Bobocei de sep-oct 2008 (231)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Ramo, te inteleg....daca eram acasa David sigur eram in aceeasi situatie si nici eu nu as fi facut nimic ca sa ii 'interzic' tzitzi.

Raspuns la sondaj:
1.bradul il facem sambata asta.E cumparat deja si asteapta pe balcon.
2.natural
3.rosu si argintiu.Astea sunt culorile de anul trecut cand am schimbat tot ce aveam si tot ce o sa iau o sa mai iau tot pe rosu si argintiu.

Si noi am inaugurat anul trecut (Ange,gand la gand) traditia cu cate ceva nou de Craciun.Si am luat trei decoratii cu cate un mos Craciun in diverse ipostaze pe care am scris 'mami','tati','Davidut' si pe care i-am agatat in brad.Si anul asta avem iar inca 3 mosi nou nouti diferiti pe care o sa scriem la fel.Si cred ca si anul ca deja se ajunge la confuzii

Babytza, muama ce mos darnic are Tina.Ce's alea cristale magice?

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lala77

Oare v-am povestit ca in Malta intr-o noapte am fugit in camera la colegul meu de apartamentsi am adormit acolo. Si s-a trezit Anna si racnea de parca era in gara. Si cand am intrat eu in camera, Alice o tinea pe Anna in brate si ii spunea "gata, ca vine mama". Erau asa dulci amandoua! Blonde asa si mici... imi venea sa le mananc.

http://community.webshots.com/album/568109497amcroS
anna-rebecca-02.10.2008
alice-mihaela - 21.01.2007

Ce dulci!!! Asa-l consoleaza si Victor pe Dragos pana apar eu - mi-e tare drag de ei cand ii vad, bine, dar Victor e mai mare, asa ca ca e de admirat ca Alice e asa protectoare cu surioara ei mai mica.

Lavinia mama lui Dragos si a lui Victor

Mergi la inceput

Fetelor, am doua dileme si vreau sa va cer si voua parerea. Vi le spun pe rand ca-i mult de povestit.

Sa-ncep cu inceputul:
1. Pt. ca s-au adunat foarte multe lucrusoare de bebe, si de pe vremea lui Victor si de la Dragos, pe care nu le mai folosim, ieri am "intrat" intre ele si am facut o mare selectie sa le dau mai departe unei femei sarace care are 7 copii (ultimul are doar 2 luni). Intr-o sacosa de hartie am pus toate biberoanele si tetinele. Dragos le-a gasit si, plin de incantare, s-a servit de-acolo cu un biberon Chicco (a fost a lui Victor). A fost dragoste la prima vedere si n-am mai reusit sa-l dezlipesc de el, spre marea mea uimire, pt. ca eu am mai incercat in ultima vreme sa-i ofer biberonul Avent (cumparat nou-nout pt. el special), umplut cu diverse lichide sau gol, dar l-a aruncat cat colo de fiecare data.

Mai mult in joaca, de curiozitate, vazand cat de mult il iubeste, i-am pus cam 30 ml lapte LaDorna sa vad ce face. Nu va spun ce reactie a avut cand m-a vazut ca torn laptele din cutie in biberonul lui! I s-a luminat toata fata, a inceput sa rada in hohote si sa aplaude, in timp ce tropaia fericit din picioruse. Bun!
Urmatorul gest: si-a bagat tetina in gura si... evident n-a stiut ce sa faca cu ea, dar se distra in continuare de minune. N-am intervenit cu nimic si, dupa mai multe incercari si diverse pozitii de morfolit tetina intre dinti si intre gingii si-a dat seama cum se face. Apoi a baut fericit tot laptele!

Acum dilema mea : sa-l invat acum cu biberonul, avand in vedere ca:
1. el inca suge
2. stie sa bea perfect din cana normala
3. eu vreau sa ma intorc la lucru

Voi ce parere aveti? Ce ma sfatuiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Joy21 spune:

Multumesc pt raspunsurile referitoare la iesitul afara Noi am iesit astazi doar prin curte si in fata casei, Sofia nu a parut f entuziasmata de zapada.

Nikolici, nu ai de ce sa faci galerie, am prestat astazi un test si nu se vedea nimic. Eu oricum, mai sper pana la invazie

Victoria, mami de Anna Sofia

mA fAc MaRe
Ziua cand lumea a devenit mai frumoasa

"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George

Mergi la inceput

... si dilema nr.2.:
Am o vecina (si oarecum prietena), care a nascut de curand - mai exact de 9 zile - si are probleme cu alaptarea, dar problemele decurg din faptul ca toate sfaturile mele n-au fost ascultate si a facut doar cum a vrut ea, inca din maternitate. Cu toate ca m-am oferit sa-i duc copila s-o alapteze inca din primele minute dupa nastere (cate ar fi vrut sa aiba privilegiul asta!) a refuzat; i-am sugerat sa i-a copila cu ea in camera in sistem rooming-in - a refuzat, pe motiv ca-i obosita dupa nastere; i-am sugerat wrapul - din nou refuz, etc., etc... Orice-i spun sa faca imi raspunde ca a incercat deja si nu merge. Ma suna continuu ca nu reuseste sa alapteze, mai mult sunt la ea decat acasa (m-am si certat cu sotul pe tema asta), dar azi m-a anuntat ca azi-noapte i-a cumparat si dat LP.

Ea zice ca vrea musai sa alapteze, dar face exact pe dos la tot ce-i spun, ba mai si-mi spune verde-n fata "nu sunt de acord cu asta!", referindu-se la sugestia mea de-a alapta la cerere.
Cumva parca simt ca ar vrea "binecuvantarea" mea s-o treaca pe micuta pe LP, fara alte complicatii, dar eu nu pot sa fac asta.

No, io ce fac? Ma tin de capul ei cu tot dinadinsul, de dragul copilei, sau o las in pace sa-si creasca copiii dupa regulile ei? Ca-i la al 2-lea, deci "are experienta" in a NU alapta.

Mergi la inceput

babymom, eu zic sa faci exact cum simti. E posibil ca dragostea de biberon sa nu tina foarte mult si sa se plictiseasca. Oricum, e o alternativa buna cand nu accepta altceva sau daca esti plecata. Iar faptul ca bea din cana e super

mA fAc MaRe

"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala77 spune:

Babymom, asta da dilema. Eu l-as lasa in pace; e posibil sa vrea biberon o perioada cat i se pare cool. Pe de alta parte, daca vrei sa te intorci la munca, bibe ar putea fi util pt cine sta cu el sa-i dea sa pape. Si Anna bea din cana ok si suge san dar dimineata suge si bea si lapte in plus din bibe apoi se culca iar. Daca ar bea din cana, ar trebui s-o scol de-a binelea si nu stiu daca s-ar mai culca la loc.
Parerea mea e ca biberonul e doar o noua jucarie si n-ai de ce sa-ti faci griji.

Mergi la inceput

pentru dilema 2 zic sa-i spui vecinei verde-n fata ori sa te asculte si sa aiba incredere in ce ii spui ori sa faca de capul ei dar sa nu se mai planga. Ii poti spune ca vrei sa o ajuti dar din moment ce nu te asculta deloc nu are rost sa-ti mai ceara sfaturi. Parerea mea

mA fAc MaRe

David Lloyd George

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Lavinia, la problema nr 1 nu ma pronunt.
Dar la nr 2 am patit si eu ceva asemanator si am considerat ca fiecare cum vrea...nu am sustinut trecerea pe LP, nu am incurajat asta, am sustinut mereu alaptarea dar daca nu era aceeasi vointa de a reusi si de partea cealalta a trebuit sa las lucrurile in voia lor...chiar daca motivele mi s-au parut oarecum egoiste si nu tineau de probleme medicale sau altele mai de inteles.
Pana la urma fiecare face cum considera mai bine.Eu i-am spus prietenei respective cum as face eu (in situatia in care o vedeam ca incearca sa alapteze si a si reusit o perioada) dar cand deja mi-am dat seama ca avea alte 'prioritati' am lasat-o asa suspendata.Bebelusul a ajuns evident sa fie exclusiv pe LP.
Pe de alta parte nu asta ne face prieteni cu niste oameni....sunt alte motive pentru care suntem prieteni cu ei si faptul ca nu cadem de acord la un aspect pe care ca mamici il vedem foarte important, totusi nu cred ca ar trebui sa strice niste relatii.
Eu as lasa sa faca cum considera...in cazul meu subiectul 'alaptare' a 'murit' trepatat pana cand am aflat total intamplator ca intarcase la nici cateva saptamani....

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala77 spune:

Cu vecina, eu cred ca se simte coplesita; ca alaptatul o leaga cumva de glie si poate de aceea o tenteaza biberonul. Eu cred ca trebuie sa-i spui ferm ca e decizia ei dar ca poti s-o ajuti sa alapteze daca vrea si ca tu ca medic nu poti sa recomanzi altceva. Insa ca prietena cred ca poti sa-i spui ca nu e mai putin femeie daca nu alapteaza dar ca va avea regrete daca rateaza momentul.
Offff, eu daca aveam ajutor din asta la Alice nu mai oftam eciaza.acum. Si unii il au si nu-l apreciaza.

Mergi la inceput