dauneaza sau ajuta suzeta la bebelusi?
Raspunsuri - Pagina 2
alinutza00 spune:
eu nu vad vreun beneficiu pentru copil, ca se calmeaza sugand plasticul e altceva, el vrea sa l ia mama in brate si primeste un surogat, o bucata de silicon la care suge de zor alinandu si nevoia reala. E mai usor sa i dai suzeta in loc sa rezolvi adevarata problema. Primul copil nu a folosit suzeta deloc si nici degetele nu si le a supt, niciodata. Pentru ca mi era MIE mai usor am facut si eu greseala sa i o ofer lui Toma, atunci cand aveam eu nevoie de 2 maini libere si nu vroiam sa l port in brate. M am trezit pe la 8, 9 luni cu un copil disperat sa nu ma departez din raza lui vizuala, suzeta o scuipa de zor fix cand aveam eu mai mare nevoie sa i o dau. M am scuturat speriindu ma de ce faceam si am aruncat suzeta. Mi a fost mai greu, dar pentru copil a fost mai bine. A, nici el nu si a supt apoi niciodata degetele, pumnii sau mai stiu eu ce.
freedelia spune:
Dar cine a zis ca daca ii dai suzeta il lasi singur??? Suzeta IMPREUNA cu bratele mamei se recomanda, nu in loc de. Suzeta nu este un inlocuitor al mamei ci al sanului.
31+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE
alinutza00 spune:
eu ii dadeam suzeta si il puneam in balansoar langa mine (cand gateam, imbracam primul copil , situatii din astea). Suzeta cand il tii in brate..nu vad sensul, de ce?? Ziceai ca vezi mamici cu bebei in sling, wrap si cu suzeta in gura...n am vazut niciodata asa ceva, de obicei genul asta de mamici sunt si oripilate de suzeta , cel putin cele pe care le cunosc eu
editez
freedelia, adik bebei au in permanenta nevoie sa tina ceva in gura, sa suga?? e ori suzeta, ori san? N am observat nevoia asta la ai mei
makydenis spune:
Suzeta e permisa la bebelusi. De-aia se si fabrica. Dar depinde de copil daca are nevoie de suzeta sau nu, daca o primeste sau nu. Si folosita in primul an de viata mai des si in al doilea an doar la adormit mi se pare un "rau" acceptabil.Cat despe dintii cariati nu cred ca suzeta are un rol esential. Mai degraba alimentatia corecta, spalatul pe dinti si de ce nu fondul genetic.
alinutza00 spune:
makydenis, multe lucruri se fabrica, asta nu inseamna ca tb sa le si consumam, folosim.
Tigarile sunt permise adultilor , de aia se fabrica , dar eu refuz sa fumez
freedelia spune:
Alinutza, te inseli, majoritatea mamicilor attachment parenting (adica cele care practica baby wearing) sunt mari fani ai suzetei. Printre ele ma numar si eu! Mi se pare o mare aberatie sa ii refuzi copilului o nevoie biolgica (cea de a suge). Unii copii au aceasta nevoie aproape constant in primele luni de viata. Altii nu o au...
31+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE
inaioana spune:
Baby wearing nu inseamna automat si AP.
Eu ca mama AP am vrut foarte mult sa obisnuiesc copiii mei cu suzeta, pentru ca sunt convinsa ca se renunta mult mai usor la suzeta cand s-a terminat nevoia de supt , decat la deget. Asta pentru ca spre deosebire de suptul suzetei, la cel al degetului se asociaza ca fiind placute si senzatiile din deget iar acesta e tot timpul la indemana. am o buna prietena care si-a supt degetul pana in clasa a 8-a, cu defectele ortodontice aferente.
A fost un "fiasco" total, deoarece copiii mei au scuipat contrariati suzetele de fiecare data, desi m-am dus cu ele in maternitate si le-am indesat viguros in gura ori de cate ori am crezut eu ca e cazul.
Totusi, nu si-au supt nici degetele.
I-am alaptat la cerere cate un an si jumatate pe fiecare dupa care nu au simtit nevoia sa mai suga ceva (nici biberon).
Pe scurt, eu sunt pentru suzeta in continuare, pentru motivele de mai sus, dar asta nu inseamna ca functioneaza in toate cazurile.
Inca ceva: tocmai am scris si la alt subiect: AP nu inseamna reteta fixa de crescut copiii, faptul ca o mama AP face un anumit lucru intr-un anumit fel cu copilul ei, nu inseamna ca acelasi lucru este AP si in alt caz.
Luna1 spune:
Fetita mea a fost alimentata la biberon cu o nevoie continua de supt chiar daca era in brate, am tinut-o ca maimuta la piptul meu si inca o mai tin al meu sot zice ca suntem siameze.
Daca i-as fi dat biberon la cerere ar fi supt non-stop, cu ceai, apa si alte lichide n-am fost de acord pana a fost diversificata, a suferit si de reflux deci a trebuit sa manance cat de cat la program (nu program strict insa nu mai devreme de o ora jumatate intre supturi) deci a trebuit sa-i satisfac nevoia de supt cu ceva, si acel ceva a fost suzeta.
Insa, sper sa nu-mi sara nimeni in cap, eu cred ca trebuiesc citite exct semnele cand un copil trebuie dezvatat de suzeta, mie personal nu mi se pare normal ca un copil peste 3 ani sa mai suga inca. Asa cum se intarca la san si biberon, asa consider ca trebuie intarcat si de la suzeta.
A mea fetita la un an si-a pierdut ultima suzeta in aeroport in Roma (mai puteam cumpara normal insa doar in UK nu in Roma pentru ca avea un model anume care ii placea numai). Si cum am vazut ca nu face o drama din asta am ignorat pierderea ei si n-am mai cumparat altele. A fost mai usor decat credeam, in prima instanta s-a atasat puternic de biberonul de seara iar la un an jumate am scapat si de biberon si am trecut la atasamentul de un plus.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
inbox spune:
Eu i-am dat copilului suzeta cred ca le la 2 luni, din acel moment s-a facut liniste in casa, am inceput sa ma dezmeticesc ca ajunsesem obosita maxim. Deci pot sa spun ca pe mine m-a ajutat, si conculzionez:
-a renuntat foarte usor la ea, fara sa o fortez, ce-i drept la doi ani a lasat-o , dar a lasat-o cand a crezut ea ca e pregatita, bine ca ii spuneam ca e cam mare pentru suzi ...dar nu am inventat povesti si alte nebunii pentru asta,
-copilul a vorbit inca de la 1 an si cateva luni, la doi ani tacanea de ne ametea, iar acuma ne zapaceste ( nu a impiedicat-o suzeta),
-e un copil vesel si a fost mereu vesela, daca s-a suparat vreodata suzy ii mai alina supararea,
-nu a facut nimic la stomac sau la dinti,
-personal cunosc doua cazuri de copii care au supt degetul, unul pana la 10 ani ( cam pana atunci l-am vazut noi, prietenii de joaca) si altul pana la 4, ambii copii erau cu rani la degete , si am zis ca decat asa...
Acu , nu stiu ce spun studiile, daca e buna sau nu, eu atunci cand am hoatarat daca sa dau suzi sau nu, am studiat si rastudiat si alaturi de intuitia mea de mama am decis sa i-o dau.
Si singura recomandare din partea mea ar fi, daca se opteaza pentru suzeta sa fie una de calitate !
"Un parinte nu este cineva pe care sa tesprijini, ci cineva care te scapa de tendinta de a te sprijini !"