Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (23)
Raspunsuri - Pagina 9
andradap spune:
M-am luat cu emisiunile TV si nu am mai ajuns la culcare... asa ca mai raspund, ca sa nu raman in urma:
Moni_or, eu nu am beneficiat de nici-un CIC. Am si scris in mesajul precedent ca nu am putut lua pt ca eram proaspat absolventa de facultate. Asta este... De-asta intrebam cum e acum la mine. Ar fi chiar culmea ironiei, ca acum cand am deja 1 an si 1/2 de lucrat (si pana nasc fac aproape 2 ani) sa nu pot beneficia de CIC. Pe mine m-ar avantaja (desi diferenta NU ar fi mare) ca CIC-ul sa fie de 85%... Legat de eco maine, abia astept diseara sa vad ce ne scrii: poate vii si tu cu un carucior roz. In orice caz, cel mai important este sa iti dea vesti bune despre dezvoltarea sa. Restu', nu mai conteaza asa de mult.
Arturicii... ce m-a impresionat semnatura ta... Ma bucur mult ca v-a dat Dzeu si o fetita printre atatia baieti. Dar mai ales ca este sanatoasa!
Fug sa ma mai uit la TV...
Mami de ANTONIO (12.05.2007) si 17+ www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/05/11/2010.png" target="_blank">ANDREAS
Dumnezeu a vrut ca el sa existe
moni_or spune:
ANDRADA, pai daca ai deja mai mult de 1 an lucrat atunci nu e nicio problema, iei indemnizatie, 85% daca asta te avantajeaza, poti alege tu. Nu conteaza ca nu ai beneficiat de indemnizatie la primul copil. M-am exprimat eu gresit cu intorsul din primul cic, ma refeream de fapt la cand te-ai intors la munca (sau ma rog, ai intrat in campul muncii, daca inainte erau proaspata absolventa) dupa nasterea primului bebe. Ca asta e singura regula, sa ai 12 luni lucrate anterior nasterii. Ai dreptate, cel mai important e sa fie sanatos, indiferent de sex. Doar ca na, sunt nerabdatoare sa aflu deja, ca ma si intreaba toata lumea daca stiu ce e si eu inca nu stiu.
Monica, mami de Luca Andrei si 15+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
Onana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alysh Buna seara fetelor, N-am mai apicat sa intru ca am avut o aventura cu o pata maro pe chilot care m-a bagat in sperieti dar se pare ca totul e ok pana la urma. Am intrat acum pe fuga ca am vazut mesajul Soranei, legat de cei 85% pentru al doilea bb nascut dupa expirarea CIC 1. Sincer, cred si sper ca te inseli. Unde ai gasit info astea, in ce hotarare? spune-ne si noua s-o citim, te rugam. Am vazut ca a dat cineva un link de pe topicul de legislative cu un citat din lege si acolo e prevazut clar ca ne incadram la perioade asimilate si beneficiem de 85% din cat am avut pe ultimele 12 luni (adica CIC 1 + lunile in care am lucrat pana la intrarea in CIC2) ALI, mami de Vlady si 12+ |
Fetelor,
Eu mi-am spus pur si simplu parerea legat de cic 1, cic 2, etc, parere bazata pe ce am citit. Sper din tot sufletul sa ma insel, dat fiind ca sunt chiar eu in aceasta situatie, si daca voi aflati sau gasiti altceva m-as bucura sa aflu ca e altfel decat am zis.
Sa insir aici toate modificarile Hg 148/2005 nu cred ca ajuta, asa cum am mai spus, cel mai bine si usor e sa intrati pe site-ul Ministerului Muncii, la rubrica "Legislatie" mergeti la "Protectie sociala" si de acolo accesati "Sustinerea familiei in vederea cresterii copilului" si apar acolo toate legile in domeniu, la zi. Eu asa am facut, le-am citit pe toate si am ajuns la aceasta concluzie. Nu trebuie sa luati de bun ce v-am zis, nu vreau nici sa dezinformez, nici sa fac valuri. Mi-am spus parerea, ca tot venii vorba, gandindu-ma ca poate mai sunt mamici in situatia mea.
Daca o sa am timp zilele astea, o sa le mai iau la mana si va zic exact art si legea, dar cel mai bine sa cititi si voi, poate-mi scapa mie ceva.
Sorana, mamica de Matei (21.02.2008) si 18+
arturicii spune:
Multumim, multumim pentru urarile de bine!
Tot familionul este in extaz. Fiecare in parte a "stiut" ca e fetita.
Sotul zice: da, toti ati stiut, numai eu nu!
Sabina o cheama pe mama si alegand sotul numele, au avut ei vreo taina cu buni Sabi de a ales asa. Oricum e mama super entuziasmata. Noi am ales sa aiba un singur nume toti copii asa ca asta e ptr fetita.
Am simtit io ceva de m-as scufundat asa de-odata in MOV
Am adus acasa baietii, sunt afara, fac cazemate din zapada.
Noapte buna!
Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 19+
Onana spune:
Hai sa zic mai concret de unde am tras concluziile de care va spuneam, ca m-am uitat acum rapid pe legislatie:
Art 19^1, pct 5 din H.G. 1682 din 10 decembrie 2008 - care spune ca in cazul in care ultimele 12 luni inainte de a se naste bebe 2 te afli in cic, atunci indemnizatia este de 600 ron.
H.G. 1016 din 09.09.2009, art. 8, pct-ele (1), (2), (3)-care spune ca beneficiezi de aceeasi indemnizatie ca la cic 1 daca bebe se naste cat timp te afli in cic 1.
Acum sunt zombie, dar o sa mai sap si eu si nu e rea ideea sa ne interesam la directia de protectie sociala de unde luam cic 1, pt o parere autorizata.
Poate imi scapa mie ceva, sper din suflet sa ma insel, insa citind aceste prevederi am tras concluziile de care va spuneam.
Acum fug la , noapte buna.
Sorana, mamica de Matei (21.02.2008) si 18+
Madamar spune:
Multumesc scumpelor pentru pareri, legat de CM in timpul sarcinii. Si eu gindeam in mod logic la fel insa am primit azi o parere si ... m-a pus pe ginduri. Era se pare cineva mai putin binevoitor. Am sunat azi si la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale (aripa rupta din Directia Muncii), care a confirmat ceea ce spuneti si voi; insa, de interes pentru noi/voi este faptul ca zilele libere fara plata afecteaza indemnizatia, pentru ca afecteaza veniturile salariale. Eu: slava Domnului ca nu sunt bolnavioara, e numai un tertip sa scap de zilele astea fara plata cu care ne-a blagoslovit Guvernul!
Imi pare rau pentru tine Nikolett; insanatosire grabnica iti doresc si sa auzim numai de bine!
Mommy_to_be, si eu la ultimul echo imi faceam probleme ca bebe meu e mai mic decit al vostru insa intre timp m-am mai linistit! Ar putea fi o bebelusa mai delicata, miniona, pentru inceput! Sa nu ne facem ginduri negre! Nici macar astia mici nu vor sa functioneze dupa standarde. S-o vedea si la mine acum la echo de vineri!:)
Miscarile gindacelului ascuns la mine in burtica le resimt ca pe niste spasme musculare si din ce in ce mai bine recunosc atunci cind imi face semne ea/el:).
Moni_or: ai pus punctul pe I! Starea de oboseala in care ma aflu nu ma lasa sa mai completez cele conturate exceptional de bine de catre tine! Subscriu intru-totul! Mozaicarii, faiantarii, betivii si curvele dau prin batz de-o vreme! Nu mai incape in puterea noastra sa mai suportam atita sfidare!
Cris_09: remarca ta ar putea deveni unul din cele mai bune bancuri politice!:))
Sunt cu cititul la pagina 7 abia... revin miine, acum imi cad ochii in gura!
Va pupic cu drag si vb-im miine!
Mary 15+
evolutia lui bebe
„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”
arturicii spune:
p.s.
pe mine ma scuzati ca nu ma bag in discutiile despre concediul de maternitate insa chiar ca-s rau pe dinafara subiectului
p.s. 1
nici pe la cel cu politica nu zic ca nu mai am de zis
Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 19+
NicoletaB spune:
Neata!
Am lipsit o zi si ati si schimbat capitolul! Bravo fetelor!
Citesc din urma si revin!
Arturicii- felicitari pt fetita!
11+
Reallaura spune:
FlubbyFelicitari pentru baietel!
Arturiciiwow, felicitari se cadea o fetitza la atatia baietei!! Iar numele e super, asa voiam si eu, dar nu ma inteleg cu sotul...In fine si Ilinca tot eu am propus, asa ca mi-am facut-o cu mana mea!
Sorana, Gabitza multumim mult de informatii referitor la CIC, eu nasc in CIC 1, dar oricum era semn rau sa fie interpretata asa legea! SI nedrept pentru celelalte mamici!
Flory _blanca nici eu nu stiu cum fac fetele astea de au pus doar 1 kg fiecare. EU am pus 4! CU toblerone alb ma nenorocesc!
Muricareferitor la diferentele dintre sarcini: la Mircea am avut greturi mai intense si eram cam lesinata asa, la 8 adormeam pe canapea, mancam multe porto - acum multa cioco, burta era mai mica si mai frumoasa...dar deh, poate diferenta intre sarcini e si f mica.
La toaleta noaptea ma duceam la fel de des. Acum sunt mai activa. Probabil si pentru ca nu am incotro, trebuie sa stau de Mirci.
Alyshuca scumpa, noroc ca a trecut cu bine problemuta, sper sa nu mai imi dai astfel de emotii!!
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si 20+ Ana Ilinca
dunemaire spune:
Neata!
Azi stau acasa in prima dintre neplatitele pe decembrie, dupa care intru direct in concediu pana dupa Craciun.
Mommy to be Multumesc, mai e si o cuminte si o haioasa si jumatate, scumpa de ea.
Murica Sarcina asta are diferente serioase fata de cea anterioara, pe de o parte au fost greturi mult mai moderate (in prima scadeam in greutate in loc sa cresc in primul trimestru) , pe de alta parte burtica s-a vazut mult mai repede .
Cristina26 Trece-ma si pe mine te rog cu numele medicului- Dr. Cibian Stefan, de la Spitalul Judetean Alba, iar pe Timi cu data nasterii 16.09.2003.
Moni_or Ti-am gasit punga! Dar m-am apucat eu de ea ..
Arturicii sa-ti traiasca Sabina si sa fie sanatoasa si frumoasa.
Andrea, mama de Timea Christiane (6 ani ) si un puiut de 16+