Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (364)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rnico spune:

Citat:
citat din mesajul lui crishtina

Sabina, Yaia, Erina multumesc de raspunsuri.

Cum sa zic...fructe uscate caise, prune am mancat si inca mananc la greu. Si celelalte din lista ta mananc. O sa mananc cantitativ mai multe din alea...poate poate. Deci nu as crede asa mult ca e de la alimentatia mea...de era primul copil poate poate...insa Robert nu a avut deloc probleme de astea...si cam tot aceleasi mancam si atunci.
Apoi cu cei alimentati la san pot sa faca si dupa o saptamana...am auzit si alti pediatri zicand asa...si eu cred ca e posibil insa cand copilul e linistit, asta e normal.Dar cand plange de nu mai stii ce sa ii faci si vezi ca saraca se chinuie..nu o poti lasa...Au fost pe la inceputuri 4 zile..nu iti explic seara aia cum a fost..
Si apoi...ce am mai observat eu...cand sunt mai multe zile adunate...face si mai mult cantitativ. Poate nu m-am facut inteleasa insa ea cand face nu e constipata...e exact cum ar face normal un bebe...scaune apoase.
Erina si daca ar fi de fier, e lipsa mea zici sau a ei?ca la varsta asta in nici un caz nu ii pot da ei nimic..

Editez sa zic...cu colicile nu mai avem asa probleme mari...sper eu ca sunt spre sfarsit..doar cand nu face kk se agita mai mult. (Yaia, nu gasesc mailul ala...imi poti zile te rog in ce folder e? daca poti nu e numaidecat)

Crishtina cu Robert(09.09.2007)
& Nicole (18.11.2009)

eu am dat la copii sab simplex picaturi si nu am avut probleme cu colicile si scaunul (contine ceva siliciu care creste tranzitul intestinal, de obicei copii au mai multe scaune pe zi)
io am dat de 3 ori pe zi cate 7 picaturi cu lingurita inainte de masa (supt)

si eu am auzit ca cei alaptati exclusiv pot avea scaun la saptamana o data
edit: fierul in general constipa

mami de alesia (23oct2007) si tudor(23apr2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rnico spune:

la multi ani pt Ioan si ioana

mami de alesia (23oct2007) si tudor(23apr2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
Dar cand plange de nu mai stii ce sa ii faci si vezi ca saraca se chinuie..nu o poti lasa...Au fost pe la inceputuri 4 zile..nu iti explic seara aia cum a fost..
Si apoi...ce am mai observat eu...cand sunt mai multe zile adunate...face si mai mult cantitativ. Poate nu m-am facut inteleasa insa ea cand face nu e constipata...e exact cum ar face normal un bebe...scaune apoase.

Editez sa zic...cu colicile nu mai avem asa probleme mari...sper eu ca sunt spre sfarsit..doar cand nu face kk se agita mai mult. (Yaia, nu gasesc mailul ala...imi poti zile te rog in ce folder e? daca poti nu e numaidecat)

Pai atunci nu e constipata daca consistenta kk e normal. La constipatie, iese tare ca piatra. Eu cred ca de fapt durerile ei de burtica sunt colici, ca probabil intestinul ei e mai lenes si pana ajunge kk la iesire...
Mailul e in dosarul Informatii utile, pe mailul comun, se numeste Massage for Colic, nu e trimis de Nana, e trimis de pe mailul comun de fapt si e un link la un site in Engleza care iti explica cum sa-i faci masaj, dar nu cand plange de durerea de burta, ci mamica respectiva zice ca de fiecare data cand ii schimba scutecul, ca atunci cand plange deja de durere, burtica e prea tensionata. Daca ai nevoie de traducere din engleza, da de stire, iti fac un rezumat la ce zice acolo.

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:

Robert e putin bolnav acum, un virus urat cu tuse si febra deodata. Sper ca e pe trecute...a fost cam rau saracutul.

Sanatate multa...si bravo Robert pentru progresul cu scutecul.
Se pare ca treaba cu scutecul nu tine de parinti, ci de cand sunt piticii gata sa renunte la el...asta cam din ce am citit eu si din cate am observat si pe la noi la odisee...

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Aici sunt, ERina! Am avut o zi mai plina cu sarbatorita noastra, i-am cam facut toate poftele, acum face baie asa ca am respiro!

Picio, poate ti-o iau eu inainte!Acum iar m-ai bulversat cu numele!Ca deee, parerea cuscrilor e cruciala!

Annisia, un buchet mare mare de pt tine! Stiam eu ce stiam cand te-am strigat! Parca esti o enciclopedie ambulanta, zau asa!
DEci, brieful, normal: Numele de familie e Marginean, ca si asta conteaza, asta e clar! Da, un nume de sfant am vrea si pt ea, dar stim ca Sofia este!Mie Emma imi placea, dar daca nu e incantat C mai foram, ca asa ar fi frumos sa fim incantati amandoi! Altfel, destul de clasici suntem in privinta numelui, a se vedea numele surorii Sara Ioana. Acum inclinam spre varianta Sofia Ana. Dar cum ai dat tu o lista intreaga, mai studiem problema. Nu stiu de ce e asa complicat acum, cu Sara a fost foarte simplu. Dar vb ta, as vrea si ca numele surorilor sa se potriveasca, si sa ne placa tuturor...
Ce idee buna cu numele acelea grupate, ca si asa mereu ai fost solicitata!Distractie maxima la petrceri!

Vale, ce ma bucur ca vestile tale sunt bune! Doamne ajuta sa o tineti tot asa!

Yaia, deci bine sunteti si voi! Ma bucur! Eu de vreo saptamana parca as fi din nou in primul trimestru, mi-e rau iar...offf...si vad ca stationez si la kg!

Roxana

Sabina, lasa kg si vezi-ti de sanatate, iar vrei bataita?

V-am pupat, ca ma striga sarbatorita!

La Multi Ani din tot sufletul Ioanelor si Ionutilor nostri!

Gabriela, mami de Sara Ioana (29.08.2007) si 37 + inca ne gandim...

Eu zic ca vii cam peste o saptamana, dar tu...vii cand stii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Citat:
Apoi cu cei alimentati la san pot sa faca si dupa o saptamana...am auzit si alti pediatri zicand asa...si eu cred ca e posibil insa cand copilul e linistit, asta e normal.Dar cand plange de nu mai stii ce sa ii faci si vezi ca saraca se chinuie..nu o poti lasa...Au fost pe la inceputuri 4 zile..nu iti explic seara aia cum a fost..

Draga mea, asa stiu si eu cu alimentatzia la san - si vezi ca nu e constipata, deci... Poate plange de la alte mici necazuri, oboseala si agitatzie, aer de la supt... Pune-o in wrap cateva zile si vezi cum mai e.
Nici eu nu as dependentiza-o de supozitor.
Si cu fierul... daca avea ceva, ar fi fost serios si se vedea la analizele de sange de dupa nastere, nu?
(Sabina, nu totzi se constipa de la fier: in sarcina trecuta nu puteam lua fier decat daca stateam acasa... Si medicul (si fisa prod.) spuneau ca in general asa e, dar se poate si exact pe dos...! Vezi io, extremamente.)
Pupici la fete, sa se linisteasca faza asta.

EDIT: vad acum ca si fetele spun cam tot in sensul asta. Pai gata, unanimitate: nu e constipata! Si cu wrapul: mai variaza pozitzia, sa nu solicitzi aceiasi muschi/articulatzii...
Offf, parca ma vad...

Piciulika, mami dewww.unserbaby.ch/Geomo/content-h3538-n243753-p5.html" target="_blank">
Michael, 2 ani + (8.10.2007) si AMR 1 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

da, da , fieru poa sa dea si extrema:D, si eu am patit, ambele extreme:D

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

www.unserbaby.ch/Geomo/content-h3538-n245287.html?try=1&cookieID=GQKNT68IUN1PBZI14DZ1OZQALULFZ2S511BHC1HG-07012010-150053" target="_blank">
Michael cu fratele lui inca ambalat - acum vreo 2 luni, parca.

Sa va zic o faza de dimineatza: Micha la imbracat pe masa dadea din picioare ca un ponei naravas. Si ma atinge pe burta, din greseala (clar nu a vrut, era in vrie). Eu il cert: "Eu nu te lovesc niciodata, ai grija si tu sa nu ma lovesti! Ce e asta?!". Si ma uit suparata rau la el.
Terminam imbracatul, el tot furis si rusinat se uita la mine, eu ii sustzin privirea, cu repros. Trecusera vreo 3 min, parca ii vedeam rotitzele cum macina: se pune in genunchi pe masa de infasat, imi ridica bluza si studiaza burta foarte ingrijorat, o pipaie. "Da, acolo m-ai lovit.". Ma tot mangaia, apoi se apleaca si ma tot pupa. Dar cu o tandretze si asa spasit si grijuliu ca am inceput sa plang!

Piciulika, mami dewww.unserbaby.ch/Geomo/content-h3538-n243753-p5.html" target="_blank">
Michael, 2 ani + (8.10.2007) si AMR 1 sapt+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Ce dulce!

Si Gh e la fel. De ziua lui a zgariat-o pe verisoara lui.
Si acum isi aminteste cu ochii in lacrimi: tzuki buba! pup tzuki!gigea tzuki!nu tzuki buba!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Annisia, ti-am vazut frumosul fecior ieri . Dar cand am dat de dl. Rudotel m-am blocat complet! Speram ca e impaiat! Sau daca nu, macar ca l-atzi impaiat voi! Si ma mir ca nu tzi-a secat filonul poetic, ca mie mi-a taiat si maioneza pe urmatorii 10 ani, asa, doar de la poza...

Gabi, am smiorcait la fotografiile ce nora superba, asa emotzionant - si deosebit de frumoase fotografiile, una si una! (si ma miram ce goale va erau fotografiile fara ea - ultimul Craciun doar voi doi... nici nu-mi pot imagina voi fara Sara.)
Cu numele: voi trebuie sa simtzitzi - si noi am decis ca o sa-l vedem si vom sti "a ce arata". Avem 3 zile sa decidem.
Noi daca aveam fetitza, cel mai probabil era Eryn. Sau Mara, Emma, Lena. Ceva in genul asta. Aveam muuulte in tolba - dar asa, suntem in criza!

Fug sus ca l-a scos din cada si merg sa ajut.

Michael, 2 ani + (8.10.2007) si AMR 1 sapt+

Mergi la inceput