Dulceturi si papanasi 2007 Craciun fericit !
Raspunsuri - Pagina 17
devylla spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mihailescu teodora Traheobronsita! Eurespal,Ketof,Prospan,aerosoli cu Flixotide! Asta este! Mihnea e intr-o stare de-ti vine sa ![]() ![]() ![]() N-am reusit sa ajung la Marta ca am fost cu al meu suferind la dr!O sa trec dupa amiaza si va tin la curent! Andries ![]() ,ma bucur ca ai trecut si pe la noi!Teodora ,cea mai fericita de Mihnea Andrei(17.10.2007)Mihnea www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit Antalya 2009 Nasi 2009 Povestea nasterii |

mihailescu teodora spune:
Ma duc sa iau reteta!
Yaia,baga si tu reteta de tort DOBOS,pleaseeee!!!!

Teodora ,cea mai fericita
de
Mihnea Andrei(17.10.2007)
Mihnea
www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit
Antalya 2009
Nasi 2009
Povestea nasterii
devylla spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Yaia
Multumim! ![]() Nu prea am reusit sa exersam cum am fi vrut ca tot timpul a aparut cate ceva...ba mers in centru, ba ieri toata dupa-amiza la un parc de distractii cu apa...de azi de la capat cu antrenamentul, doar un accident in dimineata asta si poate pentru ca am uitat eu sa-l pun pe olita, deocamdata a cerut o singura data, la kk...dar macar azi dupa accident a venit imediat si a zi si era clar ca stia ca s-a scapat...perseveram, ce sa facem. E ultimul hop, in rest e baiat mare! =============================================== Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a) |
Si la noli tot ultimul hop ar fi...insa refuza total.
A avut doua zile acum o luna cand a cerut aproape de fiecare data la wc,chiar si kk.Apoi,ceva nu i-a mai placut si s-a reintors la scutec.
Acum ma gandesc ca atunci cand incepe gradi,daca nu reusim pana atunci,va face la oala alaturi de colegi si o sa fie efectul de turma
valentina_22 spune:
Multa, multa sanatate cretulinei de mami Prisi. Insanatosire grabnica puiule, iar mamicii multa putere. Mii de pupici si o imbratisare stansa, stansa.
Teo, multa sanatate si lui Mihnea. Aerosolii fac minuni, Andrei se refacea foarte repede dupa cateva sedinte de aerosoli,in paralel cu tratamentul. Nici el nu accepta Eurespalul si de multe ori renuntam la el. Ketoful seara insa ne salva de la o noapte de cosmar.
Am vazut o multime de pozici cu protagonisti care mai de care mai frumosi si mai cocheti!
SabinaY cu minunate sale gaze ,Erina cu o Craciunita cu ochisorii de safir, dulce foc, Danielle si comorile sale. Si pe domnisoara Ebonee incercand biki cea rozalie.
Am admirat-o si pe balaia Adelina, aflata in calatorii alaturi de parintii sai si pe dragul si nazdravanul Cristi de mami Cecilia.
Cecilia, sa-ti traiasca finutul, sa creasca mare si sanatos!
Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.
Vale, mami de ALEXANDRA - NICOLETA si ANDREI - GABRIEL
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu
Sabina spune:
Yaia, ketoful opreste acele secretii infioratoare, asta e rolul lui.
Se mai da si Aerius pt acelasi efect.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Sabina spune:
SAbinel superbe pozele cu tine si fetele! M-am topit!
Danielle, ce mare a crescut maimutica Ebonee! E o printesa cocheta minunata!
Mandarinuta, mai vreau s-o vad pe Antonia, mi-e tare dor de ea.
Cecilico, acus am onrat restanta cu Craciunul si Botezul, pe voi va stiam niste frumosi, dar finutul m-a dat gata!
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
valentina_22 spune:
Astazi am fost la control si spre marea mae bucurie se pare ca raspund binisor la tratament. Mi-a crescut Hg de la 6 la 7. Nu este mult, dar pentru mine este un pas urias. Daca Doamne fereste nu se vedea nici o imbunatatire trebuia neaparat facuta o transfuzie si internarea in spital. Doamna doctor a fost ca de obicei minunata, numai cuvinte de lauda si la adresa asitentei.Nu am voie sa depun efort sau sa ma supar. Cam greu dar o sa incerc sa tin seama de sfaturile medicului. Raul din zilele trecute a fost cauza efortului depus la treburile gospodaresti si a supararii cu fata.In drum spre casa am achizitionat si niste hainute frumusele pentru Alexandra. Astazi a papat si ea 5 linguri de cereale de dimineata
si mi-a promis ca papa si ciorbita la pranz. Sa vedem, daca nici astazi nu se da pe brazda, diseara o duc la camera de garda. A slabit rau de tot, are ameteli si spune ca o doare capul. Ieri abia a baut 2 pahare de apa si a mancat 2 covrigi pe toata ziua.
Nu stiu ce sa fac, ar trebui sa merg cu ea la un psihlolog? Nu inteleg de unde vine refuzul asta in privinta mancarii si mai ales de unde sau cine i-a bagat ideile astea in cap. Nici dulciuri nu mananca. I-am luat de la plafar un sirop pentru stimularea poftei de mancare, sa vedem ce rezultate da.Acum caut o clinica, am auzit ca se poate vedea din sange daca are parazitul giardia sau nu. Pana acum am gasit clinici care fac testul asta, dar doar din scaun si dureaza destul de mult. Avantajul celui din sange este ca afli rezultatul foarte repede.
Andrei mititelul este opusul Alexandrei. Mananca tot din farfurie si uneori mai cere, ieri a trebuit sa-i pun portie dubla de ciorba, nu mai spus de sucurile de fructe si sfecla pe care mi le fac. Intai trebuie el sa le guste si apoi poate bea si mami.
Aseara nu i-am mai dat bibele cu laptic si mi-a dormit neintors pana la ora 7 dimineata cand a cerut olita. Sa vedem daca merge si astazi.
Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.
Vale, mami de ALEXANDRA - NICOLETA si ANDREI - GABRIEL
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu
Yaia spune:
| citat din mesajul lui mihailescu teodora Yaia,baga si tu reteta de tort DOBOS,pleaseeee!!!! ![]() ![]() |
E reteta de la mama de Gabica de Cluj! Mie mi-a iesit demential la gust!
TORT DOBOS
Blatul: 8 oua mari, 160 g zahar, 120 g faina, 80 g unt, 15 ml rom
Crema: 250 g unt, 200 g zahar, 3 oua, 80 g cacao sau 150 g ciocolata de menaj, 3 linguri apa si o lingura rom, 150 g zahar tos pt caramel, 2 pachetele de zahar vanilat
Albusurile se bat spuma, se adauga tot zaharul tos si o lingura cu rom si se bat in continuare pana cand se intareste spuma. Apoi se pun toate galbenusurile si untul topit(dar rece), se amesteca prin rasturnare, de 4-5 ori cu telul, se adauga toata faina si se amesteca tot cu telul, in continuare prin rasturnare. Se unge cu margarina solida si se tapeteaza cu faina fundul detasabil al unei forme de tort, se pune o lingura cu varf din compozitie si se intinde cu cutitul in strat subtire de cca 2-3 mm, numai cat sa acopere forma, foaia se coace 4-5 min, pana cand se intareste bine, apoi se trece cu lama lata a unui cutit sub ea, ca sa se desprinda bine si se coace in continuare, 3-4 min, pana se rumeste putin. Dup ace s-a copt, foaia se ridica cu lama unui cutit si se lasa sa alunece pe o suprafata dreapta. Forma se curate repede cu cutitul, se raceste cu apa rece pe partea inverse apoi se tapeteaza din nou si se intinde alta foaie. Vor rezulta 7-8 foi. Compozitia se tine la rece, in camara, pana cand se coc foile(se ia numai din margine, fara sa se mai amestece deloc in ea pana la sfarsit). Foile nu se suprapun calde, si dup ace s-au racit cu cate o coala de hartie intre ele. Se allege foaia cea mai reusita si se pune deoparte.
Se pregateste crema. Cacaua se cerne neaparat,ciocolata se rade prin razatoarea cu gauri mari. Untul se tine 2-3 h in bcatarie. Intr-un cazanel de cca 3 l, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si o lingura cu rom si se bat in continuare pana cand se intareste spuma. Dupa aceea se pun galbenusurile si apa, cazanelul se asaza pe un vas de apa clocotita si compozitia se bate in continuare 8 minute, pana cand se infierbanta bine si devine spumoasa, insistand tot timpul pe fundul cazanelului(san u se coaguleze), nu se foloseste mixerul. Cand se ia de pe foc, se adauga cacaua sau ciocolata, vanilia si o lingura de rom, se bate cu telul pana cand se omogenizeaza bine compozitia, apoi se raceste pe un vas cu apa rece, pana cand se ajunge la tempertaura degetului, apoi se pune untul moale si se bate bine cu telul, se obtine o crema omogena si spumoasa.
Se asaza prima foaie pe platou. Crema se imparte astfel incat sa se distribuie egal pe foile care se vor suprapune, se unge si foaia de deasupra. Foaia lasata deoparte se asaza pe fundul unei tavi si se introduce la cuptor 5min inainte de glasare(ca sa fie calda)lasand usa cuptorului complet deschisa.
Intr-o tigaie, zaharul se caramelizeaza, pana cand capata culoare maro deschis. Dup ace s-a format putina spuna, tigaia se ia de pe foc, foaia se scoate repede si se asaza pe masa, tigaia se pune din nou 2 sec pe foc, apoi zaharul ars se desarta pe foaie si se intinde repede cu un cutit cald . Un alt cutit cu muchea mai groasa(incalzit) se trece repede printr-o bucata de unt si cu el se imparte foaia glasata in jumatate, apoi in sferturi, si fiecare sfert in 3 felii, apasand cu muchia nu cu taisul, cu miscari f rapide, cat sunt calde si cutitul si glazura, se mai trece odata cutitul prin unt si apoi peste primele semen, indreptand si marginile foilor si apasand pana cand se taie complet bucatile. Dupa aceea bucatile se asaza deasupra tortului, in ordinea ibn care au fost taiate, iar marginea tortului se indreapta pana jos, dupa foaia de deasupra. Partea laterala a tortului se poate lasa ca atare sau se unge cu crema si se baloteaza cu grilaj de zahar ars sau cu nuci macinate simple. Tortul se lasa in frigider pana se intareste crema.
Pofta buna!!!
Carte bucate, Silvia Jurcovan
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
Yaia spune:
| citat din mesajul lui devylla Acum ma gandesc ca atunci cand incepe gradi,daca nu reusim pana atunci,va face la oala alaturi de colegi si o sa fie efectul de turma |
Nope!
Adica la gradi face cu turma, ca ii duce pe toti dupa masa, inainte de iesit afara, inainte de culcare etc. Dar nu cere el singur niciodata si nu il lasa nici fara scutec. Noi acum la asta lucram, fara scutec, sa simta ce face...ca dupa ce face pipi pe el, umbla cracanat prin casa si cere sa fie schimbat...asa sper sa-l conving sa ceara. Si cand face la olita, mama ce-l mai felicitam si aplaudam...de zici ca cine stie ce a facut!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
Roxana_G spune:
Multa sanatate lui Mihnutu! 
Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi