Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *129*
Raspunsuri - Pagina 23
Kea spune:
Aris, multumesc!
Saby, mie mi se pare total normal ca-ti refuza mancarea de la ora 10. Keutu bea lapte dimineata la 7 si il mai dau legumele dupa 11. Laptele il bea simplu, fara cereale si orice masa de lapte il tine 4 ore. Eu ii fac din 7 masuri si 210 ml apa, rezulta cam 240-250 ml lapte, din care imi lasa mereu dimineata in sticla vreo 60ml, deci bea cam cat Maiuta, dar fara cereale si tot il tine 4 ore. Ori cu cereale e mult mai satios, eu zic ca te stresezi degeaba, e normal sa nu-i fie asa repede foame.
Ceai nu-i dau ca eu sunt ca Ilinca, nu beau decat iarna cand sunt racita sau mi-e frig. Dar Ilinca, sucul de mandarine nu fermenteaza daca il tii mai multe ore la temperatura camerei? Eu ii dau sa muste din mandarina. Mai exact o capseaza si suge sucul, dar felia o tin eu in mana. E singurul fruct pe care mi-l accepta.
Intrebati cat lapte beau copiii, al meu bea din 7 masuri, de 4 ori pe zi, pt ca nu avem decat o masa inlocuita, cea de legume.Pur si simplu nu reusesc sa ii inlocuiesc inca o masa, poate numai daca o fac tot cu legume. Mai e cineva asa? Stiu Ca Sophiphi, dar ea e alaptata si e si mai mica.
anca_nicolae spune:
Florinela
.
Ela ai fost mortala cu expresia "wild pe covor" pentru ca exact asta era si expresia noastra ca doar asa l-am facut pe bb3!!! Mai ales ca eu am si niste plante-copaci in sufra, si de jos de pe covor, privind in sus se vad arborele de cauciuc si trandafirul japonez, si chiar ca parca esti in jungla, misto misto de tot. Deci, ai grija
.
gigelica nu mai retin, ai primit surpriza? Si multam de cuvintele tale,
. Iar legat de compunere, cred ca a fost doar o concidenta viziunea ta, insa partea mai trista, aia cu turturii de gheata in suflet, eu am avut-o prin clasa a 4-a, si imi amintesc PERFECT cum m-am dus la scoala cu compunerea [nu identica, doar ideea] si doanna invatatoare, dupa ce am citit-o, a zis: e f frumoasa compunerea, dar nu cred ca ai scris-o singura! Eu am zis ca ba da, ba da, insa nu m-a crezut si mereu mi-a ramas in minte aceasta suparare. Si desi eu eram premianta clasei si comandanta de detasament [8 ani am avut snur galben si mie imi placea mai mult culoarea rosu!!], totusi nu m-a crezut :((. Mie mereu mi-a placut sa pot sa fac un lucru singura, ca ma simteam "capable", de fapt, tata apropae zilnic m-a crescut in ideea ca ei sunt batrani si eu de mica sau f tanara voi ramane singura si ca va TREBUI sa invat sa ma descurc singura, nu sa stau sa ma bazez pe altii. Aceasta educatie a fost si buna, dar mi-a creat si ceva neajunsuri. In relatiile de amor, TOTI-1 din fostii iubiti m-au acuzat de initiativa de lider si dorinta de dominare, dar va zic nu e asa!!! Din contra, imi place mult de tot sa cad in admiratie si adoratie, mult, mult. Acel (-1) a fost daddy, stiu ca o sa ma certati
, dar asa a fost, iar eu sunt obiectiva cu trecutul, el s-a potrivit cel mai bine cu mine la felurile noastre de a fi. Ma rog, ca veni vb de el, sa stiti ca eu nu v-am pove ca sa ii caut scuze, nuuu, stiu fb ca ar fi fost in stare sa raspunda si el singur daca ar fi vrut. Si nu i-am trimis mailul in "speranta" ca vai, inca m-ar mai iubi, nuu, ci doar ca sa imi fac strict datoria fata de bb3, sa nu-mi reproseze peste timp ca nu l-am anuntat pe daddy, si nu am creat astfel nici o portita de legatura intre ei 2. Scriindu-va acum acest post, imi dau seama ca s-ar putea ca sa nu va fi povestit vreodata cum eu si daddy ne-am despartit, pentru ca este evident fun-trist, dar asta in alt episod ![]()
Legat de instinctul patern, psiholoaga lui pisik are dreptate in proportie de 80%. Adica da, barbatii "invata sa-si iubeasca un copil" IN TIMP, cu fiecare "progres"/expresie ale micutului devenind din ce in ce mai mandrii de realizarea lor, aceasta evolutie poate avea loc doar prin traiul impreuna, sau macar prin vizite dese. Asta asa este, fetele se nasc mamici, noi ne jucam cu papusile, ne place sa le schimbam hainutele, si sa mergem cu carucioare de papusi. Partea cu iubirea barbatului pt mama copilului lui da, sigur ca un barbat isi va iubi mult mai mult copilul [in sensul ca sa fie si fericit] cu cat o iubeste mai mult pe acea mama. Dar, cum a zis si Ilinca, peste ani, daca 2 soti se despart, totusi exista tati care isi pastreaza aceeasi relatie buna cu ai lor copii, chiar cand acestia raman langa mama. Chiar fostul meu sot, a pastrat o relatie fb cu fata lui din prima casatorie, desi cu v+t cat a stat cu noi a fost absent emotional, dar el asa este, devine mult mai sufletesc dupa ce creste distanta locativa dintre ei
. E cumva o relatie de invers proportional :)). Ce sa va mai zic ca dintre toti 3+1 copii ai lui, cel mai amuzat si atras este de cel mic, de bb3, de exemplu, si de sf nicolae, si de craciun, cum a intrat pe usa, pentru bb3 a adus cadou, geaca misto de fas, servetele umede, etc, in timp ce pt v+t mi-a dat niste bani sa le cumpar eu. Va zic eu, nu exista o regula prin care sa stii, apriori, cat de patern va fi un barbat sau nu. La femei este mult, mult mai expected sa stii ca va fi o buna si iubitoare mama!
pentru noi!!!
Aris,, daca esti cu imobiliare, s-ar putea sa te intreb si eu cate ceva, peste vreo 3 saptamani, tre sa iau o decizie legata de un apart in Caracal, dc ar merita sa-l vand si sa iau instantr o garsoniera in bucuresti... mai vedem. Multam in avans.
Legat de vaccin, eu am uitat, dupa ala de la 6 luni, vine direct ala de 1 an, sau mai e ceva? Ca noi dc suntem bine, nu am mai trecut pe la medica de fam de mult timp.
Aaa, si cu intrebarea "9 kg la 1 an sau triplare", cineva a scris f corect, parca eseea, in medie copilul isi tripleaza greutatea la 1 an DACA s-a nascut cu cca 3 kg, altfel, nu mai sunt fix aceleasi socoteli. In mare, cred ca e ok sa gandim ca un bebe e bine sa ia cam 6-7 kg in primele 12 luni. Cam asa.
Va pupam si sa aveti o zi muninata!
Veronica-Elena 12 ani,
Tudor-Iulian 9 ani,
Robert-Adrian 7 luni
simplyana_m spune:
dyanna, multumesc de cafea, o beau si eu acum cam rece...si sper sa nu uit pe nimeni (Raaluca, te rog sa ma ierti pt gafa de pe 1 ian, cand i-am urat pe toti si pe tine te-am uitat...

am intrat in mare viteza atunci):
Rares, bebe de Floric
Ilinca, bebe de Pisigri
Gabriel, bebe de Magdyi2001
Diana Andreea, bebe de 180882
Valentin Cristian, bebe de carmencar
Adela-Marisa, bebe de Denisamada
Si raspundem prezent la apel. Ieri am reusit sa recuperez destul de mult. In minivacanta nu am intrat pe motiv de sotz acasa lipit de scaunul de la comp...de craciun si-a mai si facut cadou un controler de joc pe care a trebuit sa-l testeze, normal.
http://www.lucamic.blogspot.com/
Gianina34 spune:
saby - da, noi incontinuare nu vrem laptic
eu una m-am resemnat ca nu-mi va bea in veci lapte cu biberonul
a ajuns sa urasca biberonul; acum , orice-i pun in biberon imi refuza, chiar si apa
singura mea consolare este ca noaptea prin somn reusesc sa o pacalesc si sa inghita 60-30 ml lapte sau deloc(cum am patit toata saptamana trecuta cand mi-a si mancat ffff prost , dealtfel
)
si noua la inceput nu ne-au placut decat legumele
povesteam eu ca la noi morcovul e si leguma si fructa de ajunsese sa manance cam 3 kg/saptamana
acum mancam cam asa: la 9.30 branza cu banana/para+cereale
la 1 - pireu din legume +carne+orez+ulei masline (ficatelul nu ne place iar la ou facem alergie)
la 5 - br+dovleac turcesc/sfecla rosie/1 borcan cu spanac (1 data pe saptamana)+ cereale sau br+paste fara gluten+iaurt (mamaliguta cu br ne place dar ne face rau, la fel si iaurtul)
la 8.30 - cereale cu lapte
cam asta mancam noi in diverse cantitati de la nimic pana la 240 gr
saptamana trecuta mai mult am facut si aruncat mancarea pt ca a cam facut greva
sper ca motivul a fost dintisorii (aseara am vazut ca a iesit si coltisorul la al saselea dinditor
)
poate avem noroc sa-si revina saptamana asta, ca nu de-alta, dar iar ma apuca depresiile cele rele daca mergem la control (peste o saptamana) si iar constat ca a scazut in greutate
pentru dintisor am avut un preparat fff bun de la farmacie (la recomandarea pediatrei, bine-nteles) care ne-a ajutat ffff mult. cand era tare maraita sau cand se trezea noaptea plangand, cum o dadeam pe gingie cum se linistea
dupa vre-o 2 zile am constatat si de ce este efectul asa instant - mi-am limbutit si eu degetul dupa ce am aruncat pansamentul steril cu care o mosmondisem si pot sa spun ca in cateva secunde mi-a si amortit varful limbii![]()
Gianina - mami de bebelusa Andreea - 13 aprilie 2009
avem 8 luni
Gianina34 spune:
pupacim si noi sarbatoritii de astazi:
Raresbebe de Floric
Ilinca,bebe de Pisigri
Gabriel, bebe de Magdyi2001
Diana Andreea, bebe de 180882
Valentin Cristian, bebe de carmencar
Adela-Marisa, bebe de Denisamada

Gianina - mami de bebelusa Andreea - 13 aprilie 2009
avem 8 luni
simplyana_m spune:
Noi suntem bine acum, au trecut mucii, a plecat soacra
...suntem f bine! Mi-a fost tare ciuda ca am ratat intalnirea "verde", am vazut poze superbe 

, data viitoare sper sa fim sanatosi si sa nu mai lasam atatea fete pe capul bietilor David si bb3 (care cum ramane pana la urma, Adrian sau Robert?). Acuma nu zic ca n-ar face ei fata, ca ce fenteaza bb3 zis "gimnastul", dovedeste David, care pe langa "prezenta fizica" se pare ca are si "people skills", de zice Novus face fata cu atata gratie farmecelor Alexandrei 

. Asa imi vine sa ma apuc sa zic de toti bbii pe care i-am admirat...craciunei si craciunite, fotomodele care-mai de care...dar n-o fac pt ca sigur uit pe careva si va si plictisesc, ca pana termin eu cu laudatul lor umplu cateva pagini (n-am mai scris de la Craciun
).
Dar de Phiphi nu ma pot abtine, pur si simplu!!!e mortala 

!!!Ilinca, ai dreptate, e foarte frumoasa, dar in primul rand e haioasa si duuulceeee. Cu siguranta o sa fie inconjurata de muuulti prieteni care or s-o adore! Ca si mami ei de-altfel 

Ne puteti vedea si pe noi la semnatura, avem niste filmulete haioase. Va invit sa vedeti, pe langa postarile de anul asta, si pe ultimele din decembrie...nu mai pun linkuri ca va uitati voi daca aveti chef...
http://www.lucamic.blogspot.com/
denisamada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui aris26 ela - hahhahahhahahahha si cum stai cu spatele? ca noi am incercat covorul mai demult si m-am ales cu nishte julituri. si noi nu putem cu el in camera pt ca are perioade de somn in care se trezeste cand dau pagina la carte, dar am transformat camera de oaspeti in camera de nebunii. vai, si ce frumos ne aranjasem noi dormitorul nostru...hehe...acum bebe doarme in camera cu oglinzi, si noi... |
Eu am patit-o cu genunkii...
Revin cu pm.

Denisa-Madalina
fericita de
Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )