*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (97)*
Raspunsuri - Pagina 25
Ramo2007 spune:
Niciun simptom de viroza...daca nu ar fi facut analizele, doar in urma consultului era ok, sa-i faca vaccinul.
ginye55 spune:
Am vb cu dr. A zis sa-i dau picaturi pt nas cu antibiotic, sa actionam mai intai local ca e posibil sa fie doar purtator fara sa aiba reactii urate. Dupa 7 zile de tratament, luam pauza de 2 sapt si refacem exudatul. Daca apare iar stafilococul dam antibiotic pe gura.
Flori, mami de
Eduard Stefan (12.10.2008)
Stefanut
aleinad.g spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ramo2007 acum e vanata si cu o mare zgarietura...ma rog sa nu-i ramna semn...nici nu stiu CU CE S-O DAU? ![]() |
Eu ii mai dau la vanataile de pe picioare cu crema de arnica. Nu stiu daca are efect chiar asa precum o lauda lumea, dar e naturala si ma gandesc ca rau nu are ce sa-i faca.
Bafta la dentist in continuare, eu am reusit sa termin cu problemele astea, sper sa nu fie nevoie sa revin prea curand.

Mami de Teodora (1.12.2008) si Bogdan (24.05.1995)
Poze Craciun
Povestea nasterii
aleinad.g spune:
| citat din mesajul lui manumanu Daniela, pupam Teodora scumpa, sper ca e OK. Multa sanatate! |
Azi a avut scaunul bun. A si papat un pic ... cate 5-7 lingurite din mancarica.
mofturicilor dulci.Mami de Teodora (1.12.2008) si Bogdan (24.05.1995)
Poze Craciun
Povestea nasterii
aleinad.g spune:
| citat din mesajul lui ginye55 Am vb cu dr. A zis sa-i dau picaturi pt nas cu antibiotic, sa actionam mai intai local ca e posibil sa fie doar purtator fara sa aiba reactii urate. Dupa 7 zile de tratament, luam pauza de 2 sapt si refacem exudatul. Daca apare iar stafilococul dam antibiotic pe gura. |
puiului sa scape din prima de brontozauri.Mami de Teodora (1.12.2008) si Bogdan (24.05.1995)
Poze Craciun
Povestea nasterii
Mirtha spune:
Multumesc pentru sugestii. In we sper sa pot prepara reteta. Ma ajuta orice reteta care presupune ceva inventivitate dar care are un timp de gatire relativ mic. Iar cu steamar - ul oricm mai reduc din timpi. 
Am intarcat-o in saptamna botezului , adica tocmai cand implinea 1 an. A decurs normal , fara niciun fel de probleme in ceea ce o priveste pe Eva si incepusem si eu sa ma mai obisnuiesc cu ideea. Faptul ca am avut de alergat in perioada aceea mi-a oferit putina detasare adica exact cam ceea ce aveam nevoie.
Eva si-a schimbat programul de somn imediat dupa Craciun. In perioada Caciunului inca mai dormea 2 reprize pe zi . Imediat cum ne-am intors de la Bazna am constatat ca nu mai vrea sa doarma deloc - deloc dupa-amiaza. Dormea dimineata cca 1 h - 1,30 si apoi dupa-amiaza nimic - nimic. Seara adormea undeva in intervalul 18,30 -18,45 . Se trezea undeva in intervalul 6,30 - 8. Depide la ce ora suna desteptatorul sotului.![]()
Apoi momentul la care adormea dimineata si l-a impis treptat spre ora prinzului. Adia 9,30 a devenit 10,30 , apoi 10,30 a devenit 11 si tot asa pina a ajuns sa adoarma la ora 12,30 . Oricum ora de somn varia undeva intervalul 11-13 si ca durata nicio zi nu era ca cealalta.
Am intuit ca vrea sa impinga perioada de somn dupa amiaza .
Astazi deja nu a mai adormit deloc pina la ora 13,55 si nici nu a fost obosita , irascibila sau nemultumita.
A fost vioaie pina in ultima clipa cand a cazut lata intr-un somn adanc. A dormit pina pe ora 16 . Banuiesc ca trece la regimul de somn al unui bb mai maricel adica 1 singura perioada de somn pe zi. Intelesesem ca de pe la 1,6 luni copii renunta la repriza de somn din perioada diminetii si mai simt nevoia sa doarma doar o repriza dupa-amiaza.
Sunt curioasa cum se vor derula lucrurile pe viitor. Ma intreb cand ii va veni acum foame si cand ii va veni somn. Banuiesc ca va fi un decalaj al orei la care servea cina dar si un usor decalaj al orei la care ii venea somn seara. Va tin la curent.![]()
Sanatate scorpioancei pure ! 
| citat din mesajul lui bertha Mirtha, te rog sa-i transmiti sotului ca nu-mi dau seama cu precizie daca-i carcotasa Ioana, insa, cu siguranta, este excesiv de orgolioasa, scorpion pur. Acum mi-ati dat de gandit cu somnul. Ioana doarme 11-12 ore noaptea in intervalul 21-9 (cu realimentari periodice Bertha, mami de frumuseti rare - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)poze Cum s-a nascut Ioana |
Alina
mama de
Eva Ioana (17.10.2008)
http://family.webshots.com/photo/2298209940105578547KgCCiq
http://community.webshots.com/user/VacantainCroatiacuEva
Copilul isi alege momentul cel mai bun pentru a veni pe lume si parintii potriviti pentru a-si implini destinul.
aleinad.g spune:
Mirtha, a fost sotul la synevo pentru programari. Ieri i-au zis ca se fac incepand de azi, iar azi la 9 i-au zis ca nu mai au nici un loc
, ca s-au epuizat toate in 10 minute.
Cum s-au inscris atatia oameni in asa scurt timp nu-mi imaginez, decat ca totul e pe relatii, iar de restul lumii nu-i intereseaza. Asa ca azi dupa amiaza m-am dus la camen (asa cum m-a sfatuit Bertha). Numai ca si acolo e cam la fel, adica mi-au zis ca programarile pentru februarie le fac pe 20 si ca e cam nebunie.
In lipsa de alte idei, astept pana pe 20, daca nu reusesc le voi face cu bani. 
Mami de Teodora (1.12.2008) si Bogdan (24.05.1995)
Poze Craciun
Povestea nasterii
Mirtha spune:
Multumesc Otilia. .
O sa vizualizez si eu subiectul. Daca sunt retete scrise de mamici o sa imi fie mult mai lejer sa le aplic.
Mersic si pentru sugestiile ref. la cubulete. Iar de vinete...chiar uitasem ca exista...
Ii plac aliementele pe care le poate servi singura si cred ca vom avea succesuri la cuburi. Cel putin buchetele de broccoli din salata le pigoale cu cu interes deosebit. Daca ma crezi si prin supa baga mina sa vada daca poate pescui ceva pe care-l sa-l poata duce la gura. Foloseste si lingurita dar se enerveaza si abandoneaza destul de repede pentru ca nu intelege de ce e goala cand ajunge la buze
. Asa ca baga mina....
Intre timp m-am obisnuit sa ii pun in supa si legume mari gen un morcov rupt in doua , sau un cartof in 2/4 bucati ori buchete de broccoli sau conopida mai mari pe care le scot separat .Si dupa ce se plictiseste de lingurita pun si farfuriuta cu legume scoase. Eu bag cu linguroiul ea cu mina.
Cu gatitul separat da , ai dreptate nu e doar o impresie. Asa gatesc demult pentru sotul. El isi scoate carnea din ciorba , o pune separat si consuma prima data supa cu legumele iar apoi carnea. Nu maninca deloc carnea din mincare. Mincarea nu-i problema insa carnea pt. el trebuie sa am separat. In schim eu ador carnea din mincare .Mi se pare ca are o savoare....deosebita. 
Eva nu recunoaste carnea din ciorba . Desi am incercat sa o conving ca e tot carne se tot uita la ea mirata , o pipaie si ma caraie aaa, aaaa ?? Mi-am dat seama ca asa am obisnuit-o de pe la inceput si probabil ca are ceva din gusturile sotului . Oricum pentru mine nu e nimic deosebit si nici nu implica vreun efort mai mare pentru ca oricum gatema cam tot in aceasta maniera.
Nu fac prajituri sau placinti de niciun fel , indiferent de compozitie sau denumire. Nici nu i-am servit Evei si nici nu intentionez sa ii servesc curind. Dovleacul il coc la tava , la cuptor in rondele groase apoi il tai cubulete mari .Se serveste singura. Am incercat orez cu dovleac .A fost rateu total desi ii place mimcarea de orez si dovleacul copt. Combinatia in schimb.....caca.![]()
citat din mesajul lui Otiliav[/iMirtha, vad ca nimeni nu-ti spune ca e un subiect deschis de Olivia La Bucatarie, *Mamicile de cozonacei (mai si) gatesc! (1)*. Eu ii mai pun dimineata pe tavita rosii cherry taiate in doua si cubulete de cascaval, masline fara samburi. I-as pune si cubulete de telemea daca as gasi aici. Eva are mai multi dinti, ii poti pune si feliute mici si subtiri de ardei gras, telina. Ideea de baza este mic dejun cu lactate cubulete/carne cubulete (piept de pui la cuptor) si legume din plin. Sau un mic dejun dulce, gen placinta cu mere/dovleac/branza cu stafide si un pahar cu lapte sau orez/gris/paste cu lapte. La greutatea ei merge o data pe saptamana un mic dejun asa delicios mai ales daca faci tu in casa placinta. Citind insa de "mancarici" am impresia ca tu ii gatesti separat si zau daca te inteleg. Noi ne-am profilat pe carne de pui si vita si ce gatesc mananca si Elisa, mai putin ciuperci si vinete desi cred ca i-am dat o data supa crema de ciuperci cu crutoane. Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) |
Alina
mama de
Eva Ioana (17.10.2008)
http://family.webshots.com/photo/2298209940105578547KgCCiq
http://community.webshots.com/user/VacantainCroatiacuEva
Copilul isi alege momentul cel mai bun pentru a veni pe lume si parintii potriviti pentru a-si implini destinul.
bebecris spune:
si liu david ii place sa pape cu mana...dimineata ii tai"soldatei" de painica prajita cu unt si cascaval ras si ii pun in fata...casvavalul sau branzica o papa la fel...
de 2 zile mananca singur o para intreaga...o curat de coaja si apoii se lupta cu ea...se mozoleste din cap si pana la picioare, dar e fericit...eu vesnic am haine pe sarma!!!!
Craciun, cadouri, renii
Cristina - mami de
DAVID - ANDREI 
BLOGUL LUI DAVID SI AL MEU
Povestea nasterii
Pe 20 oct...ora 23:05 a venit pe lume MINUNEA MEA - DAVID ANDREI
bebecris spune:
fetelor, sunt la ovulatie si am o durere de ovare de-mi vine sa iau la bataie pe cineva...ma cam supara si mijlocul...
Craciun, cadouri, renii
Cristina - mami de
DAVID - ANDREI 
BLOGUL LUI DAVID SI AL MEU
Povestea nasterii
Pe 20 oct...ora 23:05 a venit pe lume MINUNEA MEA - DAVID ANDREI

Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si
citat din mesajul lui Otiliav[/i