La multi ani!Clopotei ianfeb '08 in sarbatoare 243

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Cat despre tv si calculator acasa eu sunt pro.
Cel mare a avut acces la ambele de mic si consider ca i-au folosit, in nici-un caz nu e unul din ala de nu il poti misca sa faca altceva , din contra, dar nu i-am interzis niciodata si am observat ca singur si-a facut un program rezonabil la toate .Are timp si de joaca si de antrenamente si de lectii, citeste macar o ora zilnic dar are timp si de tv sau calculator.

La noi merge tv non stop pe stiri/filme / muzica si ar fi ipocrit sa refuz copilului un desen animat.

La fel procedez si cu Andrei.Are acces la dvd-uri iar Bogdan a inceput sa il initieze in manuitul calculatorului.

Am exemplul nepotiilor mei care au un program extrem de strict in sensul asta , fara tv decat maxim 30 min zilnic, calculator doar o ora in weekend ( sunt scolari, nu bebelusi) si cand scapa de sub controlul parintilor nu-i mai deslipesti de obiectele astea.

Ori eu nu vreau asta. Poate se potriveste pentru unele familii dar nu pentru a noastra.

O zi excelenta !
Lala.

Bogdan si Andrei (27.12.2007)
Poze

Design blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonab spune:

Seara buna!
Intru si eu sa ma bag putin in seama ( desi stiu ca nu voi fi bagata in seama) dar nu pot sa nu intervin la faza cu tv in gradi.Pai si eu am tv la gradi cu dvd, dar asta nu inseamna ca postez copiii in fata tv-ului si ma "relaxez"cum spunea cineva.Tv are si el rolul lui in activitatile noastre.
Cum spunea si LalaD se pot face o multime de activitati cu ajutorul tv-ului.Copiii au nevoie de exemple concrete cand le vorbesti despre ceva.Daca ii povestesti despre animale salbatice, sa zicem leul, nu poti sa ii povestesti despre el si sa nu i-l arati.Da, poti sa ii arati o imagine cu el, dar cat de bine e pentru ei cand le arati leul in mediul lui natural.Si cum sa faci asta daca nu cu tv-u.
Exemple pot fi f multe dar nu are rost sa va plictisesc.
Vreau doar sa zic ca un tv in grupa e foarte folositor, nu e pentru relaxarea "doamnelor educatoare".

Si da, se mai pun desene animate dimineata pana se aduna copiii si mai rar (eu prefer sa le dau sa coloreze, sa picteze, sa modeleze etc) dupa masa cand pleaca acasa.

RAMONA si RAZVAN-MATEI 09.01.2008
RAZVANICI LA MARE 2009
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72d9a7498380c6edd22733&skin_id=701&large" target="_blank">RAZVANEL MITITEL
Micul print-blog
Of viata-blog
www.youtube.com/watch?v=uNKkE_xHcdI" target="_blank">AM 1 ANISOR (slideshow)

Mergi la inceput

Ramo pe mine nu ma plictisesti
De altfel mi-ai ramas "datoare" cu niste articole pe blogul tau despre gradi

Pacat ca nu esti educatoare pe langa casa mea ca mi-ar fi placut ca Andrei sa iti fie elev

O zi excelenta !
Lala.

Poze

Design blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurel_cris spune:

Ramona chiar vroiam sa te intreb ce mai face Razvi caci am vazut ca nu ai scris despre voi.
Daca tv-ul,dvd-ul este folosit pentru activitati atunci mi se pare ok dar sa stea doar asa in fata lui nu mi se pare ok.Acasa si eu am tv-ul non stop,calculatorul e de pe acum al Biancai pt muzica.Dar asa este depinde si de educatoare,unele isi fac cu drag treaba,altele poate ca nu.Si la nepoata mea la gradi este o doamna care nu prea se omoara sa invete pitici ceva,chiar mi se plangea cumnata.La cresa a fost zicea ea de o mie de ori mai bine.

Cristina deBianca Maria 4.03.2008

Bianca
Cum cresc eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonab spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Ramo pe mine nu ma plictisesti
De altfel mi-ai ramas "datoare" cu niste articole pe blogul tau despre gradi

Pacat ca nu esti educatoare pe langa casa mea ca mi-ar fi placut ca Andrei sa iti fie elev

O zi excelenta !
Lala.

Poze

Design blog

Stiu ca iti sunt datoare Nu am nici o scuza Pur si simplu nu am am avut rabdare sa scriu.
O sa scriu intr-o zi cum se desfasoara o zi la gradinita mea, promit.

RAMONA si RAZVAN-MATEI 09.01.2008
RAZVANICI LA MARE 2009
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72d9a7498380c6edd22733&skin_id=701&large" target="_blank">RAZVANEL MITITEL
Micul print-blog
Of viata-blog
www.youtube.com/watch?v=uNKkE_xHcdI" target="_blank">AM 1 ANISOR (slideshow)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceska777 spune:

Buna dimineata,
avem cafea si kaba (cacao cu lapte)! De ultima nu se atinge nimeni....

Lala_S, Miri, Ramo,
eu am spus ieri ca DA-Tv poate fi folosit ca instrument didactic- sunt de acord cu asta, dar nu poate tine locul educatoarei! Si in ianuarie o sa pot spune personal daca gradinita noastra are TV si la ce il foloseste.
Acasa din pacate gaza e victima colaterala a lui tati care mai scapa la un film si dupa masa cand e gaza in forma si ieri chiar am discutat pe tema. Eu il mai las dimineata dar se uita la Thomas, Winnie, Mowgli si mai nou l-am descoperit pe Petterson si Findus. Imi "cumpar" asa un moment sa stau cu voi la cafea, sa incarc poze pe blog. In restul timpului cand calc, gatesc, strang prin casa se joaca cu mine sau singurel ....

Ieri a fost a treia duminica de Advent, a fulguit usor si am fost la un concert de colinde. Cine vrea sa vada/auda cum a fost -il invit pe blog...

Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)

Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

neata Zuzici!

MULTI ANI, Stoisor si Eladeea sa aveti numai bucurii in viata si parte de persoane care sa va iubeasca.

referitor la TV, eu zic ca depinde foarte mult si de copil. noi nu prea ne uitam la tv in timpul saptamanii, mai mult in we. vroiam sa va spun ca Daria nu se uita la Tv decat daca stau eu langa ea, da ii spun uita-te la desene si mami merge la bucatarie, sta max.1 min si apoi vine dupa mine. in schimb ii place foarte mult sa se uite la muzica populara, aici mai sta singura 5-6 min, cat dureaza 2-3 melodii.

azi am intrat in luna a 6-a. mai avem aproape 4 luni.

Mari de Daria Maria(29.01.2008) 24+
Povestea Darului plangacios

sunt tot mai mare
Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darene spune:

La multi ani Mihai,Grigoriu si Alexandra Maria !
Sa fiti sanatosi si fericiti toata viata !

Poze Khalid
www.youtube.com/watch?v=ZhFqjfn-35w" target="_blank">video - Khalid razand
Elena,mamica de Khalid 21.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Ramona, eu spuneam despre educatoarele care se relaxeaza, sau orice altceva fac, nu conteaza atata timp cat uita copiii la Tv. Vorbeam despre cazurile nefericite, care din pacate, exista in gradinite.
Nicidecum nu aduceam in discutie educatoarele care folosesc tv-ul ca material didactic. Si la gradi particulara unde a fost Marc inainte aveau tv/dvd, dar erau folosit strict in scop didactic si destul de rar. Problema e cand dai de educatoare fara daruire, care nu si-au ales meseria din pasiune, care sunt plictisite, care n-au chef de meseria lor.

Lala, eu nu le interzic tv-ul, doar ca noi nu ne uitam decat seara tarziu, si atunci, putin, la o stire pt informare, sau la un film/documentar, pt relaxare. In timpul zilei nu imi place sa mearga. Marc solicita din cand in cand un desen si cand se termina merge la joaca, iar Andrei nu are rabdare sa urmareasca si cel mult ii inchide tv-ul lui Marc, spre enervarea lui .

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Sunt fericita !
A venit curierul cu cadoul comandat de la piciulici : literele si numerele de la Melissa & doug.
Sunt foarte frumoase.
Pentru cine nu stie despre ce vorbesc le puteti vedea aici : http://avlaudum.blogspot.com/2009/12/ding-dong-curierul.html

Au magneti pe spate si sper sa-i placa piciului.

O zi excelenta !
Lala.

Poze

Design blog

Mergi la inceput