Sezatoarea canadiana (164)
Raspunsuri - Pagina 6
pitilache spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Diana2007 I-am pus azi cercei la copila N-am putut sa intru cu ea de mila, dar mai bine intram ca a fost mai rau sa o aud urland de pe hol Acum incepe razboiul "de la ce bunici punem cerceii" si castiga ... Roxana ! |
Diana pupici multi la urechiusele mici ale Soniei!!! De abia astept s-o vad cu cercelusi!
nelia spune:
Diana, aoleu, cercelusi! sa-i treaca buba la fetita. Nu ma mai doare capul, sint mai bine si cu raceala, astazi m-am transformat si eu in gospodina si ma ocup de casa. de mincare... Daca ar sta cineva sa se uite la noi ar avea de ce sa se amuze, ca eu tot ii pregatesc, el vine si lasa unul, ia altul... si ii duce pe la activitati, la plimbare... acum au venit de la dans, au mincat si au plecat la competitie. Desi mi-ar fi placut sa merg si eu, s-au dus doar ei doi, ca sa nu mai dam peste cap si programul piticilor, dorm si ei linistiti acasa, la caldurica...
Asa, da, de scoala... uitasem. Deci eu nu stiu cum stau lucrurile, chiar voiam sa o intreb pe Arturici daca gemenii ei sint nascuti aici sau in Romania, daca vorbeau engleza cind au inceput scoala, adica daca au fost intr-o gradinita anglofona cum sint Tudora mea si Victor al Dianei. Pe unde tot am intrebat, mi s-a spus ca trebuie sa ma duc la comisionul scolar sa o inscriu la o clasa de accueuil. Am sunat la comision si mi-a spus ca trebuie sa vin sa o inscriu acolo, mi-a dat adresa, mi-au spus ca daca scoala cu clasa de care are ea nevoie e departe, va avea autobuz... mie mi s-a strins inima, ca ei nu o stiu pe Tudora, dar eu da, as lasa-o la gradinita pina pe la 7 ani asa. Mi se rupe sufletul de ce o asteapta, abia s-a oprit din ros unghiile, si-a dat drumul in engleza la vorbit, se simte si ea in regula... si eu pe linga ea.
Inainte de a ma duce la comision, mi-am zis ce ar fi sa trec eu pe la scoala asta micuta de linga noi, unde a fost si Agata la maternelle si a fost chiar bine si destul de in siguranta, la trei minute de casa, o luam acasa la prinz, o duceam inapoi, ce mai, un loc bun pentru 5-6 ani, chiar si pentru Tudora. Ei, si acolo am aflat ca, cel putin la comisionul scolar Montreal, nu se cere nici un fel de test de franceza la prescolari, nici de 4-5 ani, nici de 5-6 ani! Pai cum, ca ce de la comision mi-au spus altceva... sa vin sa o inscriu la clasa de accueil, si le-am spus virsta si situatia ei. Nu, noi avem aici anglofoni de exemplu, care nu stiau franceza cind au intrat la 4 sau 5 ani la scoala, in plus ea e si nascuta aici, deci nu intra in categoria de nouveaux arrivants.
In final, nu sint foarte lamurita de cum stau lucrurile, dar stiu ce voi face eu, nu e bine si invatatoarea ei va spune ca are nevoie, sa o trimita ei apoi unde vor... I-am intrebat direct daca mi-o accepta aici, au zis ca da... deci pe 17 ianuarie voi fi cu dosarelul ei sa o inscriu. Si, mai mult de atit, daca ei imi dau atitea raspunsuri diferite (ca am intrebat si la scoala Agatei si mi-au dat acelasi raspuns ca cei de la comision), am zis ca ma fac si eu ca nu inteleg si ma duc sa o inscriu si la scoala Agatei, unde vreau sa ajunga pina la urma, pe lista de libre choix, pentru care are prioritate datorita surorii existente deja in scoala, daca sint si locuri disponibile, in speranta ca nu se vor forma trei clase de maternelle pline ochi cu cei ce locuiesc in cartierul respectiv. Daca nu va avea si ea un loc, va ramine la cea micuta anul acesta pina cind isi va pune la punct franceza si voi incerca din nou la anul pe respectiva lista de la scoala Agatei. Si nu ma mai agit, ca am ametit.
Deci, ce voiam eu sa-ti spun tie si cine mai e interesat, este ca inainte de a ajunge la comision sa-l inscrii pe Victor, vezi de ce scoala apartii si du-te si intreaba. Dar nu intreba daca are loc si pentru el, ci ii spui direct ca intelege franceza, dar nu o vobeste (rinjesc, dar sa stii ca la Tudora deja se vad rezultatele muncii educatorului care face cu ei in franceza si ale mele acasa, spre deosebire de anul trecut, stie o gramada de lucruri in franceza si copiii la virsta asta invata foarte repede) si ca vrei sa-l inscrii aici, cind se fac inscrierile!?! Daca iti pun intrebari suplimentare, bine, daca nu, vii cu dosarul si gata... Si te mai duci si la alta scoala care iti place, dar de care nu apartii, si il inscrii pe lista de libre choix...
Dar pina atunci, vom vedea rezultatele cu Tudora... si vei sti mai bine ce ai de facut.
Mai erau intrebari in urma, dar nu mai stiu care... stiu ca cineva m-a intrebat ceva, dar nu stiu unde sa ma duc.
Simona, iti mai scriu odata, ca poate nu ai vazut mesajul: la Internationala din Montreal s-a dat la franceza compunere despre reciclaj. Interesant rau subiectul, de altfel... Ma intreb, cei de aici nu studiaza si ei opere, scriitori, curente!?! Clasa a sasea e totusi o clasa in care i-ar putea invata, cred... Ca cel putin poeziile pe care le invata Agata nu au nici un autor trecut in dreptul lor, sint pur si simplu niste poezioare anonime, nu ca as avea ceva cu ele...
nelia spune:
Ah, Diana, de fapt, voiam sa-ti spun ca daca nu sinteti legati asa tare de gradinita (noi sintem, de aceea nu am facut schimbarea anul trecut si poate pierdeam si locul lui Lisandru), iar scoala de care apartineti e mai aproape de casa si are clasa de pre-maternelle, ai putea sa te duci chiar de anul acesta sa-l inscrii, ca tot un fel de gradinita este si de la 4 la 5 ani la scoala. Voi aveti casa, parca nu aveti planuri sa va mutati, iar el tot trebuie sa schimbe locul la 5 ani, poate ca e mai bine daca o faceti la anul... Acum depinde si cum e scoala, dar pentru primii ani, cred ca orice scoala e buna. Daca am avea bani, eu abia de la anul as baga-o pe Agata la o scoala privata, pina acum cred ca si-a facut si scoala si noi datoria.
nelia spune:
Va mai aduceti aminte!?! Voiam sa va intreb, voi stiti cine cinta aceasta melodie, ce grup de copii?
Dar genericele noastre preferate:
http://www.youtube.com/watch?v=PV4-ZcYJ83U&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=xOn9b_0mtA0&feature=related
casandra spune:
Azi am fost si m-am tuns si, pentru prima data de cand sunt in Canada, am trecut si pe la cosmetica pentru un facial. A meritat. Ma simt mai bine.
simi spune:
Casandra,ma bucur pentru tine! Cum te simti dupa asa cura de infrumusetare? Eu de cind ma chinui sa ajung sa mai tai din parul asta, cred ca ajung ca Rapunzel...
Mamaana La Multi Ani lui Tudor! Sa creasca mare, sanatos si norocos! Ca frumos e deja!
Pitilache La Multi Ani pentru Isa! Azi e sfinta Isabella in calendarul catolic! Stiu pentru ca si eu sint si Isabella, pentru mine era un alt motiv de cadou pina la Craciun
Smile,tomorrow could be worse!
cge spune:
Nelia, si Diana, din cate stiu eu, nu exista accueil la maternelle.
Cred ca dupa ce fac anul de maternelle, poti sa ceri accueil de ciclu unu, dar nu cred ca o sa fie cazul.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
simi spune:
Nelia, si Alice a mea a fost la gradinita engleza, vorbea exclusiv engleza cind a intrat la maternel, nici n-a fost vorba s-o duc la accueuil. Am mers la scoala de cartier, am inscris-o la clasa normala, de cartier (a facut maternel-ul la scoala publica, daca-ti amintesti, a trecut la privata din clasa 1). Nici prin cap nu mi-a trecut sa trec pela comisia scolara, sau sa-i sun pe ei... Doamne, Tudora, deja la scoala! Trece timpul, nu gluma!
Cum facem sa-ti arat cartea de gramatica a fetei mele?
Smile,tomorrow could be worse!
nelia spune:
Nu stiu, Simi, poate la urmatoarea intilnire, la care tot sper si eu sa ajung. Eu vreau sa o cumpar, stii de unde?
Eu ma gindeam la clasa de accueil datorita Tudorei pentru ca nu e un copil care si-a dat usor drumul la vorba si nu stiu cum ii va fi la trecerea la o a treia limba... citisem in Le Devoir un articol si ma gindeam sa incerc, ca poate s-ar simti mai bine intr-o clasa in care toti copiii invata franceza, de aceea am sunat...
http://www.offres.ledevoir.com/societe/education/269911/au-prescolaire-et-a-cinq-ans-le-monde-s-ouvre-a-eux
Ma tot intreb ce interes au totusi cind suni la ei sa nu-ti spuna direct ca nu conteaza la maternelle, sa ne ducem la scoala de care apartinem si gata... ca pe de alta parte se tot pling ca nu au locuri la accueil... Ca eu nu vreau sa fac ca ei, eu vreau doar sa-i asigur Tudorei o trecere mai usoara spre scoala, ma gindesc la invatarea noii limbi... de aceea ma si incinta scoala micuta de linga casa sau a Agatei, unde e foarte frumos jos, la maternelle, iar invatatoarele sint toate niste dragute...
Casandra, sa-ti fie de bine si tunsul si infrumusetarea, te cred ca te simti mai bine.
columbiana spune:
Casandra, ce pofta imi faci cu facialul ala; s-a dus baba cu colacii din Romania cind esemnam condica tot la doua saptamini la cosmeticiana!
Nelia, eu ma mut din nou pentru secundara lui Tudor; deocamdata compar scoli, cintaresc, ma agit si...sufar un pic pentru situatia in sine (l-as fi inscris la colegiul Letendre, privat, la un pas de casa si peste gard de jobul meu daca situatia ar fi fost una normala); din pacate am doua variante: Pointe Claire-scoala Felix Leclerc, sau Montreal est/Saint-Laurent, scoala Sophie-Barat; pentru copil si distanta la job ultima e foarte buna; pentru sufletul meu (cartier anglo:))si preturi de case (oricum astronomice, dar mai multe sanse in vest decit aproape de buricu tirgului in Montreal) vestul insulei e mult mai atractiv.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759