*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (97)*

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Azi i-am facut Sarei ciorbita ca pt. noi, cu pui si nu i-am mai pasat-o...a papat cu lingurita normala si s-a infipt in castronul cu miez de paine si baga de ziceai nu mai mancase de 1 saptamana Apoi n-a mai vrut cu lingurita si i-am pus si carnita si cartofii si dovlecelul si aproape tot pe tava de la masa si a papat singura tot.La 19 i-am incalzit 200 ml Milli si a papat cu 9 biscuti inmuiati...dupa asta am pus-o pe olita si a papat 1 banana bucatele mici de la mine din mana.Sa nu ma injurati ca va spun cat papa...o fi vreun puseu de crestere?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Buna seara mamici !

Daniela probele contaminate erau aduse de acasa , respectiv urina si scaunul. Oricum acolo mi s-a sugerat ca prelevarea din kk sa fie facuta din scaunul de dimineata. Ori Eva are perioade in care are scaun dimineata si o gasesc de multe ori gata "inscaunata" si perioade cand are scaun seara. Ce puteam sa fac ??? Oricum daca e nevoie si de o analiza a scaunului sau/si a urinei iti recomand farmacia care se gaseste la cca. 10 m distanta de Clinica Turculeanu – pe strada noastra. Nu i-am retinut numele desi intotdeauna am achizitionat borcanele sterile de acolo. E o farmacie inghesuita intre cladiri mari si are trepte la intrare si pe o parte si pe alta.Sunt cele mai largi recipient pe care le—am vazut. Sper sa nu gasiti aglomeratia peste care am dat noi. Si eu am fobie de asa ceva. Multa bafta si sa veniti cu rezultate buuunnneee !

Amelia , Miky-ea , Corina multumesc fetelor. Abia astept sa vad pozeeee multe cu fiiciorii si fiicioarele cozonaceselor. Sunt restantiera de mult la capitolul acesta.Sper sa recuperez curind.
Cat priveste evolutia Evei....acum si voi uitati un amanunt : ea face parte din "batraneii" cozonaceilor.

O sa constatati pe pielea voastra cat de rapide sunt acumularile in aceasta perioada , de la o zi la alta. Uneori acumularile sunt lente alteori explozive. Nu e nimic constant , liniar in afara de programul zilnic pe care singura si l-a facut. Eu a trebuit sa fiu atenta doar sa-i receptez semnalele si sa le interpretez corect Uneori reusesc alteori nu reusesc.

Sincer nu am intentionat sa para a lauda , nici voba de genialitati etc. Am vrut sa surprind cat mai mult din starea ei actuala pentru a genera o impresie de ansablu. Nu am mai intrat de mult pe forum si ati vrut sa stiti ce mai face. M-am straduit sa conturez o imagine cat mai cuprinzatoare.

Daca e sa vobesc despre idealuri cred ca unul dintre el ar putea fi acela de a o vedea non-stop cu zambetul pe buze sau cu gura pina la urechi.
Merg cu Eva pe niste principii simple , flexibile si in continua completare. Lista e deschisa.Nu absolutizez niciunul dintre principii si incerc sa ma adaptez in functie de circumstante.

Nah....nu e un secret din ce fac sau nu fac cu ea , nu e vreo reteta miraculoasa , nu sunt de specialitate psiholog , nici nu stiu daca e bine sau nu dar in proportie de 99 % din cazuri merg pe intuitie in raporturile cu ea. Ce simt . Si daca simt ca e ok si mai am si confirmarea....atunci inseamna ca am luat decizia buna.

Daca vreti sa impartasim experiente , opinii pot dezvolta intr-un mesaj ulterior. Pe mine nu ma costa nimic sa povestesc daca apreciati ca ne-ar putea fi utila o atare discutie.

Si totusi....voua ce culoare vi se pare ca au ochii Evei ?

Bertha soata mea s-a indragostit de ochii….lui David si de zambetul carcotas al Ioanei. La prima vedere concluzia a fost – e o carcotasa mica !

Ramona eu zic sa nu te ingrijorezi. Si Eva are uneori zile cand maninca de ai zice ca facut foamea pina mai ieri , zile cand someaza - zici ca si-ar auto-impune dieta si zile cand maninca fara excese , mediu.

O seara cat mai linistita sa aveti !

Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)
http://family.webshots.com/photo/2298209940105578547KgCCiq
http://community.webshots.com/user/VacantainCroatiacuEva

Copilul isi alege momentul cel mai bun pentru a veni pe lume si parintii potriviti pentru a-si implini destinul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

criss703sanatate... si dea Domnul sa fie bine in continuare sa te simti mai bine.
Bertha ai copii minunati, foarte fotogenici si chipesi. Sa va traiasca minunatiile.
Amalia esti o mamica extraordinara. Calmitatea ta nu oricine o are. Eu nu dau dovada in multe situatii cu toate ca imi doresc sa fiu mult mai calma. Din tot sufletul imi doresc sa te intalnesc mamica draga.
bebecris sanatate multa mamici tale. Sa se puna pe pcioare cat mai repede.
anca_27 ce mai faceti? Va mai incumetati sa plecati la drum lung? Nu ai mai spus ce decizie vei lua.
Otiliasarcina la termen si sa fie asa cum iti doresti din toata inima. Tot binele din lume.

Printesa noastra dulce Ana (15.12.2008)
-------------------------------------------
Pozele mele
Povestea nasterii

Pozele printesei la un anisor

Mergi la inceput

Mirtha lapticul de seara nu l-a papat pe tot, doar 150 ml...am mancat noi si a insfacat un ditamai coltul de paine si l-a mancat aproape pe tot...la 22 eu bagam aspiratorul...ce-or fi crezut vecinii de jos?
Si ea are zile cand zici a e la dieta...au si ei zile si zile...ca si noi...
Nici acum nu doarme...a picat lata la 17 cand am venit de afara si a dormit pana la 18.30...eu pic de somn si ea nimic, se joaca cu tasu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebecris spune:

eu ii dau ciorbita de asta vara lui david si este innebunit...fac bors in casa...sa va spun si eu cat mananca david:
dimineata la 8 - cam 150 de humana
apoi la 10 - 1-2 felii paine prajita cu unt si cascaval ras/gem de caise;sau ii dau cascaval cubulete
la pranz - un castronel de ciorbita/felul 2 (eu gatesc pentru noi 3 la un loc;lui david nu-i fac separat decat spanac/tarta cu spanac)
la pranz neaparat un biberon plin cu suc de portocale
seara papa un iaurt cu corn flakes/o smantanica mica cu painica prajita
la culcare bea un bibe cu humana (cam 240ml)
intre mese mai papam un covrigel, un sticks, biscuitei
sunt zile cand, dupa ce se trezeste, papa un catrsonel de mar ras cu biscuiti.sau ii dau dimineata asa.....
se mai stramba si el la masa doar cand este obosit...
cam atat...

Craciun, cadouri, renii

Cristina - mami de DAVID - ANDREI

BLOGUL LUI DAVID SI AL MEU

Povestea nasterii

Pe 20 oct...ora 23:05 a venit pe lume MINUNEA MEA - DAVID ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Bebecris daca imi permiti, am un sfat. Imi aduc aminte ca te plangeai zilele trecute de greutatea lui David. Citind ce ai detaliat in meniul lui din ultima perioada, predomina painea, untul, smantana.
David al meu a fost nascut cu aproape 4 kg si a fost mereu un maaare mancacios. La sfatul doctorei pediatre, mai mult de jumatate de felie de paine pe zi nu i-am dat pana spre 1 an jumate, apoi i-am dat cam 2 felii. Cereale pentru bebei am aruncat cutii intregi, pentru ca aveam voie sa-i dau cam o data la 5 zile o portie si expira cutia pana o terminam eu.
Ideea este urmatoarea: numarul de celule adipoase ale unui om creste cam pana la varsta de 5-6 ani. Dupa aceea, numarul acestora ramane relativ constant. O persoana slaba in copilarie, se poate ingrasa cand ajunge la varsta adulta pe baza cresterii excesive in volum a celulelor adipoase, datorita "umplerii" acestora cu grasimi. In cazul unul copil mai grasun in perioada cat e bebelus, numarul celulelor este mult mai mare si exista riscul sa ramana asa, daca nu va fi atent toata viata la regimul alimentar si nu va face sport.
Nu vreau sa te sperii, doamne fereste! Iti relatez sfaturile primite de mine, care mi-au folosit enorm in cresterea lui David. Eu fiind o slabatura, aveam intentia sa-l indop si sa-i dau cat si ce si cand vroia el sa pape. El poftea la toate, manca mult, nu refuza nimic..si putea avea urmari grave.
In concluzie, intre mese, in loc de o gustare care sa contina un biscuite, un sticks, da-i un strugure, felii de portocala, mar, morcov (cand va avea cu ce roade). Ii vei forma un obicei alimentar extraordinar. Si pe cat posibil, redu numarul fainoaselor din alimentatie....mai bine ii dai un polonic in plus de ciorbica sau inca o portie de legume.
Sper sa nu te fi suparat mesajul meu! Ti l-am adresat tie ca am retinut intrebarea cu greutatea....dar este adresat tuturor celor interesati.

poze aniversare 1 an

"Oamenii s-ar putea sa nu-si aminteasca exact ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, dar intotdeauna isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Mirtha, mie imi face o mare placere sa-ti citesc mesajele. Stiu ca nu ai vrut sa sune a lauda, dar eu zic ca nu strica putina 'lauda', ca doar suntem ciori Eu chiar vreau sa ne impartasesti din experienta ta

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria

POZE CU PRINTESA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebecris spune:

cereale de bebei nu-i dau de la varsta de 8 luni...i-am dat doar 2 luni cu iaurt...nu e regula cu biscuitele si covrigeii...morcovul il roade cu placere...singur imi cere...covrigel ii mai dau afara cand e suparat si nervos...unt ii pun un varf de cutit...legat de greutate am vazut ca sunt altii mai dolofani...eu eram un ic speriata...
merci pt sfaturi...stiu ce mi-ai zis...si am mare grija cu mancarea...
inainte sa inceapa sa mearga, era indesat si dolofan...acum insa s-a lungit, nu sta o secunda si am o mare obsesie...sa manance fructe...vad ce a inceput sa pape din nou cu placere

Craciun, cadouri, renii

Cristina - mami de DAVID - ANDREI

BLOGUL LUI DAVID SI AL MEU

Povestea nasterii

Pe 20 oct...ora 23:05 a venit pe lume MINUNEA MEA - DAVID ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Buna dimineata mamici !
Corina multumesc . Abia astept mesajele voastre caci sunt mare pana de meniuri in special la capitolul mic dejun.Am observat ca sunteti extrem de inventive aspect care mie imi lipseste la capitolul culinar si imi aduce destule frustrari.

Micul dejun este in intervalul 7,30 - 8 desi Eva se trezeste undeva la cca. 2-3 minute dupa ce noi incepem sa tropaim prin casa(exceptie face we cand si noi lenevim mai mult.)

Variante : iaurt 150 g - 200g + omleta dintr-un ou amestecat fie cu brinza rasa, cascaval ras ori o lingurita de iaurt, sau iaurt + un morcov la steamer - morcov intreg curatat si spalat , maxim 10 minute este facut, sau iaurt + dovleac la cuptor racit rapid pe pervaz , sau castron de cereale (2 linguri rase de cereale amestecate cu 150 g lapte)+ omleta , sau cereale + doveleac , ficatel la cuptor , o rosie taiata rondele + cereale, iaurt + ficatel cu rosii.

Mi-ar trebui ceva idei care sa ma ajute sa variez micul dejun si care sa se prepare in maxim 15 minute. Exclus : conserve , pateuri la conserva , mezeleuri , paine.(exceptional in concedii primeste si paine +unt cu dulceata sau miere daca meniul nu prezinta alte optiuni sau cand ramin fara stoc de cereale.)

La prima ora , imediat dupa spalare primeste ceva de rontait care sa o tin ocupata gen seminte , grisine de la Cric Crac , biscuit , o felie de mar iar micul dejun se incheie cu un bibe de 220 ml pe care nu il termina intotdeauna ci un minus de 30-50 ml.

Ora 10-10,30 un fruct , oricare intreg/feliat , crud.

Prinzul este undeva in intervalul 13-13,30.

Variante : ciorbe/supe diverse de pui , vita ,curcan + 30 -50 brinza + pulpa la cuptor ori la teflon (fara ulei) + buchetele de broccoli/conopida la abur , sau feliute de rosie cruda.

Ora 16 -16,30 un alt fruct , crud.

Cina in tervalul 18-18,30 .

Mincarica sau legume simple coapte la tava - ardei rosu capia sau verde, ciuperci , ori legume coapte la cuptor gen cartof peste care pun un praf de sare si un cubulet de unt sau legume aburite peste care pun sos de iaurt(iaurt mixat cu verdeturi)+ peste ori ficatel + budinca de fructe de la Humana. Uneori in locul mincaricilor fac si paste cu sos de rosii+legume(cel trimis de Laura) dar nu avut succes cu pastele. Indiferent ce tip de paste folosesc. Sosul merge pasta neam.

Mincaricile sunt diverse : de conopida, de mazare, de teci fasole taiate marunt, fasole boabe , dovlecel - aproape cel mai des , orez cu morcov , in general preparate prin innabusire in tigaie si sau la steamer.

Cina se incheie cu 1 sau 2 bibe din care primul 220 ml iar al doilea atunci cand in vrea maxim 150 ml.

Astept variante pt. micul dejun si ciorbe sau supe ca eu pe aici ma invart si mi se pare ca lipste ceva !

Supele mai tot timpul mi se pare ca sunt ...clasice , legume , legume si iara legume. Mi-ar placea alte retete decat cele gen toci si arunci in supa de carne.

Incearca sa te uiti pe cutia de la Alemette. Am fost odata tentata sa iau si , din cate imi aduc aminte, contine aditivi alimentari - Euriii rai. Cric-crac aceeasi textura , este speciala pt. copii si nu contine croncobauri.

Pentru partea de "evolutie-genialitate" zic sa incercam tattonarea subiectului in mesajele ulterioare. Acesta deja s-a lungit.

Acum cu privire la situatia expusa de tine aseara ref. la ritmul impus de Arianna imi lipsesc cam multe date necesare pentru a-mi contura o parere dar.....incerc.

Cata vreme tu vei avea perceptia ca ritmul impus de ea masa/somn/joaca e rezonabil iar voi ca familie sunteti ok , v-ati adaptat acestui ritm si va descurcati parerea mea este ca lucrurile vor continua sa se deruleze in aceeasi maniera cu mici valente date de etapele de varsta pe care le va parcurge.

Chiar daca teoretic ai impresia ca ar putea fi mai bine sau ti-ai dori sa fie mai bine , momentan nu ai ajuns la concluzia ca lucrurile merg pe un fagas gresit si nu simti , cu adevarat , nevoia sa intervii cu ceva. Sunt convinsa ca daca vei simti ca lucrurile se indreapta pe un fagas negativ vei lua decizia sa faci anumite modificari si vei avea si motivatia suficienta sustine producerea acelei modificari.

Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)
http://family.webshots.com/photo/2298209940105578547KgCCiq
http://community.webshots.com/user/VacantainCroatiacuEva

Copilul isi alege momentul cel mai bun pentru a veni pe lume si parintii potriviti pentru a-si implini destinul.

Mergi la inceput

Mirtha...wow...ce bunatati papa Eva...o sa-i fac si eu Sarei...immm.Cum faci omleta?Eu ma gandeam sa-i fac ou ochi facut in apa cu spanac maine.

Mergi la inceput