Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *40*

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crissbebe spune:

Elle, Alexutu meu doarme iar...s-a trezit pe la vreo 11...m-am apucat sa-i fac repede baita...(trebuia puta spalata bine ptr ai recolta urina)...de obicei facem baita pe la 9:30-10 ...a mancat...m-a mai analizat putin ca azi nu a avut ocazia daca a dormit toata ziua si apoi iar somn de voie...sa vedem acum cand s-o trezi sa pape iar...

Fetelor voi ati observat ce culoare are urina bebicilor vostrii?
In seara asta am observat ca a lui Alex era galbui pal aproape de incolor. Oare o fi bine? sunt dusa rau cu capul....
omul daca nu are prea multe pe cap isi face de lucru...

MAMICA FERICITA DE Alexandru - Aurelian (22.09.09)

http://community.webshots.com/album/570763181pdonnI?start=48

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

www.boots.com/en/Chicco-Happy-Snack-Highchair-Candy_861926/" target="_blank">Asta imi place mie la nebunie Gegea si am deja 25 de lire in cupoane si reduceri si abia astept sa-l achizitionez.
Am vazut la cineva si mi-a placut la nebunie ca baga toate jucariile acolo in sacut, sub el

Lucia, mami de David 13 Septembrie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mama_si_pisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui crissbebe

Elle, Alexutu meu doarme iar...s-a trezit pe la vreo 11...m-am apucat sa-i fac repede baita...(trebuia puta spalata bine ptr ai recolta urina)...de obicei facem baita pe la 9:30-10 ...a mancat...m-a mai analizat putin ca azi nu a avut ocazia daca a dormit toata ziua si apoi iar somn de voie...sa vedem acum cand s-o trezi sa pape iar...

Fetelor voi ati observat ce culoare are urina bebicilor vostrii?
In seara asta am observat ca a lui Alex era galbui pal aproape de incolor. Oare o fi bine? sunt dusa rau cu capul....
omul daca nu are prea multe pe cap isi face de lucru...

Da, e bine. Daca e mai închisa la culoare înseamna ca e deshidratat, ca si la adulti. Stai linistita.

Mergi la inceput

Luci dar pana se face puiutul mai mare sa stea in scaunelul ala in ce il pui cand incepi cu diversificarea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

Citat:
citat din mesajul lui crissbebe

Luci dar pana se face puiutul mai mare sa stea in scaunelul ala in ce il pui cand incepi cu diversificarea?

eu la copiii unde munceaam (gemeni) le dadeam in scoicile de masima.

scaunul arata super, Luci.

gegea ce frumos spui tu acolo. eu incerc sa-mi aduc aminte cum m-am simtit eu cand s-a nascut fratele meu. aveam 7 ani. nu stiu daca am simtit gelozie vreodata. eram suparata ca nu puteam iesi afara cu ceilalati copii. mai ramaneam si singura cu el prin clasa a doua- a treia. si ma uitam de pe balcon. imediat dupa ce s-a nascut, mai venea o vecina la noi si avea grija de el. mama a inceput serviciul cand el avea 2 luni, ca ultimele 2 luni de sarcina le-a petrecut in pat. stiu ca era foarte nazdravan si mi-o mai luam pe cocoasa de la el. saracutii de ei, au nevoie de siguranta ca sunt iubit la fel de mult ca si pana acum. chiar ma gandeam cum as reactiona daca Piski mi-ar zice ceva de gen. cred ca mi s-ar rupe inima. am observat ca motherhood m-a cam facut o softy. sunt in stare sa ma pun pe plans din orice.

fete dragi, ma bag la somn ca azi noapte m-a trezit de 4 ori.

MangaGirl, Mami de Aidan Gabriel, bb scump si carliontz - 03.10.2009

www.mariaciubotaru.blogspot.com

Micul nostru Foc a venit pe lume

Mergi la inceput

Si eu ma retrag ca vad ca am ramas singura pe aici...
Noapte buna si odihna placuta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NelaM spune:

Buna dimineata, dragelor!

Am facut si noi ochi.

crocosdana, de vreo 3 zile si Ana se trezeste iarasi noaptea, culmea, nu sa manance, ci din cauza cacutelor si parturilor, ca trebuie sa aiba fata ocmpanie, deh! Asa ca te inteleg cu deprivarea de somn. Iar la noi este se blanda, in sensul ca ma trezeste la inceputul noptii (pe la 12) si apoi dimineata la 5. Nu ma plang, dar ma coafau serile in care o adormeam la 7-8 si era dusa pana la 5 dimineata. Partea buna este ca mananca mai mult (o pun la san de fiecare data cand se trezeste).

Maria, ma bucur ca beneficiati de acea home allowance, ca stiu ca depusesesi demult actele pentru asta si tot asteptai raspuns. Sper ca am inteles eu bine.
Cu serviciul, desi imi place ceea ce fac si pentru cine lucrez (la mine este foarte importanta persoana, omul pentru care lucrez, firmele si reputatia lor ma lasa rece atata timp cat ma platesc bine), nu am dorul acela al Ralucai sa ma intorc la servici. Am fost o carierista toata viata, insa, culmea, ma vad usor in postura de housewife pentru cel putin 5 ani asa... Asa simt acum, vom vedea ce si cum mai incolo.

Cu ocazia asta ii raspund si Crystinei, care intreba de reintoarcerea la serviciu. Teoretic concediul meu de maternitate a fost 105 zile (eu ma conformez regulilor chinezesti in aceasta privinta, desi firma este multinationala, se aplica regulile tarii incare esti locat). Eu am lucrat pana in ultima zi a sarcinii, de acasa. Asa ca mie mi s-a cam terminat concediul. Practic incep in curand tratativele sa vedem cum o sa ajungem la un compromis in privinta asta. Desi probabil ca as face fata lucrului de acasa de pe acum, imi doresc sa petrec exclusiv aceasta perioada cu Ana, asa ca pana la intoarcerea din Romania as vrea sa stau acasa, fara sa lucrez. Deci undeva de prin mai sa incep lucrul, dar as dori sa fie home office. Sa vedem.

Asa, ce am mai citit?
Mi-au placut raspunsurile Cristinei la adresa situatiei lui Crissbebe, pe care eu nu imi permit sa o comentez pentru ca nu sunt in masura sa o fac. Sa fii pus in situatia de a apela la un avort este o incercare, indiferent care sunt motivele care te-au impins spre asta: medicale, financiare, sau de orice alta natura... Ai nevoie de suport mai presus de toate.
Crissbebe, iti doresc multa sanatate, sa iei decizia cea mai buna si sa fii impacata cu ea, odata luata. Este foarte important.
In legatura cu pisul bebelui, cu cat mai deschis, cu atat mai bine. Colorat inseamna deshidratare, ca si la adulti. Multa sanatate si bebelui tau.

Mi-a placut si raspunsul lui Lullabay pentru Alex: cu mult bun simt, la obiect, cu solutii concrete la situatia de criza prin care trece Alex. Si Ioanna a venit cu sfaturi foarte bune, ca de altfel marea majoritate a fetelor.
Alex, si pe mine ma mai apuca cateodata, dar uite eu o pun un pic pe Ana la ea in patut si revin mai incolo, cand sunt calma de parca nici nu m-ar fi enervat la culmea cu cateva minute in urma. Si inchid si usa in urma, sa n-o aud. Toata faza asta dureaza un minut, maxim 5. Si nu mi-a iesit decat o data, e drept. Dar macar am evitat sentimentul acela cumplit de autoculpabilizare pe care simt ca il ai tu acum, dupa incidentul de care povesteai. Si desi si asa, cand m-am intors in camera, avea Ana lacrimile innodate in barbie de mi s-a rupt sufletul in doua cand am vazut-o.

Lullaby, iti multumesc tare mult pentru pozele cu Praga, esti o draguta, ti-ai amintit ca ii cerusem fetei din Cehia, Joanna; m-am delectat azi noapte. Si te-am zarit intr-una blonda si cu parul lung. Vreau sa iti zic ca iti sta super tunsa, te-am vazut in poza aceea graviduta, esti o frumoasa. Eu nu te mai vazusem pana acum.
L-am vazut si pe Alex, caruia i-am remarcat parul, of course, dar si zambetul poznas. Un frumos.

_
Nela, mamica de Ana nazdravana (19.09.09)

Mergi la inceput

Cecilia, ca am uitat sa iti zic, am ramas impresionata de studiile tale in Franta si de bursa din Canada. Btavo! Si uite, cand aud de incidente de genul celui pe care l-a patit soacra lui Selen, imi aduc aminte cat de inversunata ai fost in mesajul despre tarisoara noastra si parca nu mi se mai pare asa de vehement.
Cum merge cu doctoratul? Ca parca si tu lucrai la ceva lucrare, nu?

Monica, l-am vazut pe Dragos in vestuta, in pozele de la revelion: mai, mai, ce ditamai domisor. Si ce frumos a crescut, sta deja destul de bine in fundit.

Elle, imi pare rau sa aud ca inca esti blue. Pot sa fac ceva sa te scot din starea blue? . Eu cand sunt blue fac ceva ce-mi place, numai pentru sufletelul meu, fie ca ascult o muzica mai vioaie, citesc ceva ce-mi place sau gatesc. Pe mine gatitul ma relaxeaza, imi tine mainile si mintea cat de cat ocupate. Eu cele mai bune solutii la problemele care ma macinau le-am gasit la cratita.

Aida, tu nu ne mai onorezi cu prezenta deloc? M-am uitat zilele trecute cum il adormea Laci pe picioare pe Eric, saracutul...

Plange Ana, se plictiseste deja in centrul de activitati. Of of, mai mai!

_

Mergi la inceput

Raluk, . Ma rog sa vina momentul cand vei posta sa ne zici ce cuminte a fost Alexutu. Pana atunci te imbratisez cu drag si sper sa treceti cu bine peste toate incercarile.

Monikus, voi cum mai sunteti?

Mami de Chiara cred ca e fericita nevoie mare, o fi ajuns deja acasa, pe malul marii.

Claudia, voi sunteti bine, mami, ca n-am mai auzit de la tine cam demultisor. Pupam pe Isabella si pe Iulia.

Noi suntem bine. Revelionul l-am petrecut cum au facut-o Delia si familia ei frumoasa. Adica l-am dormit. Dupa ce m-am gatit frumusel, am mancat si la unsprezece jumate eu am adormit ca o babuta. M-a trezit sotul la 12, am ciocnit si ne-am urat si la maxim si zece am fost in pat.
De dimineata in schimb am vorbit cu ai mei vreo doua ore, la ei era inca revelionul, am mai simtit si eu atmosfera, macar asa, un pic.
In rest, toate bune.
Zilele astea mi le-am ocupat cu Ana, care este din ce in ce mai activa ziua (drept urmare i-a cumparat tatal sau un centru de activitati de la chicco, rain forest. Nu pot sa zi ca ii place enorm, bine, e si timpuriu, de abia ieri l-am achizitionat, dar macar o tine ocupata cateva minute bune. Singura parte care pe mine nu ma incanta deloc este faptul ca trebuie sa il pun pe jos si mi se pare ca la noi in casa este un curent de ne falfaie toate cele in jur.
In rest, am profitat de prezenta sotului acasa, din plin. De saptamana viitoare incepe sa calatoreasca, mai intai in China si apoi in State. Asa ca vreo doua saptamani o sa fim singurele, trai pe vatrai! Si am vazut si ceva filme, incerc sa compensez probabil faptul ca nu ma mai pot duce la cinema ca inainte. Noi mergeam la cinema saptamanal inainte, in sarcina si inainte de a ramane insarcinata, era modul nostru favorit de a petrece o zi frumoasa de weekend. Asa ca am vazut in reprize Julie si Julia, Coco before Chanel, Cheri.
Cam atat despre noi. Ah, si mi-am facut blog!

_

Mergi la inceput

Dana, probabil ca au fost artificii frumoase in HK la trecerea dintre ani, dar este foarte aglomerat in centru si n-am indraznit sa mergem cu Ana. Si nici nu vroiam sa ii deregram programul de somn.

Giani, si eu ma uit de scaune pentru bebei, si mi-a placut din acela din care a trimis Maria linkul, care se prind cumba la masa parca. Eu vreau ceva cat mai mic, sa nu imi incarc spatiun in casa inutil. Si mi se pare practic. Am vazut si pe aici, mai stam un pic sa vad toata oferta, inainte de a ma decide la ceva anume. Dar genul acela imi doresc sa imi iau.

Cu diversificarea, am uitat sa ii multumesc Ralukai de linkuri.
Suna bine si autodiversificarea, in teorie, in practica e mai greu, cum zicea si Maria, e destul de redusa paleta mancarurilor pe care copilul le poate apuca. Dar imi place ideea de a-l pune la masa cu noi, sa inceapa sa manifeste interes pentru mancare si sa fie ceva distractiv. Sa vedem. Eu ma tot documentez despre diversificare, imi doresc sa o fac ca la carte, pentru ca o consider foarte importanta, asa cum ii pui bazele, asa se dezvolta obiceiurile alimentare viitoare, atat ca si copil, cat si ca adult. Imi prind insa urechile cu internetul, cate bordeiea atatea obiceie. O sa abordez problema si cu pediatrul, cand mergem la vaccin, peste doua saptamani.

_

Mergi la inceput