Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *129*

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

imi amintesc ca acum vre-o 3-4 luni adusese kea in discutie problema dormitului cu bebele in aceeasi camera sau separat
si imi amintesc ce tare eram eu cum spuneam ca bebele meu doarme de la inceput in patucul ei singura in camera si eu cu babyphonul la cap eei ce vremuri... pe la 6 luni jumatate cand a inceput raceala de dinainte de varicela si apoi varicela am inceput sa dorm la ea in camera pe canapea amandoua sa ii monitorizez febra , sa vad cum respira, sa o pazesc sa nu-si scarpine bubitele... Si de atunci asa am ramas
Am avut o tentativa acum 2 nopti: ne-am culcat pe la 9.30-10 si pe la 11.30 am luat-o incetisor in brate si am pus-o in patutul ei. Bine-nteles ca a deschis ochii mari instatnt si s-a uitat asa de speriata in jur iar la mine cu asa o tristete si parca ma implora sa nu o las acolo ca , la fel de instant , tati a luat-o in brate a pupacit-o s-a linisteasca si mi-a plasat-o inapoi pe canapea. Nu pot sa va spun ce bucurie pe ea cand s-a vazut inapoi cu mami; a inceput sa rada , sa chitaie, sa sara prin patuc - era toata o veselie.
Asa ca prea curand (1-2 ani) nu ma vad altfel decat dormind cu micsunica iar tati singur in dormitorul nostru latit in tot patul

Gianina - mami de bebelusa Andreea - 13 aprilie 2009
avem 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mababei spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyana27
uite aici un filmulet: http://www.youtube.com/watch?v=dcyNcVAr4Aw ; pe la secunda 40 vezi exact ce inseamna, adica sunt 2 cleme prinse de caroseria masinii in care se introduc barele de la sistemul isofix al scaunului; nici eu nu stiam exact cum arata, adica stiam la scaune ca au prelungirile alea 2 in spate... dar nu stiam in ce se baga

PRIMUL CRACIUN

diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009

mutzunel minune la 8 luni
cum am venit pe lume

Dyana, multumesc! M-am lamurit acum numa' ca, la fel ca voi, trebuie sa schimbam masina inainte ! Mai vedem, caci deocamdata semne bune anu'... n-are !

mihaela, mama de nazdravan Calin Cristian. din 14 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Gianina, dar de ce nu va latzitzi toti 3 in patul din dormitor?
Monvass, cand ai scris de maica-ta am crezut ca ai dat link gresit! Eu am zis ca esti tu si te-ai tuns!! Of, ce bunica tanara...eu cum o sa fiu ca bunica?! Baba Cloantza...
Anamariame scuze ca n-am raspuns pana dimineatza, dar n-am mai intrat: eu m-am inspirat din postarea Biancai cand a descris cum a slabit ea cateva kile dar am si adaptat. Deci important e sa fie disociat, cel mai bine e pe zile (o zi numai lactate, o zi numai carne etc) dar eu asa nu pot decat cate 2 zile. Urmatoarele le tin disociat pe mese: adica o masa numai lactate, urmatoarea (peste minimum 3 ore) numai legume, urmatoarea numai fructe etc. La mine asta functioneaza excelent. Dulciuri si paine deloc. Am citit si eu un pic la Monti dar nu-mi plac urmatoarele: cartoful si orezul sunt cah in conceptia acestui regim. Iar eu de multe ori la zile de legume bag o salaa de cartofi fierti cu usturoi si un pic de masline sau un orez cu legume de la chinezi si n-am nici pe dracu', tot slabesc

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
8luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

ilinca - as vrea eu sa dormim toti trei insa micsunica o culc pe la 9.30-10 maxim si tati se culca pe la 12 si intre timp se tot foieste si face zgomote(sterilizeaza, spala ce mai ramane dupa noi...)
plus ca la 5 cand ma trezesc eu sa-i dau lapte prin somn trebuie sa nu fie nici un zgomot sa o trezeasca, sa-i pot da putinul laptic care-l limbuteste ea, dormind. Am cat de cat noroc cu aparatul de purificat salin care face un zgomot de fond insa tot trebuie sa am mare grija cum ma misc.
Inainte , cand nu mai vroia lapte prin somn nu-l mai inghitea si i se scurgea pe barbie, gat, hainute. Acum pur si simplu mi-l scuipa prin somn asa cum face cu mancarea cand reusesc sa-i strecor vre-o lingurita cu mancare si ea nu vrea

Gianina - mami de bebelusa Andreea - 13 aprilie 2009
avem 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saby spune:

Neata la toata lumea!!!
Raportam o noapte cu 6 treziri pe care le banuiesc de la dintisorul de sus care a iesit putin prin gingie.
Geanina voi tot nu papati laptic??? Andreiuta ce mai mananca acum? Noi dupa-amiaza ne ducem la dna dr. Bidiga la Medlife sa vedem cum am evoluat de la ultimul control si poate imi spune cum sa o fac si pe Maiuta mea sa pape si ea cat de cat normal ca mare circ avem cand vine ora de masa. De 2 zile nu mai mananca masa de la 10-11, pur si simplu nu mai vrea, eu cred ca e din cauza ca mananca mult noapte, app 350 ml de lapte din care 180 sunt cu cereale pe la 7 dimineata, dar eu acum ce sa fac sa nu0i mai dau? prefer sa manance asa si asta e sarim masa de 10 si mancam legumele la pranz.

Sabina mamica fericita de Maia Andreea ( 07 apr 2009)

www.flickr.com/photos/39734204@N04/" target="_blank">Printesa Maia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

Fetele, cate mese de lapte le dati copiilor pe zi ? Stef nu mai suge de 2 sapt. iar ziua ii dau ceai (il adorm tot cu ceai) si ii dau lapte numai seara si noaptea (cam 500 ml.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saby spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramona7575

Fetele, cate mese de lapte le dati copiilor pe zi ? Stef nu mai suge de 2 sapt. iar ziua ii dau ceai (il adorm tot cu ceai) si ii dau lapte numai seara si noaptea (cam 500 ml.)

Maia mananca lapte doar seara la culcare, noapte daca se trezeste si dimineata pe la 6-7, in total tot cam 500ml.

Sabina mamica fericita de Maia Andreea ( 07 apr 2009)

www.flickr.com/photos/39734204@N04/" target="_blank">Printesa Maia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Fetele care aveti probleme cu mancarea:

am observat ca domnul meu prea mai vrea sa manance ce ii fac eu. Atunci veneam cu solutia de urgenta...borcanelul. Astazi a trtebuuit sa ii dau doar morcovi cu orez ca e putin kkcios. Nu prea avrut el din farfuriile si castroanele mele.

Asa ca am pus mancarica intr-un borcanel de HIpp pe care l-am desfacut in fata lui. S-a strambat el ca a simtit ca nu e ca de obicei insa a mancat mai mult decat a mancat din castronul lui.

Incercati sa le puneti mancarea intr-un borcanel, poate cine stie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Tufete, eu nu inteleg care-i faza cu ceaiul la bebelusi. Sa nu se inteleaga cumva ca vreau sa aduc o critica, nunu, dar as vrea sa stiu voi din ce ratiuni le dati? Si le place? Eu nu i-am dat niciodata lui Sophiphi pentru ca am eu ceva cu ceaiurile astea, mie nu-mi plac. Adica eu beau ceai in scop pur terapeutic: is racita? beau un ceai de tei cu o tona de lamaie. Mi-a mers burta? (asta nu se prea intampla:))) - beau un ceai de menta. In primele 2-3 luni de alaptare bagam ceai de anason (care ajunsese sa-mi placa!!!), de chimen (care n-a ajuns sa-mi placa!) si de-ala de fares, amestec, dar era destul de mare supliciul pentru mine:((( Deci voi ce ceai dati?
Eu Sophiei ii mai fac peste zi suc dintr-o mandarina si-l diluez cu apa plata, il tot lipoceste ea de-a lungul zilei, dar nu bea cine stie cat, mai mult isi umezeste gatul si mai ales rontzaie ciocul canitzei. Asta, fiindca am uitat sa spun, i-a crapat gingia un incisiv central de sus!

8luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Tufete, eu nu inteleg care-i faza cu ceaiul la bebelusi. Sa nu se inteleaga cumva ca vreau sa aduc o critica, nunu, dar as vrea sa stiu voi din ce ratiuni le dati? Si le place? Eu nu i-am dat niciodata lui Sophiphi pentru ca am eu ceva cu ceaiurile astea, mie nu-mi plac. Adica eu beau ceai in scop pur terapeutic: is racita? beau un ceai de tei cu o tona de lamaie. Mi-a mers burta? (asta nu se prea intampla:))) - beau un ceai de menta. In primele 2-3 luni de alaptare bagam ceai de anason (care ajunsese sa-mi placa!!!), de chimen (care n-a ajuns sa-mi placa!) si de-ala de fares, amestec, dar era destul de mare supliciul pentru mine:((( Deci voi ce ceai dati?
Eu Sophiei ii mai fac peste zi suc dintr-o mandarina si-l diluez cu apa plata, il tot lipoceste ea de-a lungul zilei, dar nu bea cine stie cat, mai mult isi umezeste gatul si mai ales rontzaie ciocul canitzei. Asta, fiindca am uitat sa spun, i-a crapat gingia un incisiv central de sus!

8luni

Este un ceai cu viatmina c, anume pt.copii si contine, coji portocale, maces ... ii place tare mult dar nu-i dau mai mutl de 100 ml.pe zi... dimi.ii fac suc de fructe .

Ramona - mama de bb Stefan - 8 luni

Mergi la inceput