dauneaza sau ajuta suzeta la bebelusi?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Inaioana, intr-adevar, nu toate mamele attachment parenting practica baby wearing, dar m-as risca sa spun ca 95% dintre el au copiii in brate (intr-un fel sau altul) in majoritatea timpului.

Luna -- in caz ca nu stiai, sunt unii copii care sug la san sau la biberon pana dupa 3 ani, chiar pana dupa 4 ani. Fiecare copil renunta la obiectele de comfort cand e pregatit. Mama poate sa incerce sa ii ofere alternative, sa ii explice ca ar fi cazul, dar in nici un caz (parerea mea) sa il oblige sa renunte.

31+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Eu am incercat sa ii dau Ericai suzeta in speranta ca va fi mai linistita macar noaptea dar nu a vrut sa o ia decat pe la 5 luni si ceva si atunci numai la somn (asta insa nu mi-a adus nopti mai linistite). M-a ajutat la culcare: isi lua suzeta si maimutica de plus, se intorcea cu spatele la mine si adormea.
am dezobisnuit-o foarte usor, la 1 an si 10 luni deoarece trebuia sa mearga la gradi. Pur si simplu nu i-am mai dat-o intr-o seara si cand incerca sa o ceara i-o luam inainte mangaind-o si spunandu-i povesti despre printese care nu au suzeta, despre prietena ei Alba ca Zapada care, nici ea nu are suzeta si, in cele din urma a adormit. A doua seara am facut la fel si a treia seara deja nu a mai cerut-o. Chiar m-a uimit, ma asteptam la un spectacol pe cinste.
Oricum, intre suzeta si degete si eu as alege suzeta. Pe asta o poti inlatura (mai usor sau mai greu) dar cu degetul ce faci, il tai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

Citat:
citat din mesajul lui freedelia

Alinutza, te inseli, majoritatea mamicilor attachment parenting (adica cele care practica baby wearing) sunt mari fani ai suzetei. Printre ele ma numar si eu! Mi se pare o mare aberatie sa ii refuzi copilului o nevoie biolgica (cea de a suge). Unii copii au aceasta nevoie aproape constant in primele luni de viata. Altii nu o au...

POZE

freedelia, eu imi fac veacul pe un forum AP, si zau ca n am vazut nici un fan suzeta pe acolo. Nevoia de a suge nu le a fost refuzata! Ai mei au fost alaptati la cerere (si cerere, nu gluma) mult si bine. Poate de asta nu si au supt degetele niciodata, n au avut nici obiecte de confort, m am avut pe mine mereu langa ei, i am tinut in brate cat am putut de mult (practic si co-sleeping)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Freedelia stiu, cum sa nu stiu, ca sunt copii care sug la san (mai rar la biberon dar da, si la biberon uneori) si la 6 ani. Insa asta trebuie sa fie conform si dorintelor si asteptarilor parintelui, nu vad ce beneficiu ar avea pentru un copil o mama care il alapteaza si la 5 ani frustrata.

Obiectele de atasament ale fetei mele au fost asa (in ordinea aparitiei): EU, suzeta care i-a satisfacut nevoia continua de supt, calmat colici (in timp ce era la mine pe burtica piele pe piele, deci suzeta nicicand nu m-a inlocuit) apoi biberonul (care a devenit prieten bun cand suzeta a disparut) iar apoi bunny dog de care s-a atasat oarecum la initiativa si incurajarea mea. Obiectul de atasament EU este o constanta.

Nici de suzeta nici de biberon nu a fost privata cu forta, suzeta a pierdut-o si cum nu a plans dupa ea nu i-am cumparat alta, biberonul a disparut definitiv printr-o metoda simpla, in loc sa il bea noaptea in pat in timp ce adormea (o ajuta sa adoarma), i l-am dat in alta camera inainte de culcare. Apoi cand s-a adaptat permanent la acest obicei si nu l-a mai asociat cu somnul de seara (pe timpul zilei nu-l mai folosea de mult) nu a deranjat-o aparitia unei simple cani. Deci zic eu ca pentru ea a fost o tranzitie insesizabila, nu a plans dupa disparitia lor deloc.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Nu stiu daca dauneaza sau nu.

Iata insa care este situatia la mine acasa: fata mea cea mare a avut suzeta (cu forma anatomica, naturala bla bla bla, cea mai buna de pe piata) pana la 2 ani si 9 luni si poarta acum aparat dentar. Fata mea cea mica si-a supt degetul seara la culcare pana pe la 2 ani si nu are nevoie de aparat dentar. Sigur ca poate fi o coincidenta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SufletDInger spune:

Nici eu nu stiu daca e bine sau nu cu suzeta.
Si eu am stat , cum spunea cineva, ca maimuta, asa ca am ales suzeta.
Am incercat sa renuntam, "am dat-o" cainelui, apoi ne-am intors inainte de culcare dupa ea. O folosim doar la somn.

www.Satmarean-Alexiss.piczo.com

http://b1.lilypie.com/3q8rm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

mai bine suzeta dacat sa-si formeze obiceiul de a-si suge degetul !

suzeta o poti spala/curata/dezinfecta, pe cand manutele nu intotdeauna ajung curate in gura

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Oho, ce bine ar fi daca lucurile ar fi asa clare.
Ei bine, nu tot timpul in realitate se intampla cum scrie la carte, sau cum credem ca ar fi bine.
Ai mei au primit suzeta in primele zile ( pe acelasi principiu ). Ei si, crezi ca au tinut ei cont de principiu? Cel mare la 7 luni nu a vrut s-o mai vada (cand i-o dadeam o arunca in celalat capat al camerei), iar cel mic a procedat la fel pe la 1 an. Amandoi au supt si sug in continuare degetul cu sarg. Dar, cel mare numai cand se culca si imi spune "mami te rog, lasa=ma sa sug degetul pana adorm". In rest nu mai suge degetul. Cel mic, la culcare si cand e suparat ca il cert sau cand e obosit.
Oricum, in perioada de bebelusie, eu nu consider suzeta un lucru rau, indiferent daca sunt alaptati natural sau primesc biberon. Nu are nici o legatura modul de alimentatie cu nevoia de a suge dintre mese. Suptul ii linisteste si nu cred ca daca se ataseaza de suzi nu gasim metoda de a scapa de ea. De deget e mai greu, dar cu rabdare se scapa de orice obicei. Orice invat are si dezvat. Bineinteles, cu mult tact si perserverenta.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Baietelul meu pana la 6 luni a avut dureri de burtica foarte puternice... asa ca de la 3 saptamani am fost nevoita sa-i dau suzeta pe care a acceptat-o din prima.Si eu m-as fi bucurat sa nu fiu nevoita sa i-o dau , dar suzeta l-a ajutat sa se mai linisteasca.Acum are un an si 4 luni si n-o mai vrea decat la culcare, dar cand ii mai iese cate un dintisor si-o mai pune si ziua uneori... daaaar , incisivii laterali de sus sunt dusi in spate si eu cred ca doamna suzi este de vina.In privinta cariilor nu are nici o problem pana acuma si sper ca nici nu va avea , are dintisorii chiar foarte albi. Deci, concluzia mea ar fi ca suzeta este un rau necesar, dar daca copilul nu are nevoie cu adevarat de ea sa se evite folosirea ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Freedelia, de acord cu tine, eu ziceam exact invers, ca daca porti copilul nu esti obligatoriu AP. In schimb daca esti AP, de regula porti copilul.

Alinutza, apelul la autoritatea unui forum AP sau a majoritatii cazurilor AP pe care le cunosti, nu sunt argumente. De regula copiii alaptati la cerere isi satisfac aceasta nevoie de supt si atunci nu mai este nevoie de suzeta. DAR exista cazuri in care copiii nu isi pot satisface aceasta nevoie de supt asa, si discutia de aici era despre suzeta versus deget sau despre suzeta da sau nu. Ei bine, consiuder ca este foarte AP sa ii oferi copilului suzeta daca acesta are nevoie sa isi satisfaca nevoia de supt si nu are alta posibilitate.
Am o foarte buna prietena care nu poate alapta din motive medicale foarte serioase. Este una dintre cele mai AP mame pe care le cunosc si are trei copii sub 4 ani, dintre care cei mici o luna, respectiv un an si jumatate. Copiii cei mici primesc formula si suzeta. Si toata lumea e fericita.
Ce ar trebui sa faca o mama AP care nu poate alapta sau care din diverse motive a intarcat , daca copilul ei inca are nevoia de a suge? Simplu: sa ii ofere suzeta daca asta il ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

inaioana, eu doar i am raspuns freedeliei ce afirma ca stie ea si eu ma insel, ea e AP, bla bla, nu ma referisem deloc la vreo autoritate AP sau nu atunci cand am raspuns on topic, din experienta mea. Am amintit de AP apoi, ca raspuns la afirmatiile ei, atat. N am nici o biblie AP deasupra patului dupa care ma ghidez (actionez conform instinctului, eu am descoperit conceptul asta cand David deja era maricel, in jur de 2 ani ), fiecare alege sa actioneze intr un anume fel/sau nu tinand cont evident de factori subiectivi, mama si sanatatea ei, copilul si sanatatea lui, mediul in care traiesc.

Mergi la inceput