Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (23)
Raspunsuri - Pagina 7
M&M spune:
...de o ora ma tot chinui sa modific lista, sper ca arata cat de cat mai bine..
daca e ceva de adaugat va rog sa imi spuneti, dar sa scrieti ,acar bolduit sa vad si eu..
Flubby, felicitari pentru !!! Am trecut in listuta...
Asteptam si celelalte fete sa ne zica ce au facut azi la eco..
Cristina,mami de Mihaita (30 iulie 2008) si 17+ cu
M&M spune:
Citat: |
citat din mesajul lui elybub Hy fetele cred ca numai eu nu am aflat ce e bebe si sunt tare trista. Felicitari celor care stiu deja! Voi la ce doctor mergeti in Buc? |
am trecut numele dr in dreptul fetelor care au zis la ce dr merg..daca te uiti pe prima pagina, la listuta ai sa vezi
M&M spune:
Citat: |
citat din mesajul lui murica Revin Gravidutzele la a doua sarcina, ati putea sa imi spuneti, facand o comparatie, daca ambele sarcini au fost aproximativ la fel? Adica, aceeasi intensitate a greturilor în aceeasi perioada, dureri de cap etc. Merci Murica 19+ si Evelyne-Maria |
greturile au avut fost la fel de rele la ambele sarcini, durerile de cap mai mari acum plus ca acum a aparut si senzatia de a face pipi noaptea ceea ce la prima sarcina nu s-a intamplat, plus nevoia de a manca inclusiv noaptea..
Gabitza1977 spune:
poate va ajuta (este ref. la cei 85% si trecerea din CIC1 in CIC2 si ref la perioada de lucru dintre doua CIC-uri) si e postat recent la legislative aici pe DC. mie mi-a fost de mare folos:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=145103
numai bine tuturor burticilor!
Gabitza
mami de Denis Stefan (07.11.2008) si 15+
flory_blanca spune:
buna.
eu sunt asa de trista, de la inceputul sarcinii m-am tot chinuit sa nu ma ingras mai mult decat zice cartea si uite ca am depasit cu brio greutatea propusa. voi cum va mentineti silutele ca eu nu stiu ce sa mai fac? si chiar de cura de slabire nu ma apuc acum.
si mai vroiam sa va intreb durerile de burta la varsta asta a sarcinii sunt normale sau indica vreo problema? ca eu inca mai am dureri. vineri ma duc si eu la eco si sper sa ma linisteasca sa imi spuna ca totul e normal dar putin stau ingrijorata pana atunci.
13+
Ramona80 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Onana
Ai dreptate, Monica, nu e ghinion ci o legislatie stupida, incorecta si total necorelata cu ea insasi , ca sa zic asa. De fapt, dupa ce a aparut legea cu 85%, au mai aparut si alte acte normative care o modifica in fel si chip, si unul din ele spune ca la a 2-a sarcina nu se mai da 85% decat daca ai avut minim 12 luni in care ai realizat venit, inainte de nasterea lui bebe 2. Daca nu, fie primesti cei 6 mil, fie daca ai mai putine luni lucrate, se pot lua in considerare, dar se imparte tot la 12, deci tot cei 6 mil sunt de baza, cel putin in cazul meu. Insa cum spuneam, in oct s-a mai modificat inca o data legea si s-a introdus chestia asta ca daca al 2-lea bebe se naste cand te afli in cic, ti se prelungeste indemnizatia pe care ai primit-o la primul bebe(deci 85%), chiar daca nu ai realizat nici macar o luna venit inainte (evident, fiind in cic). Ce sa zic, e un avantaj pt mamicile care nasc pe bebe 2 in timp ce se afla inca in cic pt bebe 1, insa e absurd ca eu, de ex, care o sa si merg la serviciu 1-2 luni sa nu pot beneficia . Pt mamicile aflate la prima sarcina, exista in continuare optiunea: 6 mil sau 85% (ca intreba cineva mai devreme) Ce bine ar fi sa ma insel eu sau macar sa imbunatateasca astia legislatia, desi tare mi-e teama sa nu schimbe in rau. Scuze daca va plictisesc cu astea, cum ziceai, m-am gandit ca poate ajuta, cine vrea sa citeasca si ii foloseste, citeste, cui nu, da ignore. Sorana, mamica de Matei (21.02.2008) si 18+ |
Nu pot sa cred ce spui. Nu se poate sa fie adevarat. Trebuie sa existe o cale si pentru noi. La mine expira CIC1 pe 4 iunie, cand implineste puiul 2 ani iar DPN-ul meu ar fi 27 iunie. Probabil ca fiind tot cezariana DPN-ul se va decala cu vreo 2 saptamani, deci pentru aprox. 9 zile diferenta nu voi mai putea lua indemnizatia de 85% ci doar cei 600 de lei?!! Pai asta inseamna discriminare pentru ca voi fi obligata sa las bebelusul acasa, iar eu sa ma intorc la servici. OFFF NUU. Trebuie sa mai existe o cale si pentru noi. Hai sa ne interesam la oficiul fortelor de munca, sau unde se depun actele pentru indemnizatie. Eu tot mai sper.
Mamica fericita a lui Victor Stefan din 04 iunie 2008 si +11
Ramona80 spune:
Poate nu imi functioneaza bine neuronul la ora asta, dar eu inteleg ca la CIC 2 se va calcula 85% din venitul pe ultimele 12 luni fie salariu, prenatal sau indemnizatie. Voi ce intelegeti?
Fetele care ati facut dublu test, spuneti-mi va rog, la ce preturi trebuie sa ma astept si daca pot manca inainte de recoltare.
Am venit si eu de la eco, si am vazut bebele care cred ca era la ora de joaca. Ne facea cu mana, apoi o ducea la gurita. Era un scump. Abia a reusit dr sa-l masoare. Translucenta nucala este de 0,11mm, dar a zis ca trebuie sa fac dublu test pt ca am implinit frumoasa varsta de 30 ani. Tare as fi vrut sa nu-l fac, pentru ca nu mi se pare deloc concludent.
Ramona80 spune:
Felicitari mamicilor care si-au vazut puiutii azi.
andradap spune:
Murica, la mine cele doua sarcini au fost si continua sa fie complet diferite. Ma asteptam la diferente intre cat de repede creste burta acum fata de prima sarcina. Era firesc ca acum sa se vizualizeze burtica mai repede ca prima oara. In schimb, greturile au lipsit total la prima sarcina. Nu am avut absolut deloc. Nici greata la mancare, nici la mirosuri... am fost o fericita. Acum, insa... m-am cam "chinuit" pana la 12-13 sapt. Iar acum am grija cat mananc si ce... pt ca la prajeli sau cascaval mai am inca senzatii de voma.
Gabitza, Moni_or, multumim pt info legat de CIC. Am chiar o intrebare pt voi... La primul nu am beneficiat de CIC (abia absolvisem facultatea), iar acum (desi nu vreau sa profit decat de cateva luni de CIC: max 3) nu stiu cat voi primi? 85% sau 600 RON? Aveti idee?
Ramona, poti manca inainte de recoltare. Pretul la CMU era 260 RON pt. recoltare sange si evaluare risc la triplu test, iar ecografia 2D aferenta acestui triplu test costa 190 RON.
In incheiere, dar nu mai putin important, doresc sa le felicit pe toate fetele care au sosit cu vesti bune de la eco si in mod special pt carucioarele roz care, mi se pare mie, ca sunt din ce in ce mai rare...
Noapte buna.
Mami de ANTONIO (12.05.2007) si 17+ www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/05/11/2010.png" target="_blank">ANDREAS
Dumnezeu a vrut ca el sa existe
moni_or spune:
Cu cic-ul eu din fericire intru dintr-unul in altul,deci e mai simplu, insa din linkul dat de GABITZA (multumim!), eu inteleg ca nu e nicio problema nici daca lucrezi o luna-doua intre primul cic si a doua nastere. Eu inteleg ca se iau in calcul tot veniturile din ultimele 12 luni anterioare nasterii (deci daca ai lucrat o luna veniturile din luna aia plus cat ai luat in ultimele 11 luni de cic). Asa mi se pare si logic.
DUNEMAIRE, daca gasesti cumva punga de bomboane disparuta uita=te daca nu cumva e prin imprejurimi si jumate kil de bomboane de brad cu jeleu, topite in 2 zile, nu-mi explic nici eu cine ar putea fi vinovatul...
Felicitari pentru bebe sanatos!
FLUBBY, felicitari pentru Darius!
MURICA, la mine a doua sarcina a fost cu un pic mai multe greturi decat prima (la prima n=am avut chiar deloc deloc, acum am avut un piculet), obosesc mult mai usor (dar asta nu stiu daca nu e din cauza nazdravanului meu), am mult mai mare pofta de mancare si merg mai des la wc. Totusi in mare nu pot sa zic ca au fost mari diferente pana acum.
FLORY, eu nu-mi mentin nicicum silueta, din pacate, am luat vreo 5 kg pana acum, enorm, avand in vedere ca la prima sarcina am luat doar 13-14 kg, cred ca acum voi lua dublu, dar pur si simplu nu am ce face, simt ca lesin daca nu mananc atunci cand imi trebuie. Asta este, cumva va trebui sa am vointa sa le dau jos dupa. Dureri de burta eu nu prea mai am decat cel mult junghiuri, care nu tin mai mult de 1-2 minute, daca sunt persistente iau no-spa. Dar fata de inceputul sarcinii mult mai putin. Acum poate pe tine te doare si ca se intinde burta, la mine e deja cam intinsa de la primul bebe.
RAMONA, felicitari pentru bebe sanatos! Si eu asa inteleg si asa mi se pare logic, cic 2 sa fie 85% din ultimele 12 luni anterioare nasterii, indiferent de natura veniturilor.
ANDRADA, cand te-ai intors din primul cic? Vei avea 12 luni lucrate pana la nasterea lui bebe 2? Daca ai 12 luni lucrate, poti alege care varianta te avantajeaza, ori 600 ron ori 85%, ramane la latitudinea ta. Insa trebuie sa ai 12 luni lucrate si cotizate ca sa primesti indemnizatie.
Eu maine merg la eco, abia astept! Imi fac atatea asteptari sa aflu sexul incat daca nu-mi spune plec tare dezamagita de acolo. Desi eu deja sunt 90% convinsa ca e tot baiat.
Monica, mami de Luca Andrei si 15+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)