Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (364)
Raspunsuri - Pagina 17
valentina_22 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Annisia V-am spus ca sunt pe inspiratie astazi. Si cum n-am toata tzigla pe casa, am facut putin haz de necaz. Sa nu va suparati pe mine, ca nu ma bucur de raul nimanui, si sa nu interpretati aiurea, dar v-am scris o poezie de desparteala... E chestie de sentimente si relele fac parte din viata noastra si trebuie sa le acceptam, sa le luam ca atare sau sa ne revoltam si sa nu le lasam sa ne atinga. Eu va iubesc pe toate si stiu ca sunteti nascute in zodia invingatorului!!!! Ia sa vedem: Te-ai dus... dar sufletul meu stie: Nu-i despartire pentru noi. Stiu, umbra mea o sa se-atie, Pe orice drum vom fi noi doi. Eu casa-ti sunt, iti sunt si cale, Duci chipul meu pe unde treci. Patrund in gandurile tale Si alta n-are loc in veci. Orice privire de femeie Ar intalni privirea ta, Tot ochii mei or sa-ti scanteie Si-n fata pururi iti vor sta. Oricate voci sa te-mpresoare Tot vocea mea vei auzi, Voi fi in crengi dezmierdatoare Si-n ochii noptilor tarzii. Candva, acasa, intr-o seara, Ai sa te-ntorci, sa-ti amintesti; Voi fi si fumul de tigara Si raza stelei din feresti. De-as fi la orice departare, Te-ajung si inima-ti ating. La geamul tau sunt numai boare Si - vifor, geamul ti-l imping. In clipa ta patrund, si-n suflet, Si - vijelie - voi sufla, Voi rascoli hartii pe masa Si poate-ntreaga viata ta. Si, astfel, n-ai sa poti uita! Micul Yanis creste mare Praslea cel voinic si perele de aur (ca mere avea mama inainte de odiseea in 40 de saptamani)... "Nu-i nimeni drac si nimeni sfânt! Credinta-i val, iubirea vânt Si viata fum!" |
Ce frumos.......si cat adevar ascund acele versuri......
Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.
Vale, mami de ALEXANDRA - NICOLETA si ANDREI - GABRIEL
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu
valentina_22 spune:
| citat din mesajul lui aandreea27 .salutare fete dragi. in primul rand la multi ani cu cu sanatate si noroc tuturor ionilor si ioanelor mari si mici. yaia ma bucur ca sunteti bine.si noi ne pregatim sa reznepem grainita,de luni.pleaca mamaie si tataie si poi a eta(inapoi la cresa) eu am ajuns acum vreo ora de la munca si din senin m-a pocnit sangele pe nas,nu stiu de unde si de ce.am stat nitel in pat,dar nu prea se opreste,de fapt cand imi curge,cand se opreste.cine stie?medicul andreea mami de baietel dragutel(10.10.2007) |
Andreea, uite www.healthy.ro/articol/Preventie/5256/Cum-sa-opresti-o-hemoragie-nazala.html" target="_blank"> aici mai multe informatii.Din experienta pot sa-si sugerez sa stai intinsa pe pat si sa-ti strangi narile 5 minute respirand pe gura sau sa aplici 2-3 picaturi de Bixtonim in nara din care iti curge sange. Alexandra mi-a facut figura de cateva ori, dar controlul la ORL-ist ne-a linistit. Este ea mai sensibila in zona respectiva.Pur si simplu in timp ce dormea din nara dreapta ii curcea sange. Acum de cateva luni nu s-a mai intamplat. Totusi intreaba medicul.
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu
valentina_22 spune:
| citat din mesajul lui Sabina da, da , fieru poa sa dea si extrema:D, si eu am patit, ambele extreme:D Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Eu m-am intoxicat cu fier. Fiind nevoita sa iau fier o perioada forte lunga de timp, ficatul meu a clacat si periodic (a se intelege cam la o saptamana)faceam o urticarie de toata frumusetea. Depozitele de fier din ficat sunt toxice si foarte greu de eliminat,o perioada nu am mai luat. Apoi ciclu a reinceput in cazul meu.

cum creste Alexuta
cat de mare este Andu
valentina_22 spune:
Miaunici, multumesc de informatii.Maine sun la ei sa cer mai multe informatii!
Sabina, daca m-ai vedea acum mi-ai cere urgent sa mai pun pe mine cateva kilograme. Starea actuala nu ma avantajaza deloc.Celulita a ramas la locul ei, dar sunt foarte trasa la fata si fff palida. Singura chestie pozitiva, ca sa-i spun asa este ca acum pot purta masura 28 la blugi. Dar in ritmul in care papa sigur voi sari de 30 pana la vara.
Ultima vizita la doctor a fost pe 27 decembrie, a ramas sa ne vedem peste 30 de zile dupa ce termin cutia de pilule. Sa stii ca incep sa ma simt mai bine,ametelile aproape au disparut, apetitul este urias,numai culoarea alb-galbuie a ramas la locul ei si arata ca ar fi ceva in neregula.
Andrei a inceput sa spuna destul de multe cuvinte, dar nu le rosteste clar, noroc ca am inceput sa invata chineza si sunt cel mai de success translator. Sper ca pana in toamna cand va merge la gradi sa se dea pe brazda.
La mine se lasa cu batai in fiecare zi. De multe ori pur si simplu renunt si ii las sa-si rezolve problemele singurei. Dupa 2 perechi de palme adresase unul altuia, se pupa si se comporta ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. A nu se intelege ca imi place ceea ce vad. Dar cu toata interventia mea(stat de vorba cu ei, taiat desene si calculator) uneori eforturile sunt de prisos.
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu
valentina_22 spune:
crishtina, felicitari lui Robi!! La noi, trebuie sa recunosc ca nu am nici un merit in privinta trecerii la chilolel. Andrei a facut totul. La fel de brusc cum a luat olita, a facut pipi si din ziua respectiva a facut numai la oala, tot asa de brusc a renuntat si la pampersul de noapte. Inca din prima seara fara pampers nu am inregistrat accidente. Puiul meu stie ca mami este bolnavioara si trebuie sa se odihneasca asa ca dupa povestea de seara, face nani pana dimineata! Cra-cra-cra! ![]()
Rnico,intr-adevar fierul constipa si uneori chiar foarte rau, asta v-o spun din propria experienta. Doar iau fier din copilarie. Si coloreaza in negru si materiile fecale,asa ca nu va speriati.
Piciu,la copii nu se face sideremia decat in anumite cazuri. Pentru analiza asta trebuie sa-i intepe in vena. De obicei se ia din degetel,iar daca hemograma are o valoare mica sau la limita inferioara se considera ca este din cauza lipsei de fier si se dau suplimente.
Si ce scump este ursuletul, chiar ca-ti dau lacrimile!
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu
valentina_22 spune:
Wow!
Da ce activa am fost astazi!![]()
Pentru ca nu doresc sa termin singura capitolul asta,ma retrag la nani, trebuie sa-i culc pe cei mici. Maine dimineata avem prima sedinta la logoped pe anul acesta si sunt tare curioasa sa vad cum reactioneaza Alexandra. Daca pana acum ma plangeam ca nu il spune pe "r", acum are tentinda de al rosti in toate cuvintele.
Parca dansam, un pas inante si doi inapoi!

Pe maine! 
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu
Piciulika spune:
Ganduri mai serioase ce ma incearca zilele astea.
Citisem ce spunea Gabi de apropierea nasterii... Ce frumos, ce motivant! 
Acuma, ca nu ma mai doare nimic si uit ca de fapt am un burtoi maaare in fatza, parca as sta asa insarcinata inca cateva luni.
Ca o elefantzica, asa, vreo 2 ani.
Pe de alta parte, e o nerabdare de a-l vedea pe ursuletzul asta mic - nici nu-mi vine sa cred cat de mic va fi!
Si e asa, curios: cand il asteptam pe Radu sa vina (sau eu reveneam acasa) dupa saptamani sau luni de separare, stiam exact cand e avionul, numaram zile, apoi ore - ma bucuram ca de o bomboana pe care tot amani s-o mananci si stii exact planul.
Acuma e asa, o stare bizara: intalnirea asta poate avea loc peste cateva ore, sau peste o saptamana! E o asteptare incordata - pe care incerc sa mi-o maschez mie.
Si stiu ca in momentul cand voi iesi pe usa, spre spital, ma duc sa infrunt niste dureri peste limita suportabilului, sa trec prin infern pentru a ajunge sa-mi tzin comoara in bratze - s-o scot de sub inima, s-o pun langa, pe piept.
Am un respect enorm fatza de nastere - inainte eram naiva: acum insa stiu la ce ma duc.
Am retrait ca ieri nasterea lui Michael. Inducerea, asteptarea... si apoi cum a fost cand am ajuns la punctul in care am abandonat totul si eram foarte impacata cu moartea, parca imi iesisem din trup - nu, nu sunt deloc eroica. Si apoi anestezia... ce beatitudine! Ce usor am nascut, din 3 contractzii si 6 push! Ce superb era Michael, roz-alb ca o floare de cires.
Am intrebat la ultimul control medicul daca sunt predispusa la reactzia secundara post-anestezie (migrena oribila zile intregi, risc de 1/300). Mi-a spus ca nu. Asa sper!!! Si sper ca de-o fi, sa-mi puna doar PDA, adica suficient de devreme - e mai "user friendly".
(Intarziase anestezistul vreo 45 min si cand m-a gasit in halul ala, a pus o anestezie combinata, spinal-epidurala, tehnica ac-prin-ac, ca sa prinda in 5 minute. Dar intrand prin dura, mi-a si ramas o gaurica - si tot programul ulterior. Dar si acum as opta pentru asta, clar!)
Si vreau sa-l vad sanatos, viguros, micul piranha, ca fratele lui...
Si stiu ca prima luna voi fi pe alta planeta, ca fiintza asta mica va creste de la o zi la alta agatzat de mine: 'ba pe stanga, ba pe dreapta, uite-asa se joaca mama!'
Stiu ca sunt mult mai relaxata, nu o sa ma simt asa data peste cap de "noul program" liber-impus. Doar fff obosita, cum sunt toate mamicile in primele saptamani.
Pe de alta parte maine seara vin ai mei, stau o luna, sa ne ajute. Stiu ca marele ajutor tot de la Radu vine, ca de obicei, dar si daca imi face mama de mancare si-l scot pe Michael la o plimbare, tot va fi ceva!
Radu e extraordinar - si dupa ce citesc aici, ar trebui sa-i pup talpile, non-stop... Stiu ca el va fi iar mamica perfecta, doar incapabila sa alapteze. Si o face atat de natural! E devotat, cald, ma suporta cu stilul meu bossy, mereu 'logic' si fara rabdare, ma menajeaza... si in acelasi timp e un tip 'coltzos', asa cum imi place mie, nu giugiulitor si patern, ci masculin 130%. Zau nu stiu ce-am facut sa merit un asemenea om langa mine. Mi-e si rusine!
Cred ca ar trebui sa inchei jurnalul aici pentru ca:
1) alte mamici poate sufera (... desi poate ar trebui sa vada ca da, se poate! Da, si dupa 38 de ani de casnicie, ai mei umbla de mana si au grija induiosator unul de altul - chit ca se mai si cicalesc
. Dar sunt asa unitzi si tandri... E dragoste, se poate!!) De aceea ma revolta atat cand mamicile noastre
/ de aici, trec prin atatea incercari si privare de iubire... 
)
si
2) ar trebui sa ma duc la Radu sa-i spun, privindu-l in ochi, cat de mult il iubesc si ce recunoascatoare ii sunt pentru fiecare zi din ultimii aproape 15 ani...
Va pup.
Piciulika, mami dewww.unserbaby.ch/Geomo/content-h3538-n243753-p5.html" target="_blank">
Michael, 2 ani + (8.10.2007) si
AMR < 1 sapt
Yaia spune:
| citat din mesajul lui Gabriela77 Yaia, deci bine sunteti si voi! Ma bucur! Eu de vreo saptamana parca as fi din nou in primul trimestru, mi-e rau iar...offf...si vad ca stationez si la kg! |
Offf...ce rau imi pare...hai ca tu chiar nu mai ai mult, 2 saptamani acolo.
Eu ieri si azi am avut contractii dureroase. Ieri una scurta, de cateva secunde, dar rea, azi mai multicele, dar nu asa dureroase. Cica asta e, mergem inainte. Acum vreau sa-mi programez o eco, dar nici nu stiu cand sa o fac...as vrea in sapt. 30, dar parca nu mai am rabdare pana atunci. Tare curioasa sunt daca s-a intors si daca mai e inca fetita...desi cel mai important e sa fie Bebe sanatos.
Sper sa treaca raul in curand si sa ai macar o saptamana-doua de liniste relativa inainte de cuibul in 4!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
Yaia spune:
| citat din mesajul lui valentina_22 Alexandra mi-a facut figura de cateva ori, dar controlul la ORL-ist ne-a linistit. Este ea mai sensibila in zona respectiva.Pur si simplu in timp ce dormea din nara dreapta ii curcea sange. |
Si noi am inceput anul 2010 asa. S-a trezit Tudor si era plin la botic de sange uscat, de am crezut ca lesin. Si cand ma uit, si in pat sange, pe cearsaf. Era dint-o nara, ca era plina de sange uscat. Dar la noi cred ca s-a scarpinat si s-a zgariat in nas. Oricum, l-am urmarit cateva zile sa vad de apar alte simptome si nimic. Azi am vorbit si cu asistenta lui si a zis ca de, se mai intampla si de astea, mai ales cu aerul asta uscat.
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
Erina spune:
Sabina asa e , uitasem ca rezervele de fier se epuizeaza un pic mai tirziu la bebelusi. Fierul nu constipa la toata lumea iar constipatia clar poate fi un semn al anemiei, ca si diareea de altfel.
Gabriela imi pare rau sa aud ca nu te simti bine.
Ana Sofia Marginean suna tare bine!!!
Eu tot sper sa aiba Piciulika dreptate sa trec de 30 sa ma simt din nou bine...
Piciulika frumos ai scris! Sa salvezi mesajul undeva pentru baietii tai. Ar fi fost grozav sa faci si un blog de ginduri..
Annisia foarte frumos ai scris
.
Yaia, deci mai asteptam un pic pina la 30.
-------------------------------
Erina si Daria (18.09.2007)
29+ cu David
L'amor che move il sole e l'altre stelle