dauneaza sau ajuta suzeta la bebelusi?

dauneaza sau ajuta suzeta la bebelusi? | Autor: patrisuca

Link direct la acest mesaj

patrisuca mea papa suzeta inca din primele zile, am vrut sa o invat cu suzi, pt ca imi erau tare dragi copii cu suzeta in gurita.ii vedeam prin parc asta vara cand eram insarcinata. acum imi cam pun semne de intrebare desi cred ca e cam tarziu pt ca e dependenta de ea. oare ii face rau la stomacel? ii dauneaza in vreun fel? sau sunt doar niste supozitii pe care le-am auzit? oricum ce-i cert e ca de multe ori ma ajuta, o mai linisteste si imi e de ajutor.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui patrisuca

patrisuca mea papa suzeta inca din primele zile, am vrut sa o invat cu suzi, pt ca imi erau tare dragi copii cu suzeta in gurita.ii vedeam prin parc asta vara cand eram insarcinata. acum imi cam pun semne de intrebare desi cred ca e cam tarziu pt ca e dependenta de ea. oare ii face rau la stomacel? ii dauneaza in vreun fel? sau sunt doar niste supozitii pe care le-am auzit? oricum ce-i cert e ca de multe ori ma ajuta, o mai linisteste si imi e de ajutor.

Patrisuca draga, cum e hranita copilita ta? lapte matern sau biberon?
daca ii dai san, renunta la suzeta, nici n-ar fi trebuit sa i-o dai. or arata frumos bebelusii cu suzeta, dar mai tarziu riscul e de deformare a danturii, plus carii (de la saliva in exces). copiii nu au nevoie sa suga 24 din 24, iar cand sunt agitati - pentru asta sunt parintii, nu jucariile, nu suzetele, nu inlocuitorii.

nu-s de specialitate, dar bine la stomacel nush cat ii face ca suge mult fara sa inghita decat saliva si aer...ma gandesc ca e similar cu guma de mestecat. in functie de compozitia salivei, iaca si cariile...

mai bine o dezobisnuiesti acum, decat sa te chinui cu ea ca nu vrea sa lase suzeta pe la 4-5 ani. las-o sa-si suga pumnii cand ii dau dintii, aia nu creaza dependenta.

sunt convinsa ca vor urma jde povesti pozitive despre suzete, io am experienta mea si din punctul asta de vedere discut, strict. copila mea are aproape 3 ani si nu i-am dat niciodata suzeta. are o dantura sanatoasa, nu-si suge degetul, nu nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Stai linistita ca nu pateste absolut nimic de la suzeta! mai ales acum cand poti cumpara tot felul de forme si marimi.
Mie imi pare rau ca bebelasa mea nu vrea suzeta (o impinge) si prefera degetul...

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

eu nu i-as da-o, suzeta le schimba toata expresia fetei, le ascunde din zambetele alea cum numai la bebici le vezi, sunt asa de interesanti si fac atatea mutrici care e pacat sa le pierzi in favoarea suzetei.
eu nu prea vad ce poate fi bun in a suge cu orele la o bucata de cauciuc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Dincolo de expresia fetei fara suzeta, smecheria asta e o mare inventie cand ai si tu nevoie sa dormi!
Fi-mea cea mare n-a vrut suzeta, o impingea, dar nici degete n-a supt. Insa mi-a stat cocotata in brate pana pe la 4 ani (cu contributia maica-mii, esigur...) As fi vrut sa ii pot da suzeta si ea sa se culce... (nu a vrut suzeta, dar a fost inamorata de bibe pana pe la 3 ani...)
Asta mica nu a vrut suzi de la inceput, dar apoi a acceptat-o si noi am avut nopti linistite. Si acum ii dau suzi, ii zic pa-pa si "inchide ochii" si ea se culca. Mare binecuvantare pentru capul meu de mama cu program full time! Bibe nu vrea sa vada, pe de alta parte, dar nici lapte nu vrea. Suzeta nu trebuie sa stea 24/24 la bebe... Mai periculos este dupa 1 an si 3-4 luni, cand deja bebe isi cauta singur suzeta si face scandal daca nu i-o dai. Cred ca ar fi o idee buna sa se renunte la suzeta pe la varsta asta.
Ca si efecte daunatoare, da, exista si cariile, dar sunt aceleasi ca si cariile de biberon. Sau dantura strambata. Dar astea nu se formeaza din vina suzetei, ci au legatura cu felul in care bebe trage sin suzeta sau tetina, cu presiunea. Si cu dintisorii pe care ii au. Sunt copii plini de carii dar care nu au supt suzeta si bibe 3 ani, altii care au supt suzeta si bibe si n-au nici o carie. Fi-mea cea mare face 7 ani anul asta si nu are nici macar un punct de carie. La cat bibe a servit, toata lumea ma ameninta ca "o sa vad eu cand o sa fie prea tarziu"....
Parerea mea deci e ca alegerea suzetei nu tine de ce frumos e bebe cu suzi in gurita. Nu degeaba se cheama ca e "de linistire", si nu "de aspect", smecheria de cauciuc.

Talciocul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui corinadana

Stai linistita ca nu pateste absolut nimic de la suzeta!

scuza-ma, corina, personal nu m-as hazarda sa afirm asa ceva fara informatia de rigoare. citeste aici:

Potential complications of pacifier use, particularly with prolonged use, include a negative effect on breastfeeding, dental malocclusion, and otitis media. Adverse dental effects can be evident after two years of age, but mainly after four years. The American Academy of Family Physicians recommends that mothers be educated about pacifier use in the immediate postpartum period to avoid difficulties with breastfeeding. The American Academy of Pediatrics and the American Academy of Family Physicians recommend weaning children from pacifiers in the second six months of life to prevent otitis media. Pacifier use should not be actively discouraged and may be especially beneficial in the first six months of life.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Al meu copil a avut suzeta pana la 1 an si jumatate si n-a avut nici dintii deformati sau cariati, nici probleme la stomac si cand zambea ii cadea din gurita (ca zambea cu gura pana la urechi ), asa ca n-am pierdut nici mutritele cu pricina, plus ca de pe la 10 luni o lua doar la nani. Eu sunt convinsa ca nu dauneaza, iar copilul doarme linistit. Aa, si am alaptat pana la 1 an, dar nu stiu ce relevanta ar avea in problema cu suzeta

Mami de Denis (17.06.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Hai sa-ti spun cum am facut eu.
Din primele zile i-am dat suzi pe care a indragit-o imediat. Pana pe la 4-5-6- luni, nu mai stiu exact statea f mult cu suzi. Ulterior, usor, usor, cate un pic, statea si gangurea si eu vorbeam cu ea si am inceput sa i-o scot.
Acum, la 11 luni, si-o ia singura daca simte nevoia. Asta se intamlpa numai cand e obosita sau suparata. Si seara o adorm cu suzi. Noaptea o mai pierde prin pat. Cateodata doarme fara ea, cateodata o cauta si-o pune singura.
Ce mi se pare mie foarte important si a fost un principiu dupa care m-am ghidat. Nu am fost drastica. Nu am vazut doar alb sau negru. Daca am vrut sa-i dau ceva, sau sa o invat cu ceva, am facut treptat. Nu sunt de acord cu ideile obtuze.Eu sunt pentru calea de mijloc. Asa si cu suzi.
Ai sa vezi, cand o sa mai creasca si o sa-si descopere manutele si picioarele si cand o sa descopere jucariile, nu o sa mai fie asa interesanta suzi.

Andra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Fie`mea a avut suzeta ortodontica de silicon si a folosit fix 1 an modelul in fct de lunile implinite. O primea la somnic si atat, nu pe post de jucarie. A lasat-o din vina mea, am uitat sa i-o mai servesc
Decat degetul - care chiar deformeaza dantura, mai bine suzetele care chiar sunt de nshpe feluri si marimi.
Parerea mea.

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
BOGDAN

si
DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

mai bine suzeta dacat sa-si formeze obiceiul de a-si suge degetul !

suzeta o poti spala/curata/dezinfecta, pe cand manutele nu intotdeauna ajung curate in gura

poti inventa povesti cu suzi care a plecat la un bebe mai mic, in momentul in care vrei sa renunte la ea

spre exemplu, nepoata mea care implineste 3 ani in februarie, si acum isi suge degetul mare de la mana dreapta, bietul degetel s-a ingrosat putin, are pielea aspra si crapata, a facut cel putin 4 infectii la unghie pana acum; mama ei i-a dat cu ce vrei si cu ce nu vrei pe deget, l-a bandajat, etc., fetita tot nu a putut fi convinsa sa renunte la acest obicei.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Sunt asolut de acord ca suzeta este un beneficiu, atat pentru copil, cat si pentru mama.

Conchita -- daca nu trebuie descurajata folosirea suzetei in primele 6 luni, cum il dezveti dupa 6 luni de ea????

Copilul are o nevoie foarte mare si in general aproape continua de a suge. Cand nu are suzeta, plange si este pus la san (ceea ce evident, nu e rau, numai ca nu erste nevoie tot timpul, el plange nu numai de foame, ci si pentru ca are nevoie sa suga). Un copil care are nevoie de san, nu se linisteste cu suzeta. Am vazut o gramada de copii, in wrap sau sling la mama, cu suzeta in gura, foarte fericiti. Si cand vor san, scuipa frumos suzeta si cer sanul.

Cat despre stomac -- suzeta nu produce saliva in plus, copilul nu o mesteca (nu este ca guma de mestecat) ci o suge, nu pune stomacul la lucru pe gol.

Despre dinti, suzetele ortodontice (cele Nuk de exemplu) nu produc nici o deformare a dintilor. Sunt pe grupe de varste si au design special, care nu deformeaza dintii.

Iar daca nu le dai suzeta, in marea majoritate a cazurilor isi vor suge nu pumnii, cu degetul mare, de care fooooarte greu ii dezveti si ala chiar nu e ortodontic.

Eu una sunt mare fan al suzetei, sunt cam ofticata ca la al doilea copil nu am reusit sa scapam de ea asa repede decat la primul, insa sigur nu se va marita cu suzeta dupa ea. Si deja am cumparat un car de suzete pentru al treilea bebe :)

31+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

Mergi la inceput