Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (6)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Nelia mi-am salvat docomentele la favorite sa le citesc odata cand am timp, despre Eminescu sunt curioasa ce scrie cat despre Iliescu nimic nou sub soare, stiam si-n '90 ca si acum ca el e vinovat pentru mortii din decembrie, mai ales dupa ce i-a facut golani pe protestatarii de la Cluj, inca mai am foaia de ziar de atunci.

Editez: Mercedes alea de la Simba sunt facute in Germania nu in china si sunt foarte bine realizate, Bianca a primit Alba ca zapada si e foarte frumoasa si de calitate. Anca se referea la Clujul din pozele Adinei, foarte frumos si Cj, la noi a ramas doar titlul de anul trecut "Bv oras de poveste" dar e jalnic, sa nu cumva sa puneti piciorul ca va va parea rau . Norocoaso, ce aproape esti de autostrada Ro, ei si cum e, se compara cu ceva?

Mamisorul cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia4" target="_blank"> Viata noastra in imagini

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Hai ca am mai intrat si eu nitel inainte de culcare, de ciuda ca ma duc si maine la slujba nDoar catvea ore dar ma invatasem sa stau pe acasa sau sa umblu creanga:))
Mercedes, si garga a primit de la mosul o carte de anatomie grozava,a dus-o la bunici ca bunica e in domeniu si ii explica mai multe. Pe noi ne zapacise cu intrebarile de genul: cum respiram, cum vedem, mirosim? etc si a pus mosul pe lista si cartea asta. Are multe chestii grele pentru copilasi dar e foarte bine ilustrata.
Si Bianca e cu Hanna Montana? SI pe mine ma zapaceste pitica dar pentru ca a auzit la alte fetite clar, la postul la care se uita ea nu dau astia, e pentru copilasi mai mari.
Sa nu te mire ca a prins engleza,doar ca scot informatiile cand vor ei:)
Detergent si eu Ariel, Persil cateodata si spal la 40-50 de grade in general, exceptie fac prosoapele pe care le spal la cel mai lung program d-ala cu prespalare la 95 de grade din cauza de tatic cu pitici Are un fix, daca ar fi dupa el as pune cazanul pe aragaz sa le fierb, cica daca nu le spalam asa dupa ce se sterge o data miros a acru, are el un piticutz ascuns undeva.
Eu am uscator la masina de spalat, iarna trecuta am folosit mai mult, nu ma scapa de calcat doar ca se usucarufele mai repede ca si buzunarele noastre dealtfel:))
Anca, you're my hero
Am fost si azi intr-o vizita la un bebel, ce l-am mai pupat pe copanele, de cand tanjeam dupa asa ceva, mai baleam la pozele Gabitzei:)))
Vai, e cam tarziu pt baba, tre sa imi fac somnul de frumusete.
Va tzuc, mai intru maine de la job.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

elisor-da pricep la ce poze se referea numa nu le gasesc.
E fainuta autostrada nu pot nega dar ff scurta aprox 45 de km nu stiu exact si dupa mine se lungeste drumul si cand iesi de pe autostrada ajungi rapid in zone cu gropi in turda te scoate pe zona industrila a orasului dar e totusi un inceput. Oamenii sunt foarte reticenti din cate am vazut ori ne am nimerit noi asa deci aprox pe toata durata autostrazii pe banda noastra nu si in sens opus erau maxim 15 masini ceea ce e fff putin in comparatie cu vechiul drum si chiar nu era f tarziu undeva in jur de ora 20.

Deci unde ne facem intalneala\tabara la vara?

nelia-eu iti sunt datoare cu niste poze de la mare, am sa te rog sa mi trimiti pe pm mailul tau cand ai vreme si promit sa ti le trimit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna seara si de la noi!

Sa intru si eu un pic in vorba, cu toate ca nu am retinut prea mult din ce ati scris.

Detergent, folosesc in general Ariel si Persil. La mine s-a cunoscut diferenta cand am schimbat masina de spalat. Cea veche (nici nu era asa de veche ) nu prea spala bine si era un Ariston la momentul cumpararii de ultima generatie, rotunjita, display-uri peste display-uri . Acum am un Siemens care isi face treaba foarte bine si are programe mult mai scurte. Eu nu prea spal decat la programe de 40 de grade si rezultatele sunt in general bune. Dar citindu-va realizez ca macar pe cele albe ar trebui sa le spal la temperaturi mai ridicate.

Elisor, nu cred ca are nici o legatura forma usoara sau nu de varicela cu zona zoster. Eu am facut varicela ca la carte cu sute de bube in copilarie si am facut deja de doua ori ZZ. Urata boala! Gabitza, am citit ca ai avut si tu. Ti-au ramas pete? Eu am o pata mai inchisa de culoare pe spate si din cand in cand imi simt inca pielea sensibila acolo, asta in conditia in care am facut ZZ acum 5, respectiv 2-3 ani.

Elisor, turta dulce pe care am facut-o eu este din cea care se taie cu forme, ca biscuitii. Usor de facut. Partea mai dificila a fost ornatul, a si "lupta" cu copiii sa nu mai se joace in coca mea sau sa o manance

Nelia, cu mosul si noi suntem evazivi cand vorbim cu Maria. Ea are si un stil mai deosebit. A pus intrebari existentiale de la o varsta foarte mica, dar cand a aflat "cate un pic", nu a mai deschis subiectul si a parut chair ca il trateaza in gluma. Inclusiv moartea. Tine totul in ea si se straduieste sa para superficiala. Dar e foarte sensibila de fapt si profunda. Stefan in schimb e naiv si asa de sensibil ca imi dau lacrimile si acum cand scriu si ma gandesc la "fazele" lui. Nici nu se pune problema sa se indoiasca asupra faptului ca Mos Craciun exista. El crede tot ce i se spune. Maria il pacaleste frecvent si chiar cand sunt aberatii el vine si ma intreaba timid, mami, asa e, cum spune Maria? Si e foarte impresionat de moarte. Foarte des imi spune ca el nu vrea ca eu sa imbatranesc si sa mor .

La ora asta devin melodramatica asa c ama opresc.

A, serviciu usor celor care muncesc si asa pe ultima suta dde metri din 2009!

Florentina, mi-am amintit ca ma intrebai. Da, am inceput servicul in noiembrie. Din fericire am avut multe ziel de concediu de luat pe anul asta si acum sunt acasa pana in a doua sapt. din ianuarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Eli, detergent Ariel Professional inca nu a aparut la noi, eu ziceam de Ariel Professional pt scos pete, care se faseste si in varianta praf, si in varianta lichida, se adauga in masina la spalat, pe linga detergent.

In ce priveste ZZ eu am citit destul de mult acum cand am facut boala. Nu cred ca are vreo legatura gravitatea varicelei facuta in copilarie cu aparitia la maturitate a ZZ. Chestia e ca virusul ramane latent in ganglionii nervosi pe undeva. Iar cand are indeplinite niste conditii, se manifesta. Adica stres, oboseala, imunitate scazuta. La mine se indeplineau toate. Cam 25% din copiii care au facut varicela ajung sa faca ZZ ca adult. Si la foarte putini ajunge sa si recidiveze ZZ.

Cornelia, mi-au ramas niste pete pe frunte, iar toata zona inca este extrem de sensibila, am mancarimi zilnic, pentru ca ma ating firele de par si ma irita.

Alaturi de SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

eu folosesc Ariel lichid adus din Ungaria si e fff bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Am reusit sa pun si eu pozele de la Craciun in Picasa: http://picasaweb.google.com/cornelianis/2009Craciun#

Spor la pregatiri pentru Revelion!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Cornelia ce devreme te-ai intors la servici, sa nu mai spui ca nu te descurci eu vad c-o faci foarte bine , cu trei copii si in campul muncii, wau, nu-i de ici de colo. Ce frumos povestesti despre copii ! Exact asa ne spune si Bianca, ca nu vrea sa imbatranim si apoi sa murim ca ea ne iubeste foarte mult. Ne topeste cu declaratiile ei de iubire si ma bucur ca este asa, toata ziua imi spune ca ma iubeste, ma pupa, e foarte atenta cu noi, isi cere scuze cand greseste, e atat de diferita de Andreas...nu ca pe el l-as iubi mai putin dar el e genul "daca s-ar putea si soarele sa se invarta in jurul lui"

Ma ingroziti cu ZZ, sper sa nu aflam niciodata cum e, mai ales ca stresul e ingredientul de baza in ziua de azi.

Aseara Bianca a facut febra, ma intrebam ca proasta cum poate sa faca febra cand de o saptamana nu a scos nasul afara, e adevarat ca mie mi-au aparut niste pete albe pe amigdale si ma doare gatul dar nu i-am suflat in botic nici un microb.

Clara ce casoi imens au prietenii vostri, parca ma uitam la un film american si privelistea cred ca-i superba.

Va las sa mai mesteresc si eu ceva prin bucatarie, pana acum am colindat dupa una alta, ma termina aglomeratia...spor si voua la treburi!

Mamisorul cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia4" target="_blank"> Viata noastra in imagini

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Elisor, dar nu e casa Corneliei? Eu asa cred... Oricum, ce conteaza, Cornelia, e o incintare sa ma uit la pozele voastre! Sinteti atit de frumosi, ai niste copii atit de reusiti, iar tu intre ei... as vrea sa vad si eu cine ar spune ca esti sigur mamica lor. Dar si mama ta e tinara, cred ca ea era in citeva poze, nu? Frumos, veti fi exact ca familia surorii mele, o incintare sa va priveasca oamenii! Sa fiti sanatosi si sa va puteti creste copiii asa cum vreti voi!

Elisor, sanatate Biancai. Daca are organismul slabit, ia mai usor alti virusi... sper ca nu e cazul.

Gabitzam, am vazut si pozele voastre, Andrei s-a maturizat, nu mai are trasaturi de bebelus, cum eram obisnuita, arata ca un mic barbatel ce este... iar Raducu este o scumpete, o dulceata de baietel. Imi place ca baietii tai accepta ciorapi/dres sau cum s-or numi. Lisandru nu a vrut niciodata, nu-l pot imbraca cu asa ceva nici adormit... I-am luat pantaloni cu captuseala de bumbac si noroc ca aici copiii pina in 10 ani intra in costumele de iarna in noiembrie si ies in aprilie, spre disperarea Agatei. Au si pe cei grosi de la costumul de iarna, mai au si altii un pic mai subtiri daca nu e ger... dar toata iarna nu ies din casa decit asa imbracati, altfel i-ar ingheta... Dar culmea este ca nici Octav nu suporta nimic pe sub pantaloni, mama lui e disperata, toata viata a chinuit-o cu asa ceva. Si aici, la -40 de grade, el tot in blugi umbla. Mai mult ca o linistesc pe mama lui, l-am convins sa poarte o pereche de pantaloni de fis captusiti cind e chiar ger de crapa pietrele.

Cornelia, Gabitzam, si mamei mele i-au ramas pete pe spate undeva, nu stiu exact, acolo unde a durut-o mai tare cind a facut ZZ, si tot asa imi spune ca e sensibila zona si chiar m-a intrebat daca stiu ceva despre asta. Acum stiu!

Mercedes, trimis email. Uitasem de ele...

Cloreta, pe aici cei mici sint innebuniti cu Dora, iar cei mari cu Hanna Montana. Dora e cit de cit acceptata, mai ales de Tudora, dar cum ea e mai mult cu animalele, Dora a intrat in categoria printeselor, adica tolerate... Dar ma mira Agata, care e la curent cu moda, dar nu-i place Hanna Montana. Pur si simplu a refuzat si refuza tot ce e cu ea, accepta un pic High School Musical, a primit niste pijamale de la vecina si vad ca le poarta...

Si daca tot sintem la capitolul gusturi, o surpriza pentru noi a fost ca ei i s-au lipit de suflet... ABBA. Si noua ne place, dar nu mai mult decit altii, dar Agata este fixata pe ABBA, tot timpul ii pune... a zis ca e cea mai frumoasa muzica pe care a ascultat-o vreodata. Si cinta prin casa... a invatat si versurile. Ii mai plac si Madonna si Michael Jackson, de pe la spectacolele ei, dar tot ABBA prefera... avem si o gramada de videoclipuri cu ei si se uita mereu. Si ii mai place nebuna, cum ii zice ea - Pink. Pe Tudora, in afara de animale, nu prea o atrage nimic... Lisandru e cu masinile, si cu liniile de tren, tot timpul face liniile (are un joc din lemn), dar nu pune trenul pe ele, le face si le strica, iar le face, iar le strica... Are o pasiune pentru ele.

Ma duc la gatit! Am impartit masa cu prietena mea, nasa copiilor, la care vom face Revelionul (primul lor Revelion in casa noua), voi zmotoci si eu un bebe mic, de citeva luni, abia astept. Asa ca, nu voi mai munci singura pentru tot meniul. Eu fac snitele din piept de curcan ai duc tot ce trebuie la salata, ea face friptura de porc si piure de cartofi, eu fac o salata interesanta, daca imi iese cum am mincat eu la cineva, va dau reteta, pot sa v-o dau si inainte daca sint doritoare... mai fac o tura de sarmale, in foi de vita de data asta, am la congelator un cozonac si piine, si mai fac o prajitura, inca nu stiu care, probabil negrese, cu bucati de ciocolata si nuca prin ea sau, daca ma incumet... amandine. Ea mai face niste oua umplute si va pregati un platou cu aperitive... pina la urma iar o gramada de mincare.

Dupa-amiaza mergem din nou la piscina si apoi la biblioteca sa schimbam cartile. Asta daca scoatem nasul afara, aseara erau -28 de grade afara.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Am ajuns acasa in orasul ploilor..dar oricum e mai bine decat oriunde.

nelia-ti am trimis mail. Cum rezistati la temeperaturi asa scazute ori e chestie doar de obisnuinta?

Vroiam sa va intreb pe cele care vb cu copiii cel putin doua limbi-copiii vorbesc fara sa faca dezacorduri gramaticale? vorbessc corect?

Mergi la inceput