Sezatoarea canadiana (164)
Raspunsuri - Pagina 7
arturicii spune:
Neata de dupa somnu meu de pranz.
Tudor
LA MULTI ANI !!!! Cu sanatate si ce vrei tu mai bun pentru tine!
Am fost azi la St Bruno, n-am nimerit noi chiar la munte, am nimerit la partiile sau cararile sau ce-s alea de ski fond.
A fost fain ca au si carari ptr cei far' de ski-uri si am facut vreo 4km de plimbare pe carari cu zapada (nu nameti, erau curatate cat sa te poti plimba/alerga pe ele). A fost fain ca a fost soarele asta si nu a batut nici vantul. S-au distrat tare cei mici (l-au batut cu bulgari ce cel mare, io eram pe langa normal).
Treaba cu izolatul ferestrelor am facut-o si noi, nu suiera nimeni prin ele insa simteai racoare. Am pus la baieti in camera plastic de-ala pe ele, arata chiar decent, nu se vede ca-i acolo. Mai avem usa de la balcon si livingul.
Nelia,
baietii sunt la maternelle, in clasa de accueuil.
Baietii vorbeau doar engleza, si aia nu excelent insa supravietuiesc. Visul nostru era o scoala bilingva insa ulterior ne-am convins ca nu e cazul. Asa ca i-au inscris cei de la Comision la o clasa de accueuil, ii ducem noi (ca busul i-ar lua la 7 si asa plecam de acasa la 7:30) si ii aduce busul la 15:30 (pleaca la 15 de la scoala.
Sunt nascuti in ro.
La comision teste poate nu au insa sta cineva de vorba cu ei. Tanti la care am fost noi (noi am insistat mult sa NU fim la o anumita scoala, am rezolvat greu insa am reusit) a incercat sa discute un pic cu ei si a zis ca daca gasea macar un pic de franceza la ei ii inscria la o cls regular si atunci nu avea probleme cu locurile in cls de accueuil.
In plus, mai e varianta sa ii lasi sa te inscrie unde vor ei apoi sa vorbesti cu directoarea de la scoala unde te-au inscris, sa pui acolo cerere de transfer la ce scoala vrei tu. Ideal ar fi ca tu sa ai intelegerea si confirmarea verbala a directoarei scolii unde vrei tu sa o ai pe cea mica atunci cand depui cererea asta. Ca directorii vorbesc se pare intre ei ptr aceste transferuri.
Inca ceva, nici noi nu am fost din categoria noi veniti ca am aterizat in 2006.
Insa daca o inveti macar ceva franceza pana la toamna eu cred ca reusesti sa ai scoala ce o doresti. Macar tu poti sa declari ca ea stie si tu sa o inveti pana atunci ceva...?
Cu scoala bilingva, ne-am convins pentru ca nepotul nostru (9 ani, mama lui cu viza de munca si de aceea a putut sa il inscrie la comisionul englez) este la una. Se merge f f mult pe engleza, franceza, desi au 2 zile jumate pe sapt e slaba rau. Fac la nivel de clasa 1 (desi e in cls a 3-a), nu au metoda (practic ar trebui sa le predea ca si la accueuil ptr ca acolo sunt numai copii anglofoni). bat apa in piua cu un cantecel o sapt intreaga, numara pan' la 15 si inca ceva f usor....
O seara faina tututor!
Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 19+
pitilache spune:
Si Seba a facut maternellul la clasa accueil. Nu stia decat engleza. Si a trecut la clasa normala dintr-a intaia.
Imi aduc aminte ce discutii aveam la maternelle ca se imprietenise cu un alt baietel, Kevin, si mereu se plangeau de ei ca vorbesc in timpul orelor... Si apoi in clasa I nu au mai fost in aceeasi clasa, in schimb a dat peste un bulgar, Martin, cu care numai prostii facea. Odata si-a aruncat un pantof pe scoala si au trebuit sa trimita portarul pe acoperis... si mereu aveam plangeri de la invatatoare. Pana cand i-am zis sa-l mute la alta clasa, la care ne-a replicat ca nu-i bine petru copil sa-i schimbam clasa in timpul anului.
Pana la urma s-a dat pe brazda Seba si la sfarsitul clasei I i-a dat singura diploma de merit la invatatura. Era asa mandra de el!! Noi nu mai zic. Asta apropos de nazdravanii scolari.
Si apropos de cat de repede zboara timpul...
arturicii spune:
Haha, f tare.
Vezi si cum sa indrazneasca ei sa puna in clase diferite baietii nostri numa ptr ca-s gemeni! Si mai ales ca ei sunt ascultatori si nu fac traznai impreuna.
Au in clasa un baietel tare nazdravan, i-au adus o supraveghetoare special ptr el, atata e de neascultator.
Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 19+
mikiion spune:
Eu sunt groaznic de obosita in continuare. E clar ca nu sunt facut pentru calatorit. Plus ca sunt cam cazuta in galeata cu deprimare si eu.
Si programasem o vizita la fratele meu pentru saptamana viitoare ca sa-l ducem si la Disney Live si la Biodome, sa mai vedem si prietenii de pe acolo vreo cateva minute.
Si azi stateam si ma gandeam, dar nu cumva il bulversez pe copil daca il duc din nou in cartierul lui unde a stat toata viata lui? Mi-e sa nu se apuce de plans sa-l duc acasa( adica casa veche) avand in vedere ca ar trebui sa dorm la fratele meu care sta la 30 de metri de fostul meu apartament Asa ca acum nu mai stiu ce sa fac. Eventual sa stam la hotel si sa trecem repede repede pe la fratele meu.Si sa nu dormim acolo.
Asa de mult mi-as dori ca Marc sa aiba ca si mine un loc care sa-i fie casa adevarata .....Ca eu am stat in acelasi apartament de cand m-am nascut si pana am plecat la facultate.....
Uf, Ana iar trebuie sa te muti!!!!
La Multi Ani! Tudor
Nelia, dar de ce nu cumperi tu cu vreo 10 dolari( sau mai putin) un aparat din ala de unica folosinta. Macar sa ai niste amintiri , care nu au pret . Pozele nu vor fi grozave plus ca sunt pe hartie. Dar macar ai ceva acolo sa privesti. Apoi le scanezi tu ca sa le ai si in calculator.
Diana, si cine a castigat batalia cerceilor?
Roxana felicitari pentru terminarea studiilor. Te inteleg si te admir ca greu a fost( am trecut prin asta si stiu ce greu si intens poate fi). Acum sa mai apara si jobul visat( sper sa nu implice nici o mutare spre alte zari, ca aspectul asta il regret inca)
Am admirat si eu, in sfarsit, o parte din pozele voastre. Ktrinel vad ca ati avut o petrecere foarte reusita. Fata de anul trecut Ana Julia a simtit intens clipa. A inteles acum ce se petrece. Si eu zic sa faci un fond pentru cand o sa fie adolescenta, ca o sa te coste nu gluma
Azi am fost la o activitate la biblioteca, cu muzica, cu cantece de Carciun frantuzesti, asa ca va pun cele care mi-au placut cel mai mult:
E ora 8 jumate si eu vreau la culcare. Acum sa vad daca il conving si pe Marc, ca la pranz n-am reusit
Maine se mai incalzeste si vrem sa iesim cu sania .
pitilache spune:
simi la multi ani de Sfa. Isabella! Nu stiam, o sa tin minte de acuma, mai ales ca pe 18 dec este si Sf. Sebastian!
mikiion multumesc de felicitari! Din pacate inca nu stiu ce o sa implice job-ul, dar din ce se contureaza pana acum este foarte posibil sa implice si mutare. Nu am nimic sigur dar din pacate prin Mtl nu prea am gasit nimic concret deocamdata. Sincera sa fiu, eu sunt mai nomada asa ca vom vedea. Deocamdata imi tin toate optiunile deschise. Inca o data multumesc pentru toate urarile.
pitilache spune:
Ah, vroiam sa mai zic ca probabil Isa ma mosteneste ca de asta toamna ne zice macar o data pe saptamana ca ea vrea sa mearga la Amsterdam si sa mearga cu trenul. Asa ca probabil nu ar deranja-o prea tare sa se mai plimbe un pic prin lume!
O seara frumoasa!
mikiion spune:
Roxana, eu aveam o colega care timp de o vara a facut naveta, NDG pana la Ottawa. Si spunea ca se practica chestia asta, daca esti in vestul insulei. Ea mergea cu autocarul si imi povestea ca erau aceeasi oameni in autobuz, in fiecare zi. eu personal n-as rezista.
Eu le-am pus in vedere la servici ca daca ma mai cheama la vreo sedinta sa imi ia bilet de tren...E groaznic de obositor cu autocarul
Si sotul se uita acum spre Ottawa, ca ma indoiesc profund ca o sa gaseasca ceva la Quebec ville.
pitilache spune:
Ah, Mihaela, nu cred ca as face naveta asa de lunga. Pe termen lung e obositor, totusi. Daca e sa-mi gasesc in alt oras, va trebui sa ne mutam cu totii. Dar sa vedem ce se va intampla in ianuarie, ce oferte o sa apara si mai ales ce o sa fie mai mult decat atat...
pitilache spune:
Si multa bafta sotului tau, Mihaela, sa-si gaseasca ce-si doresre!
Diana2007 spune:
Mikiion, deocamdata Sonia poarta cerceii cu care a "impuscat-o" nenea doctoru, peste o luna ii punem pe cei de la nasa (Roxana/Pitilache) iar cei de bunici ii tinem de zestre deocamdata
Tu il stii mult mai bine pe Marc, dar daca ar fi fost Victor cred ca s-ar fi bucurat sa mearga pe la "vechea casa". Si pana la urma e o experienta, si pt voi si pt el, ganditi pozitiv
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
"Life's a journey, not a destination"