaia

Anca, este o decizie inteleapta sa te consulti cu medicul tau, pentru ca fiecare caz e unic, are particularitatile lui.
Aici, medicul nu-ti va propune niciodata nici o varianta daca exista 2 sau mai multe, iti da toate informatiile, statistici, cazuri concrete, posibile riscuri, dar decizia finala o ia pacientul. Eu de multe ori ii intreb direct 'Daca ar trebuyi sa decizi tu, ce ai face?' pentru ca altfel se codesc sa ia ei decizia in numele tau, e viata ta si a copilului tau pana la urma si eu pot doar sugera, asista, informa, dar tu esti 'seful' cand vine vorba de viata ta, ceea ce mi se pare corect.

Yaya stii cum e? Nu mi-a spus : anca fa cezariana! Dar , se exprima ceva de genul: "Copilul e mult mai putin traumatizat la nasterea prin cezariana, iar mama sufera mai putin fizic, si pericolele sunt mai mici" dupa care zice: DAR, desigur, e vorba de o taietura pe uter, ceea ce impune anumite restrictii dupa"

Iti dai seama ca in momentul in care auzi chestiile astea , balanta inclina"pro cezariana".Cel putin eu asa inteleg.

In fine, pe Lucas l-am nascut natural ..si nasterea in sine a fost scurta si usoara. Doar travaliul a fost ingrozitor ..lung si dureros Ca sa nu mai vorbim de epiziotomie...m-a chinuit1 luna!! Eu am fost operata de apendicita, si imi pot imagina cum e si dupa cezariana, si pot face o comparatie cu epiziotomia. Concluzia mea e ca suport mai bine direrite operatiei la burta, decat taietura aia nenorocita!

Anca

cu Codrin (Martin sau Fabian) in 32 saptamani
si mami de Lucas-Sebastian
http://community.webshots.com/user/babyanca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiacovita spune:

Am mai tras un pui de somn, bun mai e asta de dimineata.

Am vazut discutiile aprinse despre spagile date la nastere. Din pacate, din "experienta" mea pe forum, asemenea discutii au venit mereu din partea fetelor care au cunoscut si un altfel de sistem. Si aici, ca si la Bistrita, nu prea se uita la tine daca nu cotizezi, desi am auzit ca asistentele sunt dragute unde o sa nasc eu. O sa vedem la fata locului. Din pacate, o mana de fete de pe forum nu vor putea schimba ce se intampla in toata tara, iar daca facem ce facem, ne gandim chiar la bebeii nostri sa nu sufere acolo unde ii tin. Toate ne-am dori aici sa avem finante pentru maternitati particulare, unde nu exista asemenea spagi, dar din pacate nu dispunem. Si atata timp, cat si medicii sunt tratati cum sunt de guvernanti, ei o sa primeasca banii pe care oricum toata lumea ii da. Stiu de la dra mea cam ce salarii de mizerie au, si cam cu cata intarziere se platesc. Nu incerc sa ii disculp, Doamne Fereste, doar ca asta e Romania in care traim si nu o sa ajungem la nivelul altor tari cat om trai noi si copiii nostri.

Cu ce nu sunt eu de acord e cu impunerea unei sume de catre medic, de genul sutelor de euro, acolo da, as face gura si nu i-as da. Eu o sa dau cat am, nu cat aud la usa salonului, dar nu o sa fac eu credit la banca sa nasc in spital de stat.

Merg sa ma apuc de calcat iar, ca in sfarsit pot.

Oana 33+ Eric Nicholas
AMR 6+
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!

Bebe mic

Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Yaia - sa stii ca nici eu n-am scris din experienta personala modalitatea cea mai buna de a tine copilul in masina (asta insemna sa fi avut vreun accident, ceea ce nu s-a intamplat, sau sa fi facut teste de siguranta cu copilul in masina . Ceea ce iar n-am facut, s-au gandit la asta producatorii inaintea mea - sotul meu oricum are o manie cu siguranta, principalul criteriu pentru care alege o masina asta e - nu marca, dotari etc).
Am scris doar din ce am citit in urma cu cateva luni bune, ca fiind un update la conceptiile de pana acum. Sorry ca nu stau sa caut, sunt cu picii acasa dar o sa incerc zilele viitoare sa gasesc unde am citit.

Freedelia - in oras e mai putin probabila o coliziune frontala (iar daca particularizez pt drumul meu spre parc, chiar foarte putin probabila, pt ca sensurile sunt despartite de ronduri de flori. Nu ca ar fi pana la urma un impediment de netrecut pentru "curajosi" cu 4x4 - vezi cazul Nistorescu ), insa sunt destul de probabile cele din laterala, pentru ca circula foarte multi idioti pentru care culoarea rosie e probabil doar optionala.
Adica abia se face verde la tine, apuci sa demarezi, si se mai trezeste vreunul care a fortat galbenul sau a trecut direct pe rosu din cauza vitezei ca intra direct in aripa ta.
Mi s-a intamplat de vreo 2 ori sa pun frana exact la timp, sa-l las pe idiot sa treaca.

Pe drumurile nationale e insa jale... Sunt nu stiu cate accidente mortale, cu coliziuni frontale, din cauza celor care ies in depasire fara sa se asigure. Am vazut noi unul pe drumul catre Constanta in 2008, cu 5 morti. Inca nu reusisera sa-i scoata pe toti din cele 2 masini, cand am trecut noi pe acolo. Am ramas marcata de accidentul ala.

De-asta ziceam ca in oras nu am neaparat o retinere in a tine copilul legat in scoica, pe scaunul din fata. In nici un caz la drum lung, cel putin nu in Romania.

Mie ca nume imi plac Jason, Claire si Julia Carina .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greenfrog spune:

Buna dimineata,
fredelia mie imi place James Constantine si Julie Claire.
bluekiddoprin ce ai trecut, incredibil, imi aduce aminte de DR House.
lindalde vreo doua zile am gasit reteta sa dorm legat noaptea. Nu dorm deloc in timpul zilei, iar seara ma culc pe la 23 si atunci dorm pana la 7 dimineata.
Yaia ai dreptate cu aciditatea si mie mi-a zis doctorul acelasi lucru. bebele meu e foarte bio si nu accepta nici prajeli, nici dulciuri, ar vrea numai fructe si legume proaspete.

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Buna dimineata, fete cucuiete!

M-am sculat mai tarziu ca daca tot nu avea chef de somn stul meu am stat cu el pana pe la 3.00 dimineata. Si, fireste, ca dupa am dormit liniar pana mai acuma.

Vai, ce ceata e afara! Sper sa nu fie si maine sau macar sa ramana temperatura ridicata cum preconizau astia la meteo ca ma planuri batute in cuie.

Sunt lenesa acuma si stau cu o cafea transparenta in fata doar-doar mi-o veni, ca sa ma apuc sa strang nitel prin casa, ca a ramas de aseara vraiste totul. Cine mai avea chef la 12-1 sa faca ceva?

Cristina +23 si Maria Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Apropo de suzeta, din proprie experienta o prefer de 1000 de ori degetelului.

Stiti ca la un moment dat va spuneam eu sa filtrati informatiile de pe net, si mai ales sa nu luati de buna experienta altora pentru ca poate sa nu vi se potriveasca si voua.

Cand am nascut-o pe Irina, am intrebat la un moment dat aici pe forum cand as putea sa-i dau suzeta. Am zis sa nu ma duc la dr doar ca sa intreb asta. Si o mamica experimentata, foarte bine intentioanata si pe care o admir in continuare, mi-a spus de acea confuzie care se poate crea daca ii dau copilului suzeta in primele zile, si ca ar fi bine sa astept o luna pentru suzi.

Ceea ce a iesit pana la urma a fost ca Irina dupa o luna nu a prea mai acceptat suzeta, a descoperit degetelul, si am tinut-o asa pana anul trecut, la 4 ani. Si-a deformat binenteles dintisorii, si nu va spun cate am incercat ca sa o dezvatam. Am reusit de-abia acum, la 4 anisori, dar tot va trebui sa-i punem aparat. Pt cine e interesat am folosit o solutie de la farmacie care e si pentru cei care isi rod unghiile, este ingrozitor de amara, dar poate fi folosita numai la copiii peste 3 ani.

La Nati fiind deja patiti, i-am dat suzeta din a 3-a zi de viata. Am schimbat vreo 4 pana am gasit-o pe cea care i-a placut, una de la Nuk, insa n-am avut niciodata probleme cu degetelul la ea, nu a facut nici o confuzie, iar la 1 an a renuntat singurica la ea.

Finuta mea se incadreaza la ceea ce spunea Freedelia - are 7 ani si tot n-a renuntat la degetel. Ba am o colega care imi marturisea ca si acum, la 26 de ani, in momente de stres, cand e singura, se mai trezeste ca baga degetul in gura .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lindal spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lara
Ce am dat eu insa, e ceva ce tine de traditie. Cel putin asa era in zona Sucevei. Mi s-a parut frumos si am facut si eu asta. Am dat prosop si sapun moasei, asa cum se face si cu preotul la botez, numai ca atunci nasa copilului ofera asta, daca nu ma insel, eu asa am facut cand am botezat.
As vrea sa fac la fel si de data asta cand nasc, sa continui traditia si aici si sunt convinsa ca nu as fi privita ciudat sau as jigni cu ceva. Sunt toate natiile aici si fiecare incearca sa le accepte si respecte traditiile, insa daca as da bani.. cred ca m-ar baga la racoare Si asta pe buna dreptate.

Te rog sa nu te superi ca te intreb, dar ce inseamna sapunul si prosopul dat la moasa (sau la preot)? E ca sa spele copilul? Si dupa aceea le ia acasa ca amintire? Adica chiar as vrea sa inteleg ce inseamna traditia asta, plus ca ma tem ca un obicei preluat doar ca "asa se face la noi" va fi inteles gresit in alta parte (zona geografica), poate moasa din UK va intelege ca-i dai sa se spele ea. Nu stiu, dar parca nu prea sunt de acord cu purtarea traditiilor de ici colo. Una e sa tii tu un obicei in familia ta si alta e sa-l extinzi prin alte parti. La fel de bine ai putea sa-i dai si un plic cu bani zicand ca "asa se face la noi". In cazul asta ar trebui sa accepte si sa respecte traditia ta, doar fiindca esti tu de alta natie? Nu, chiar tu zici ca te-ar baga la racoare! Si atunci de ce ar trebui sa accepte sapunul?
Sau de ce am acceptat noi sa "importam" sarbatori ca Haloween-ul, cand noi suntem ortodocsi si nu avem treaba cu celebrarea spiritelor. Ce facem, ne intoarcem la paganism? Pana la urma se face o varza din toate aceste "obiceiuri si traditii".

26+ cu Matei (AMR 13+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sensibila spune:

oanaiacovita - da ai dreptate si la mine are HL si Fl mai mici in rest BPD, OFD, HC, AC sunt mai mari. Oricum per total i-a dat varsta de 31 saptmani si 5 zile si eu aveam ieri (avand in vedere ca stiu exact cand a fost ovulatia) 31 saptamani si 2 zile. Deci e f bine. Eu sunt multumita.
Ceea ce nu am inteles e ca ecografista respectiva mi-a zis ca nu mai e nevoie de o alta eco pana nasc. Voua v-a zis cineva asa ceva ? Mi se pare absurd. Orcum eu am programare la Herghelegiu pe 1 feb si o sa merg cu siguranta.

Dianami – felicitari pt gasunel si Sa Dea Dumnezeu sa stea la caldurica pana la 38 de saptamani.

honeybaby, asteropipan, nibi_niki – multumesc frumos

bluekidoo - sunt convinsa ca o sa fie totul bine. Sanatate multa si ai grija cu raceala. Ia paracemol ca e permis si face bine, sau accilo cum zic fetele !

Lindal - eu zic sa bagi prenatalul si daca mai e nevoie bagi inainte de nastere cateva zile de medical.

Monicelu – bine ai venit ! Sarcina usoara si la termen si un bebe santos ! Scrie repede 10 mesaje ca sa scapi de moderare.

e in burtica +31 Gia Darria
IAD nr 3 reusita 16.06.2009 cu Dr Anca Moisa (prima IAD nereusita, a 2-a IAD avort menstrual)
varsta bebel
Poze Bebelina
www.petitieonline.ro/petitie-p42643046.html " target="_blank">Spuneti NU abuzului sexual fata de minori!

Mergi la inceput